Przepis na : śniadanie
Sezon szparagowy jest już w pełnym rozkwicie! Jest krótki, dlatego korzystajcie z niego intensywnie :) Jak dla mnie w prostocie tkwi siła, zatem dzisiaj banalnie prosta i nieziemsko pyszna jajecznica ze szparagami. Składniki: kilka szparagów jajka masło klarowane sól, pieprz Wykonanie: Szparagi myjemy, ułamujemy twarde końcówki i w przypadku białych szparagów, obieramy ich łodygi obieraczką do ziemniaków z włóknistej otoczki, w przypadku zielonych warzyw nie jest to zazwyczaj koniecznie. Dzielimy na cząst... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...