warzywa - 14856 przepisów (strona:413/991)

Obiadowe kubeczki 160

Lubię faszerowane warzywa w każdej postaci Składniki - 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki - 5 małej cukinii - 4 papryki - 1 cebula -2 ząbki czosnku - 1 torebka ryżu - 15 dag sera żółtego - 3/4 l słoik pomidorów krojonych w sosie własnym przepis w mojej kolekcji http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pomidory-w-sosie-wlasnym-jak-z-puszki - 1 łyżka papryki słodkiej - kilka listków bazylia - 2 kostki rosołowa mięsna - sól pieprz

W królestwie smaków Beaty
Smażona biała kiełbasa 127

wlać troszkę oleju dodać masło  - Cebulę troszkę przesmażyć dodać pieczarki pokrojone w plastry i paprykę pokrojoną  na grubsze kawałki  - Kiełbasę ponacinać w kilku miejscach Włożyć pomiędzy warzywa i smażyć aż się  zrumieni  czasami wszystko wymieszać doprawić ulubioną przyprawą

W królestwie smaków Beaty
Sałatka śledziowa 305

przygotowania 1. Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli Ogórki  ,paprykę konserwową ,oliwki  ,pokroić w kostkę odsączyć na sicie 2. Śledzie pokroić w kostkę Do śledzi dodać  odsączone warzywa pokrojony  szczypiorek, jajka i majonez  dodać śmietanę    Wszystko razem  wymieszać doprawić solę i pieprzem

W królestwie smaków Beaty
Botwinka 136

zachować je  - Liście oraz mniejsze buraczki pokroić w paski tak samo pokroić cebule  koperek pietruszkę i marchewki a ziemniaki w kostkę  Zalać wszystko bulionem gotować aż warzywa zmiękną. 2. - Odłożone buraczki czosnek potrzeć na małej tarce  - Do zupy dodać śmietanę zgotować doprawić solą pieprzem - Dodać starte buraczki z czosnkiem cytrynę cukier wszystko razem wymieszać

W królestwie smaków Beaty
Krem z pieczonego kalafiora z nutą trufli 119

talarki, wrzucić do garnka i podsmażyć przez 3 minuty cały czas mieszając na łyżce oliwy dodając tymianek i lubczyk, po czym zalać 1-1,5 wody i gotować aż warzywa zmiękną. Kalafior od czasu do czasu przemieszać a gdy będzie gotowy dodać do wywaru, gotować jeszcze 10 minut po czym zblendować na gładką masę.   Jeść samą, z pieczywem, wyśmienicie

greenscarf
Ciasto marchewkowe 213

niewątpliwie może się do tej grupy zaliczać. Jeżeli jedząc ciasto macie wyrzuty sumienia, to warto pamiętać, że w jego składzie są nie tylko ananas, orzechy włoskie, ale i najprawdziwsze warzywo - marchewka. Ciasto to za sprawą tych trzech składników jest niezwykłe: wilgotne, słodkie, a przy tym dzięki kawałkom orzechów delikatnie chrupiące. Dopełnieniem jego idealnego smaku jest polewa wykonana z serka philadelphia

Perfect home life
Jajecznica idealna 144

Mońki garść obranego ugotowanego bobu garść posiekanej cebuli garść posiekanej papryki garść posiekanego lubczyku  sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE: Na patelnie dodać masło oraz warzywa. Podsmażyć, dodać jajka i ser. Smażyć aż do ścięcia się jajek. Nie określ czasu bo jedni wolą mniej lub bardziej wysmażona jajecznice. Doprawić solą i pieprzem. Aldamer MSM Mońki

ClauditteMissCooking
Zimna miska według Duńczyka 171

Wyzwanie u Ani trwa nadal, tym razem podejmując mój ukochany temat, czyli jedzenie. W dodatku jedzenie letnie, wakacyjne. Czy może być coś wspanialszego...? Na straganach piętrzą się pachnące warzywa i owoce, obok których nie potrafię przejść obojętnie. Najchętniej do domu przyniosłabym wszystko! Znoszę więc naręcze rabarbaru (tak, tak, nawet teraz mam kilka łodyg w lodówce; nie oszukujcie więc, że sezon

Pożeraczka, czyli raz adobrze
W smaku nadrabia + LBA 118

pieprzem, solą i papryką/lub miodem, nigdy nie mogłam się zdecydować xd no, i jeszcze leniwe z masełkiem i cukrem 3. Gdybyś musiał/a wybrać jeden owoc i jedno warzywo, na którym opierałby się tygodniowy jadłospis, co by to było? zadanie niewykonalne xd 4. Koncert Twojego życia? jedyny na jakim byłam to jak na razi to Orange Warsaw Festiwal

More food, love and dreams
Szaszłyki z kurczaka, papryki i cebuli 264

weekendowe popołudnia i wieczory idealnie nadają się na grillowanie . Można powoli przygotowywać coś pysznego do jedzenie, nie spiesząc się i odpoczywając. Dzisiaj proponuję bardzo proste szaszłyki z mięsa i warzyw. Proste, ale soczyste i dobrze doprawione bo to bardzo ważne przy daniach tego rodzaju. Nie żałujcie aromatycznych przypraw, ziół i świeżych dodatków. Grillujcie i cieszcie się smakiem pysznego jedzenia

Smaczna Pyza
Kokosowa zupa z kurczakiem, mango i fasolką szparagową 190

mango w zależności czego używamy). Dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową oraz groszek. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sambalem . Wlewamy bulion lub całość wrzucamy do garnka z bulionem. Dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy cukrem, sokiem z limonki. Dodajemy mleko kokosowe. Gotujemy jeszcze 5 minut. Jeśli jest taka konieczność dodajemy więcej soli. Podajemy z posiekanymi drobno ziołami. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i pieczarkami 314

odparowania soku z pieczarek. Usmażyć pokrojony na małe kawałki boczek.  Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i ułożyć na jego dnie warstwę z ziemniaków. Następnie wyłożyć na nie podsmażone warzywa i boczek. Przykryć wierzch drugą warstwą ziemniaków.  Śmietanę wymieszać z surowymi jajkami, startym żółtym serem oraz natką pietruszki. Sos doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zalać nim zapiekankę

Qchnia po prostu
Chłodnik z krewetkami i fetą 150

Trzemy na tarce obrane ogórki, umyte rzodkiewki i mieszamy z masą buraczkową. Dodajemy pocięty drobno koperek, szczyptę soli, pieprzu, cukier, przeciśnięty przez prasę czosnek i sok z cytryny. Wszystkie warzywa mieszamy dokładnie i uzupełniamy kefirem. Po lekkim schłodzeniu chłodnik jest gotowy.  Gotowy chłodnik podajemy z krewetkami i z pokruszonym lub pokrojonym w kostkę serem feta.  Krewetki podsmażamy

Bon Appetit Małgorzaty
Bakłażan faszerowany czerwoną soczewicą 151

następnie posypujemy solą morską. Zostawiamy na 15 minut, a następnie wycieramy papierowym ręcznikiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 25 minut. Po tym czasie wydrążamy środki warzyw łyżeczką i odkładamy. Soczewicę płuczemy na sitku, a następnie gotujemy w osolonym wrzątku przez ok. 15-20 minut (najlepiej do miękkości, czas gotowania zależy od świeżości suszonej soczewicy). Cebulę kroimy

Poezja smaku
Gulasz z serc indyczych z wątróbką 182

łyżki koncentratu pomidorowego - 1/4 kostki smalcu - 4 ząbki czosnku Serca umyj i pokój wzdłuż na kilka części. Podsmaż na patelni, na gorącym smalcu  i przeżuć do drugiego garnka. Warzywa obierz i pokrój na nie wielkie kawałki i dodaj do serc. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj na średnią kostkę i podsmaż na tej samej patelni i tłuszczu co podroby

Pasje Jolki

Proponowane wyszukiwania