warzywa - 14856 przepisów (strona:354/991)

Batatowe ciasto z quinoa. 175

rabatu! #RabaTt-Code-10% Jeśli lubicie testować zdrową żywność różnych marek, szczerze polecam. Krakersy z chia to w mojej rodzinie hit numer 1, a gotowe mieszanki quinoa i warzyw świetnie sprawdzają się na szybki lunch czy kolację. Jeśli chodzi o erytrytol, to jest on obecnie moim ulubionym słodzikiem (co zapewne widać po moich przepisach :)).  Dlaczego?  Ponieważ jest

Poranek na słodko
Trzy mity na temat oczyszczania organizmu. 424

dlatego przed zakupem warto czytać etykiety). W takiej sytuacji zawsze lepsze będą naturalne środki, czyli napary z ziół na bazie żywej wody, a także odpowiednia dieta, wzbogacona o świeże warzywa i owoce. Brak równowagi Detoks to proces ciągły. Nie wystarczy więc zastosowanie cudownej, kilkudniowej terapii czy wypicie hektolitrów wody, by raz na zawsze pozbyć się tego, co szkodliwe w organizmie

Poranek na słodko
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 121

jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się uda!) Pyszny Restaurant Week

Cooking Monster
Kaczka stir fry z kapustą pak choi 250

robić przeźroczyste. Wrzucamy do nich części zielone i smażymy razem, aż stracą od ciepła podwiędną i stracą na objętości.   Mieszamy przygotowany wcześniej sos, wlewamy go do woka z warzywami, mieszamy. Dorzucamy kaczkę i makaron. Smażymy razem do mocnego podgrzania i zgęstnienia sosu, 4-5 minut. Od razu podajemy, posypane grubym szczypiorem i podprażonym sezamem. SKŁADNIKI na DWIE PORCJE

Karo in the Kitchen
TOP 7 najlepszych jesiennych przepisów! 168

Jesień to magiczna pora roku. Czas zbiorów, obfitujący w rozmaite warzywa i owoce, jak np. jabłka, gruszki, śliwki, dynia, papryka...  To również czas wzmożonej ochoty na słodycze. W długi wieczór warto poświęcić kilka chwil więcej i przygotować w kuchni coś naprawdę smacznego. Poniżej prezentuję Tobie zbiór moich ulubionych, autorskich przepisów do których wracam często i chętnie. Mam nadzieję

Kuchnia Ellie
Dyniowe pankejki z sokiem z pomarańczy i karmelizowanym imbirem. 171

się to całkiem przyjemnie przeżyć! Dyniowe pankejki są jednym ze sposobów! Musicie jednak wiedzieć, że dynia nie była moją miłością od pierwszego wejrzenia. Pewnie każdy z Was ma takie warzywo, na którego widok dostaje gęsiej skórki. Bardzo długo miałam tak właśnie z warzywną królową jesieni, a jedynym dniem w roku gdy ją kupowałam było Halloween. To były czasy wczesnej młodości

Fill The Bowl
Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym 159

limonki (ilość soku dopasować do własnych upodobań) 2-3 zielone dymki sok z 1 limonki Makaron rozłożyć pomiędzy 6 talerzy. Łyżką cedzakową nałożyć mięso wraz z warzywami. Bulion doprawić solą i odrobiną świeżo mielonego czarnego pieprzu, a następnie rozlać do talerzy. Posypać listkami świeżej kolendry.   źródło: BBC Good Food The post Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym appeared

Moja Delicja
Krem z cukinii i brukselki 315

kostkę i zeszklić. Cukinie, ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, brukselkę pokroić na mniejsze kawałki Dodać do cebuli i pora dolać bulion i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie zmiksować wszystko na gładki krem, doprawić do smaku. Zagotować. Dodać śmietankę - można dodać mniej według uznania.  Podawać gorącą, z grzankami lub ulubionym pieczywem

Garnkowe fanaberie
Zupa brokułowa na chłodne dni 199

znaczne ilości chromu, który reguluje poziom insuliny we krwi. 100 g brokułów ma tylko 35 kcal, a więc powinny być stałym gościem w diecie osób odchudzających się. Oprócz tego warzywa te zawierają dużą ilość potasu, witaminy C, A i kwasu foliowego. Składniki: ·      1 brokuł ·     8 ziemniaków ·     3 łyżki domowej bulionetki warzywnej

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Zupa karczmarza Jankiela - berdyczowska II 246

godzin na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby podlać trochę wodą lub wywarem. Pod koniec smażenia solimy, nie wcześniej. Do miękkiego mięsa wlewamy wywar warzywny wraz z warzywami, dodajemy miód, cynamon, imbir, rodzynki i dżem. Składniki te dodajemy w małych porcjach, mieszamy, próbujemy i dalej dodajemy. Ważne aby utrzymać granicę miedzy słodkością a ostrością, no i z cynamonem należy

Jadło i czytadło
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 135

osusz, pokrój na kawałki mieszczące się do maszynki, usuwając przy okazji brzydkie części mięsa, zmiel. Do mięsa dodaj przyprawy, czosnek i wodę – dokładnie wymieszaj i odstaw na bok. Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry. Sałatę porwij na takie kawałki, które łatwo będzie układać na bułce. Zrób sosy – składniki umieść w miseczkach i wymieszaj. Rozgrzej patelnię grillową, lekko

Martyna Cooks
Żur kujawski 194

około 20-25 minut. Wyjmij kiełbasę i boczek z powstałego wywaru, obierz włoszczyznę i dodaj razem z pozostałymi przyprawami oraz jedną cebulą i czosnkiem do wywaru. Gotuj do miękkości warzyw (jak rosół). Przestudzoną kiełbasę obierz z flaczka, pokrój na plastry, obierz i pokrój w kostkę pozostałe dwie cebule. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć kiełbasę z cebulą, podsmaż. Zakwas przelej

Garniec Magalie
Kapuśniak ze słodkiej kapusty 141

połowy cytryny 200 g wędzonego boczku Kapustę poszatkuj. Marchewkę i pietruszkę utrzyj na tarce o dużych oczkach. Pokrój czosnek w drobną kostkę. Obierz ziemniaki i pokrój niezbyt grubo. Dodaj warzywa, liść laurowy i majeranek do bulionu. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Zrumień lekko na maśle i dodaj do zupy. Dopraw zupę solą i pieprzem. Gotuj przez 25 minut

codojedzenia
Barbabietolaccio :) - buraczki alla carpaccio 160

swoje liście rumieńcem, jakby przeczuwały już swą nadchodzącą nagość. Jesień kojarzy mi się nie tylko z obrazami przemienionych drzew, które zresztą kocham, jesień to jeszcze pora zbiorów wielu warzyw. Kryją w sobie tyle samo smaków, co wartości. Przykładem są czerwone buraki, które od jakiegoś czasu przygotowuję nie tylko po ugotowaniu, mają bardziej słodki, głęboki smak, kiedy się je upiecze

I tu będę miała takie te
Podsumowanie miesiąca - wrzesień 167

jabłkami, bitą śmietaną i... serem żółtym Strucla z prażonymi jabłkami Szarlotka Pyszne ciasto dyniowe Placuszki dyniowe Dżem dyniowy Sałatka z gruszką, serem pleśniowym i boczkiem Pyszny domowy kurczak z warzywami z piekarnika Dżem bananowy! Krokiety z kapustą i pieczarkami (przedsmak świąt) Festiwal kuchni amerykańskiej Festiwal kuchni włoskiej (tak obiecuję, ale mam nadzieję, że w końcu się uda!) Pyszny Restaurant Week

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania