Pyszna lekka zupa wegańska do zrobienia w 20 minut. Zupa jest ze szparagów i rzodkiewek. Wykorzystałam jadalne liście rzodkiewki które często są wyrzucane a można je jeść i są naprawdę dobre. Zupę możemy zabrać ze sobą do pracy, na lunch. 1 pęczek zielonych szparagów 1 pęczek rzodkiewek 1 por biała część sól, pieprz natka pietruszki 125 ml mleczka kokosowego
wesoła kuchniapatelni na gryczanym spodzie. Mąka gryczana jest naturalnie pozbawiona glutenu, a więc dla osób z nietolerancją jest świetnym rozwiązaniem. Pizzę można zrobić zarówno w wersji z jajkiem jak i wegańskiej, zastępując jajko siemieniem lnianym. Przy odpowiednim czasie pieczenia pizza jest fajnie chrupiąca, nie rozpada się, można ją łatwo podzielić na kawałki. Dodatek oregano i bazylii nada jej iście włoski smak
HealthyCreationssię dzieje, gdy brakuje nam żelaza i/lub witaminy b12. To właśnie niedobór tych składników uznaje się za główną przyczynę niedokrwistości. O ile radzę suplementować wit b12 na diecie wegańskiej (bo rośliny jej nie zawierają*), o tyle niedobory żelaza można bardzo łatwo uzupełnić poprzez spożywanie odpowiednich produktów roślinnych. Zdecydowanym pogromcą anemii jest zakwas z buraków. Nad jego walorami nie musze
Jeść, by żyć w zdrowiuStolińskiej-Fiedorowicz wydawnictwa Zwierciadło. Ponieważ rodzina mojego męża jest obciążona chorobami stawów bardzo się z niej ucieszyłam. Autorka wierzy w siłę pożywienia. Ja też. W książce zamieszczone są pyszne wegańskie przepisy ale nie tylko. Mnóstwo informacji o stawach i pełen jadłospis na 2 tygodnie, który wspomaga leczenie chorób stawów i walkę z bólem. W książce "Zdrowe stawy" Leczenia dietą
AZgotuj!kanapek. Bardzo delikatna i smaczna. Bogactwo witamin (A oraz C) oraz minerałów żelaza czy potasu. Hummus z dodatkiem dyni to przekąska wolna od 14 głównych allergenów. Jest w 100% wegańska oraz niskokaloryczna. Składniki: połowa małej dyni 250g ugotowanej cieciorki (może być z puszki) 2 ząbki czosnku mała cebula 2 łyżeczki oliwy z oliwek (jedna potrzebna do upieczenia dyni, druga
wysmienitykcal, tłuszcz – 29g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 26g, węglowodany – 46g w tym cukry – 20g, białko – 5,9g, sól – 0,26g Informacje dodatkowe: 12 porcji w opakowaniu (120g), produkt wegański, raw, bez glutenu. Przed zastosowaniem skonsultować z lekarzem w przypadku ciąży, karmienia piersią, stanu chorobowego lub przyjmowania jakichkolwiek leków. Sklep: silaroslin.pl Cena: 64,95 zł Nasza opinia Właściwości: Czekoladowa Latte
Candy Pandasmuszkatołową, gotuj na małym ogniu około 30 minut do miękkości warzyw. Kulinarne eksperymenty Jest wiele dań podróbek które w wersji wegetariańskiej lub wręcz wegańskiej miały naśladować mięsne oryginały. Wege burgery, wege steaki czy nawet veggie jerky SERIO. Niektóre się bardziej, inne mniej udane, ale wśród tych kulinarnych eksperymentów na pewno wybijają
kuron.com.pltruskawkach na które czekam cały okrągły rok. Niestety moje z działki będą najprędzej za miesiąc, więc ratują mnie te sklepowe. Dzisiaj mam dla was panna cotte w wersji wegańskiej. Do jej przygotowania użyłam dobrej jakości mleka kokosowego oraz przetartych truskawek. Kokos kocha truskawki i to z wzajemnością. To duet idealny. By zharmonizować smaki dosłodziłam masę ksylitolem, więc można powiedzieć
vaniliowoczekoladowaduże ułatwienie i staram się, aby coraz więcej dań wychodziło z mojej kuchni właśnie w ten prosty sposób. Lubicie szybkie jednogarnkowe obiady? Więcej pomysłów: Jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun Wegański gulasz z soczewicy Artykuł Kurczak w parmezanie z ziemniakami i marchewką z piekarnika pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowaniebiałe i zielone, kawa z selera, veloute z cebuli Policzki z jelenia konfitowane w tłuszczu gęsim, pieróg biłgorajski, demi glace z kaczki z gorzką czekoladą, młoda marchew, groszek cukrowy Wegańska fasolka po bretońsku z dynią piżmową, kalarepą i białą rzodkwią Mus chałwowy, pralinka z czekolady, orzechów i daktyli, brownie Mus chałwowy, pralinka z czekolady, orzechów i daktyli, ciasto marchewkowe
Kucharzycakostki kremu kokosowego, 2 łyżki soku z cytryny, 3/4 szklanki "mleka" roślinnego, 1/2 szklanki słodu (ksylitolu lub jasnego syropu, np. z agawy). Masa czekoladowa: 1 tabliczka czekolady wegańskiej, 200 ml "śmietanki" roślinnej (w sklepach pod nazwą "zagęszczony produkt kokosowy" ... lub migdałowy lub z orzechów nerkowców, 100 g mąki kokosowej lub wiórek. Dodatkowo (opcjonalnie): 300 ml domowego dżemu (malinowego
Jeść, by żyć w zdrowiujesz ryb, bo na przykład ich nie lubisz lub spożywasz je bardzo sporadycznie to dobrym rozwiązaniem będzie suplementacja dobrej jakości preparatem omega 3. Także w przypadku stosowania diet wegańskich i wegetariańskich można rozważyć suplementację kwasami EPA i DHA, które pochodzą wówczas z oleju alg morskich. Suplementacja w powyższych wypadkach stanowi ważny element diety, dzięki któremu nie doprowadzamy do niedoborów pokarmowych
Zdrowie na języku :PBlok palce lizać! Z przepisu Anki Weganki , ale dużo zmieniłam: - zamiast karobu użyłam kakao, - dałam mleko w proszku zwykłe a nie wegańskie, - zamiast oleju kokosowego użyłam rzepakowego, - zamiast nerkowców orzechów włoskich, - zamiast orzechów laskowych dodałam pokruszone herbatniki, - dodatkowo dorzuciłam suszone morele, żurawinę i gorzką czekoladę, - dodałam trochę więcej wody bo masa była za gęsta, - przed dodaniem orzechów, herbatników i suszonych
Qlinarnie i Qlinarniechoć trochę fit" mazurek. Pomyślałam sobie, że przecież mazurek to taki typ słodkości, który musi być słodki i kaloryczny bo taka jego natura. Owszem, jest sporo przepisów, zwłaszcza tych wegańskich, które spełniają miano fit wypieków (bez jajek, masła czy cukru) z ksylitolem czy olejem kokosowym, lecz chciałam, aby przepis był dla każdego z ogólnodostępnych składników. Postanowiłam zatem przygotować tradycyjny mazurek
My simple kitchen