warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:63/829)

Spaghetti carbonara z cukinią 226

drobną kosteczkę. Boczek wrzuć na zimną patelnie, gdy wytopi się tłuszcz dodaj czosnek, cebulę i cukinie. Na patelnie wrzuć ugotowany al dente makaron, wymieszaj go z warzywami i boczkiem. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj większość startego sera i masę jajeczną, całość wymieszaj. Podawaj od razu z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i pozostałego sera. SMACZNEGO

Kredowe Menu
tosty z warzywami 164

mnie. Tosty z warzywami i mozzarellą. Pyszne, chrupiące i bardzo sycące.  Składniki: mała cukinia 1/2 niewielkiego bakłażana  niewielka cebula 2 łyżki pomidorów z puszki chleb żytni kilka plasterków mozzarelli  ulubione przyprawy Przygotowanie: bakłażana pokroić w kostkę, posolić i odstawić na ok 10-15 min cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni dodać pokrojoną(...)cukinię i bakłażana - dusić aż warzywa zmiękną (ok 10-15 min) na koniec przyprawić solą i pieprzem i dodać pomidory - poddusić jeszcze przez chwilę na czystej patelni położyć chleb , na chlebie ułożyć warzywa i przykryć plastrami mozzarelli  podsmażać przez kilka minut, do momentu aż ser delikatnie się rozpuści - można zapiekać w piekarniku Smacznego

Gotowanie z pasją
Makaron z cukinią i marchewką 156

Dzisiaj w kuchni pachną zioła prowansalskie i oregano, a głównymi bohaterami są makaron tagliatelle, cukinia, marchewka i cebula. Składniki: (Jest to duża porcja dla 4 osób

Smak mojego domu
Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami 156

Mięso mielone wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę cebulką, jajkami, bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe okrągłe pulpeciki. Każdy obtaczamy w mące i smażymy na rumiano na patelni. Do podduszonych warzyw przekładamy mięso. Mieszamy. Doprawiamy posiekana świeżą natką pietruszki, słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości warzyw

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka makaronowa z cukinią 147

u0142y\u017ceczki zi\u00f3\u0142 prowansalskich. Sma\u017cymy kilka minut, a gdy mi\u0119so b\u0119dzie gotowe przek\u0142adamy wszystko do miseczki. \r","Na patelni\u0119 wrzucamy pokrojone w kostk\u0119 warzywa i suszone pomidory. Sma\u017cymy, a\u017c warzywa lekko zmi\u0119kn\u0105, dodajemy mi\u0119so i dolewamy wod\u0119. Wszystko razem dusimy kilka minut, nast\u0119pnie dolewamy przecier(...)się zeszkli dodajemy mięso, doprawiamy tymiankiem, rozmarynem, solą, pieprzem i 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich. Smażymy kilka minut, a gdy mięso będzie gotowe przekładamy wszystko do miseczki. Na patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i suszone pomidory. Smażymy, aż warzywa lekko zmiękną, dodajemy mięso i dolewamy wodę. Wszystko razem dusimy kilka minut, następnie dolewamy przecier i doprawiamy pozostałymi ziołami prowansalskimi solą

Mostek w kuchni
Zupa Chrzanowa 136

zupy. Boczek pokroić w kostkę, wrzuć na rozgrzaną patelnię i smażyć przez kilka minut aż z mięsa wytopi się część tłuszczu i stanie się chrupiące, ściągnąć go z patelni pozostawiając tłuszcz. Warzywa bez ziemniaków podsmażyć na tłuszczu spod boczku, przełożyć do garnka z wywarem w którym parzył się boczek, dodać majeranek, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotować przez około

Mama Gotuje
Bigos z młodej kapusty z pieczarkami 162

pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę  • Dusić wszystko pod przykryciem do  odparowania wody 3. • Pod koniec gotowania kapusty dodać  pokrojone pomidory bez skórki i warzywa  podsmażone z patelni  • Doprawić wszystko przyprawami dodać  posiekane zioła.  • Wszystko razem podsmażyć na koniec  obsypać bigos łyżką mąki i zaraz wymieszać

W królestwie smaków Beaty
Paprykando – czyli szybki obiad 274

małych plastrów boczku sól, pieprz do smaku olej do smażenia Makarony gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Paprykę kroimy w paski , cebulkę w piórka , a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię , solimy , posypujemy czosnkiem,papryką ostrą i smażymy na dużym ogniu do miękkości około 6 minut. Mają być złociste i miękkie ale nie ciapowate. na patelnię do jajek kładziemy

Ogrodnik w podróży
Drób z warzywami i kaszą jaglaną 175

dusimy na wolnym ogniu do miękkości. W tym samym czasie kroimy por na grubsze krążki i podsmażamy na oleju do zrumienienia. Dodajemy do duszących się warzyw. Warzywa delikatnie solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy z dwóch stron kawałki mięsa drobiowego na rumiano. Wykładamy na warzywa, posypujemy przyprawami i dusimy 15 minut. Pod koniec duszenia skrapiamy delikatnie sokiem(...)cytryny. Na patelni w której smażyło się mięso, krótko prażymy suchą kaszę. Zalewamy gorącą wodą, solimy wg uznania, przykrywamy i gotujemy 20 minut na bardzo wolnym ogniu. Do ugotowanej kaszy wsypujemy natkę pietruszki i delikatnie mieszamy. Mięso wraz z warzywami wykładamy wraz z kasza na talerz. Takie danie nie wymaga dodatków. Ja jednak lubię zieleninę i dodałam jeszcze mieszankę sałat

Kulinarne przemyslenia
Bezglutenowe świderki z jarmużem, pomidorem, cukinią i tuńczykiem 117

ćwiartki cukinię. Smażmy, jak cukinia zacznie robić się miękka dodajemy pokrojone suszone pomidory i umyty jarmuż. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Dodajemy sól, pieprze, kurkumę, mieszamy. 3. Do gotowych warzyw wrzucamy na patelnię makaron (zmniejszamy gaz), mieszamy, dodajemy tuńczyka i śmietankę, mieszamy ponownie i gotowe :-). Smacznego

kruche babeczki
Ciepła sałatka z jarmużem, grzybami, bakłażanem 187

papierem do pieczenia wysypujemy jarmuż, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieczemy ok 15 min aż stanie się chrupiący 8. Ser halloumi kroimy w plastry i grillujemy na suchej patelni 9. Łączymy warzywa z pesto, podajemy ze zgrillowanymy serem i świeżym awokado pokrojonym w plastry

Słodki Kompromis
Wegetariańskie curry z kotletów sojowych. 157

Zaczynamy od pokrojenia papryki, cukinii i cebuli w grubą kostkę i ugotowania wody z bulionem warzywnym, do której wrzucamy na ok. 8 min kotlety sojowe. Kiedy mamy przygotowane warzywa rozgrzewamy suchą patelnię, ale nie zbyt mocno i wsypujemy na nią curry, garam masalę, kardamon oraz słonecznik i pestki dyni. Prażymy z uwagą, aby nie przypalić przypraw, a jedynie wydobyć

vegetanie
Grillowane skrzydełka i warzywa z grilla. 238

można bardzo łatwo i szybko przygotować na grillu, a dwa to świetna przyprawa Kamis do skrzydełek.  Ale do rzeczy. Składniki: 1 kg skrzydełek przyprawa Brown Sugar Kamis warzywa włoskie na patelnię Iglotex Skrzydełka oczyszczamy i osuszamy składamy (tak aby nie było wystających części), opruszamy przyprawą i kładziemy na rozgrzanego grilla. Pieczemy do zrumienienia ok 30 min. (ważne, aby były

Malinowe Pocałunki
Bitki wieprzowe z sosem z czerwonego wina 203

KROK 1: Mięso popieprzyć, oprószyć dokładnie mąką KROK 2: Na wolnym ogniu, w około 300 ml wody gotować grzyby przez około 20 minut KROK 3: Na rozgrzaną brytfankę lub patelnię wlać około 3 łyżki oleju Podsmażyć dokładnie mięso z obydwóch stron, po około 5 minutach podlać winem Odparować część wina, po około 3-5 minut dolać cały bulion z grzybami(...)KROK 4: Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w dużą kostkę Cebulę przekroić na pół i oddzielić ręcznie poszczególne warstwy Warzywa pokropić oliwą z oliwek, grillować na patelni grillowej około 10 min (warzywa powinny być lekko twarde) Przygotować sos: w około 1oo ml oliwy z oliwek rozprowadzić zioła prowansalskie (około 1-2 łyżki).  Warzywa polać sosem bezpośrednio na talerzach

smacznieinatemat
Karkówka z kalarepą prosto z pieca 225

plastry i dodajemy do kalarepy . Cukinie myjemy i kroimy w paseczki najlepiej młoda bo ma skórkę jeszcze miękką . Pieczarki myjemy kroimy  w plastry i smażymy na patelni , dodajemy do warzyw. Zalewamy bulionem. Karkówkę smażymy na smalcu z obu stron na rumiany kolor i przekładamy do warzyw z bulionem dopiero teraz doprawiamy tylko solą i pieprzem mielonym ( ja daję

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania