warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:75/829)

Recenzja patelni Positano Granitium firmy Ballarini 174

ręcznie, to wystarczy włożyc ją do zmywarki i samo się wszystko umyjejest bezpieczna, ponieważ nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich   Przetestowałam patelnię wszechstronnie, smażąc bez tłuszczu i na tłuszczu, dusząc warzywa, oraz mięso, smażąc w głębokim tłuszczu i przypiekając pyszne grzanki. Patelnia w każdej sytuacji spisała się na medal.      Byłam zaskoczona(...)przy czym pozostały odpowiednio chrupkie.      Bitki schabowe na mleku udały się jak poezja. A olej po głębokim smażeniu warzyw nie zostawił znienawidzonej, tłustej obwódki. Zapewniam, że po wszystkich kulinarnych wariacjach umycie patelni nie stanowiło żadnego problemu.   Polecam, sami przekonajcie się jak to jest, wlać naleśnikowe ciasto na rozgrzaną, suchą patelnię (choć rozum podpowiada- dodaj

Mia Cucina Sofieta
Makrela pieczona z farszem podana z duszoną cukinią i pomidorkami 179

koktajlowych odrobina oleju sól, pieprz Filety z makreli umyć, osuszyć i przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i przesmażyć warzywa. Do miseczki przełożyć twaróg kozi, podsmażone warzywa, posiekaną pietruszkę, żółtka, sok z cytryny oraz bułkę tartą. Całość wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Farsz(...)przygotować duszone warzywa: cukinie umyć, obrać ze skórki i za pomocą obieraczki pokroić w cienkie, długie plasterki. Pomidorki umyć i przeciąć na pół. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i dodać cukinię oraz pomidorki. Warzywa doprawić solą oraz pieprzem i smażyć na średnim ogniu, aż do lekkiej miękkości cukinii. Upieczoną makrelę przeciąć na 2 części. Na talerze rozłożyć ciepłe, duszone

Ugotować
Kurczak w mleku kokosowym z dynią 140

kurczaka i całość gotować tak długo, aż sos zredukuje się do połowy. W między czasie obrać i pokroić w większą kostkę warzywa. Dodać je na patelnie i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Na końcu dodać olej sezamowy, sos sojowy i gotować (bez przykrycia), do czasu(...)Krok po kroku: 1. Wymieszać miód, chilli w proszku, olej kokosowy oraz czosnek. 2. Przyprawy podsmażyć na patelni 3. Dodać pokrojonego kurczaka 4. Lekko podsmażyć mięso 5. Kurczaka zalać mleczkiem kokosowym 6. Zredukować całość o połowę 7. Dodać pokrojone warzywa 8. Wymieszać całość i dusić pod przykryciem przez 5 minut 9. Dodać sos sojowy 10. Dodać olej sezamowy

KuchniaWeDwoje.pl
Przepis #44 Żytnie pierogi z warzywami 135

łyżki passaty pomidorowej - sól, pieprz, papryka słodka, czosnek Wykonanie Farsz Wszystkie warzywa oczyściłam i starłam na tarce - oprócz cebuli, którą pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na patelni. Następnie dodałam resztę warzyw i dalej prużyłam około 20 minut aż będą miękkie. Na koniec dodałam passatę i przyprawiłam do smaku. Ciasto Na stolnicę wsypujemy mąkę. Dodajemy jajko oraz powoli dolewamy wodę oraz

Health-Fit-Life
Mięso mielone z kaszą pęczak i mieszanką warzyw 132

dłużej. Składniki: 100g mięsa mielonego drobiowego 30g kaszy pęczak ugotowanej 200g mrożonych warzyw po włosku przyprawy: jarzynka eko, suszone pomidory olej do smażenia Sposób przygotowania: Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy warzywa i mięso. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy. Usmażone produkty łączymy z kaszą pęczak. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Zapiekane cannelloni z mięsem mielonym 163

dodatkowo 200 g sera żółtego 100 g sera mozzarella Wykonanie: Warzywa umyć, obrać. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa, chwilę podsmażyć, dodać drobno posiekany czosnek oraz mięso. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Podsmażyć, aż mięso nabierze brązowego koloru. Na koniec dodać 2 łyżki

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka na ciepło z brokuła, marchewki i fasolki szparagowej 285

studzimy i dzielimy na różyczki. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oleju. Marchewkę obieramy i ścinamy na paseczki za pomocą obieraczki do warzyw. Dodajemy ją na patelnię i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Fasolkę szparagową gotujemy a następnie podsmażamy na suchej patelni wraz z sezamem. Nie potrzeba długo jej smażyć, wystarczy tyle, aby odparował nadmiar

Czerwona Porzeczka
MOJE ULUBIONE SPAGHETTI PEPPERONI 234

wrzącej wody wrzucam makaron i gotuję go do miękkości.  Odcedzam i odstawiam. Papryczkę oczyszczam z pestek, cebulę dymkę i czosnek obieram, wszystko drobno siekam. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam warzywa i podsmażam do momentu, aż cebulka się zeszkli. Następnie wrzucam makaron, mieszam z zawartością patelni, chwilę podsmażam. Na końcu wrzucam  szczypiorek, doprawiam solą, pieprzem i podaję. SMACZNEGO! Pozdrawiam

W kuchni Karmel-itki
Jak zrobić rozgrzewającą zapiekankę bez mięsa? 213

największych oczkach "łezkach" i dodajemy do cebuli i czosnku. Tak przygotowane warzywa oprószamy kurkumą, tymiankiem, estragonem i ostrą papryką. Gotujemy makaron, a w tym czasie na patelni z olejem podsmażamy warzywa tak, aby zmiękły. Do wcześniej przygotowanej formy przekładamy 1/2 warzywnej masy, dodajemy odcedzony makaron i ponownie warzywną masę, na sam wierzch układamy plasterki sera i oprószamy estragonem. Zapiekamy przed

Moja smaczna kuchnia
Makaron (kukurydziany) z cukinią, sosem pomidorowym i jajkiem w koszulce 187

mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Dodać cukinię i czosnek. Warzywa przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, aż do lekkiej miękkości cukinii. Podsmażone warzywa przełożyć na talerz. Na tą samą patelnię przełożyć pokrojone pomidory. Posolić je. Smażyć, aż do utworzenia się gęstego sosu pomidorowego. Do sosu dodać cukinię i makaron. Całość wymieszać. Ewentualnie doprawić solą, pieprzem(...)łyżki cedzakowej. Tak samo postąpić z kolejnymi jajkami. Na talerze przełożyć makaron z warzywami, na to położyć paseczki sera mozzarella i jajko w koszulce. Od razu podawać.  Najpierw podsmażyć cukinię z czosnkiem, później udusić pomidory, a na sam koniec całość razem zagotować Danie wprost z patelni

Ugotować
Schab pieczony na patelni. 157

doby. Od czasu  do czasu   przekręcić mięso.                     -  Umyte warzywa pokroić w grube słupki                        To białe to pasternak(...)marchewka , z dobrze wyczuwalnym zapachem korzennym. - Na patelnie o grubym dnie ( może być brytfanna) ułożyć  warzywa . Na warzywa schab   obsmażony z każdej strony na złoty kolor. Przykryć pokrojoną cebulą i czosnkiem - Ustawić na małym ogniu , przykryć pokrywka lub garnkiem jak mięso wystaje ponad ścianki   patelni . Piec ok 30 minut ,polewając schab płynem z warzyw . Po tym czasie

Eli Gotowanie
Mięsne kopytka na orientalnym ryżu 137

rozgrzany olej. Dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie rozgrzać olej na drugiej patelni i podsmażyć na niej mięsne kopytka – z obu stron na rumiano. Gdy warzywa będą miękkie, dorzucić na patelnię ugotowany wcześniej ryż, przyprawy, dodać sos Korma, bulion warzywny, kilka kropli maggi, sosu sojowego, wymieszać i dusić wszystko razem około 10 minut. Na koniec dodać obsmażone mięsne kopytka

Nie tylko w kuchni
Zupa krem z czerwonej soczewicy z kurczakiem curry 250

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Zupa: Włoszczyznę myjemy, obieramy, zalewamy około 1,5 litra wody. Dodajemy liście laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Doprawiamy solą i gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Na patelni na oleju smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, a gdy się zarumieni dodajemy posiekany czosnek, jeszcze chwilkę smażymy. Odcedzamy warzywa z wywaru (można zostawić marchewkę i pietruszkę), dodajemy(...)olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną papryczkę chili, curry, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Gdy kurczak się zamarynuje przekładamy go na patelnię i smażymy na złoty kolor. Zupę krem z czerwonej soczewicy podajemy z kawałkami kurczaka oraz kleksem jogurtu naturalnego. Można na sam koniec posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego

W kuchni Katie
Pierś kurczaka pieczona z warzywami. 180

niedzielny obiad przygotowałam pyszną pierś z kurczaka w pikantnej marynacie z warzywami. Piersi z kurczaka najpierw zamarynowałam, przesmażyłam przez chwilę na patelni, a później upiekłam razem z pokrojoną cukinią i papryką oraz groszkiem konserwowym. Do warzyw dodałam tę samą marynatę, co do mięsa. Mięso było wyborne, miękkie, delikatne i bardzo soczyste. Całość smakowała pysznie. Danie podałam z pieczonymi ziemniakami(...)Groszek konserwowy osączyć. Wszystkie warzywa przełożyć do dużej miski i wymieszać z resztą marynaty (zostawić 2 łyżki na posmarowanie mięsa). Na patelni podsmażyć mięso przez chwilę z każdej strony, tak aby zamknąć "pory". Warzywa przełożyć do dużej blaszki, ułożyć na nich piersi z kurczaka, posmarować mięso resztą marynaty i posypać całość suszonym oregano. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Gruziński lawasz z adżapsandałem 209

podsypanej stolnicy. Placki powinny być dość cienkie. Rozwałkowane placki smażę na mocno rozgrzanej, suchej patelni. Jak tylko na ciesie pojawią się bąble należy przewrócić go na drugą stronę. i smażyć jeszcze chwilę. Nie można smażyć zbyt długo ponieważ robią się twarde i łamliwe. Oczyszczone warzywa (bakłażan, cukinię i papryki) kroje na spore kawałki. Przesypuję na blachę, skrapiam oliwą, sole(...)stopni na 20 minut. Papryki powinny się zrumienić, natomiast bakłażan i cukinia powinny zmięknąć.  Posiekaną cebulę i czosnek szklę na łyżce oliwy w głębokiej patelni. Podpieczone w piekarniku warzywa dodaję do zeszklonej cebuli z czosnkiem. Sparzone pomidory obieram ze skórki, kroję w kostkę i dodaję do pozostałych warzyw. Pietruszkę, papryczkę chilli  i bazylie drobno siekam dodaję również dodaje

Magiczna kuchnia Darii

Proponowane wyszukiwania