jadłam na deser a dzisiaj mam dla Was przepis na niego. Jest bardzo prosty i szybki do wykonania. Nie zawiera mąki, jajek, mleka oraz dodatku cukru a dodatkowo jest wegański ! Nagrałam dla Was także filmik z przepisem - link do filmu znajdziecie na końcu postu. Zgodnie z Waszymi prośbami od teraz będę podawała wartości odżywcze na całe ciasta i desery
Health-Fit-Lifeciasto z owocami, które akurat były pod ręką Jego przygotowanie zajmowało dosłownie chwilę i bardzo lubiliśmy zajadać go jeszcze ciepłe, niedługo po wyjęciu z piekarnika (zalecam ostrożność!). W mojej wegańskiej wersji ciężko mówić, że jest ono ucierane, bo nie ma w nim jajek (ani innych zwierzęcych produktów), ale za to jest smakowicie pachnące latem Zwykle przyrządzam go w bezglutenowej wersji
Lamarida.plTapenada to prowansalska pasta z oliwek, kaparów i oliwy. To wersja podstawowa, zmieniana w zależności od gustów, potrzeb i posiadanych składników. Tapena świetnie sprawdza się jako
Weekendy w domu i ogrodziesię smakiem, pysznego jagielnika w domowym zaciszu, za niewielkie pieniądze, bo ten w knajpie kosztował 10zł za porcję :o I do tego jagielnik ma w sobie karmel i orzeszki - wegański snickers! Składniki (na tortownicę o średnicy ok 23cm): * spód: - 1 szklanka płatków owsianych (użyłam bezglutenowych) - 1 szklanka daktyli - 5 łyżek wiórków kokosowych - 1 czubata łyżka kakao - 1 łyżka oleju kokosowego
CookYourselfpłesznik. Ponadto słonecznik, dynia, trochę orzechów i migdałów. Jest zupełnie inny od tradycyjnego bochenka chleba, ale to właśnie działa na jego korzyść. Bogactwo błonnika i witamin z grupy B. Wegański, a jeśli użyjesz odpowiednich płatków- może być także bezglutenowy. Zrobisz go w kilka minut, choć ze zjedzeniem poczekać najlepiej cały dzień. Co jeszcze można o nim powiedzieć? Że jest bardzo
Kuchnia w czekoladzieilości oleju powoduje minimalne straty składników odżywczych, zachowuje znakomity smak, a warzywa są chrupkie i kolorowe. Dziś przygotowałam groszek cukrowy w strączkach, zielone szparagi i młodą marchewkę. Pyszne, sycące wegańskie danie, do podania z ryżem, albo makaronem lub po prostu jako dodatek do każdego dania z mięsem lub rybą. Skladniki: 200 g groszku cukrowego 5-6 młodych marchewek pęczek zielonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki forma o średnicy 30 cm: u mnie - wegańska wersja bez sera i jajka ciasto 150 g mąki orkiszowej 50 g mąki ryżowej – zmieliłam płatki ryżowe 60 g skrobi ziemniaczanej (lub innej); 1/2 łyżeczki soli 6 0 ml oliwy około 10 ml wody farsz 650 g cukinii duża cebula duży ząbek czosnku,a najlepiej 2-3 1 pęczek - ulubione
w mojej kuchnibędąc pewnym że już po sesji zdjęciowej i można jeść, a ja tylko się odwróciłam, aby odłozyć aparat Reszta domowników dostała gofry podane z jeszcze ciepłą konfiturą truskawkową oraz wegańską bitą śmietaną, tak tak nawet takie cuda można już kupić! Artykuł Drożdżowe chrupiące gofry pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfjeszcze bardziej. Dziwne. Ale są rzeczy dziwniejsze. Na przykład zupa krem z końcówek szparag. Tak, tych zdrewniałych końców, które najczęściej lądują w śmietniku. Na dodatek w wersji wegańskiej, bezglutenowej i beztłuszczowej. Idealny w trakcie stosowania postu Dr. Dąbrowskiej. Musisz jednak wiedzieć, że aby uzyskać odpowiednio gładkie krem ze zdrewniałych końców szparag trzeba się trochę napracować. Dla mnie idealnym dodatkiem
Mango Papajasmalec #wegańskie #fasolabiała #śliwkasuszona #majeranek #cebula #pastakanapkowa #śniadanie #kolacja #przekąska Kolejny przepis z nasionami roślin strączkowych. Dla tych co chcą urozmaicić dietę i dla miłośników tłustszych smakołyków, którzy jednak powinni je ograniczyć. "Prawie identyczny" jak smalec - chociaż dla niektórych prawie robi wielką różnicę. Ten charakterystyczny smak przypominający smalec nadaje tutaj śliwka i jałowiec. Składniki na 500 ml słoiczek: 1 puszka
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznypokrój każdą połówkę na trzy części. Polej olejem, posyp tymiankiem i solą. Wstaw do piekarnika pod sam grill. Piecz ok. 20 minut. W połowie pieczenia przemieszaj frytki. Gotowe! Wegańskie burgery z portobello Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Pokrojone cebule wyłóż na tackę do pieczenia, wymieszaj z 4 łyżkami octu winnego. Rozłóż równomiernie na tacce. Jeśli grzyby mają nóżki odetnij
Niedzielny kucharztakich, w których używa się kiełbasy. Będzie zatem idealna do leczo, albo wszelkich gulaszy czy zup gulaszowych. Poza tym można ją dodawać również do dań typowo wegetariańskich, a nawet wegańskich. Nadaje ona lekko wędzonego aromatu, będzie sosem świetnie komponować się na przykład z świeżą papryką, ziemniakami, boczniakami czy bakłażanem
Trochę smakusię do naszego przepisu. Oczywiście, możecie użyć każdych innych nachosów. Do moich nachosów użyłam połączenia sera cheddar oraz grana padano, jednak jeśli macie mozarellę lub inny ser np. wegański, nie wahajcie się go użyć! Składniki na nachosy: 1 paczka ulubionych chipsów tortilli ok. 135 g (użyłam mixu chipsów tortilli wymienionych wyżej) 1 awokado + odrobina soku z cytryny
Emcia Pichcicytryny. Dodałam awokado, koper i pewnie wielu z Was pomyśli, że to już nie jest chimichurri…he, he…Sądzę, że nie jest to większym przekrętem niż wegański bigos…Hallo!!! Awokado chimichurri Składniki: 1 awokado 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki pęczek kopru 3 łyżki oliwy 3 łyżki soku z cytryny szczypta kajeńskiego pieprzu ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
codojedzeniagroszek pięknie łączy się z kwaskową maślanką, lekkości i świeżości całości dodaje mięta – wspaniałe zioło, które świetnie sprawdza się nie tylko w mojito:-). Jeśli chcecie przygotowsć chłodnik w wegańskiej wersji, pomińcie dodatek koziego sera. Składniki: 2 opakowania mrożonego groszku (2×400 lub 500 g) Duży pęczek mięty 2 szklanki maślanki 50 g koziego sera 1 łyżeczka suszonego oregano
Niedzielny kucharz