warzywa - 14856 przepisów (strona:419/991)

Domowa chińszczyzna - kurczak sojowy z makaronem ryżowym 264

plastry a marchew i pieczarki w plastry. Cebulę poszatkować w piórka. Wszystko dodać do smażącego się kurczaka. Doprawić do smaku sosem sojowym i ostrygowym oraz papryką w proszku. Gdy warzywa zmiękną dodać makaron ryżowy, wymieszać i dusić do momentu aż zmięknie i napęcznieje

Qchnia po prostu
Sałatka z kalarepą 152

pęczka świeżego koperku oliwa z oliwek sok z połowy cytryny 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz Sposób wykonania: Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Koper drobno poszatkować. Wszystko razem wymieszać, dodając kukurydzę, oliwę z oliwek, musztardę i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Qchnia po prostu
Odchudzająca zupa kapuściana 213

gałązki selera naciowego przyprawy: kminek, majeranek, ziele angielskie, Przygotowanie banalne, w pierwszej kolejności poszatkować kapustę i gotować ją w około 3-4 litrach wody z przyprawami, potem dodać resztę warzyw i gotować do miękkości. Zajadać się do oporu kiedy tylko jest się głodnym. Podobno zblendowana na krem tez jest niezła. Trzymajcie kciuki, mam zamiar cały ten gar zjeść

greenscarf
Pełnoziarniste tagiatelle zapiekane z krewetkami 101

duszą :) Paprykę ćwiartujemy (ależ mam dziś humor... :)) i pozbawiamy gniazda nasiennego, pomidora sparzamy, obieramy i wycinamy twarde części. Do tego łupimy 3 ząbki czosnku i wszystkie warzywa miksujemy na gładki sos, przyprawiając je oregano, pieprzem cayenne i słodką papryką. Przelewamy sos do rondelka i zagotowujemy. Makaron odsączamy i wkładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać

Spektrum Smaku
Wędzony łosoś na chrupiącym spodzie 143

łosoś sałata rzymska mała czerwona papryka pomidorki koktajlowe nasiona słonecznika zielone oliwki koperek ogórek Do dzieła: Wafle smarujemy twarożkiem, układamy listek sałaty, plaster łososia, posypujemy nasionkami i koperkiem. Pozostałe warzywa kroimy w pasterki i gotowe! :) Do picia kawka żołędziowa, a w tle herbata z bratka i zielona z maliną :) Smacznego

Spektrum Smaku
Premium Rosa i Nasze Domowe na degustacji! 179

były najlepszej jakości. Cenią sobie bardzo #SLOWFOOD i domowe tradycje. Nawet pasteryzacja odbywa się w temperaturze 87*C, nie tak, jak w domowych mini-manufakturach, aby soki, warzywa i owoce nie utraciły swoich najcenniejszych właściwości. Widać w tym wiele pasji i zamiłowania do tradycji, dlatego z przyjemnością polecam Wam produkty marki PRIMA ROSA ;) Tomek

Spektrum Smaku
Jagodowe smoothie i powiew świeżości na blogu 197

ciepło, zupełnie nie mam ochoty na jedzenia i na gotowanie. Z pomocą przychodzą mi wtedy Smoothie! Różnorodność smaków i kolorów, jaką można uzyskać, bawiąc się sezonowymi owocami i warzywami jest olśniewająca! Na dziś polecam wam smoothie jagodowe! Idealne jako śniadanie, lunch lub deser! Składniki: (na 2 porcje) 2 garści jagód 1 duży banan lub 2 mniejsze 1 awokado

Spektrum Smaku
Szaszłyki z marynowanym stekiem, papryką i cukinią / Steak, pepper and zucchini skewers 192

mięso i włóż na 8-24 godziny do lodówki. Na przygotowane patyczki do szaszłyków nadziej cukinię, paprykę a następnie pasek szaszłyka, najlepiej w kształcie litery S na przemian z warzywami. Powtarzaj nadziewani aż do wyczerpania się składników. Rozgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień do średniego, ułóż na niej szaszłyki i dopraw solą i pieprzem. Grilluj

karmelowy
Jajko sadzone z sałatką. 146

przygotowujemy sos winegret (można przygotować na kilka porcji i przechowywać w lodówce), sałatę rwiemy na kawałki kropimy sosem , pomidory kroimy w półkrążki, ogórki w słupki, paprykę w cieniutkie słupeczki, warzywa układamy na sałacie, polewamy sosem, kiełbaski przekrawamy na pół, nacinamy, smażymy na maśle,  smażymy jajko sadzone ze szczypiorkiem, solą i pieprzem

Kuchnia Beaty
Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i serem cheddar 193

oliwek łyżeczka octu balsamicznego łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Szpinak umyć, truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki.  Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Cheddar skroić obieraczką do warzyw. Składniki sosu wymieszać. Szpinak ułożyć w miseczce, dodać truskawki. Polać odrobiną sosu,  dodać drugą warstwę szpinaku i truskawek, posypać orzeszkami pinii i polać balsamico di modena. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu

Humanistka w kuchni
Ziemniaki z kociołka (pieczone ziemniaki, duszonki) 192

wierzch wyłożyć warstwę ziemniaków, posolić je i przykryć liśćmi kapusty. Dokładnie przykryć pokrywką kociołka i docisnąć. Gotować na ognisku przez 1,5 - 2 godzin, do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zawartość kociołka wymieszać i podawać puki gorące

Mama Gotuje
Gözleme z halloumi, botwinką i chilli 232

wspaniałym roztopionym masłem. Ich smak przypomina mi gruzińskie chaczapuri. Zamiast halloumi możecie dać mozzarellę lub fetę lub zrobić gözleme z innymi tradycyjnymi farszami - mieloną jagnięciną, ziemniakami, kiełbasą sucuk, warzywami takimi jak bakłażan, cukinia czy szpinak lub zieleniną. Wszystko zależy od Waszej inwencji :) Gözleme z halloumi, botwinką i chilli inspiracja "Istanbul" Rebecca Seal Składniki: na ciasto: 300 g mąki

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowe kremowe lody marakuja z przepisu Be Active Ewa Chodakowska 131

miodem, posypane pestkami w chili i kilkoma listkami mięty lub melisy. W tym daniu najlepiej korzystać z surowego kokosa, który jest dostępny w supermarketach i na targowych stoiskach z warzywami. Wybieraj owoce z wodą w środku. Przed użyciem koniecznie sprawdź, czy kokos nie jest zepsuty – wbij cienki nóż w jedną z miękkich dziurek kokosa i wystrugaj obrotowym ruchem otwór

ClauditteMissCooking
Zupa szczawiowa z kaszą jęczmienną 132

pietruszki sól, pieprz Najpierw przygotowujemy bulion. Gdy będzie gotowy wyjmujemy mięso, obkrawamy z kości i odkładamy na bok. Wyjmujemy włoszczyznę. Marchewkę możemy pokroić w kostkę i wrzucić ponownie. Resztę warzyw możemy wykorzystać na przykład od sałatki jarzynowej, aby nie marnować jedzenia. Dodajemy do bulionu kaszę jęczmienną, przepłukaną wcześniej zimną wodą, solimy i pieprzymy. Gotujemy przez 10 minut. Dodajemy

Marder&Marder Manufacture
Pieczona cukinia faszerowana ryżem i pomidorami 121

ognia. Odlej nadmiar wody jeśli zajdzie potrzeba. 5. Cukinie obficie nafaszeruj przygotowanym nadzieniem, zakryj wyciętymi daszkami. Następnie posmaruj olejem. 6. Piecz około 35-40 minut w 200 stopniach, aż warzywa lekko się pomarszczą. 7. Po upieczeniu posyp ulubionymi ziołami.  Energia (porcja) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 253 kcal

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania