warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:68/829)

DANIE JEDNOGARNKOWE, KURCZAK Z QUINONĄ I WARZYWAMI! 156

możemy go stosować w bardzo wielu potrawach. Dzisiaj jedna z tych nie chce mi się gotować, ale mam ochotę na coś dobrego i nowego! PRZEPIS NA KURCZAKA Z WARZYWAMI PROSTO Z PATELNI SKŁADNIKI: - 2 spore ćwiartki z kurczaka - przyprawa do kurczaka gram masala - 1/3 łyżeczki kolendry mielonej - odrobina mielonego kuminu - gwiazdka anyżu - sól - czosnek 2-3 ząbki - 2 szalotki

SMYKWKUCHNI
Kuskus z cieciorką 141

posiadamy takiej, to równie dobrze możemy użyć suszonej, pamiętając jednak by namoczyć ją dzień wcześniej (ja wodę wymieniam przynajmniej raz). Teraz sprawa jest już wręcz banalnie prosta. Warzywa podsmażamy na patelni. Ja dodaję tylko trochę soli i pieprzu. Następnie wsypuję kuskus i jeśli mam pod ręką (a po niedzieli zwykle jest) bulion albo rosół, to dolewam. Jeśli nie mamy

Karczma Honorietty
Zupa krem z zielonego groszku 136

cebula 1 por (biała część) 1l wody  tłuszcz do smażenia sól pieprz bazylia świeża lub suszona Przygotowanie: Por i cebulę kroimy w piórka i delikatnie podsmażamy na patelni (uważając aby warzywa się nie przyrumieniły). Całość podsmażamy ok. 10 minut. Włoszczyznę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i stawiamy na kuchnię. Gotujemy przez 20 minut

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Szakszuka z cieciorką i Tymbark Vitamini 144

cieciorkę. Całość doprawić pieprzem, kminem, majerankiem oraz solą i przez kilka minut podsmażać by pomidory puściły sok, a cebula wyraźnie zmiękła.  Drugim krokiem jest wbicie na patelnie jaj.  W warzywach robimy za pomocą łyżki wgłębienia, następnie w te wgłębienia wbijamy jajka i przykrywamy, by przez 5 minut dusić całość na małej mocy palnika. Danie jest dobre, gdy białko

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ryż z warzywami 355

cytryny sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy około 3 minuty krócej niż podano w instrukcji na opakowaniu, aby był lekko twardawy. Marchew ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na patelni, następnie dodajemy ugotowany ryż, zalewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i przyprawy. Całość mieszamy i dusimy około 5 minut, następnie dodajemy posiekany szczypiorek i potrawę wykładamy na talerze

e-PrzepisyKulinarne
Kapuśniak wegetariański 186

łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól i pieprz  3-4 łyżki oliwy  Przygotowanie: Włoszczyznę ścieramy na grubej tarce, cebulę i czosnek drobno kroimy. Warzywa wrzucamy na patelnię z podgrzaną oliwą i dusimy 5 minut. Dodajemy posiekaną kapustę, kminek, angielskie ziele, liść laurowy, dusimy 2 minuty po czym dolewamy wodę i gotujemy 25 minut. Chwilę przed końcem

Moja Mama Gotuje
Pesto z brokuła 178

wlej oliwę - blenduj do uzyskania gładkiej masy. Makaron ugotuj al`dente wg przepisu na opakowaniu - odcedź i przykryj (pokrywką) aby nie wystygł. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelnię przełóż zblendowane warzywa i dodaj kurczaka - dopraw solą, pieprzem i wrzuć czosnek. Całość wymieszaj i podsmażaj ok. 5 minut. Na talerz wyłóż makaron i dodaj pesto. Gotowe danie posyp parmezanem

Alutka-Gotuje
Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem 171

słodka do smaku szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Cebulę i czosnek obieramy, paprykę oczyszczamy z nasion - kroimy w kosteczkę (czosnek posiekałam drobniutko). Ananasa kroimy dość drobno w paseczki. warzywa przekładamy na patelnie i podsmażamy do zeszklenia, dodajemy mięso i doprawiamy do smaku - dusimy 5 minut.  Po tym czasie dodajemy passatę oraz sok z ananasa - mieszamy i podgotowujemy 5 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kanapkowy ratatuj 151

cienkie plastry. Bakłażana posól i odstaw na 20 minut by puścił wodę. Po tym czasie opłucz go i osusz. Z pomidora usuń gniazda nasienne. Wszystkie warzywa pokrój w małą kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i wrzuć warzywa. Duś je na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Schłodź

Kuchnia bezglutenowa
Fit kotlety z komosą ryżową (quinoa) i warzywami (158 kcal) 183

jajka sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka wędzona 2 łyżki oleju Przygotowanie Kaszę quinoa gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Pora kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce. Warzywa podsmażamy na patelni i dodajemy do komosy. Dodajemy również jajka i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z masy formujemy kotleciki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
Zupa krem z dyni 142

garnka, zalać do mniej więcej połowy objętości warzyw wodą i gotować przez 15 minut. Po tym czasie wrzucić listki laurowe, ziele angielskie i wlać bulion. Gotować, aż warzywa zmiękną.    Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dodać do zupy. Doprawić curry, kurkumą, pieprzem i solą. Wyjąć z garnka listki laurowe oraz ziele

Simply Food
Jajka sadzone na boczku i szparagach 150

wrzucamy pomidory, szalotkę i chili. Smażymy 2-3 minuty często mieszając, po czym dodajemy czosnek, lekko solimy i smażymy kolejne 2-3 minuty mieszając. Na tej samej patelni, równocześnie z warzywami możemy podsmażyć również boczek – na lekko rumiano, z obu stron, przez ok. 5 minut. Jajka sadzimy zgodnie z naszymi poradami, na niedużej ilości oliwy, pod koniec lekko soląc. Przez

Kulinarna Pokusa
Botwinka z warzywami 129

kroję w kostkę, listki z łodygami drobno siekam. Marchewkę obieram ze skórki i ścieram na tarce o grubych oczkach, to samo robię z selerem i pietruszką.Warzywa przesmażam na patelni chwile dosłownie, potem przekładam do garnuszka razem z botwinką i pokrojonymi ziemniaczkami z bulionem .Całość gotuje do momentu ,aż ziemniaki dojdą do siebie.Teraz dodaje sól i pieprz do smaku

Różowa kuchnia
Zupa krem z groszku 170

litr mleka sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę i czosnek siekamy. Koper włoski czyścimy i bulwę kroimy w plastry. Cebulę, czosnek oraz plastry kopru szklimy na maśle na patelni. Do zeszklonych warzyw dodajemy groszek, wlewamy mleko i gotujemy około 10 minut. Całość miksujemy blenderem na gładki krem (można na końcu przetrzeć przez sito) Krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Bon appetit mon amie
Duszona łopatka wieprzowa z ryżowymi kotletami 201

kawałki, posolić, posypać pieprzem. Olej rozgrzać w garnku, mocno obsmażyć na nim łopatkę, aby zamknąć wszystkie pory.  Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w grube plastry. Rozpuścić na patelni masło, obsmażyć warzywa. Dodać do mięsa. Czosnek obrać, dodać również do mięsa. Zalać 1/2 - 3/4 szklanki wody, dodać jeszcze odrobinę soli, pieprzu i tymianek, przykryć garnek pokrywką i dusić na najmniejszym

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania