Karkówka na sposób chiński

Karkówka na sposób chiński

Karkówka na sposób chiński

Smaczna wieprzowina "otulona" smakami Dalekiego Wschodu Składniki 500 g karkówki wieprzowej 450 g porów 1duża zielona papryka 200 g kapusty pekińskiej 1 ząbek czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki wódki (Krupnik) 3 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka octu ryżowego wegeta 1 łyżeczka ostra papryka sól pieprz Przygotowanie   Karkówkę umyłem , pokroiłem na paski (szerokości ok. 1 cm). Oprószyłem mąką , przysmażyłem na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy z oliw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, por , mięso, imbir, sosy, karkówka, kapusta pekińska, krupnik, wieprzowina, makarony, makaron, kapustą, warzywa, kuchnia chińska, dania chińskie, sos do makaronu, mięso duszone, dania z makaronem, makaron po chińsku

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.