warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:61/829)

Makaron spaghetti z radicchio 72

sicie. Na patelni rozgrzałem 3 łyżki oliwy, wrzuciłem cebulę, chwilę podsmażyłem mieszając. Dodałem radicchio i smażyłem, aż zacznie wiotczeć. Posoliłem i doprawiłem pieprzem. Zmniejszyłem ogień na malutki. Patelnię przykryłem pokrywką, dusiłem warzywa przez kilka minut. Ser pokroiłem w kostkę. Dodałem do warzyw. Makaron ugotowałem al. dente, odcedziłem, wrzuciłem na patelnię, dodałem śmietanę, wymieszałem. Doprawiłem świeżo startej gałki. Podgrzałem chwilę

R'n'G Kitchen
3 przepisy na szybkie obiady do pracy na bazie kaszy 168

małe kawałeczki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i przełóż na nią zawartość malaksera. Dopraw solą i pieprzem. Smaż od czasu do czasu mieszając przez ok. 5 minut, aż warzywa zmiękną. Na patelnię dodaj opakowanie Rice & More, wodę i ocet balsamiczny i wszystko dobrze wymieszaj. Gotuj przez 2-3 minuty. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw. Podawaj posypane parmezanem

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak w słodko- kwaśnym sosie z cukinią. Szybki obiad po chińsku. 169

kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć  cebulę i czosnek - ok. 2 min. Po tym czasie dorzucić marchewkę i dalej podsmażać ok 2 min. Następnie odłożyć warzywa na bok patelni, wrzucić mięso i obsmażyć ze wszystkich stron ok 3 min. Dodać ananasa i wszystko wymieszać. Trzymać jeszcze na wolnym ogniu  ok. 3 min. Mieszać. W kubku połączyć

Maślane ciasteczko
Pierożki francuskie z wołowiną i warzywami 193

wołowego 4 łyżki groszku konserwowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczka sosu sojowego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, słodka papryka 1 jajko olej Mięso wołowe zmielić, ugotować warzywa i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Dodać pokrojone warzywa, groszek, czosnek (starty na tarce), koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką

Moja Galeria Smaku
Smażona dynia z fasolką szparagową 154

pieprz Sposób przygotowania Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć dynię pod przykryciem przez 15 min (ma być miękka). Fasolkę i marchewkę gotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. Warzywa przełożyć na patelnię do dyni, dodać przyprawy, wymieszać i smażyć przez 3 min. Opcjonalnie można dodać podsmażone pestki dyni lub słonecznika

pink envelope
Rozgrzewający krem z czerwonej soczewicy 141

parmezan Wykonanie: Marchewki, seler i pietruszkę obrać, umyć. Do garnka wlać ok 1 litr wody, dodać warzywa, ziele, liście laurowe i pieprz w kulkach i ugotować wywar. Warzywa wyjąć i pokroić. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić, po chwili dodać warzywa, chwilę przesmażyć, na koniec dodać pomidory z puszki. Jeżeli mamy małą patelnię, można całość przelać

Trufelkowo
Penne z klopsikami z kiełbasy i cukinią 150

już dobrze doprawione, odpowiednio zmielone itd., wystarczy więc zdjąć z kiełbasy flak i uformować małe klopsiki. Kiełbasa może być dowolna, ja użyłam białej.  Do sosu dorzuciłam oczywiście trochę warzyw - paprykę oraz cukinię, na punkcie której wprost oszalałam. Tego lata na blogu na pewno zawita jeszcze wiele cukiniowych przepisów (mój Mąż za nią przepada, w przeciwieństwie do bakłażana). Gotowy makaron(...)odrywaj z kiełbasek kawałki masy mięsnej tworząc z niej malutkie klopsiki, wrzuć je na oliwę i smaż 5 min.  Cukinię pokrój na półplasterki, a paprykę w kostkę. Warzywa dorzuć na patelnię do klopsików i smaż kolejne 5 min. Zagotuj wodę na makaron. Dodaj pomidory, wodę i dopraw nasionami kopru włoskiego oraz płatkami chilli. Zmniejsz ogień i duś przez

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem 228

tartej 1/2 selera korzeniowego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego ok 300 g boczku wędzonego olej rzepakowy do smażenia Cebulę pokroić w drobną kostkę, a selera zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem rzepakowym i chwilę przesmażyć. Odstawić do wystudzenia. Mięso zmielić w maszynce do mielenia na sicie o małych otworach. Wymieszać razem z warzywami, jajkiem, bułką tartą

https:KKuchniaMniam
Pogodowa Sprawiedliwość czyli rosół i potrawka na talerzu 141

ciepły obiad. Najlepiej rosół. Ale drugim też przecież student nie pogardzi skoro zostały warzywa... Składniki: ugotowane ziemniaki ugotowana marchewka ugotowana pietruszka upietruszka w proszku mięso z rosołu opcjonalnie: cebula Zioła: sproszkowana lub żywa pietruszka sól pieprz słodka papryka czosnek żywy lub sproszkowany Dodatkowo : olej rzepakowy/oliwa/masło patelnia Wykonanie: 1.Obrać(lub nie) ziemniaki. Wrzucić do zimnej osolonej wody. Zagotować.Potem(...)gotować do miękkości. 2. Czosnek i cebulke wrzucić na rozgrzaną patelnię. Posypać przyprawami. 3.Uważając by nie spalić znajdujących się na patelni czosnku i cebuli-szybko pokroić warzywa i mięso. Wrzucić na patelnie. 4.W razie potrzeby podlewać rosołem. Smażyć góra 5-10 minut. Smacznego! PS. Wiem kawałki pokrojonej marchewki powalają

Fiolka w kuchni
Omlet z cukinią i pomidorem 117

cebula, 3 jajka, ½ łyżeczki bazylii, 2 łyżki masła, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach. Pomidora oraz cebulę kroję w kostkę. Na patelnię z oliwą przekładam warzywa. Smażę około 5 minut. 2. Jajka wybijam do miseczki i lekko ubijam trzepaczką. Dodaję podsmażone warzywa oraz bazylię , sól i pieprz. Mieszam. 3. Na patelni rozpuszczam masło. Wlewam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szybka zapiekanka z kalafiora 129

cienko jak to możliwe na cienkie plasterki. Na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym smażyć ,każdy składnik warzywa osobno,a następnie osuszyć na ręcznikach papierowych. Gdy warzywa mamy już usmażone ,wrzucić na patelnie szynkę porwaną na kawałki. Doprawić w razie potrzeby solą ,pieprzem. Formę wypełnić cebulą ,na to papryka ,a następnie wyłożyć usmażony kalafior. Posypać żółtym serem i kawałkami szynki. Całość

w mojej kuchni
Aromatyczne grzanki do zup 188

może być świeży, ale im bardziej podsuszony tym w sumie lepiej), - trochę oleju i po szczypcie naszych ulubionych przyprawa (ja lubię użyć resztki oleju, który został na patelni po smażeniu warzyw) Przygotowanie: 1. Kromki chleba smarujemy lekko olejem (najlepiej go na coś wylać np. talerzyk i dodać przypraw) i dodajemy przypraw. Jeśli mamy resztkę oleju na patelni

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
pierś z kurczaka w picie 167

chlebek pita z piersią kurczaka Świeża domowa pita a w niej nadzienie z piersi kurczaka i aromatycznych warzyw czy taki posiłek może komuś nie smakować składniki dla czterech osób 4 pity własnoręcznie(link) upieczone 1 pierś kurczaka 2 niewielkie papryki 2 pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku garść oliwek sok z połowy cytryny pół główki sałaty 4 łyżki oliwy pieprz(...)przez trzy minuty. Do niewielkiego naczynia wsypujemy sól i pieprz, dodajemy sok z cytryny, oraz resztę oliwy, mieszając widelcem  łączymy ze sobą składniki emulsji. Do misy z warzywami przekładamy zawartość patelni, następnie wlewamy, dodajemy oliwki i mieszamy delikatnie drewnianymi łyżkami.  Na koniec w chlebkach pita wykonujemy nacięcie( odcinając górną część nożem tak by dostać się do wewnętrznej kieszeni

Miód i pieprz
Szakszuka - jajka gotowane w sosie pomidorowym 115

patelni ląduje następnie czerwona cebula, pozwalamy się jej zeszklić i następnie dodajemy czosnek, paprykę oraz seler naciowy. Smażymy całość do momentu aż papryka puści wodę, a wszystkie warzywa zmiękną. Na patelnię wlewamy następnie passatę pomidorową, używam jej, bo jest to bardzo wygodne, ale możecie zdecydować się także na pomidory z puszki, które wymagają nieco dłuższej obróbki termicznej. W sezonie letnim

Cooking Monster
Patelnia tytanowa Woll Saphir Lite – recenzja 129

braku wiedzy. Większość potraw, jakie podajemy w towarzystwie sosu powinny być przygotowane z deglasowaniem, czyli z banalną techniką polegająca na „odklejeniu” smaku z patelni, który pozostał po smażeniu głównego składnika (mięsa, drobiu, ryb lub warzyw). Deglasowanie to wlanie niewielkiej ilości płynu (wody, bulionu, śmietany lub wina) na patelnię pokrytą skarmelizowanymi resztkami, zagotowanie go, a następnie delikatne zeskrobywanie glazury za pomocą(...)deglasować) i wlałam odrobinę wody. Dosłownie kilka ruchów łyżką później… … miałam czystą patelnię i pyszny sosik :D (rogal x2). Sosik zlałam, a na patelni zeszkliłam cebulę z czosnkiem, udusiłam warzywa, wsypałam przyprawy i podsmażyłam: Następnie dodałam podsmażone mięsko, sosik i resztę składników. Udusiłam pod przykryciem. Wyszło pysznie i co najważniejsze wszystko się zmieściło! Testy pojemnościowe przeszła również patelnia

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania