Niektórzy goście tego bloga być może zauważyli, że nie ma wciąż na nim przepisu na zupę pomidorową. Nie ma i raczej długo nie będzie, bo to
Weekendy w domu i ogrodzieCrumble ze śliwką węgierką, jesiennymi malinami i z wegańską bezglutenową kruszonką. 500 gram śliwek węgierek po garści malin szczypta cynamonu świeży imbir Kruszonka: 3 łyżki mąki owsianej bezglutenowej ( można zmielić płatki) 3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych łyżka miodu lub ksylitol 2-3 łyżki oleju z pestek winogron 2 łyżki płatków migdałów Owoce umieszczamy w naczyniach
AZgotuj!najzdrowszymi mikołajkowymi truflami z możliwych. Tak, tak- wiem, że to mocne słowa, ale tak właśnie jest. Będą nadawały się dla osób na diecie LowCarb, Paleo i Keto oraz wegańskiej, a nawet i dla tych na protokole autoimmunologicznym! Gwoli ścisłości: trufle migdałowo- czekoladowe też nie są złe pod względem składu. Jednak nie każdy może bezkarnie opychać się czekoladą, stąd pomysł
Modern Cave GirlCzas na coś niesłodkiego! Tym razem mamy dania zamknięte w słoiczkach. Obie wersje są wegańskie, z dobrym składem, proteinowe na bazie strączków i białka grochu a do tego bardzo smaczne (ups spoiler :P). W swoim asortymencie posiada je firma Feel Fit , która do wyboru ma wiele innych smakołyków. Warto sprawdzić 😊 Nazwa: Danie warzywne indyjskie z ciecierzycą / włoskie
Candy Pandaschoć nie tylko. Poleca się pieprz cayenne, paprykę słodką, paprykę ostrą, czarnuszkę, kozieradkę, kurkumę, kumin oraz mieszkanki takie jak gram masala. Artykuł Jak naturalnie i niebanalnie wzmocnić smak potraw wegańskich? pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl
Ugotowane pozamiatanedigestivów – jakie lubicie i możecie – wystarczy ich 100 g wsadzić do malaksera wraz z 3 łyżkami oleju kokosowego i rozgnieść na okruchy) albo przygotować jak ja spód wegański z nerkowców, kokosa i daktyli. Do ciasta przygotowałam też mega prostą kawę frappę na bazie Inki, która jest w cieście – na upał idealna – można użyć klasycznej lub smakowej
Poezja smakubazylii do dekoracji sól i pieprz (świeżo mielony) Pełny przepis tutaj Nie lubicie sera? Możecie przygotować lżejszą wersję bez sera i dodatków. Focaccia to pyszny klasyk. Do tego wegański! FOCACCIA Z SOLĄ MORSKĄ I ROZMARYNEM Składniki: pół kilo mąki 300 ml ciepłej wody 15 g drożdży instant szczypta soli i łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy z oliwek sól
Ugotowane pozamiatanesezonie na bób nie może zabraknąć, przepysznej o kremowej konsystencji pasty z bobu na kanapki. Jest jedną z moich ulubionych past wegańskich, które często przygotowuję, również zimą. Oczywiście, jeśli nie skończy mi się zapas mrożonego bobu Moim zdaniem pasta z bobu z koperkiem jest rewelacyjna! Polecam Składniki: 1/2 kg bobu 2 łyżki posiekanego koperku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku
Oryginalny smakgłównej. Jest kremowy, lekki. Można go spakować do słoiczka na wynos. Do tego mega zdrowy i pełen witamin. Uwielbiam bób w każdej postaci. Weganie mogą zastąpić jogurt grecki jogurtem wegańskim sojowym. Składniki: 500 g bobu 1 awokado 1/2 pęczka koperku 6 liści sałaty sól, pieprz 200 g jogurtu greckiego 300 ml wody zimnej 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie
wesoła kuchniaLekka, dietetyczna, wegańska i bardzo zdrowa zupa z cukinii z miętą. Wywar warzywny, cukinia, zielone liście, przyprawy – wszystko to tworzy bardzo smaczną, kremową zupę. Warto przygotować sobie taką zupę i popijać na drugie śniadanie czy na obiad – znakomita porcja błonnika i witamin. Po inne przepisy w poście warzywno – owocowym odsyłam was do zakładki „ Dieta dr Dąbrowskiej „ PRZEPIS NA ZUPĘ
Dorota SmakujeBadylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Herbata z kwiatów lipy i kawałek drewnianego Mazowsza autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wegańska zupa kapuściana autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wiosenne roladki z kurczaka w rabarbarze autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Letnia
Weekendy w domu i ogrodziepotrawy pojawiają się coraz częściej w restauracjach, a zainteresowaniem zaczynają cieszyć się też bezmięsne wersje znanych od dekad smakołyków. Oto kilka pomysłów na dania, które pokochają także mięsożercy. Wegański smalec z faso li Smalec z pajdą chleba i kiszonym ogórkiem to jedna z twoich ulubionych przekąsek? Teraz możesz przygotować ją w wersji wege. Wystarczy wykorzystać do tego… białą fasolę
Kuchcik gotujejego smaku! :) Uwielbiam wszystkie ciasta a także przetwory ze śliwkami a ta tarta jest jak spełnienie marzeń. Jeśli lubisz jesienne wypieki ze śliwkami to koniecznie wypróbuj też przepis na wegańskie crumble ze śliwkami i brzoskwiniami . Tarta ze śliwkami i cynamonem Bezglutenowa tarta rustykalna uwodzi aromatem cynamonu i soczystymi śliwkami. Ciasto jest kruche i delikatne. Składa się z mąki gryczanej, mleka
Book of spellstakiego fixu do deserów. Bardzo to wygodne. Świetnie się rozpuszcza i nie śmierdzi tak bardzo (większość żelatyn jednak ma niefajny, wołowy zapach). Można też użyć agar-agaru, to znowu wegański środek żelujący. Decyzję czym będziecie żelować zostawiam Wam, masę serową trzeba wymieszać z żelatyną i wylać na spód. Truskawki pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Powbijać owoce do połowy
Dietologsię czymś innym przygotowane lody są kremowe, bez kryształków lodu nie ma konieczności wyciągania lodów z zamrażarki i mieszania co godzinę możemy przygotować lody jakie tylko chcemy - bez cukru, wegańskie, bez laktozy łatwo się czyści ładnie się prezentuje niska cena Wady maszyny Profi Cook: misa mrożąca zajmuje dość dużo miejsca w zamrażarce przy dłuższym użytkowaniu nagrzewa się silnik
Kuchnia MagdaLeny