digestivów – jakie lubicie i możecie – wystarczy ich 100 g wsadzić do malaksera wraz z 3 łyżkami oleju kokosowego i rozgnieść na okruchy) albo przygotować jak ja spód wegański z nerkowców, kokosa i daktyli. Do ciasta przygotowałam też mega prostą kawę frappę na bazie Inki, która jest w cieście – na upał idealna – można użyć klasycznej lub smakowej
Poezja smakubazylii do dekoracji sól i pieprz (świeżo mielony) Pełny przepis tutaj Nie lubicie sera? Możecie przygotować lżejszą wersję bez sera i dodatków. Focaccia to pyszny klasyk. Do tego wegański! FOCACCIA Z SOLĄ MORSKĄ I ROZMARYNEM Składniki: pół kilo mąki 300 ml ciepłej wody 15 g drożdży instant szczypta soli i łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy z oliwek sól
Ugotowane pozamiatanesezonie na bób nie może zabraknąć, przepysznej o kremowej konsystencji pasty z bobu na kanapki. Jest jedną z moich ulubionych past wegańskich, które często przygotowuję, również zimą. Oczywiście, jeśli nie skończy mi się zapas mrożonego bobu Moim zdaniem pasta z bobu z koperkiem jest rewelacyjna! Polecam Składniki: 1/2 kg bobu 2 łyżki posiekanego koperku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku
Oryginalny smakgłównej. Jest kremowy, lekki. Można go spakować do słoiczka na wynos. Do tego mega zdrowy i pełen witamin. Uwielbiam bób w każdej postaci. Weganie mogą zastąpić jogurt grecki jogurtem wegańskim sojowym. Składniki: 500 g bobu 1 awokado 1/2 pęczka koperku 6 liści sałaty sól, pieprz 200 g jogurtu greckiego 300 ml wody zimnej 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie
wesoła kuchniaLekka, dietetyczna, wegańska i bardzo zdrowa zupa z cukinii z miętą. Wywar warzywny, cukinia, zielone liście, przyprawy – wszystko to tworzy bardzo smaczną, kremową zupę. Warto przygotować sobie taką zupę i popijać na drugie śniadanie czy na obiad – znakomita porcja błonnika i witamin. Po inne przepisy w poście warzywno – owocowym odsyłam was do zakładki „ Dieta dr Dąbrowskiej „ PRZEPIS NA ZUPĘ
Dorota SmakujeBadylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Herbata z kwiatów lipy i kawałek drewnianego Mazowsza autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wegańska zupa kapuściana autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wiosenne roladki z kurczaka w rabarbarze autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Letnia
Weekendy w domu i ogrodziepotrawy pojawiają się coraz częściej w restauracjach, a zainteresowaniem zaczynają cieszyć się też bezmięsne wersje znanych od dekad smakołyków. Oto kilka pomysłów na dania, które pokochają także mięsożercy. Wegański smalec z faso li Smalec z pajdą chleba i kiszonym ogórkiem to jedna z twoich ulubionych przekąsek? Teraz możesz przygotować ją w wersji wege. Wystarczy wykorzystać do tego… białą fasolę
Kuchcik gotujejego smaku! :) Uwielbiam wszystkie ciasta a także przetwory ze śliwkami a ta tarta jest jak spełnienie marzeń. Jeśli lubisz jesienne wypieki ze śliwkami to koniecznie wypróbuj też przepis na wegańskie crumble ze śliwkami i brzoskwiniami . Tarta ze śliwkami i cynamonem Bezglutenowa tarta rustykalna uwodzi aromatem cynamonu i soczystymi śliwkami. Ciasto jest kruche i delikatne. Składa się z mąki gryczanej, mleka
Book of spellsjego smaku! :) Uwielbiam wszystkie ciasta a także przetwory ze śliwkami a ta tarta jest jak spełnienie marzeń. Jeśli lubisz jesienne wypieki ze śliwkami to koniecznie wypróbuj też przepis na wegańskie crumble ze śliwkami i brzoskwiniami . Tarta ze śliwkami i cynamonem Bezglutenowa tarta rustykalna uwodzi aromatem cynamonu i soczystymi śliwkami. Ciasto jest kruche i delikatne. Składa się z mąki gryczanej, mleka
Book of spellstakiego fixu do deserów. Bardzo to wygodne. Świetnie się rozpuszcza i nie śmierdzi tak bardzo (większość żelatyn jednak ma niefajny, wołowy zapach). Można też użyć agar-agaru, to znowu wegański środek żelujący. Decyzję czym będziecie żelować zostawiam Wam, masę serową trzeba wymieszać z żelatyną i wylać na spód. Truskawki pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Powbijać owoce do połowy
Dietologsię czymś innym przygotowane lody są kremowe, bez kryształków lodu nie ma konieczności wyciągania lodów z zamrażarki i mieszania co godzinę możemy przygotować lody jakie tylko chcemy - bez cukru, wegańskie, bez laktozy łatwo się czyści ładnie się prezentuje niska cena Wady maszyny Profi Cook: misa mrożąca zajmuje dość dużo miejsca w zamrażarce przy dłuższym użytkowaniu nagrzewa się silnik
Kuchnia MagdaLenysuszone owoce możesz zakupić na https://jawo2008.pl/ , gdzie znajdują się naturalne i ekologiczne produkty. Mięso to ważny element zbilansowanej diety, aczkolwiek można pominąć je w przypadku diety wegetariańskiej lub wegańskiej. Jednak należy pamiętać, by uzupełnić swoją dietę alternatywnymi produktami zastępczymi, by nie zabrakło Ci żadnych niezbędnych składników. Najlepiej jest wybierać chude mięso wołowiny, cielęciny lub drobiu , a także wspomniane wcześniej
Kuchcik gotujeSerek z migdałów przygotowałam z masy pozostałej po mleku migdałowym . Jest delikatny i pyszny! Dodałam do niego jogurt naturalny, w związku z czym serek nie jest wegański. Jeśli chcecie zastąpcie go mlekiem lub jogurtem roślinnym, będzie świetnym zamiennikiem dla osób z nietolerancją laktozy. Serek z migdałów idealnie sprawdzi się na śniadanie i urozmaici niejedną kanapkę. Polecam! Składniki: masa migdałowa (pozostała
Oryginalny smakpasta jajeczna ze smażonymi pieczarkami . Jest naprawdę ciekawy dodatek do pieczywa szczególnie jeśli lubicie pieczarki , no i oczywiście jajka . Pasta jest lekka i z powodzeniem może uchodzić za wegetariańska . Wegańska to ona nigdy nie będzie z uwagi na fakt ,że pasta jajeczna musi zawierać jajka . Smakuje doskonale na śniadanie i na kolację . Polecam , szczególnie na upalne dni , kiedy mięso raczej
Ogrodnik w podróżyBardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami, które dostarczy nam białka. Ciasto zdecydowanie należy do tych zdrowych! Ciasto owsiane z truskawkami i odżywką białkową
Via Gusto