masłowa duży pomidor 1-2 ogórki 15-20 oliwek cebulka dymka śmietana, majonez, musztarda świeży koperek sól, pieprz Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami Wykonanie: Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy Sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski (nie należy jej kroić nożem, bo ciemnieje) Kroimy drobno cebulkę, pomidora i ogórka w kosteczkę, a oliwki na pół
Pyza i Surówkaokazji podałam prosty a jakże pyszny sposób na ośmiornicę w czosnku z patelni. Sałatę rzymską wstyd się przyznać długo omijałam dość obojętnie.Jakoś nie przemawiała do mnie.Ot następne zielone warzywo bez smaku.I jakże e zaskoczyłam kiedy w końcu dałam jej a może sobie szansę na zapoznanie się.Zrobiłam ją na krótko z patelni,podsmażyłam lekko na oliwie z odrobina soli.W
Sztuka gotowania w/g SamiryWegarniku możemy dostać zupy, dania obiadowe, burgery i rożnej maści desery. Dla każdego więc coś miłego. My skusiliśmy się na początku na"arabski talerz", który zawierał falafele, hummus, ajvar, warzywa i pitę. Całość kosztowała 10 zł i smakowo wszystko komponowało się pysznie - hummus nie był mdły, ajvar dodawał pikanterii. Jedną taką porcję zjedliśmy na pół, więc nie najedliśmy się bardzo
Bananowe Poledodać kurkumę,kolendrę i kmin rzymski. Wszystko zalać wodą ,puszką pomidorów, posypać płatkami chilli. Dodać fasolkę szparagową ,sok z cytryny, cukier,sos sojowy. Wszystko gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Trzeba uważać , aby batat się nie rozgotował. W razie potrzeby uzupełniamy wodę. Przed końcem gotowania dodajemy rybę pokrojoną w kawałki. Układamy ją delikatnie na wierzchu , aby lekko była
O kuchni z uczuciemsól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę oczyszczamy, drobno kroimy w kosteczkę. 2. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Cebulę czerwoną drobno siekamy, a paprykę kroimy w kostkę. 4. Warzywa łączymy, dodajemy majonez i jogurt naturalny, mieszamy, doprawiamy do smaku. Smacznego
Kuchnia domowa AniUwielbiam lato za całe bogactwo różnorodnych warzyw. Kiedy nie trzeba mięsa, aby obiad mógł być smaczny i syty. I przy okazji kolorowy. Cukinie, fasolka, papryka... Ja postawiłam właśnie na tę ostatnią. Jak zrobiłam parę dni temu te papryki faszerowane mój M był nimi zachwycony. Ja również. Przy małej ilości niezbyt wyszukanych składników udało się wyczarować przepyszny, letni obiad. 2 porcje
My simple kitchenCześć ! Mam dziś dla Was propozycję na szybki, lekki i pyszny obiad. Ostatnio ograniczyłam spożywanie mięsa na rzecz takich warzywnych dań. Teraz gdy mamy najlepsze warzywa, aż żal z nich nie korzystać. Zapraszam na miseczkę pysznego dania ! Składniki: 1/2 główki kalafiora (lub 1 mały) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka kawałek imbiru wielkości kciuka 2 – 3 ząbki czosnku
Moja pasja smakudokładnie umyć, zalać zimną wodą, tyle aby została zrównana z listkami, pół szklanki nie więcej. Dodać sok z cytryny i gotować ok. 5-8 min. W miedzy czasie, pozostałe warzywa umyć i pokroić drobno. Po przestygnięciu botwiny, dodać do niej jogurt, kefir, przeciśnięty czosnek, rzodkiewkę, szczypior, koper. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem . Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Podawać
pieprzny smaczekusmażone mięso z kurczaka. Składniki na sos wymieszaj razem i polej nim przysmażone ziemniaki z mięsem, wymieszaj. Całość zdejmij z ognia, trochę przestudź i dodaj wcześniej przygotowaną sałatkę z warzyw. Na koniec wszystko razem delikatnie wymieszaj. Najlepiej smakuje na ciepło, ale można podawać także na zimno. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarnesię zarumieniło. Cebulę kroimy w grubsze plastry, czosnek grubo siekamy i wrzucamy do kurczaka. Podduszamy razem kilka minut i przekładamy wszystko do wysokiego garnka. Do mięsa i warzyw dokładamy jogurt naturalny, dobrze mieszamy i na niezbyt dużym gazie doprowadzamy wszystko do wrzenia. Kilka minut gotujemy wszystko razem. Na dnie garnka może, a nawet powinna utworzyć się pewnego
Kuchenna Kontrrewolucyawywar rosołowy -sól pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. - Por pokroić w kawałki Marchew i kalarepkę zetrzeć na dużej tarce Pokroić ziemniaki w kostkę. - Warzywa przełożyć do garnka zalać wszystko wywarem rosołowym zagotować. - Kaszę przelać zimną wodą na sitku wrzucić do zupy mieszać od czasu do czasu
W królestwie smaków BeatyLubię faszerowane warzywa w każdej postaci Składniki - 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki - 5 małej cukinii - 4 papryki - 1 cebula -2 ząbki czosnku - 1 torebka ryżu - 15 dag sera żółtego - 3/4 l słoik pomidorów krojonych w sosie własnym przepis w mojej kolekcji http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pomidory-w-sosie-wlasnym-jak-z-puszki - 1 łyżka papryki słodkiej - kilka listków bazylia - 2 kostki rosołowa mięsna - sól pieprz
W królestwie smaków Beatywlać troszkę oleju dodać masło - Cebulę troszkę przesmażyć dodać pieczarki pokrojone w plastry i paprykę pokrojoną na grubsze kawałki - Kiełbasę ponacinać w kilku miejscach Włożyć pomiędzy warzywa i smażyć aż się zrumieni czasami wszystko wymieszać doprawić ulubioną przyprawą
W królestwie smaków Beatyprzygotowania 1. Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli Ogórki ,paprykę konserwową ,oliwki ,pokroić w kostkę odsączyć na sicie 2. Śledzie pokroić w kostkę Do śledzi dodać odsączone warzywa pokrojony szczypiorek, jajka i majonez dodać śmietanę Wszystko razem wymieszać doprawić solę i pieprzem
W królestwie smaków Beaty