warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:64/829)

Risotto z kurczakiem i szparagami 199

Risotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab w sosie kurkowym 194

wrzucić pokrojoną marchewkę, cebulę, wymieszać i podsmażyć. Pod sam koniec smażenia dodać kurki oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, przyprawić pieprzem i krótką chwilę razem podsmażać.  Na patelnię z podsmażonymi warzywami włożyć kotlety. Wlać zimną wodę (około 500 ml, woda powinna zakrywać mięso) i gotując na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i dusić, na małym ogniu

Gospodyni Miejska
Zupa misz-masz z nutką orientu 181

dodajemy łodygi kolendry (opcjonalnie) oraz trawę cytrynową i dalej gotujemy. Na patelni przesmażamy czosnek z imbirem. Dodajemy rozdrobnioną włoszczyznę oraz cebulę. Po kilku minutowej obróbce termicznej warzywa dodajemy do wywaru. Na tej samem patelni przez kilka minut podsmażamy pozostałe, rozdrobnione warzywa, czyli dynię, fasolkę, pieczarki i również przekładamy do garnka z zupą. Na talerz wyjmujemy mięso, na którym gotowaliśmy wywar

Taste Of My Day
Potrawka z ryżem i mięsem mielonym 225

się czasem, że mam w lodówce zmielone mięso i nie mam ochoty robić kotletów, na taki właśnie dzień najlepszym rozwiązaniem są takie szybkie potrawki. Wystarczy wrzucić mięso na patelnię, dodać ulubione warzywa czy składniki i doprawić i obiad mamy praktycznie gotowy w kilka chwil. Potrawka z ryżem i mięsem mielonym Składniki: 100 g ryżu 300 g mięsa mielonego sól

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szybka zapiekanka z kaszy, szpinaku, pieczarek i sera 201

Zapiekanka to taka fajna potrawa na obiad w tygodniu, bo możecie do niej wykorzystać różne produkty, które zalegają w lodówce. Nie bójcie się wiec zmodyfikować mój przepis i dodać inne warzywa, sery czy wędliny, które musicie wykorzystać. Jak już wspominałam, przygotowanie zapiekanki jest niekłopotliwe, a to między innymi dlatego, że nie musicie gotować kaszy. Do zrobienia zapiekanki wykorzystałam mieszankę już ugotowanych(...)problemu - użyj zwykłej patelni, a zapiekankę upieczesz w naczyniu żaroodpornym. Gdy cebula się smaży, pokrój pieczarki na plasterki i dorzuć na patelnię. Szpinak opłucz i dodaj na patelnię wraz z posiekanym czosnkiem. Warzywa smaż, aż szpinak zwiędnie, a z patelni odparuje nadmiar wody. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj do niej miks ziaren Rice&MORE, ricottę, większość startego parmezanu

Chilli Czosnek i Oliwa
Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą 228

mielonego kuminu wydrążony miąższ z batatów  50 g mozzarelli (opcjonalnie) sól i pieprz Wszystkie warzywa oprócz pieczarek myjemy, obieramy i wkładamy do malaksera i drobno rozdrabniamy. Jeśli nie macie rozdrabniacza to po prostu drobno je posiekajcie. Pieczarki myjemy i kroimy w półplasterki. Na patelni(...)rozgrzewamy 2 łyżki oleju kokosowego i dodajemy rozdrobnione warzywa. Podsmażamy do miękkości, a następnie dodajemy pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż odparuje cały płyn. Warzywa odgarniamy na bok i na środek patelni wrzucamy połowę porcji mięsa, podsmażamy do uzyskania koloru. Następnie dodajemy kolejną porcję i podsmażamy z warzywami do uzyskania koloru. Do farszu dodajemy przeciśnięty przez praskę miąższ

Cooking Monster
Śniadaniowy omlet z warzywami 130

wyjścia. Omlet będzie sobie spokojnie dochodził na patelni. Później wystarczy go zapakować do pudełka i zabrać ze sobą żeby spokojnie zjeść.  PRZEPIS OMLET Z WARZYWAMI Czas przygotowania 5 minut + 10-15 minut na patelni Składniki na jedną porcję 2 jajka Dodatki: oliwki, papryka(...)jarmuż/szpinak, pomidor, kukurydza, groszek, bób, cebula itp. Łyżka mąki gryczanej Przyprawy: oregano, papryka, sól, pieprz Warzywa pokroić w drobną kostkę Jajka wymieszać dokładnie z warzywami oraz mąką Doprawić Masę wylać na rozgrzaną patelnię Smażyć pod przykryciem na bardzo małym ogniu aż góra omletu będzie ścięta

HealthyCreations
Kuskus z warzywami i tofu 137

łyżeczki słodkiej papryki w proszku ¼ łyżeczki kolendry w proszku ¼ łyżeczki imbiru w proszku Szczypta ostrej papryki w proszku Olej do smażenia Przygotowanie: Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Warzywa podsmażyć na patelni na łyżce oleju, doprawić do smaku curry. Wymieszać z przygotowanym kuskusem. Tofu: Z sosu sojowego i przypraw przygotować marynatę. Tofu pokroić na 4 plastry wzdłuż. Namoczyć w przygotowanej(...)macie czas zostawcie na ok. 20 minut by całość przeszła przyprawami, jeżeli nie, można od razu smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Na talerzu ułożyć porcję kuskusu z warzywami oraz usmażone tofu. Rada: Danie sprawdzi się także w wersji bezglutenowej, wystarczy wtedy użyć kaszy jaglanej zamiast kuskusu, a do marynaty tofu dodać sos sojowy bezglutenowy.  Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tripoline al ragù z wołowiną 105

parmezanu 2 łyżki natki pietruszki Instrukcje Pancettę lub boczek kroimy w drobną kostkę. Marchew, cebulę i czosnek obieramy. Marchew i selera kroimy w drobna kostkę, a pozostałe warzywa drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pancettę i krótko smażymy. Dodajemy posiekane warzywa, mieszamy i podsmażamy chwilę. Następnie dodajemy mięso i smażymy do momentu, aż mięso zmieni kolor. Całość podlewamy winem

Wędrówki po kuchni
Zupa ze świeżego szpinaku, szpinakowa 162

marchewka 1 pietruszka 1/2 selera 200 g szpinaku po 1 jajku na osobę 1 szkl. mleka Wykonanie Warzywa obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Masło rozpuszczamy na patelni. Na masło wrzucamy warzywa i chwilę dusimy. Dolewamy bulion. Po ok. 10 min dodajemy poszatkowane liście szpinaku. Gotujemy jeszcze ok 5-10 min. W tym czasie gotujemy na twardo jajka. Do zupy

Mieszam w Garnku
Pytt i panna, Makarun 184

Nazwa tego szwedzkiego dania oznacza „drobne kawałeczki (ziemniaków, warzyw i mięsa) na patelni”. Dziś łatwa w przygotowaniu wersja wegetariańska. Składniki – dowolne ilości warzyw (obranych i/lub drobno pokrojonych): zielona lub żółta fasolka ziemniaki brokuły bób cukinia marchewka pietruszka (lub pasternak) kilka łyżek oleju + ulubione zioła + sól i pieprz czerwona, żółta i zielona papryki cebula 2 ząbki czosnku Każde z warzyw, oprócz

Qlinarnie i Qlinarnie
Królik duszony w winie z warzywami i kluskami śląskimi 388

suszone borowiki. Na patelni rozgrzałem 3 łyżki oliwy, a następnie dodałem do niej 50 gram masła. Po jego rozpuszczeniu smażyłem na patelni cząstki królika, aż do ich lekkiego przyrumienienia z każdej strony, a następnie ułożyłem je na warzywach. Na króliku ułożyłem pokrojone w kawałki 50 gram masła(...)patelnię, na której smażyłem królika wylałem 150 ml czerwonego wytrawnego wina i doprowadziłem do wrzenia, zeskrobując jednocześnie drewnianą łyżką pozostałości po króliku, które przywarły do patelni. Następnie przelałem wino do naczynia z królikiem i warzywami. Poziom płynu powinien mniej więcej odpowiadać ilości warzyw, natomiast sam królik nie powinien być zanurzony. W razie potrzeby można brak płynu uzupełnić wodą. Piekarnik rozgrzałem

Wyprawy kulinarne
Barszcz ukraińki z batatem i zieloną soczewicą 201

będą miękkie (około 20-25 minut). W między czasie rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła. Cebulę kroimy w kostkę, a pora w paseczki. Podsmażamy na złoty kolor. Kiedy warzywa będą miękkie dorzucamy zawartość patelni do garnka. Dodajemy również wszystkie przyprawy oraz soczewicę. Gotujemy 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy upieczone buraki starte na tarce (duże oczka). Po upływie czasu wyłączamy

Kolizje Smaków
Żur na zakwasie chlebowym 210

selera kilkunastocentymetrowy kawałek pora 1 łyżka majeranku sól, przyprawa typu Vegeta - do smaku laska ulubionej kiełbasy, białej kiełbasy, kawałek boczku - wg uznania Żur na zakwasie chlebowym - jak zrobić? Warzywa obierz i umyj, ziemniaki pokrój w kostkę, marchew w talarki, pietruszkę, seler i por zostaw w całości. Cebulę opal (np. nad gazem; jeśli nie masz takiej możliwości po prostu wrzuć surową(...)razem z jarzynami do garnka). Jarzyny zalej 4-5 szklankami wody, gotuj kilkanaście minut, aż zmiękną. Jeśli chcesz dodać kiełbasę - pokrój ją na talarki i lekko podsmaż na patelni. Do ugotowanych warzyw dodaj wcześniej przygotowany zakwas (z całą zawartością - ziarnami pieprzu, zielem angielski, liśćmi laurowymi i czosnkiem) i podsmażoną kiełbasę. Całość zamieszaj i gotuj jeszcze przez kilka minut na małym

Moje Qulinaria
Tymbaliki rybne z warzywami 198

Rybę przełożyć do blaszki i piec z opcją grillowania (220°C), przez około 20 minut lub upiec w temperaturze 180°C przez około 25 minut. Teraz czas na warzywa. Na dużej patelni roztopić masło z oliwą, dodać imbir i mieszając podsmażyć przez kilkanaście sekund, dodać cebulę i zeszklić ją przez 5 minut. Dodać czosnek, paprykę i dusić dalej przez(...)małe kawałeczki pory, wszystko oprószyć solą i dusić przez około 10 minut, początkowo bez przykrycia, później pod przykryciem, od czasu do czasu zamieszać. Pory powinny się dusić. W międzyczasie warzywa podlać sokiem jabłkowym lub wodą. Dodać tartą marchewkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, smażyć tak jak poprzednio przez kolejne 10 minut, w międzyczasie dodać więcej wody gdyby warzywa były

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania