wegańskie - 10389 przepisów (strona:256/693)

Zupa pomidorowo-kokosowa 185

Niektórzy goście tego bloga być może zauważyli, że nie ma wciąż na nim przepisu na zupę pomidorową. Nie ma i raczej długo nie będzie, bo to

Weekendy w domu i ogrodzie
Crumble ze śliwką węgierką, malinami z wegańską kruszonką 162

Crumble ze śliwką węgierką, jesiennymi malinami i z wegańską bezglutenową kruszonką. 500 gram śliwek węgierek po garści malin  szczypta cynamonu świeży imbir  Kruszonka: 3 łyżki mąki owsianej bezglutenowej ( można zmielić płatki)  3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych  łyżka miodu lub ksylitol 2-3 łyżki oleju z pestek winogron  2 łyżki płatków migdałów Owoce umieszczamy w naczyniach

AZgotuj!
Trufle migdałowo- czekoladowe (Keto, Paleo, LowCarb, Vegan) 194

najzdrowszymi mikołajkowymi truflami z możliwych. Tak, tak- wiem, że to mocne słowa, ale tak właśnie jest. Będą nadawały się dla osób na diecie LowCarb, Paleo i Keto oraz wegańskiej, a nawet i dla tych na protokole autoimmunologicznym! Gwoli ścisłości: trufle migdałowo- czekoladowe też nie są złe pod względem składu. Jednak nie każdy może bezkarnie opychać się czekoladą, stąd pomysł

Modern Cave Girl
Danie warzywne indyjskie z ciecierzycą / włoskie z fasolą pinto - Feel Fit 146

Czas na coś niesłodkiego! Tym razem mamy dania zamknięte w słoiczkach. Obie wersje są wegańskie, z dobrym składem, proteinowe na bazie strączków i białka grochu a do tego bardzo smaczne (ups spoiler :P). W swoim asortymencie posiada je firma Feel Fit , która do wyboru ma wiele innych smakołyków. Warto sprawdzić 😊      Nazwa: Danie warzywne indyjskie z ciecierzycą / włoskie

Candy Pandas
Jak naturalnie i niebanalnie wzmocnić smak potraw wegańskich? 167

choć nie tylko. Poleca się pieprz cayenne, paprykę słodką, paprykę ostrą, czarnuszkę, kozieradkę, kurkumę, kumin oraz mieszkanki takie jak gram masala. Artykuł Jak naturalnie i niebanalnie wzmocnić smak potraw wegańskich? pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
Czekoladowy torcik – mus z awokado – bez jajek, bez mąki i bez cukru 223

digestivów – jakie lubicie i możecie – wystarczy ich 100 g wsadzić do malaksera wraz z 3 łyżkami oleju kokosowego i rozgnieść na okruchy) albo przygotować jak ja spód wegański z nerkowców, kokosa i daktyli. Do ciasta przygotowałam też mega prostą kawę frappę na bazie Inki, która jest w cieście – na upał idealna – można użyć klasycznej lub smakowej

Poezja smaku
Najlepszy przepis na pizzę – top 3 157

bazylii do dekoracji sól i pieprz (świeżo mielony) Pełny przepis tutaj   Nie lubicie sera? Możecie przygotować lżejszą wersję bez sera i dodatków. Focaccia to pyszny klasyk. Do tego wegański!   FOCACCIA Z SOLĄ MORSKĄ I ROZMARYNEM Składniki: pół kilo mąki 300 ml ciepłej wody 15 g drożdży instant szczypta soli i łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy z oliwek sól

Ugotowane pozamiatane
Pasta z bobu z koperkiem 137

sezonie na bób nie może zabraknąć, przepysznej o kremowej konsystencji pasty z bobu na kanapki. Jest jedną z moich ulubionych past wegańskich, które często przygotowuję, również zimą. Oczywiście, jeśli nie skończy mi się zapas mrożonego bobu Moim zdaniem pasta z bobu z koperkiem jest rewelacyjna! Polecam Składniki: 1/2 kg bobu 2 łyżki posiekanego koperku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku

Oryginalny smak
Chłodnik z bobem 159

głównej. Jest kremowy, lekki. Można go spakować do słoiczka na wynos. Do tego mega zdrowy i pełen witamin. Uwielbiam bób w każdej postaci. Weganie mogą zastąpić jogurt grecki jogurtem wegańskim sojowym. Składniki: 500 g bobu 1 awokado 1/2 pęczka koperku 6 liści sałaty sól, pieprz 200 g jogurtu greckiego 300 ml wody zimnej 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie

wesoła kuchnia
Zupa z cukinii z miętą – post dr Dąbrowskiej 227

Lekka, dietetyczna, wegańska i bardzo zdrowa zupa z cukinii z miętą. Wywar warzywny, cukinia, zielone liście, przyprawy – wszystko to tworzy bardzo smaczną, kremową zupę. Warto przygotować sobie taką zupę i popijać na drugie śniadanie czy na obiad – znakomita porcja błonnika i witamin. Po inne przepisy w poście warzywno – owocowym odsyłam was do zakładki „ Dieta dr Dąbrowskiej „ PRZEPIS NA ZUPĘ

Dorota Smakuje
"Danie pachnące ziołami 6." - podsumowanie akcji 229

Badylarka  | blog:  Weekendy w domu i ogrodzie Herbata z kwiatów lipy i kawałek drewnianego Mazowsza autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wegańska zupa kapuściana autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wiosenne roladki z kurczaka w rabarbarze autorka:  justyna9220  | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Letnia

Weekendy w domu i ogrodzie
Wegetariańskie potrawy dla mięsożerców 159

potrawy pojawiają się coraz częściej w restauracjach, a zainteresowaniem zaczynają cieszyć się też bezmięsne wersje znanych od dekad smakołyków. Oto kilka pomysłów na dania, które pokochają także mięsożercy. Wegański smalec z  faso li Smalec z pajdą chleba i kiszonym ogórkiem to jedna z twoich ulubionych przekąsek? Teraz możesz przygotować ją w wersji wege. Wystarczy wykorzystać do tego… białą fasolę

Kuchcik gotuje
Bezglutenowa tarta rustykalna ze śliwkami i cynamonem 221

jego smaku! :) Uwielbiam wszystkie ciasta a także przetwory ze śliwkami a ta tarta jest jak spełnienie marzeń. Jeśli lubisz jesienne wypieki ze śliwkami to koniecznie wypróbuj też przepis na wegańskie crumble ze śliwkami i brzoskwiniami . Tarta ze śliwkami i cynamonem Bezglutenowa tarta rustykalna uwodzi aromatem cynamonu i soczystymi śliwkami. Ciasto jest kruche i delikatne. Składa się z mąki gryczanej, mleka

Book of spells
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI – HIT SEZONU! 148

takiego fixu do deserów. Bardzo to wygodne. Świetnie się rozpuszcza i nie śmierdzi tak bardzo (większość żelatyn jednak ma niefajny, wołowy zapach). Można też użyć agar-agaru, to znowu wegański środek żelujący. Decyzję czym będziecie żelować zostawiam Wam, masę serową trzeba wymieszać z żelatyną i wylać na spód. Truskawki pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Powbijać owoce do połowy

Dietolog
DOMOWE LODY I SORBETY (TEST MASZYNKI DO LODÓW PROFICOOK PC-ICM 1140 + OPINIA) 218

się czymś innym przygotowane lody są kremowe, bez kryształków lodu nie ma konieczności wyciągania lodów z zamrażarki i mieszania co godzinę możemy przygotować lody jakie tylko chcemy - bez cukru, wegańskie, bez laktozy łatwo się czyści ładnie się prezentuje niska cena  Wady maszyny Profi Cook: misa mrożąca zajmuje dość dużo miejsca w zamrażarce przy dłuższym użytkowaniu nagrzewa się silnik

Kuchnia MagdaLeny