Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą

Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą

Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą

Skorzonera pochodzi z południowej i środkowej Europy, znana jest także w Azji. W Polsce zaczęto ją uprawiać  na przełomie XVI i XVII wieku. Wtedy leczono nią ukąszenia żmij, dlatego nazywana jest także weżymordem. Skorzonera to zapomniane warzywo, które dopiero od jakiegoś czasu powoli wkracza do polskich kuchni. Warto się do niego przekonać, ponieważ ma korzystny wpływ na organizm i zawiera wiele cennych składników, które pomogą zregenerować się po zimie.  Składniki 250 g piersi z kurczaka 500 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, kurczak, pierś, ziemniak, ziemniaki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sok, pasta, pasty, curry, kokosowe, mielone, warzywa, niskokaloryczne, dieta, diety, pasta z kurczaka, kurczak curry, kurczak z cytryną, gotowany kurczak, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, pieczone ziemniaki, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, mielone z warzywami, warzywa na patelnie

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.