wysokości mięsa) i przecierem pomidorowym. Dusimy pod przykryciem. W tym czasie kroimy cebulę w piórka, paprykę i cukinię w kostkę a pieczarki w ćwiartki. Następnie na patelni po mięsie smażymy pokrojone warzywa razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Gdy będą miękkie dodajemy do mięsa. Na patelnię wrzucamy pokrojone pieczarki, oprószamy je solą i smażymy na dużym ogniu aż się
Qchnia po prostukroimy w kostkę a cebulę w ćwiartki. Na patelni na odrobinie oleju podpiekamy golonki z każdej strony. Do naczynia żaroodpornego ( najlepiej dwóch ) rozkładamy warzywa, układamy mięso i polewamy pozostałymi sokami z patelni, wlewamy piwo, na naczynie 1/3 szklanki. Przykrywamy naczynia i pieczemy w piekarniku około 1-2 godziny, w temperaturze 180 % C. Po 1,5 godzinie odkrywamy pokrywki
Kulinarne Fantazje Mariolioliwy, dodajemy pokrojoną cebulkę, czosnek i boczek. Smażymy, cały czas mieszając, na umiarkowanym ogniu, aż cebulka zrobi się szklista, a boczek się wytopi (ok 5 minut). Podsmażone warzywa zgarniamy na bok patelni, zwiększamy moc palnika i w wolne miejsce porcjami dodajemy mieloną wołowinę. Smażymy, często mieszając, aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy. Mieszamy z cebulką i boczkiem, zgarniamy
cool and mintysmażenia Wykonanie: Ugotowałam makaron oraz groszek. Tofu pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na patelnię wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Smażyłam aż tofu lekko się zarumieniło. Dodałam pokrojone pomidory, groszek, masło orzechowe, sos sojowy oraz przyprawy. Smażyłam kilka minut cały czas mieszając. Tofu wraz z warzywami wymieszałam z makaronem. Posypałam szczypiorkiem i sezamem
Kasia Sarnacukinia 200 gram sera ricotta garść drobno posiekanych orzechów włoskich 1/2 pęczka natki pietruszki sól i pieprz Bakłażana i cukinię kroję w cienkie plastry, najlepiej obieraczką do warzyw i grilluję na patelni po minucie z każdej strony. Ricottę mieszam z posiekanymi orzechami, posiekaną natką pietruszki oraz szczyptą soli i pieprzu. Plaster grillowanej cukinii układam na desce, na niej kładę
Mango Papajanieprzywieralnym dnem, delikatnie posolić, wlać 2/3 szklanki wody i dusić kilka minut. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kalarepy i dusić aż warzywa będą miękkie. Odkryć patelnię, dodać posiekaną natkę, zredukować wytworzony sos. Dodać mleczko kokosowe i sik oraz skórkę z cytryny i mieszając dusić jeszcze chwilę. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem
Czerwień i błękitbył najlepszej jakości. Mrożonki Hortex to idealny sposób na szybkie dania ze zdrowymi produktami kiedy na rynku jeszcze nie ma świeżych owoców i warzyw. POTRAWKA z INDYKA z ZIELONYMI WARZYWAMI Składniki: 250 g filetu z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 nieduża cukinia 200 g mrożonej fasolki szparagowej zielonej Hortex 1 duża garść świeżego szpinaku typu baby sól(...)szklimy cebulę, a następnie dodajemy indyka. Obsmażamy z każdej strony. Potem na patelnię wrzucamy cukinię oraz mrożoną fasolkę szparagową, mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy kilka minut, aż warzywa zmiękną. Na koniec na patelnię dodajemy liście szpinaku i smażymy jeszcze przez chwilę, do momentu, aż szpinak zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kaszą lub ziemniakami. #durszlakXhortex #hortex
Bon appetit mon amiemały czosnek sól pieprz zioła prowansalskie bazylia świeża i suszona Przygotowanie Cukinię myję, nie obieram z skóry. Przy użyciu temperówki do warzyw robię makaron z owego warzywka. Gotowy makaron wrzucam na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy, doprawiam do smaku i delikatnie podsmażam przez ok 3-4 min., tak aby makaron nie był zbyt miękki(...)Pieczarki, cebulę obieram ze skórki kroję (według uznania), podsmażam na odrobinie oliwy. Gdy pieczarki są lekko zarumienione, a cebula zeszkli, przekładam warzywa do miseczki. Na tej samej patelni znowu delikatnie podsmażam mięso już bez dodatku tłuszczu. Kiedy mięso nie jest już surowe dodaję do niego przciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiam solą i pieprzem. Następnie
Zdrowo i kolorowoZbliża się czas pikników i wycieczek pieszych czy rowerowych. Co zabrać ze sobą na taki piknik lub wycieczkę? Polecam optymalne danie, w którym znajdzie się pożywny kurczak, kasza oraz warzywa. Danie to nie wymaga podgrzewania, przypomina sałatkę, dobrze smakuje w wersji na zimno, dlatego polecam je nie tylko na piknik, ale też jako lunch box do pracy. Robimy w domu(...)kebab/gyros, odstawiamy na kilka minut. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim posiekaną cebulę.Dodajemy marchew i smażymy aż warzywa się zeszklą. Następnie na patelnię wrzucamy kurczaka i obsmażamy. Na koniec na patelnię wrzucamy ugotowana kaszę oraz brokuły. Mieszamy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Bon appetit mon amiebrakowało, ale i bez nich było naprawdę smacznie. ;) Zagotowujemy wodę i wrzątkiem zalewamy makaron ryżowy, gdy napęcznieje odcedzamy go i kroimy na drobniejsze paski. Na patelnię wlewamy jedną łyżkę oleju i wrzucamy mieszankę warzyw chińskich, podsmażamy do czasu, gdy się rozmrożą i lekko zmiękną. Przesypujemy je do miseczki i odstawiamy na bok. Na tę samą patelnię wlejcie ponownie łyżkę(...)oleju i dodajcie na nią mięso mielone. Podsmażajcie do czasu, gdy będzie lekko brązowe i chrupiące. Dosypcie do niego warzywa, doprawcie chilli, imbirem oraz solą i pieprzem. Podsmażajcie chwilę do połączenia wszystkich smaków. Zdejmijcie patelnię z ognia. Do dużej miski wrzucamy pokrojony makaron oraz pokrojoną na drobne paski kapustę pekińską, następnie dosypujemy ostudzony farsz. Dodajmy sos sojowy oraz jajko
Cooking Monsterzmniejszamy ogień i gotujemy ok pół godziny pod przykryciem. W tym czasie szykujemy warzywa. Pietruszkę, marchewkę, selera i pora myjemy i obieramy. Kapustę obieramy z kilku zewnętrznych liści, obieramy też cebulę i czosnek. Pietruszkę, marchewkę i selera kroimy na kilka mniejszych części i podsmażamy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony, do zarumienienia. Dzięki temu bulion będzie bardziej(...)Obraną cebulę najlepiej opalić nad palnikiem kuchenki. Ponieważ mam kuchenkę elektryczną, takie opalenie nie wchodziło w grę. Dlatego cebulę (w całości, bez krojenia) również zrumieniłam na patelni, tak jak inne warzywa. Po ok 30 minutach gotowania mięsa kilkakrotnie zdejmujemy z powierzchni wody powstałe burzyny i wkładamy warzywa, natkę pietruszki, suszone grzybki, listki laurowe i ziele angielskie. Dodajemy 2 łyżki
Zawsze głodna!zdrowo, kolorowo i smacznie, ale ..nie za bardzo chcę stać przy kuchence. Ten obiad powstał dość szybko. Z rzeczy ,które posiadałam w lodówce i w zamrażarce. Składniki warzywa po włosku na patelnię garść żółtej szparagówki czerwona cebula liście bazylii cukinia baby sól do smaku oliwa oliwek extravergine parmezan Najpierw wypłukałam ryż. Ugotowałam go na sypko. Odstawiłam. Rozgrzałam patelnię. Do miski
Z Kuchni Do Kuchniłyżki oleju lnianego Przygotowanie: Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Warzywa pokroić i podsmażyć przez około 15 minut na patelni (na minimalnej ilości tłuszczu). Kompozycja warzyw jest dowolna, świetnie sprawdzi się również marchewka lub seler naciowy. Do warzyw dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Następnie doprawić przyprawą curry oraz solą
KuchniaWeDwoje.plLeczo z cukinią i kiełbasą cukinia kiełbasa kolorowa papryka pieczarki cebula czosnek pomidory olej sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy, ulubione zioła, opcjonalnie koncentrat pomidorowy Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Na dużej patelni podgrzać niewielką ilość oleju i po kolei smażyć warzywa: kiełbasę, cebulę i czosnek ( lekko posolić ), pieczarki, paprykę. Każde warzywo po obsmażeniu przełożyć do dużego garnka, podlać odrobiną
Pieguskowa KuchniaLeczo z cukinią i kiełbasą cukinia kiełbasa kolorowa papryka pieczarki cebula czosnek pomidory olej sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy, ulubione zioła, opcjonalnie koncentrat pomidorowy Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Na dużej patelni podgrzać niewielką ilość oleju i po kolei smażyć warzywa: kiełbasę, cebulę i czosnek ( lekko posolić ), pieczarki, paprykę. Każde warzywo po obsmażeniu przełożyć do dużego garnka, podlać odrobiną
Pieguskowa Kuchnia