warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:60/829)

Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 206

wiążemy szparagi i staramy się postawić warzywo w pion  gotujemy 5-6 minut . Ja nie lubię miękkich warzyw , staram się zawsze jadać al' dente Rozgrzewamy patelnie grillowa i umieszczamy nasze warzywa opiekamy z obu stron Czas na mięso. Wyciągamy steki z marynaty i odsączamy - nie myjemy , nie osuszamy . Mięso oprószamy pieprzem i odrobiną soli Rozgrzewamy następną grillową patelnię

Viola cooks with passion
Stek ze strusia z młodymi grillowanymi warzywami 179

wiążemy szparagi i staramy się postawić warzywo w pion  gotujemy 5-6 minut . Ja nie lubię miękkich warzyw , staram się zawsze jadać al' dente Rozgrzewamy patelnie grillowa i umieszczamy nasze warzywa opiekamy z obu stron Czas na mięso. Wyciągamy steki z marynaty i odsączamy - nie myjemy , nie osuszamy . Mięso oprószamy pieprzem i odrobiną soli Rozgrzewamy następną grillową patelnię

Viola cooks with passion
Omlet z warzywami 153

masło Wykonanie -  Umyte warzywa z wiórkować (obieraczką do kartofli kroić cieniutkie paski ). Szalotkę pokroić w pół    krążki . Natkę marchewki posiekać. -  Na patelni rozgrzać olej i  wrzucić warzywa. Smażyć ok 2 minut ,cały czas mieszać. Dodać wino  ,    zamieszać , dusić warzywa pod przykryciem ok 3 minut , na wolnym ogniu. -  Rozbić jajka , rozbełtać(...)doprawić solą i pieprzem . -   Do jajek przełożyć uduszone warzywa , dodać natkę marchewki , wymieszać , wylać na rozgrzaną     patelnię . Smażyć na małym ogniu . Gdy spód będzie zrumieniony przekręcić omlet na drugą stronę ,    Dosmażyć  ok 1-2 minut

Eli Gotowanie
Risotto z cukinią, szpinakiem i szynką 216

minutę. Cukinię pokrój w kostkę lub jeśli wolisz w cienkie pół plastry - dodaj do cebulki - podsmaż chwilkę, żeby zmiękłą, ale się nie rozpadła- ma pozostać lekko chrupka. Gotowe warzywa zdejmij z patelni. Na patelnię wsyp ryż, smaż na wolnym ogniu, aż zrobi się szklisty. Od tego momentu ryż podlewaj bulionem i duś, do momentu, aż zmięknie. Pod koniec do risotto

kolorowotorcikowo
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 137

jest metodą zdrowszą. Można użyć dowolnego mięsa: piersi, nóżek. My zrobiliśmy kurczaka w sosie teriyaki z polędwiczek drobiowych. Bazę do dania stanowi ryż smażony z warzywami z mrożonki „warzywa chińskie na patelnię”, która zawiera grzyby mun, nadające potrawie wschodniego posmaku. Zamiast niej możecie użyć każdej mrożonki warzywnej, albo zrezygnować z mrożonki i dodać do ryżu usmażone papryki, czosnek i dymkę(...)teryaki wzorowany jest na przepisie z bloga fitmencook.com Kurczak w sosie teriyaki Składniki: 500 g polędwiczek drobiowych lub piersi z kurczaka 1 szklanka ryżu, np. czerwonego ½ opakowania mrożonki chińskie warzywa lub bukiet warzyw 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka tartego imbiru 4 łyżki sosu teriyaki 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju Przygotowanie: Krok

Niedzielny kucharz
Pomysł na grilla: Cukinie i kiełbaski w zielonym sosie (sauce verte) 142

solą i pieprzem. Kiełbaski ponacinaj. Ułóż warzywa i kiełbaski na ruszcie grilla tradycyjnego i grilluj przez 4 minuty, od czasu do czasu obracając. Możesz je również usmażyć na patelni grillowej. Przenieś warzywa na półmisek i wymieszaj z 1/3 zielonego sosu. Kiełbaski grilluj jeszcze przez kolejne mniej więcej 4 minuty, aż będą takie jak lubisz.  Gotowe kiełbaski przenieś na półmisek

Chilli Czosnek i Oliwa
Żeberka duszone z warzywami 176

patelni rozgrzać resztę oleju. Ułożyć na gorącym żeberka i opiec z obu stron na rumiano. Przełożyć   do garnka. Dodać gałązkę lubczyku.   Na pozostały na patelni   tłuszcz wrzucić warzywa ( bez papryki i pomidora) i dusić aż zmiękną. Dorzucić do mięsa warzywa , liść laurowy, ziela angielskie i pieprz ziarnisty. Zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i dusić

Buniabaje w kuchni
Stir-fry z indykiem, warzywami i makaronem na ostrrrroooo 151

Soczyste i pikantne mięso z piersi z indyka marynowane w sosie sojowym, kruche warzywa, ostra papryczka, makaron chiński (typu chow main) i chrupiące orzeszki ziemne- oto 'chińszczyzna' na ostro w wydaniu stir-fry. Niezwykle aromatyczne i zaskakujące smakiem danie, które przygotujesz w 20 minut! 🤗 2-3 porcje: * pierś z indyka- 200 g * makaron wonton- 100 g * papryka- 3 małe(...)smażyć do lekkiego zarumienienia, a następnie dodać pokrojone warzywa wraz z czosnkiem i smażyć 5 minut- często mieszając. W międzyczasie przygotować makaron, odcedzić i przełożyć na patelnię z mięsem i warzywami, podlać 4 łyżkami sosu sojowego, dodać orzeszki ziemne oraz imbir i całość ponownie podsmażyć jeszcze 1-2 minuty. Gotową chińszczyznę posypać czarnym sezamem i listkami kolendry. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Ryż z botwinką z patelni. Zdrowy obiad w kilka chwil. 170

apetytem, ale ten przepis raczej nie nadaje się dla osób, które za botwiną nie przepadają. To warzywo albo się lubi, albo nie - jednak ziemisty smak buraka wiedzie tutaj prym.  Jeżeli lubisz, koniecznie sięgnij po recepturę :-) Ryż z botwinką z patelni. Zdrowy obiad w kilka chwil.  Składniki (3-4 osoby): woreczek 100 g ugotowanego ryżu parabolicznego pęczek botwiny(...)kostkę. Buraczki obrać ze skórki i także posiekać. Cebulę i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach (lub drobniutko posiekać), czosnek przecisnąć przez praskę.  Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć warzywa, doprawić do smaku i smażyć na niewielkim ogniu przez 15 minut, lub aż warzywa będą prawie miękkie.  Na końcu dodać ryż i łyżkę jogurtu. Przybrać rukolą.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Francuska zupa cebulowa na piwie 177

cebula 2 ząbki czosnku kawałek selera 2 ziarnka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka masła CZAS PRZYGOTOWANIA: 1,5-2 H POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła. Warzywa myjemy, osuszamy i w łupinkach wrzucamy na patelnię. Przesmażamy do zarumienienia. Umieszczamy w garnku razem z mięsem, liśćmi laurowymi i zielem angielskim, zalewamy 1.5 l wody i gotujemy

My Culinary Art
Domowy kebab w bułce z patelni 290

Pyszny domowy kebab, który możemy sami wykonać posiadając tylko patelnię. We wnętrzu bułki znajdujemy warzywa na jakie nas tylko najdzie ochota i soczyste kawałki kurczaka zamarynowane w ulubionych przyprawach. Domowy fast food jest doskonałą alternatywą dla fanów tego typu jedzenia. Moje bułki z patelni nie są typowymi do kebabu ( nie mają kieszonki, w której znajdują się składniki). Są natomiast treściwe(...)błonek. Jeżeli jest kostka to ją usunąć. Mięso pokroić w paseczki. Obsypać przyprawami, wymieszać z olejem. Odstawić na 20 minut. Suchą patelnię rozgrzać, wrzucić na nią kurczaka. Szybko obsmażyć. Nie należy robić tego długo, gdyż mięso będzie łykowate. Warzywa: Pomidora pokroić w 8 mki, ogórki i cebulę w krążki, paprykę w paseczki. Marchewkę zetrzeć bądź przy pomocy obieraczki do warzyw

kawawszklance
Jarmarczna zapiekanka 108

szklanki słodkiej śmietany , najlepiej kremówki kilka kawałków masła Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki na mandolinie do warzyw . Pieczarki także tniemy w plastry . Pozostałe warzywa , siekamy w drobną kostkę . Na patelni podsmażamy najpierw cebulę , następnie dorzucamy pozostałe pokrojone w kostkę warzywa i odsączoną z zalewy kukurydzę . Ziemniaki i pieczarki zostawiamy w spokoju Smażymy do czasu aż zrobią się miękkie(...)mięso , garam masalę, brązowy cukier , sól do smaku , ponownie smażymy , cały czas mieszając . Jak mięso przestanie być surowe wlewamy passatę , pastę z pieczonych warzyw i doprowadzamy do wrzenia . Zdejmujemy z gazu . Pieczarki mocno obsmażamy na osobnej patelni i zostawiamy na później . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W formie do zapiekania wylewamy trochę śmietany ( kremówka , zastąpi nam tłuszcz ) na niej warstwa ziemniaków , solimy

Ogrodnik w podróży
Ryż smażony z marchewką, kukurydzą, papryką i ananasem 176

ziarenka zmiękną, dodać odrobinę wody i kontynuować gotowanie ryżu do miękkości. W czasie, gdy gotuje się ryż usmażyć warzywa. Marchewki pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać, plaster imbiru zetrzeć za tarce o drobnych oczkach. Ziarna kukurydzy odkroić z kolby. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju kokosowego, wrzucić imbir i czosnek, smażyć pół minuty, po czym dodać marchewkę wraz(...)kukurydzą oraz sól z przyprawami, wymieszać i kontynuować smażenie na średnim ogniu przez około 10 minut, mieszając co jakiś czas. Paprykę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię. Smażyć, aż warzywa będą miękkie, około 5-8 minut. Ananasa obrać ze skóry, pokroić wzdłuż na ćwiartki, wyciąć twardy rdzeń. Połowę owocu pokroić na cząstki. Do warzyw dodać kawałki ananasa, zwiększyć ogień

Even Better Food
Zupa z pieczarkami i boczniakami 146

plasterki. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy na cienkie plasterki, a seler na kawałki. Cebule obieramy i kroimy na ósemki. Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy warzywa a następnie przygotowane grzyby. Podsmażamy ok 10 minut mieszając co jakiś cz as. W garnku grzejemy bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szybki kurczak po chińsku 228

Jeśli tylko czas mi pozwala, to wcześniej marynuję przez kilka godzin mięso kurczaka w zalewie z przypraw, cebuli i sosu sojowego. Ugotowany ryż czy makaron możecie wrzucić na patelnię/wok do warzyw, lub podać osobno, żeby każdy włożył interesującą go porcję ryży i warzyw z mięsem. Ja wolę wszystko chwilkę podsmażyć, żeby przeszło swoim aromatem. Jeśli używacie woka, to pamiętajcie(...)Mięso wrzucamy do cebuli. Dusimy chwilę, aż się zetnie. Dorzucamy warzywa i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy szczypior i doprawiamy do smaku przyprawami. Nie solimy - sos sojowy jest bardzo słony. W osobnym naczyniu gotujemy ryż/makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy osobno lub mieszamy chwilę w patelni przed podaniem. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/szybki-kurczak-chinsku/ BosowKuchni Artykuł Szybki kurczak

Mieszam w Garnku
Poniedziałkowy "fit" - Potrawka warzywna z kurczakiem 240

codziennie, gdyż z warzywami i kurczakiem możemy tworzyć niezliczoną ilość kompozycji smakowych, które mi osobiście się chyba nigdy nie znudzą. Potrawka warzywna z kurczakiem SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 cukinia 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 cebula 2 pomidory 2 ząbki czosnku sól, pieprz papryka ostra olej do smażenia     PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju(...)pokrojony w kostkę filet z kurczaka i podsmażamy aby nie był surowy.  Cukinię myjemy i kroimy w kostkę, z papryk usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Przygotowane warzywa dodajemy na patelnię.      Dusimy ok 15 minut, a po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę, obrane pomidory. Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy i dusimy jeszcze

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania