warzywa - 14856 przepisów (strona:412/991)

Surówka z pora, marchewki i jabłka 216

zostawić do ostygnięcia. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a następnie wymieszać z porem. Majonez połączyć z jogurtem, cukrem, solą, pieprzem. Sos wlać do warzyw, wymieszać. Wstawić na godzinę do lodówki. Źródło:  margarytka.blogspot.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Lato na talerzu - część I 144

również: CZĘŚĆ II - Letnie sałatki, tarty i napoje   CZĘŚĆ III - Słodkości na lato  Może ktoś skorzysta :)  ŚNIADANIA kaszki, pasty, omlety... ZUPY   DANIA OBIADOWE jajka, warzywa, placuszki, pierogi, makarony...     SMACZNEGO

bistro mama
Chutney z ogórka 175

Blueberry Corner by "jagodzianka" W moim rajskim ogrodzie rośnie mnóstwo warzyw, owoców i kwiatów. Teraz w lipcu królują tu zielone ogórki, które często kryją … Przeczytaj cały artykuł Post Chutney z ogórka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami - przepis 153

masłowa duży pomidor 1-2 ogórki 15-20 oliwek cebulka dymka śmietana, majonez, musztarda świeży koperek sól, pieprz Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami Wykonanie: Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy Sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski (nie należy jej kroić nożem, bo ciemnieje) Kroimy drobno cebulkę, pomidora i ogórka w kosteczkę, a oliwki na pół

Pyza i Surówka
Ośmiornica z grilla-klasyczna 228

okazji podałam prosty a jakże pyszny sposób na ośmiornicę w czosnku z patelni. Sałatę rzymską wstyd się przyznać długo omijałam dość obojętnie.Jakoś nie przemawiała do mnie.Ot następne zielone warzywo bez smaku.I jakże e zaskoczyłam kiedy w końcu dałam jej a może sobie szansę na zapoznanie się.Zrobiłam ją na krótko z patelni,podsmażyłam lekko na oliwie z odrobina soli.W

Sztuka gotowania w/g Samiry
WEGAŃSKA ZIELONA GÓRA: Wegarnik 192

Wegarniku możemy dostać zupy, dania obiadowe, burgery i rożnej maści desery. Dla każdego więc coś miłego. My skusiliśmy się na początku na"arabski talerz", który zawierał falafele, hummus, ajvar, warzywa i pitę. Całość kosztowała 10 zł i smakowo wszystko komponowało się pysznie - hummus nie był mdły, ajvar dodawał pikanterii. Jedną taką porcję zjedliśmy na pół, więc nie najedliśmy się bardzo

Bananowe Pole
Kociołek z rybą 166

dodać kurkumę,kolendrę i kmin rzymski. Wszystko zalać wodą ,puszką pomidorów, posypać płatkami chilli. Dodać fasolkę szparagową ,sok z cytryny, cukier,sos sojowy. Wszystko gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Trzeba uważać , aby batat się nie rozgotował. W razie potrzeby uzupełniamy wodę. Przed końcem gotowania dodajemy rybę pokrojoną w kawałki. Układamy ją delikatnie na wierzchu , aby lekko była

O kuchni z uczuciem
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 169

sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę oczyszczamy, drobno kroimy w kosteczkę. 2. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Cebulę czerwoną drobno siekamy, a paprykę kroimy w kostkę. 4. Warzywa łączymy, dodajemy majonez i jogurt naturalny, mieszamy, doprawiamy do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Papryka faszerowana po wiejsku 167

Uwielbiam lato za całe bogactwo różnorodnych warzyw. Kiedy nie trzeba mięsa, aby obiad mógł być smaczny i syty. I przy okazji kolorowy. Cukinie, fasolka, papryka... Ja postawiłam właśnie na tę ostatnią. Jak zrobiłam parę dni temu te papryki faszerowane mój M był nimi zachwycony. Ja również. Przy małej ilości niezbyt wyszukanych składników udało się wyczarować przepyszny, letni obiad. 2 porcje

My simple kitchen
Smażony kalafior z papryką i makaronem chow mein 163

Cześć ! Mam dziś dla Was propozycję na szybki, lekki i pyszny obiad. Ostatnio ograniczyłam spożywanie mięsa na rzecz takich warzywnych dań. Teraz gdy mamy najlepsze warzywa, aż żal z nich nie korzystać. Zapraszam na miseczkę pysznego dania ! Składniki: 1/2 główki kalafiora (lub 1 mały) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka kawałek imbiru wielkości kciuka 2 – 3 ząbki czosnku

Moja pasja smaku
CHŁODNIK BURACZKOWY 210

dokładnie umyć, zalać zimną wodą, tyle aby została zrównana z listkami, pół szklanki nie więcej. Dodać sok z cytryny i gotować ok. 5-8 min. W miedzy czasie, pozostałe warzywa umyć i pokroić drobno. Po przestygnięciu botwiny, dodać do niej jogurt, kefir, przeciśnięty czosnek, rzodkiewkę, szczypior, koper. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem . Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Podawać

pieprzny smaczek
Letnia sałatka z młodymi ziemniakami. 432

usmażone mięso z kurczaka. Składniki na sos wymieszaj razem i polej nim przysmażone ziemniaki z mięsem, wymieszaj. Całość zdejmij z ognia, trochę przestudź i dodaj wcześniej przygotowaną sałatkę z warzyw. Na koniec wszystko razem delikatnie wymieszaj. Najlepiej smakuje na ciepło, ale można podawać także na zimno.                        Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Mulligatawny (maligetouni) z Indii 197

się zarumieniło. Cebulę kroimy w grubsze plastry, czosnek grubo siekamy i wrzucamy do kurczaka. Podduszamy razem kilka minut i przekładamy wszystko do wysokiego garnka. Do  mięsa i warzyw dokładamy jogurt naturalny, dobrze mieszamy i na niezbyt dużym gazie doprowadzamy wszystko do wrzenia. Kilka minut gotujemy wszystko razem. Na dnie garnka może, a  nawet powinna utworzyć się pewnego

Kuchenna Kontrrewolucya
Krupnik jarzynowy 136

wywar rosołowy -sól pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. - Por pokroić w kawałki Marchew i kalarepkę zetrzeć na dużej tarce Pokroić ziemniaki w kostkę.          - Warzywa przełożyć do garnka zalać wszystko wywarem rosołowym zagotować.          -  Kaszę przelać zimną wodą na sitku wrzucić do zupy mieszać od czasu do czasu

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania