warzywa - 14856 przepisów (strona:356/991)

Jack & Burger czyli 7 twarzy burgera w SomePlace Else 173

dobra, dodatkim super, ale niestety sama gwiazda czyli tuńczyk był suchy, czyli wg nas za długo przeciągnięty. A szkoda.  Każdy z burgerów podany był na desce, wraz z warzywami.  Do tych pysznych burgerów zamówiliśmy wszystkie możliwe dodatki i tak na naszym stole pojawiły się ćwiartki ziemniaków, nachos, krążki cebulowe, frytki oraz bukiet sałatkowy.  Pysznie wręcz znakomicie, wszystko

Kuchnia na wzgórzu
Cukinia w sosie z pomidorów i pieczonej papryki / Zucchini with tomato and roasted pepper sauce 180

produkty do mnie dojechały, a niestety w innych sklepach internetowych nie jest już tak różowo;/ Mając do wykorzystania kod rabatowy zakupiłam masę fajnych produktów, w tym piękne i świeże warzywa. Postanowiłam więc przygotować na szybko pyszny dodatek do dania głównego. Moja ulubiona cukinia, duszona w sosie z pomidorów i pieczonej papryki, z ziołami prowansalskimi i podana posypana posiekaną natką pietruszki

karmelowy
Frisco.pl nowa kampania agencji Streetcom 146

taka, jakbyśmy sami wybierali sobie zakupy do koszyczka. To dla mnie ważne. Na początku mojej przygody z zakupami online, prawie każde z nich kończyły się reklamacją – zgniłe/zwiędnięte warzywa. Zmieniłam sklep, to było prostsze niż ciągłe składanie reklamacji. Tak trafiłam do Frisco. Frisco.pl poznałam już wcześniej, także kampania nie była moim pierwszym podejściem do tego sklepu. Zawsze z zakupów

Gotowanie i blogowanie
Kaszotto z jaglanej ze szparagami! 171

SZPARAGI!!! Wreszcie się doczekałam, już są przepyszne i świeżutkie szparagi! Można je już dostać na ryneczkach jak i wielu sklepach. Warzywo to jest jednym z moich ulubionych, na blogu możecie znaleźć całą masę pysznych przepisów ze szparagami. Moje ulubione to te zielone.  Dzisiaj postanowiłam przygotować na obiad, risotto z kaszy jaglanej, czyli kaszotto ze szparagami. Co dodałam

SMYKWKUCHNI
Rolada z piersi indyka ze szpinakiem, ricottą i suszonymi pomidorami 444

pieczenia, zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy jeszcze 20 minut. Wyjmujemy. Mięso kroimy na plastry dopiero po ok. pięciu minutach odpoczywania. Oprócz ziemniaków warto do rolady podać ugotowane warzywa np. brokuł, fasolkę szparagową czy kalafior. Inspiracją była rolada z bloga lepszysmak.wordpress.com – przepis zmodyfikowałam Post Rolada z piersi indyka ze szpinakiem, ricottą i suszonymi pomidorami pochodzi z bloga Poezja

Poezja smaku
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym 177

Żołądki dokładnie umyć i oczyścić, włożyć do garnka. Dodać obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę i pietruszkę, selera i pora. Zalać wodą (tylko tyle aby zakryła mięso i warzywa) i wraz z przyprawami (pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym) gotować pod przykryciem, na małym ogniu przez 45-60 minut lub do czasu aż żołądki będą miękkie. Żołądki odcedzić

Codzienne Gotowanie
Buła ze stekiem czyli Philly Cheese Steak – kanapka z bavette 226

Filadelfijska kanapka ze stekiem. Pełna sera, pełna mięsa, chrupiących warzyw. Chrupka i przypieczona z zewnątrz, kremowa, soczysta i aromatyczna w środku. Sposób na cudowne rozmnożenie kilku niedrogich składników i zrobienie z nich lunchu/obiadu/ kolacji dla 4 osób. Ameryka zostanie dla mnie na zawsze kolebką ulicznego jedzenia. Hot-dogi i hamburgery to podstawa, a wariacji na ich temat jest multum. Gorące

Karo in the Kitchen
OXY2 205

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} No mówię wam, uwielbiam jeść dobrze zapakowane kanapki, to co tu widzicie to nic przy tym ile zawsze warzyw tam pakuje! Pycha! I energia na bieganie jest! No wspomniane i ukochane przekąski! Omlet! Co prawda był przepis na jajecznicę, ale ze nie było chlebka, to wcisnelam węgle w omleta

fitolarun.blogspot.com
Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa 243

nutą czosnku, pomidorów i dużej ilości papryki. Od wieków gulasz był gęstą, zawiesistą zupą o pikantnym smaku, z dodatkiem ziemniaków i różnego rodzaju mięsa: wieprzowego, baraniego czy wołowego oraz warzyw: papryki i pomidorów. Gulyásleves nie należy do lekkich zup, wprost przeciwnie - podczas gotowania nie żałujemy smalcu i śmietany, które mają zapewnić odpowiednią kaloryczność i wyborny smak - tak rzecze madziarska tradycja

Wędrówki po kuchni
Lublin Restaurant Week - tasting menu w Hotelu Agit 228

leśno-orzechowy smak farszu jak i samego królika. Puree z groszku było smaczne - wydaje mi się, że można byłoby tu tylko popracować na gładkością samego puree albo zaserwować to warzywo w formie tłuczonej/gniecionej jak to Brytyjczycy mają w zwyczaju przy fish & chips.  Deser - zielone jabłka z wasabi, lody z maślanką z chutney paprykowym Pomimo wasabi deser

Right Behind The Kitchen
Puree z kalafiora 193

łyżki śmietany 30-36% gałka muszkatołowa papryka słodka/ostra sól, pieprz (używam czarnuszki) Opcjonalnie: 500 ml mleka     Kalafior i cebulę ugotować w osolonej wodzie (ew. w mleku). Warzywa odcedzić, zmiksować z masłem oraz śmietanką i wymieszać z koperkiem. Całość doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i papryką

Di gotuje
Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą 234

ciecierzycę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, marchewkę oraz czosnek i podsmaż je na średnim ogniu, aż staną się miękkie. 1 minutę przed końcem smażenia dodaj paprykę i lubczyk. Warzywa przełóż do miski ze strączkami. Dodaj pomidory, koperek, sok z cytryny, sos sojowy i zmiksuj na gładką pastę. Na koniec spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż

Roślinna - blog wegański
Makaron soba z jarmużem 271

ocet jabłkowy     sól     pieprz Przygotowanie:   Marchewkę obrać i pokroić ją w długie cienkie paski (ja zrobiłam to za pomocą obieraczki do warzyw). Marchew wrzucić do osolonego wrzątku gdy będzie al dente dorzucić jarmuż. Makaron ugotować według przygotowania, które jest na opakowaniu. Do dużej miski włożyć odcedzony (nie przepłukiwać go zimną wodą) makaron, marchewkę

Amatorka kuchenna
Makaron z brokulami, ziolami i orzechami 229

jest to szczególnie gdy słoneczko świeci i jest tak ciepło ;) Wreszcie zmobilizowałam się do pokazania Wam ostatnich pyszności. Dawno nie zaglądałam do tej książki a tu takie smakowitości! "Ulubione warzywa Pana Wilkinsona" nadal inspirują. Lekkie, pełne smaku, w gruncie rzeczy wiosenne, danie dla mięsożerców. Makaron z brokułami, ziołami i orzechami posypka: 30 g orzechów laskowych (bez skórki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Steki z tuńczyka podane z makaronem z warzywami w sosie serowym + kilka słów o zakupach we Frisco.pl 181

Dzisiejszy przepis powstał w ramach współpracy z Frisco.pl , dzięki której wybrałam na spróbowanie steki z tuńczyka. Podałam je z makaronem w sosie z serka śmietankowego z dodatkiem warzyw (sos w takiej wersji często przygotowuję w wersji z kurczakiem, ale tym razem postanowiłam zestawić go z tuńczykiem). Ten delikatny sos nie zabija smaku ryby, a nawet z nim współgra, tworząc

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania