Przepis na : kolacja
Prosty, świetny przepis na pełnowartościowy posiłek. Z kaszą gryczaną, łososiem i selerem naciowym. Z dodatkiem podsmażonych plasterków czosnku i pesto z natki pietruszki. Do szybkiego przygotowania na jednej patelni z ogólnie dostępnych składników. SKŁADNIKI / 2 porcje 1/2 szklanki (100 g) kaszy gryczanej 1 szklanka gorącej wody lub bulionu 2 łyżki masła 200 g filetu z łososia 1 łodyga selera naciowego 1 mała cebula (czerwona lub biała) 3 ząbki czosnku 1 pomidor PESTO Z NATKI PIETRUSZKI mały pęczek natki piet... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...