warzywa - 14856 przepisów (strona:347/991)

PAELLA Z KURCZAKIEM I CHORIZO 630

Przepyszne danie dzięki któremu przeniesiemy się do słonecznej Hiszpanii. Łatwe do wykonania, nie sprawi problemów nawet początkującym kucharzom. Najlepiej przygotować wcześniej wszystkie składniki, odmierzyć właściwe porcje, pokroić warzywa, pierś kurczaka i kiełbaskę chorizo. Później wystarczy podsmażyć wszystko z przyprawami, dodać ryż i zalać bulionem. Dzięki temu, że ryż gotuje się ze wszystkimi dodatkami, niesamowicie chłonie smaki i aromaty. Ważny jest

cool and minty
Batatowe ciasto z quinoa. 214

rabatu! #RabaTt-Code-10% Jeśli lubicie testować zdrową żywność różnych marek, szczerze polecam. Krakersy z chia to w mojej rodzinie hit numer 1, a gotowe mieszanki quinoa i warzyw świetnie sprawdzają się na szybki lunch czy kolację. Jeśli chodzi o erytrytol, to jest on obecnie moim ulubionym słodzikiem (co zapewne widać po moich przepisach :)).  Dlaczego?  Ponieważ jest

Poranek na słodko
Trzy mity na temat oczyszczania organizmu. 460

dlatego przed zakupem warto czytać etykiety). W takiej sytuacji zawsze lepsze będą naturalne środki, czyli napary z ziół na bazie żywej wody, a także odpowiednia dieta, wzbogacona o świeże warzywa i owoce. Brak równowagi Detoks to proces ciągły. Nie wystarczy więc zastosowanie cudownej, kilkudniowej terapii czy wypicie hektolitrów wody, by raz na zawsze pozbyć się tego, co szkodliwe w organizmie

Poranek na słodko
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 152

jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się uda!) Pyszny Restaurant Week

Cooking Monster
Kaczka stir fry z kapustą pak choi 308

robić przeźroczyste. Wrzucamy do nich części zielone i smażymy razem, aż stracą od ciepła podwiędną i stracą na objętości.   Mieszamy przygotowany wcześniej sos, wlewamy go do woka z warzywami, mieszamy. Dorzucamy kaczkę i makaron. Smażymy razem do mocnego podgrzania i zgęstnienia sosu, 4-5 minut. Od razu podajemy, posypane grubym szczypiorem i podprażonym sezamem. SKŁADNIKI na DWIE PORCJE

Karo in the Kitchen
TOP 7 najlepszych jesiennych przepisów! 207

Jesień to magiczna pora roku. Czas zbiorów, obfitujący w rozmaite warzywa i owoce, jak np. jabłka, gruszki, śliwki, dynia, papryka...  To również czas wzmożonej ochoty na słodycze. W długi wieczór warto poświęcić kilka chwil więcej i przygotować w kuchni coś naprawdę smacznego. Poniżej prezentuję Tobie zbiór moich ulubionych, autorskich przepisów do których wracam często i chętnie. Mam nadzieję

Kuchnia Ellie
Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym 207

limonki (ilość soku dopasować do własnych upodobań) 2-3 zielone dymki sok z 1 limonki Makaron rozłożyć pomiędzy 6 talerzy. Łyżką cedzakową nałożyć mięso wraz z warzywami. Bulion doprawić solą i odrobiną świeżo mielonego czarnego pieprzu, a następnie rozlać do talerzy. Posypać listkami świeżej kolendry.   źródło: BBC Good Food The post Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym appeared

Moja Delicja
Krem z cukinii i brukselki 356

kostkę i zeszklić. Cukinie, ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, brukselkę pokroić na mniejsze kawałki Dodać do cebuli i pora dolać bulion i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie zmiksować wszystko na gładki krem, doprawić do smaku. Zagotować. Dodać śmietankę - można dodać mniej według uznania.  Podawać gorącą, z grzankami lub ulubionym pieczywem

Garnkowe fanaberie
Zupa brokułowa na chłodne dni 237

znaczne ilości chromu, który reguluje poziom insuliny we krwi. 100 g brokułów ma tylko 35 kcal, a więc powinny być stałym gościem w diecie osób odchudzających się. Oprócz tego warzywa te zawierają dużą ilość potasu, witaminy C, A i kwasu foliowego. Składniki: ·      1 brokuł ·     8 ziemniaków ·     3 łyżki domowej bulionetki warzywnej

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Zupa karczmarza Jankiela - berdyczowska II 286

godzin na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby podlać trochę wodą lub wywarem. Pod koniec smażenia solimy, nie wcześniej. Do miękkiego mięsa wlewamy wywar warzywny wraz z warzywami, dodajemy miód, cynamon, imbir, rodzynki i dżem. Składniki te dodajemy w małych porcjach, mieszamy, próbujemy i dalej dodajemy. Ważne aby utrzymać granicę miedzy słodkością a ostrością, no i z cynamonem należy

Jadło i czytadło
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 173

osusz, pokrój na kawałki mieszczące się do maszynki, usuwając przy okazji brzydkie części mięsa, zmiel. Do mięsa dodaj przyprawy, czosnek i wodę – dokładnie wymieszaj i odstaw na bok. Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry. Sałatę porwij na takie kawałki, które łatwo będzie układać na bułce. Zrób sosy – składniki umieść w miseczkach i wymieszaj. Rozgrzej patelnię grillową, lekko

Martyna Cooks
Żur kujawski 247

około 20-25 minut. Wyjmij kiełbasę i boczek z powstałego wywaru, obierz włoszczyznę i dodaj razem z pozostałymi przyprawami oraz jedną cebulą i czosnkiem do wywaru. Gotuj do miękkości warzyw (jak rosół). Przestudzoną kiełbasę obierz z flaczka, pokrój na plastry, obierz i pokrój w kostkę pozostałe dwie cebule. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć kiełbasę z cebulą, podsmaż. Zakwas przelej

Garniec Magalie
Kapuśniak ze słodkiej kapusty 179

połowy cytryny 200 g wędzonego boczku Kapustę poszatkuj. Marchewkę i pietruszkę utrzyj na tarce o dużych oczkach. Pokrój czosnek w drobną kostkę. Obierz ziemniaki i pokrój niezbyt grubo. Dodaj warzywa, liść laurowy i majeranek do bulionu. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Zrumień lekko na maśle i dodaj do zupy. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj przez 25 minut

codojedzenia
Barbabietolaccio :) - buraczki alla carpaccio 195

swoje liście rumieńcem, jakby przeczuwały już swą nadchodzącą nagość. Jesień kojarzy mi się nie tylko z obrazami przemienionych drzew, które zresztą kocham, jesień to jeszcze pora zbiorów wielu warzyw. Kryją w sobie tyle samo smaków, co wartości. Przykładem są czerwone buraki, które od jakiegoś czasu przygotowuję nie tylko po ugotowaniu, mają bardziej słodki, głęboki smak, kiedy się je upiecze

I tu będę miała takie te
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 207

jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się uda!) Pyszny Restaurant Week

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania