warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:67/829)

Pulpety drobiowe zapiekane z warzywami 179

łyżki bułki tartej dokładnie mieszamy i długo wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety i obsmażamy je z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zrumienione wyjmujemy, a na tej samej patelni podsmażamy pokrojone warzywa – cebula, por, papryka i pieczarki + przyprawy. Jak warzywa nieco zmiękną, dodajemy pół puszki pomidorów i drobno pokrojone ząbki czosnku. Dusimy warzywa jeszcze ok 10 minut i podlewamy śmietaną

Ugotuj to sam ...
Udka z kurczaka z patelni z marchewką (a'la potrawka) 247

Udka z patelni z marchewką i pietruszką oraz kaszą pęczak - warzywa "robią" za sałatkę, więc o zieleninę nie trzeba się już martwić ;) Niech mi ktoś do jasnej anielki wyjaśni, co można zaliczyć jako potrawkę z kurczaka, a co nie? Czy kurczak musi być "podziabany" czy mogą być całe udka? Czy sosu musi być dużo, czy wystarczy odrobina? Bo ja się(...)przypadku używam zamiennie oliwy z oliwek i oleju rzepakowego.  Lubię w tym daniu to, że kiedy już wrzucę całość na patelnię, nie muszę już wiele robić, tylko od czasu do czasu zamieszać. Warzywa "robią" za sałatkę, nie trzeba już nic kombinować. Jeśli nie przepadasz za pietruszką zastąp ją większą ilością marchewki ;) Stopień trudności: średnie Porcja: ok. 2 pałki

Kraina Tysiąca Smaków
Jak wykorzystać ser mozzarella w kuchni? 142

obowiązkowa w menu miejsc takich jak restauracja włoska Estella . Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby podobne danie przygotować samodzielnie w domowej kuchni. Wystarczy, że posiadasz patelnię do grillowania lub elektryczny grill. Warzywa – bakłażana Cukinię 3 rodzaje papryk – czerwoną, żółtą i zieloną Małe opakowanie pomidorków koktajlowych 2 czerwone cebule Kulkę mozzarelli Przyprawy – rozmaryn, tymianek i oregano Warzywa pokrój na cienkie(...)plastry, przypraw i na oliwie z oliwek podsmaż na patelni. Jeśli korzystasz elektrycznego grilla, nie musisz już używać natłuszczenia. Gdy całość nabierze złotego koloru przełóż warzywa do miski i dodaj pokrojony w plastry ser mozzarella. Jabłko z mozzarellą na słodko Dużą zaletą sera mozzarella jest to, że z powodzeniem można go wykorzystać także do przyrządzania tak smacznych i słodkich deserów

Mojewlasne.pl
Szybki stir-fry z kurczaka w słodkim sosie chili 164

Wstawiamy wodę na makaron – ok. 3 litrów i obficie solimy Kurczaka wyjmujemy z lodówki; najlepiej zrobić to ok. godziny przed przyrządzaniem (tak, żeby nie obniżał temperatury na patelni). Zaczynamy od krojenia warzyw. Marchewki kroimy w cienkie słupki, szczypior siekamy nie za cienko, imbir natomiast siekamy drobniutko lub ścieramy na tarce (obieramy łyżeczką). Kapustę pekińską kroimy podobnie do marchewek, w paski(...)mocno rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka (ja mam ogromną patelnię, więc zrobiłam to na raz, przy patelni ok 25cm lepiej to rozłożyć na dwa razy, żeby kurczak od razu ładnie się zarumienił). Po chwili dodajemy imbir, a po kolejnej minucie wszystkie pozostałe warzywa. Całość podsmażamy, wciąż na dużym ogniu, ok 2-3 minut, po których to dodajemy sos chili. Kiedy się

Bazując na smaku
flaki w wołowym bulionie 149

zagęszcza całość tworząc danie gęstym i zawiesistym ( tym przepisem zajmiemy się innym razem). Kolejną metodą, jest gotowanie flaków w wołowym wywarze, do którego na końcu dodajemy sporą ilość uduszonych warzyw i aromatyczne przyprawy. I tak właśnie dziś proponuję przyrządzić nasze flaki, łącząc esencję mocnego bulionu z aromatem masła i  korzennych przypraw. Oczywiście  przepisów na flaki, jest o wiele(...)wrzucamy  na nią drobno posiekany czosnek oraz korzeń imbiru pokrojony w bardzo drobną kostkę.  Całość smażymy przez 2-3 minuty, na niewielkim ogniu, a następnie na patelnię dodajemy pokrojone warzywa. Teraz wszystko delikatnie solimy i pieprzymy, smażąc jeszcze przez 5-7 minut. Usmażone warzywa dodajemy do flaków, razem z pokrojonym mięsem wołowym, na którym gotowaliśmy bulion.   Teraz

Miód i pieprz
WŁOSZCZYZNA SŁUPKI Z PATELNI 247

odkryłam te warzywka (będzie już jakieś 2-3 lata) bywają u nas bardzo często. Są niezawodne do zup (nie trzeba kroić włoszczyzny), ale są też wręcz rewelacyjne, duszone na patelni jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie (np.na kolację). Gdy nie mamy pomysłu na szybką jarzynę lub surówkę do obiadu polecam takie warzywka. Przygotowuje się je bardzo szybko(...)kokosowego bezzapachowego lub oliwy (nie trzeba) - kilka łyżek oliwy z oliwek (do polania gotowych warzyw) - odrobina soli- gdy podlewamy wodą (gdy podlejemy bulionem sól jest zbędna) Zamrożone warzywa wrzucić na rozgrzany na patelni (dość głębokiej) olej kokosowy (można pominąć olej i wrzucić na suchą patelnię). Dolać trochę wody (lub bulionu) i co jakiś czas mieszając poddusić je na średnim ogniu

Smaczne Zdrowe
KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ W MLECZKU KOKOSOWYM 156

Danie pyszne i łatwe w wykonaniu. Kurczak i warzywa gotowane w mleczku kokosowym nie wymagają długiego gotowania. Połączenie curry, imbiru i czosnku zawsze smakuje. Składniki: pierś z kurczaka bakłażan cukinia curry w proszku kawałek świeżego korzenia imbiru 1/2 łyżeczki pasty curry cebula 2-3 łyżki sosu sojowego szklanka bulionu puszka mleczka kokosowego sól,pieprz czarny słodka czerwona papryka(...)zeszkliłam na oliwie na patelni. Bakłażana umyłam,pokroiłam na cząstki. Opruszyłam solą. Dodałam go do cebuli. Cukinię również pokroiłam i podsmażyłam z bakłażanem i cebulą. Warzywa przełożyłam na talerz. Na patelni podsmażyłam pokrojonego wcześniej kurczaka. Po około 8-10 minutach dodałam do niego warzywa. Podlałam wszystko bulionem drobiowym. Chwilę poddusiłam i wlałam mleczko kokosowe. Wymieszałam i gotowałam

potrawyregionalne
gorąca, gęsta i pożywna ZUPA GULASZOWA 263

okazuje się, że nadal gotuję na mrożonkach, bo w sezonie letnim mrożę paprykę, cukinię, dynię, pietruszkę, włoszczyznę - swoja smaczniejsza, nawet taka mrożona:)   3. Jeśli mamy głęboką patelnię, to dorzucamy warzywa do mięsa. Jeśli nie, to przerzucamy mięso i warzywa do garnka. Dolewamy wody, jeśli jest jej mało. Wrzucamy ziemniaki i gotujemy, aż będą miękkie, czyli z 20 minut. Jeśli

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Stek na aromatycznych grilowanych warzywach w towarzystwie ciabaty 185

się intensywności i nadamy im cudownego aromatu i konsystencji- piekę mięso 5 minut po tym czasie wyciągam mięso na 5 minut  i odkładam, aby sobie odpoczęło- a patelnie wraz z warzywami wkładam dalej do piekarnika, aby warzywa zmiękły- tak gotowe elementy składam w całość- mięso solę i pieprzę  - na talerzu układam ciabatę, sałatę rzymską, rukolę, pomidorki, paprykę, czosnek

Basia w kuchni
Mulitigrano z zieloną soczewicą, grillowaną cukinia i pikantnym sosem 115

instrukcją na opakowaniu. Obranego pomidora miksujemy z resztą składników na sos. Odstawiamy do lodówki. Cukinię dokładnie szorujemy i kroimy na cienkie plasterki. Ja używam do tego obieraczki do warzyw lub mandoliny. Patelnię grillową natłuszczamy olejem z pestek winogron i grillujemy plastry cukinii. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Ugotowaną mieszankę podajemy z cukinią oraz pikantnym sosem. Smacznego :) Wpis powstał

Mienta blog
ZUPA KALAFIOROWA Z MAKARONEM 113

sól pieprz 250 ml śmietany 18% koperek Makaron Arc Pol świderki gotujemy al dente. Cebule z włoszczyzny obrać i pokroić w kostkę, posolić. Masło z olejem roztopić na patelni. Cebule zeszklić. Warzywa z włoszczyzny (marchewka, pietruszka, seler, por) obrać, pokroić i dodać do cebuli. Podsmażyć razem. Warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem, przyprawić. Dodać różyczki kalafiora i gotować aż warzywa

Kuchnia w oparach
Dietetyczne danie jednogarnkowe. 181

marchewki - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 6 łyżek soczewicy suchej - 10 sztuk śliwki suszonej - 1/2 czerwonej papryki  - przyprawy curry, sól, pieprz Na mandolinie potnij na cienkie plasterki warzywa. Wrzuć na patelnię i podlej szklanką wody, dusimy przez 5 minut, dodaj soczewicę, śliwki i przyprawy, dusimy całość do miękkości, na dobrej patelni to około 12 minut.  Pyszne, proste

SMYKWKUCHNI
Orientalne skrzydełka z kurczaka 128

Wstaw kurczaka do piekarnika i piecz 30-35 minut. Po 20 minutach odwróć kurczaka i polej go sosem za pomocą łyżki. W międzyczasie ugotuj ryż, przygotuj surówkę lub warzywa. Na suchej patelni uprać przez 5-6 minut sezam, cały czas mieszając go aby się nie przypalił. Po upieczeniu posyp skrzydełka sezamem oraz posiekanym szczypiorem z dymki. Smacznego! Artykuł Orientalne skrzydełka

nietylkopasta.pl
Pierś z kurczaka w mleczku kokosowym z cukinią i papryką 196

cukinia (pozbawiona gniazda nasiennego) 1 papryka 1 puszka mleczka kokosowego Sól, pieprz Kurczaka kroimy w paseczki, marynujemy około pół godziny. Podsmażamy Cukinię i paprykę kroimy, także podsmażamy(na patelni po kurczaku) Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy 10 min. Po tym czasie dokladamy podsmażone piersi-gotujemy kolejne 10 min. Doprawiamy solą , pieprzem i curry. U mnie jak zwykle

Mamuśka wraca do formy
Pieczona fajita z kurczakiem z sosem jogurtowo - paprykowym 172

Paprykę kroimy w paski a cebulę w pół piórka. Na rozgrzaną patelnię wykładamy mięso i smażymy na dużym ogniu do zrumienienia. Następnie odkładamy je na talerz a na patelnię wykładamy pokrojone warzywa. Zmniejszamy ogień i smażymy je do lekkiego zeszklenia. Dodajemy z powrotem mięso, skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy poszatkowaną papryczką jalapeño, delikatnie mieszamy.  Ser ścieramy na dużych

Qchnia po prostu
SZYBKO-PYSZNY MAKARON W CZTERECH KROKACH Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 166

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy - sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła do drobiu, łyżka sosu sojowego - mieszamy i odstawiamy żeby smaki się połączyły 2. Na patelnie wrzucamy mrożone warzywa (u mnie mieszanka z brokułem, kalafiorem, marchewką, groszkiem, fasolką). Gdy już się rozmrożą lub wrzuciliśmy już rozmrożone dajemy im chwilkę, dodajemy masło oraz kurczaka.  3. Dodajemy

BezglutenowaIzabela
Zupa serowa z mięsem mielonym wg Aleex 269

papryki Sposób przygotowania: 1. Zagotować bulion. 2. Serki topione rozpuścić w bulionie. Można je wrzucić do gotującego bulionu, poczekać chwilę i zmiksować blenderem. Zagotować. 3. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Podsmażyć warzywa przez kilka minut. Ja użyłam mieszanki chińskiej, ale można ją zastąpić tradycyjnymi warzywami. 4. Warzywa przełożyć do zupy. 5. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Włożyć mięso

W mojej kuchni
Makaron w sosie z dynią i soczewicą 130

pokrojoną w kosteczkę cebulkę i 2 posiekane ząbki czosnku - całość doprawić kurkumą, świeżo mielonym pieprzem, solą morską (szczypta) oraz oregano - dusić do czasu zarumienienia; - ugotowaną soczewicę dodać do patelni z pozostałymi warzywami i zalać całość przecierem pomidorowym; - całość dusić przez kolejne 15 minut, dodać szczyptę pokruszonych suszonych papryczek jalapeno, pokrojone suszone pomidory oraz szczyptę chili; - w między czasie makaron świdry

MintTaste
Zupa warzywna z cukinią 155

wędlina się ładnie zrumieni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek kroimy w cienkie plasterki a marchew w kostkę. Warzywa dodajemy do kiełbasy. Smażymy do czasu aż warzywa zmiękną. Zawartość patelni przekładamy do garnka. Wlewamy bulion. Zagotowujemy. Do zupy dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w cienkie paski paprykę i cukinię (pokrojoną w półplasterki). Gotujemy przez

Pobite gary Barbary
Jak zrobić tradycyjną tunezyjską szakszukę (shakshukę)? 155

serkiem labneh albo posypać szakszukę fetą ➤ Rada: Jeśli chcesz, aby szakszuka była bardziej sycąca, możesz dodać do niej pokrojonego w kostkę bakłażana lub pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Warzywa dodaj na patelnię razem z papryką, aby zdążyły się usmażyć.  Przygotowanie tunezyjskiej szakszuki: 1. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj paprykę, pastę harissa (lub koncentrat pomidorowy z przyprawami), kumin i czosnek

Chilli Czosnek i Oliwa
Jesienna lasagne z dynią 168

skleiły ( aby sobie ułatwić przygotowania można go też namoczyć przez kilka minut w zimnej wodzie ) Warzywa obieramy, dynię, cukinię , paprykę zwykłą i cebulę kroimy w kostkę, na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy warzywa , dusimy pod przykryciem aż zmiękną , dodajemy posiekaną drobno chili, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, zestawiamy z ognia. Przygotowujemy beszamel: W rondlu rozpuszczamy masło, wsypujemy  mąkę

Wanilia i Kardamon
Gazpacho 141

Ogórki gruntowe obrać ze skórki. 1/3 ogórka pokroić w kostkę, pozostałą część włożyć do blendera. Cebulę obrać i włożyć do blendera. Bakietkę pokroić w krążki i przyrumienić na patelni. Zblendować wszytskie warzywa (pomodory, papryka, ogórki, cebula) z pastą z chleba, czosnku i oliwy.  Dodać ocet, pozostałą wodę, sól, pieprz  i miksować. Przygotowane gazpacho  należy schłodzić kilka godzin

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kartoflanka 168

zalać wodą (ok. 3 l ), zagotować  ciągnąć szumowinę  i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę oraz liść lubczyku. Gotować wszystko aż zmiękną warzywa. 2.  Na patelnię wlać 2 łyżki oleju. Włożyć pokrojoną kiełbasę i cebulkę, i smażyć aż cebulka się zrumieni. Dodać podsmażoną kiełbasę do zupy, przyprawę do ziemniaków, serki topione i śmietanę

W królestwie smaków Beaty
DANIE JEDNOGARNKOWE, KURCZAK Z QUINONĄ I WARZYWAMI! 151

możemy go stosować w bardzo wielu potrawach. Dzisiaj jedna z tych nie chce mi się gotować, ale mam ochotę na coś dobrego i nowego! PRZEPIS NA KURCZAKA Z WARZYWAMI PROSTO Z PATELNI SKŁADNIKI: - 2 spore ćwiartki z kurczaka - przyprawa do kurczaka gram masala - 1/3 łyżeczki kolendry mielonej - odrobina mielonego kuminu - gwiazdka anyżu - sól - czosnek 2-3 ząbki - 2 szalotki

SMYKWKUCHNI
Kuskus z cieciorką 134

posiadamy takiej, to równie dobrze możemy użyć suszonej, pamiętając jednak by namoczyć ją dzień wcześniej (ja wodę wymieniam przynajmniej raz). Teraz sprawa jest już wręcz banalnie prosta. Warzywa podsmażamy na patelni. Ja dodaję tylko trochę soli i pieprzu. Następnie wsypuję kuskus i jeśli mam pod ręką (a po niedzieli zwykle jest) bulion albo rosół, to dolewam. Jeśli nie mamy

Karczma Honorietty
Zupa krem z zielonego groszku 129

cebula 1 por (biała część) 1l wody  tłuszcz do smażenia sól pieprz bazylia świeża lub suszona Przygotowanie: Por i cebulę kroimy w piórka i delikatnie podsmażamy na patelni (uważając aby warzywa się nie przyrumieniły). Całość podsmażamy ok. 10 minut. Włoszczyznę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i stawiamy na kuchnię. Gotujemy przez 20 minut

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Szakszuka z cieciorką i Tymbark Vitamini 139

cieciorkę. Całość doprawić pieprzem, kminem, majerankiem oraz solą i przez kilka minut podsmażać by pomidory puściły sok, a cebula wyraźnie zmiękła.  Drugim krokiem jest wbicie na patelnie jaj.  W warzywach robimy za pomocą łyżki wgłębienia, następnie w te wgłębienia wbijamy jajka i przykrywamy, by przez 5 minut dusić całość na małej mocy palnika. Danie jest dobre, gdy białko

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ryż z warzywami 348

cytryny sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy około 3 minuty krócej niż podano w instrukcji na opakowaniu, aby był lekko twardawy. Marchew ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na patelni, następnie dodajemy ugotowany ryż, zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i przyprawy. Całość mieszamy i dusimy około 5 minut, następnie dodajemy posiekany szczypiorek i potrawę wykładamy na talerze

e-PrzepisyKulinarne
Kapuśniak wegetariański 184

łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól i pieprz  3-4 łyżki oliwy  Przygotowanie: Włoszczyznę ścieramy na grubej tarce, cebulę i czosnek drobno kroimy. Warzywa wrzucamy na patelnię z podgrzaną oliwą i dusimy 5 minut. Dodajemy posiekaną kapustę, kminek, angielskie ziele, liść laurowy, dusimy 2 minuty po czym dolewamy wodę i gotujemy 25 minut. Chwilę przed końcem

Moja Mama Gotuje
Pesto z brokuła 173

wlej oliwę - blenduj do uzyskania gładkiej masy. Makaron ugotuj al`dente wg przepisu na opakowaniu - odcedź i przykryj (pokrywką) aby nie wystygł. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelnię przełóż zblendowane warzywa i dodaj kurczaka - dopraw solą, pieprzem i wrzuć czosnek. Całość wymieszaj i podsmażaj ok. 5 minut. Na talerz wyłóż makaron i dodaj pesto. Gotowe danie posyp parmezanem

Alutka-Gotuje
Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem 167

słodka do smaku szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Cebulę i czosnek obieramy, paprykę oczyszczamy z nasion - kroimy w kosteczkę (czosnek posiekałam drobniutko). Ananasa kroimy dość drobno w paseczki. warzywa przekładamy na patelnie i podsmażamy do zeszklenia, dodajemy mięso i doprawiamy do smaku - dusimy 5 minut.  Po tym czasie dodajemy passatę oraz sok z ananasa - mieszamy i podgotowujemy 5 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kanapkowy ratatuj 147

cienkie plastry. Bakłażana posól i odstaw na 20 minut by puścił wodę. Po tym czasie opłucz go i osusz. Z pomidora usuń gniazda nasienne. Wszystkie warzywa pokrój w małą kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć warzywa. Duś je na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Schłodź

Kuchnia bezglutenowa
Fit kotlety z komosą ryżową (quinoa) i warzywami (158 kcal) 177

jajka sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka wędzona 2 łyżki oleju Przygotowanie Kaszę quinoa gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Pora kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce. Warzywa podsmażamy na patelni i dodajemy do komosy. Dodajemy również jajka i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy kotleciki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Zupa krem z dyni 137

garnka, zalać do mniej więcej połowy objętości warzyw wodą i gotować przez 15 minut. Po tym czasie wrzucić listki laurowe, ziele angielskie i wlać bulion. Gotować, aż warzywa zmiękną.    Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dodać do zupy. Doprawić curry, kurkumą, pieprzem i solą. Wyjąć z garnka listki laurowe oraz ziele

Simply Food
Jajka sadzone na boczku i szparagach 146

wrzucamy pomidory, szalotkę i chili. Smażymy 2-3 minuty często mieszając, po czym dodajemy czosnek, lekko solimy i smażymy kolejne 2-3 minuty mieszając. Na tej samej patelni, równocześnie z warzywami możemy podsmażyć również boczek – na lekko rumiano, z obu stron, przez ok. 5 minut. Jajka sadzimy zgodnie z naszymi poradami, na niedużej ilości oliwy, pod koniec lekko soląc. Przez

Kulinarna Pokusa
Botwinka z warzywami 126

kroję w kostkę, listki z łodygami drobno siekam. Marchewkę obieram ze skórki i ścieram na tarce o grubych oczkach, to samo robię z selerem i pietruszką.Warzywa przesmażam na patelni chwile dosłownie, potem przekładam do garnuszka razem z botwinką i pokrojonymi ziemniaczkami z bulionem .Całość gotuje do momentu ,aż ziemniaki dojdą do siebie.Teraz dodaje sól i pieprz do smaku

Różowa kuchnia
Zupa krem z groszku 165

litr mleka sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę i czosnek siekamy. Koper włoski czyścimy i bulwę kroimy w plastry. Cebulę, czosnek oraz plastry kopru szklimy na maśle na patelni. Do zeszklonych warzyw dodajemy groszek, wlewamy mleko i gotujemy około 10 minut. Całość miksujemy blenderem na gładki krem (można na końcu przetrzeć przez sito) Krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Bon appetit mon amie
Duszona łopatka wieprzowa z ryżowymi kotletami 196

kawałki, posolić, posypać pieprzem. Olej rozgrzać w garnku, mocno obsmażyć na nim łopatkę, aby zamknąć wszystkie pory.  Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w grube plastry. Rozpuścić na patelni masło, obsmażyć warzywa. Dodać do mięsa. Czosnek obrać, dodać również do mięsa. Zalać 1/2 - 3/4 szklanki wody, dodać jeszcze odrobinę soli, pieprzu i tymianek, przykryć garnek pokrywką i dusić na najmniejszym

Cakes By Kejt
Ciasto francuskie a'la pizza z cukinią, pesto rosso i serem korycińskim 155

wykładania papierem. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ser koryciński – ile dusza zapragnie- pokrój w kostkę. Cukinię, cebulę oraz pieczarki umyj i poszatkuj. Rozgrzej olej kokosowy  na patelni. Wrzuć wszystkie warzywa. Duś i zatroszcz się o wątrobę -dosmacz olejem z ostropestu, dodaj łyżeczkę koncentratu z czosnku. Dosmacz solą i pieprzem. Formę wyłóż ciastem francuskim. Jeśli macie okrągłą jak ja, musicie

Z Kuchni Do Kuchni
Leczo z cukinii papryki do słoików na zimę 82

oleju ostra papryka do smaku sól do smaku Wykonanie: Warzywa dokładnie umyć, pomidory sparzyć, zahartować  i obrać. Wszystkie warzywa pokroić i smażyć  na głębokiej patelni około 15 minut mieszając. Gdy warzywa nieco zmiękną, doprawić do smaku. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować około 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Bogracz 190

kostkę. Cebulę przesmażyć na tłuszczu. Mięso umyć, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać podsmażoną cebulę, chwilę poddusić. Przełożyć mięso do garnka, zalać gorącą wodą, dodać przyprawy gotować. Warzywa , przełożyć na patelnię, podsmażyć, dodać do mięsa, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gotować . Gdy mięso jest już półmiękkie, dodać ziemniaki, gotować. Kluseczki: Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, sól

Kuchnia Danusi
Polędwica z dorsza po prowansalsku 172

solą i kilkoma szczyptami ziół prowansalskich. Przekładamy do naczynia do zapiekania. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a paprykę obieramy ze skórki i kroimy w  małe paski. Warzywa wrzucamy na patelnię z oliwą i dusimy. Gdy nieco zmiękną dodajemy zioła prowansalskie i lekko solimy (uwaga, bo oliwki i kapary są słone) oraz dodajemy szczyptę lud dwie pieprzu. Gdy zioła

Simple Dish
Fajitas inaczej... czyli obiadowy sposób na kurczaka 166

przyprawą gyros i obsmażamy na oliwie do momentu aż zacznie robić się miękka ,ale jeszcze nie traci sprężystości. Do papryki dodajemy pióra cebuli i także szklimy.  Podsmażone warzywa zdejmujemy z patelni,a na oliwie na , której się smażyły obsmażamy kurczaka.  Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego i przed podaniem opiekamy w piekarniku około 10 minut.  Ja podałam danie

Bon appetit mon amie
quesadilla meksykańska 159

Dziś mam przepis na rewelacyjną quesadille meksykańską. Domowe tortille przełożone pikantnym farszem z kurczaka i warzyw, zapieczone na patelni grillowej razem z mozzarellą, podane z sosem czosnkowym. Po prostu świetne danie! Wygląda na bardzo skomplikowane, ale wcale takie nie jest. składniki: tortille: 2 szkl mąki pszennej 160 ml bardzo gorącej wody 2 łyżki oliwy duża szczypta soli nadzienie: podwójna pierś

6niebo
Boeuf strogonow 115

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron i odłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmazyć pokrojone warzywa i pieczrki. Dodać do mięsa i wymieszać. Paprykę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość zalać 1/5 litra wrzątku. Doprawić

Anioły w kuchni
Miruna zapiekana z warzywami duszonymi w winie 294

Przygotowanie   Filety miruny skropiłem sokiem z cytryny, posoliłem. Wstawiłem do lodówki na ok. 40 minut. Obrałem marchewkę i seler, starłem na tarce o dużych oczkach. Rozgrzałem na patelni masło, przesmażyłem warzywa mieszając je często. Dodałem miód i wino, posoliłem, przykryłem, dusiłem na małym ogniu ok. 20 minut. Po zdjęciu z ognia dodałem śmietanę wymieszaną z parmezanem i żółtkiem oraz

R'n'G Kitchen
#23 Zimowy-zielony makaron 150

proszku (polecam zielone) Sól do smaku Oliwa Makaron świderki (u mnie pełnoziarnisty) Przygotowanie Mrożonki wrzucam do wrzącej wody, gotuję ok. 5 min.  Oliwę rozgrzewam na dużej patelni, wrzucam ugotowane warzywa, podsmażam kilka minut, tak aby wszystkie warzywa pokryły się oliwą i do końca zmiękły. W międzyczasie dokładnie mieszam jogurt, jajko i przyprawy, następnie wlewam do warzyw i ciągle mieszając

Kuchnia w szuwarach
Jaglane placuszki z cukinią i papryką 181

kroimy w kostkę 0,5 cm na 0,5 cm. Ugotowaną kaszę mielimy razem z jajkami, mąką i serem białym blenderem, tak żeby nie rozdrobnić całkiem kaszy. Dodajemy warzywa, przyprawiamy. Rozgrzewamy patelnię na średnią moc, wylewamy oliwę, nakładamy placuszki łyżką. 1 placuszek do 1 kopiasta łyżka. Smażymy około 3 min z każdej strony na złoty kolor. Składniki na sos czosnkowy

moj przepis na
Kurczak z ryżem. 308

papryka ostra mielona Kurczaka kroimy w kostkę, tak samo paprykę oraz pomidora, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Wszystko razem mieszamy odstawiamy do lodówki na 30 minut. Kurczaka z warzywami smażymy na patelni do miękkości mięsa. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Makaron z dyni w sosie śmietanowym z brokułem i marchewką (wegański) 178

obieramy, kroimy w kosteczkę i gotujemy wraz z różyczkami brokułu do miękkości. Odcedzamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odcedzone warzywa wrzucamy na patelnię. Dolewamy mleko wymieszane w szklance wraz z jogurtem i musztardą. Jeżeli chcemy zagęścić sos, dodajemy 2 łyżeczki płatków jaglanych. Doprawiamy. Upieczoną dynię "szarpiemy" widelcem (jej miąższ

Be Fit Be Strong
Leczo 114

Tłuszcz przelać do garnka wrzucić cebulę, paprykę i chilli, smażyć przez kilkanaście minut, gdy papryka zacznie mięknąć dodać pomidory. W międzyczasie kiełbasę pokroić na plasterki i przesmażyć na patelni. Dodać do warzyw, dosypać soli, pieprzu i ziół, gotować na małym ogniu przez kolejne kilkanaście minut, aż warzywa zmiękną a sos stanie się lekko gesty i aromatyczny. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zapiekane warzywne kanapeczki 180

bakłażana osuszyć na papierowym ręczniku. Dzięki temu pozbędziemy sie goryczki. Następnie plastry cukinii i bakłażana oprószyć z obu stron ziołami włoskimi i skropić lekko olejem. Tak przygotowane plastry warzyw ugrillować na patelni grillowej (lub na grillu).  Pomidory pokroić w grube plastry i odstawić. Dużą blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszce ułożyć połowę ugrillowanych plasterków, wybierać

Monia miesza i gotuje
Drobiowe podudzia bez kości po azjatycku z makaronem TaoTao 182

Marchewki umyj szczotką (nie obieraj). Pieczarki i marchewki pokrój w plasterki. Na patelni WOK rozgrzej olej. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zalej octem i sosem, przemieszaj. Na patelni najpierw podsmaż warzywa, potem dodaj mięso. Obsmaż tak aby stało się leciutko chrupiące z zewnątrz. Dopraw pieprzem cayenne. Podawaj na dużym talerzu dekorując i dodając smaku czerwoną cebulą i szczypiorkiem

ClauditteMissCooking
SPAGHETTI Z MIELONYM I SOSEM POMIDOROWYM 142

świeża bazylia oliwa do smażenia Wykonanie: Na oliwę wrzucamy ząbki czosnku, chwilkę przesmażamy aby ,,oddał" aromat oliwie. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno siekamy, gotowe warzywa wrzucamy na patelnię, chwilę przesmażamy. Dokładamy mięso i przesmażamy jeszcze ok 10 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomdory z puszki- dusimy ok 10 minut, aż pomidory

Z Majeczką w kuchni
Zupa paprykowa 176

warzywa zmiękną. Zmiksować za pomocą blendera na jednolitą masę. Jedną zieloną, jedną czerwoną paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Tak przygotowane warzywa podsmażyć na patelni i dodać do zupy. Do dania dodać także odsączoną kukurydzę z puszki. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. Następnie dodać sos słodko-kwaśny, słodką paprykę, śmietanę, zioła prowansalskie. Doprawić

Pobite gary Barbary
Żołądki w sosie marchewkowo-koperkowym 170

ponownie wodą i gotujemy do miękkości (o. 1,30 h). W tym czasie przygotowujemy sos. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na patelni na łyżce masła. Opruszamy mąką i jeszcze chwilę smażymy. Zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy posiekany drobno koperek i śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ugotowane żołądki łączymy

Pobite gary Barbary
Bukiet warzyw na grilla 135

Sezon grillowy w pełni. Chyba początek sezonu jest najlepszy, najbardziej smakowity. Dzisiaj proponuję odmianę warzywną z odrobiną wędzonego boczku dla podkręcenia smaku. Do przygotowania tego dania wykorzystałam specjalną patelnię do grillowania warzyw, ale można wykorzystać tacki. Składniki: 3 ziemniaki 1 młoda cukinia 1 główka czosnku 2 plasterki boczku wędzonego Spory pomidor 8 pieczarek 1 cebula Sól Pieprz Słodka papryka proszkowana

Smaki Ewy
Gulasz z kalarepą i marchewką 176

podsmażamy na oleju. Następnie składniki przekładamy do rondelka, zalewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem. Marchewki i kalarepę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa podsmażamy na patelni i przekładamy do miękkiej karkówki. W razie potrzeby podlewamy wodą. Dodajemy przyprawy. Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, mąkę rozpuszczamy w 1/3 szklanki zimnej wody i wlewamy do gulaszu. Gotujemy

e-PrzepisyKulinarne
Kokardki z warzywami i gorgonzolą 163

dente. Zetrzeć cukinię (ze skórą) na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Paprykę i chili oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Poddusić. Gdy cukinia zacznie zmieniać kolor na żółtawy, wlać ok. 200 ml wody i wrzucić suszone pomidory w kawałkach. Dodać rozdrobniony ser. Mieszać, aby się roztopił

Weekendy w domu i ogrodzie
Spaghetti Agi - ulubione 178

patelnię do boczku i cebulki. Do tego dorzucamy fasolę (nie musimy odcedzać). W tym czasie nastawiamy wodę na makaron. Gdy się woda zagotuje wrzucamy makaron. W międzyczasie na patelnię ze smażonymi warzywami i boczkiem wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy cukier oraz sól i pieprz do smaku. Dusimy pod przykryciem przez czas gotowania się makaronu. Ugotowany makaron odcedzamy i nakładamy na talerze

Pyza i Surówka
Potrawka drobiowa z warzywami na ostro 164

makaron spaghetti Międzybrodzki 350 g Wykonanie sosu: Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. cukinie myjemy i kroimy w paseczki . Pomidory sparzyć  i pokroić w kostkę. Warzywa przekładamy na patelnie  podsmażamy i dusimy je pod przykryciem ( koło 30 minut) Zalewamy bulionem ( dodałam rosół z poprzedniego dnia) tak 1.1/2 litra Dodajemy sól i pieprz oraz papryczkę piri

Różowa kuchnia
Jajecznica ze szparagami 176

łodygi obieraczką do ziemniaków z włóknistej otoczki, w przypadku zielonych warzyw nie jest to zazwyczaj koniecznie. Dzielimy na cząstki i przesmażamy kilka minut na klarowanym maśle. Gdy warzywa zmiękną, na patelnię wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy i smażymy do ulubionej przez każdego z Was konsystencji jajecznicy. My preferujemy wersję z całkowicie ściętymi jajkami, ale to kwestia

Taste Of My Day
Gruszka miłosna faszerowana warzywami i oscypkiem 215

będzie potrzebny do farszu) Farsz: Warzywa myjemy, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulkę, pieczarki, paprykę oraz miąższ z bakłażana również kroimy w kostkę. Przygotowane warzywa podsmażamy na patelni z oliwą z oliwek. Wyciskamy czosnek, dodajemy szczyptę soli, łyżeczkę pieprzu ziołowego, pół łyżeczki pieprzu oraz łyżkę kuminu. Dolewamy 40ml wody i dusimy 5 minut. Połówki bakłażana wykładamy

upichcona
Makaron we włoskim stylu 133

dente wg. przepisu z opakowania (ok. 5 minut w osolonej wodzie). Pomidory odsącz z oliwy i pokrój w kosteczkę. Dodaj odcedzone z zalewy kapary i pokrojone oliwki. Rozgrzej patelnię i wrzuć warzywa na rozgrzaną oliwę. Wykorzystaj tą, w której "kąpały" się suszone pomidory (jest niezwykle aromatyczna i bogata w smaki). Dodaj makaron i połowę tartego sera. i dokładnie wymieszaj. Danie

Wielki apetyt
[Wege grill] Grillowane warzywa z dipem z koziego sera 138

nadając dipowi gładszej konsystencji. Spróbuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Przygotuj warzywa - pokrój je na kawałki, ze szparagów odłam twarde końcówki, skrop oliwą. Warzywa możesz ugrillować na grillu ogrodowym, patelni grillowej, dip pasuje też do warzyw pieczonych (np. ziemniaków). Na stół podaj warzywa oraz dip z osobnej miseczce.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę

Chilli Czosnek i Oliwa
Bitki w sosie pomidorowym 188

polędwica cebula susz warzywny   koncentrat pomidorowy przyprawa meksykańska sól, pieprz listek, ziele bulion  śmietana Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebulę, warzywa oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodać koncentrat .Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody.Pod koniec dodać śmietanę. Sos można zagęścić 1-2 łyżkami mąki rozrobionymi

Moje domowe kucharzenie
Kiermasz Wielkanocny w Skansenie 167

oczekiwania szybko mijał. Sprzedawali m.in.: zupę cebulową z suchej miotły, ciasto z marchwi i lnu, konfiturę z jarzębiny, flaczki z boczniakiem i kaszą jaglaną oraz podawane prosto z patelni racuchy z warzywami. Nawet nalewki mieli (1,5 zł) za kieliszek, ale tu niestety było mniej smaku. Było całkiem przyjemnie, a Was zostawiam z fotogalerią! najsmaczniejsze stoisko parowanki z sosem

Pasja Smaku
Kurczak w sosie pieczarkowo tuflowym. 206

sól, pieprz do smaku   Wykonanie: Kuczaka oczyszczamy, zdejmujemy skórę, myjemy i osuszamy. Umyte pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie oleju, pod koniec dodajemy posiekaną cebulę. Warzywa zdejmujemy z patelni i dodając odrobinę oleju podsmażamy naszego kurczaka z obu storn. Kiedy jest gotowy układamy na nim pieczarki i startą na tarce marchew. Dodajemy ziele, listek, odrobinę soli

Malinowe Pocałunki
Paprykarz wegetariański w naleśniku 145

papryka, estragon, bazylia, sos sojowy, pieprz 10 naleśników doprawionych ziołami i pieprzem Paprykę, pieczarki, cebulę kroimy w dość grubą kostkę. Następnie rozgrzewamy nieco oliwy z oliwek na dużej patelni i wrzucamy warzywa, kiełki i drobno pokrojoną papryczkę chili. Lekko przesmażamy i dodajemy passatę oraz przyprawy. Całość dusimy do miękkości. Kiedy warzywa będą już kruche dodajemy całą puszkę czerwonej fasoli, wcześniej

vegetanie
Salad with chicken & roasted figs 114

kurczaka 8 pomidorów koktajlowych zebra 1/2 cebuli czerwonej 1 opakowanie sera feta z ziołami 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 4 figi 1 opakowanie Knorr Kurczak z Patelni  Zobacz bazylia Warzywa, owoce i mięso myjemy. Mięso oczyszczamy i marynujemy wedle zaleceń producenta. Zamykamy w torebce do smażenia i smażymy. Po usmażeniu kroimy na kawałki. Odkładamy na bok.  Umytą

ClauditteMissCooking
Frittata czyli remanent w lodówce 127

Składniki: 6 jajek 1 cebula 1/2 papryki garść pieczarek pęczek pietruszki kilka pomidorków koktajlowych Wykonanie: Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, zaś pieczarki w talarki. Podsmażamy na patelni tak aby warzywa były al-dente, a z pieczarek wyparowała woda Jajka roztrzepujemy w osobnej miseczce, dodajemy pokrojoną piepruszkę i doprawiamy solą i pieprzem Do silikonowej formy przekładamy warzywa

IMPRESJA SMAKU
Tarta z dynią 176

minut w temperaturze 180 stopni, pilnując by zbytnio się nie zarumieniło, ponieważ będzie pieczone jeszcze raz po nałożeniu na nie wszystkich składników nadzienia. W tzw. międzyczasie na patelni obsmażamy mięso. Warzywa myjemy, kroimy w cząstki, a następnie obsmażamy na łyżce oleju, by zmiękły i pozbyły się części wody, dzięki czemu tarta szybciej się upiecze i nie wytrąci się woda

Taste Of My Day
ROLADKI Z CHIŃSZCZYZNĄ 244

pieprz zioła prowansalskie 1 szklanka kusukusu z Piątnicy opakowa nie mieszanki orientalnej Iglotex olej do smazenia Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w plastry. Oprószamy solą,pieprzem ziołami prowansalskimi. Warzywa przesmażamy na patelni, dodajemy załaczone przyprawy. Łyżką na każdy plaster mięsa nakładamy farsz, zwijamy, spinamy wykłaczkami. Smażymy na głebokim oleju z obu stron. Podajemy z kuskusem z ulubionym sosem pieczeniowym

Z Majeczką w kuchni
Zupa kalafiorowa II 166

ziemniaki1 cebula1 mały seler 1 łyżka olejuziele angielskieliść laurowysól, pieprzmielony kminek2-3 łyżki łyżki koncentratu pomidorowegosiekana natka pietruszkiSposób przygotowania:1. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę drobno siekamy. Warzywa obsmażamy na patelni na łyżce oleju.2. Dodajemy wodę, przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i selera, a także liść laurowy i ziele angielskie.3. W połowie gotowania dodajemy podzielony

Kuchnia domowa Ani
sałatka z cukinii 327

garść świeżej miętyoliwa z oliwek extra virginsok wyciśnięty z 1 cytrynyopcjonalnie młody bób lub groszekPrzygotowaniePokroić cukinie wzdłuż na bardzo cienkie plastry, bez obierania - używam obieraczki do warzyw. Rozgrzać  mocno patelnię grillową, plastry smażyć partiami, aż pokażą się czarne przypalone paski. Usmażone cukinie układać na dużym talerzu tak aby jak najmniej na siebie nachodziły Jeszcze ciepłe posypać odrobiną soli

Stare Gary
Zraziki z szynki 134

rulonik i spinamy wykałaczką.    Zraziki układamy na patelni z rozgrzanym olejem i rumienimy ze wszystkich stron.    Zdejmujemy z patelni do naczynia żaroodpornego a na patelnię przekładamy pokrojone warzywa. Gdy się zeszklą przekładamy do naczynia na zrazy.    Dolewamy 0,5 szklanki wody przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Penne z bakłażanem 110

makaronu).  Gotować do zmiękczenia, odcedzić. Bakłażan + cebula pokroić w kostkę. W tym przypadku bardzo ważna jest cebula, ma to być ładna duża kostka. Pokrojone warzywa przełożyć do patelni, dolać oliwę, smażyć ok. 3 minut mieszając. Po upływie czasu, kiedy cebula i bakłażan będą już zarumienione, podlać wodą i dusić pod przykryciem 2 minuty.  W między czasie rodzynki

pieprzny smaczek
Gęś po polsku w kapuście 164

wodą, dodać kminek  i gotować do miękkości. Czosnek, cebulę, paprykę i pomidor (bez skórki ) pokroić w kostkę. Boczek w paseczki. Nogi gęsi obsmażyć na smalcu. Zdjąć z patelni i przesmażyć warzywa  i boczek, dusić parę minut. Do naczynia z pokrywką, przełożyć warzywa z boczkiem, dodać obsmażone gęsie nogi, podlać odrobiną  wody i wstawić do piekarnika

Kulinarny karnet Christophera
Ryżowe spaghetti z warzywami i kurczakiem 340

pół pęczka szczypiorku przyprawa curry Makaron zalewam wrzątkiem i pozostawiam pod przykryciem na ok. 10 minut, następnie odcedzam. Paprykę kroję w paski, kurczaka w kostkę i wraz z warzywami przekładam na patelnię, doprawiam przyprawą curry i podsmażam wszystko na łyżce oleju roślinnego na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Szczypior kroję na jedno centymetrowe kawałki... i wraz z pokruszoną papryczką

Taste Of My Day
Filet kurczaka z warzywami w sosie z ryżem lub makaronem 293

smażymy na kilku kroplach oleju przyprawiając curry, chilli, mieszanką do gyrosa lub innymi przyprawami wg uznania. W między czasie  gotujemy makaron / ryż. Gdy kurczak będzie usmażony, a warzywa miękkie, na patelnie dodajemy kilka łyżek śmietany, tak by pokryły wszystkie składniki. Całość przyprawiamy maggi. Podajemy przyozdobione natką pietruszki bądź koperkiem z ryżem lub makaronem, smacznego

Taste Of My Day
Boeuf strogonow 189

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron i odłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmazyć pokrojone warzywa i pieczrki. Dodać do mięsa i wymieszać. Paprykę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość zalać 1/5 litra wrzątku. Doprawić

Anioły w kuchni
Tagliatelle z kurczakiem i brokułami 318

pół garści natki pietruszki. Dodajemy również ugotowanego wcześniej brokuła i jeszcze chwilę dusimy. Makaron odcedzamy- nie przelewamy zimną wodą!! i polewamy łyżką oliwy z oliwek. Makaron wrzucamy na patelnię do naszych warzyw i kurczaka, całość dokładnie mieszamy, dodajemy resztę natki pietruszki. Całość przekładamy do miski i posypujemy startym serem. Smacznego

Mango Papaja
Makaron po azjatycku 161

różyczki. Z chili usunąć pestki i pokroić w plasterki. 3. Rozgrzać olej na patelni. Mięso wyjęte z marynaty smażyć przez 2 minuty, po czym zdjąć. 4. Na patelnię wrzucić wszystkie warzywa i smażyć przez 2-3 minuty mieszając. Na koniec dodać podsmażone mięso i dusić jeszcze przez 2 minuty stale mieszając. 5. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać

Pasja Smaku