warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:71/829)

Kurczak w sosie pieczarkowo tuflowym. 209

sól, pieprz do smaku   Wykonanie: Kuczaka oczyszczamy, zdejmujemy skórę, myjemy i osuszamy. Umyte pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na odrobinie oleju, pod koniec dodajemy posiekaną cebulę. Warzywa zdejmujemy z patelni i dodając odrobinę oleju podsmażamy naszego kurczaka z obu storn. Kiedy jest gotowy układamy na nim pieczarki i startą na tarce marchew. Dodajemy ziele, listek, odrobinę soli

Malinowe Pocałunki
Paprykarz wegetariański w naleśniku 153

papryka, estragon, bazylia, sos sojowy, pieprz 10 naleśników doprawionych ziołami i pieprzem Paprykę, pieczarki, cebulę kroimy w dość grubą kostkę. Następnie rozgrzewamy nieco oliwy z oliwek na dużej patelni i wrzucamy warzywa, kiełki i drobno pokrojoną papryczkę chili. Lekko przesmażamy i dodajemy passatę oraz przyprawy. Całość dusimy do miękkości. Kiedy warzywa będą już kruche dodajemy całą puszkę czerwonej fasoli, wcześniej

vegetanie
Salad with chicken & roasted figs 115

kurczaka 8 pomidorów koktajlowych zebra 1/2 cebuli czerwonej 1 opakowanie sera feta z ziołami 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 4 figi 1 opakowanie Knorr Kurczak z Patelni  Zobacz bazylia Warzywa, owoce i mięso myjemy. Mięso oczyszczamy i marynujemy wedle zaleceń producenta. Zamykamy w torebce do smażenia i smażymy. Po usmażeniu kroimy na kawałki. Odkładamy na bok.  Umytą

ClauditteMissCooking
Frittata czyli remanent w lodówce 131

Składniki: 6 jajek 1 cebula 1/2 papryki garść pieczarek pęczek pietruszki kilka pomidorków koktajlowych Wykonanie: Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, zaś pieczarki w talarki. Podsmażamy na patelni tak aby warzywa były al-dente, a z pieczarek wyparowała woda Jajka roztrzepujemy w osobnej miseczce, dodajemy pokrojoną piepruszkę i doprawiamy solą i pieprzem Do silikonowej formy przekładamy warzywa

IMPRESJA SMAKU
Tarta z dynią 180

minut w temperaturze 180 stopni, pilnując by zbytnio się nie zarumieniło, ponieważ będzie pieczone jeszcze raz po nałożeniu na nie wszystkich składników nadzienia. W tzw. międzyczasie na patelni obsmażamy mięso. Warzywa myjemy, kroimy w cząstki, a następnie obsmażamy na łyżce oleju, by zmiękły i pozbyły się części wody, dzięki czemu tarta szybciej się upiecze i nie wytrąci się woda

Taste Of My Day
ROLADKI Z CHIŃSZCZYZNĄ 246

pieprz zioła prowansalskie 1 szklanka kusukusu z Piątnicy opakowa nie mieszanki orientalnej Iglotex olej do smazenia Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w plastry. Oprószamy solą,pieprzem ziołami prowansalskimi. Warzywa przesmażamy na patelni, dodajemy załaczone przyprawy. Łyżką na każdy plaster mięsa nakładamy farsz, zwijamy, spinamy wykłaczkami. Smażymy na głebokim oleju z obu stron. Podajemy z kuskusem z ulubionym sosem pieczeniowym

Z Majeczką w kuchni
Zupa kalafiorowa II 170

ziemniaki1 cebula1 mały seler 1 łyżka olejuziele angielskieliść laurowysól, pieprzmielony kminek2-3 łyżki łyżki koncentratu pomidorowegosiekana natka pietruszkiSposób przygotowania:1. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę drobno siekamy. Warzywa obsmażamy na patelni na łyżce oleju.2. Dodajemy wodę, przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i selera, a także liść laurowy i ziele angielskie.3. W połowie gotowania dodajemy podzielony

Kuchnia domowa Ani
sałatka z cukinii 331

garść świeżej miętyoliwa z oliwek extra virginsok wyciśnięty z 1 cytrynyopcjonalnie młody bób lub groszekPrzygotowaniePokroić cukinie wzdłuż na bardzo cienkie plastry, bez obierania - używam obieraczki do warzyw. Rozgrzać  mocno patelnię grillową, plastry smażyć partiami, aż pokażą się czarne przypalone paski. Usmażone cukinie układać na dużym talerzu tak aby jak najmniej na siebie nachodziły Jeszcze ciepłe posypać odrobiną soli

Stare Gary
Zraziki z szynki 138

rulonik i spinamy wykałaczką.    Zraziki układamy na patelni z rozgrzanym olejem i rumienimy ze wszystkich stron.    Zdejmujemy z patelni do naczynia żaroodpornego a na patelnię przekładamy pokrojone warzywa. Gdy się zeszklą przekładamy do naczynia na zrazy.    Dolewamy 0,5 szklanki wody przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Penne z bakłażanem 114

makaronu).  Gotować do zmiękczenia, odcedzić. Bakłażan + cebula pokroić w kostkę. W tym przypadku bardzo ważna jest cebula, ma to być ładna duża kostka. Pokrojone warzywa przełożyć do patelni, dolać oliwę, smażyć ok. 3 minut mieszając. Po upływie czasu, kiedy cebula i bakłażan będą już zarumienione, podlać wodą i dusić pod przykryciem 2 minuty.  W między czasie rodzynki

pieprzny smaczek
Gęś po polsku w kapuście 166

wodą, dodać kminek  i gotować do miękkości. Czosnek, cebulę, paprykę i pomidor (bez skórki ) pokroić w kostkę. Boczek w paseczki. Nogi gęsi obsmażyć na smalcu. Zdjąć z patelni i przesmażyć warzywa  i boczek, dusić parę minut. Do naczynia z pokrywką, przełożyć warzywa z boczkiem, dodać obsmażone gęsie nogi, podlać odrobiną  wody i wstawić do piekarnika

Kulinarny karnet Christophera
Ryżowe spaghetti z warzywami i kurczakiem 346

pół pęczka szczypiorku przyprawa curry Makaron zalewam wrzątkiem i pozostawiam pod przykryciem na ok. 10 minut, następnie odcedzam. Paprykę kroję w paski, kurczaka w kostkę i wraz z warzywami przekładam na patelnię, doprawiam przyprawą curry i podsmażam wszystko na łyżce oleju roślinnego na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Szczypior kroję na jedno centymetrowe kawałki... i wraz z pokruszoną papryczką

Taste Of My Day
Filet kurczaka z warzywami w sosie z ryżem lub makaronem 298

smażymy na kilku kroplach oleju przyprawiając curry, chilli, mieszanką do gyrosa lub innymi przyprawami wg uznania. W między czasie  gotujemy makaron / ryż. Gdy kurczak będzie usmażony, a warzywa miękkie, na patelnie dodajemy kilka łyżek śmietany, tak by pokryły wszystkie składniki. Całość przyprawiamy maggi. Podajemy przyozdobione natką pietruszki bądź koperkiem z ryżem lub makaronem, smacznego

Taste Of My Day
Boeuf strogonow 192

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron i odłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmazyć pokrojone warzywa i pieczrki. Dodać do mięsa i wymieszać. Paprykę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość zalać 1/5 litra wrzątku. Doprawić

Anioły w kuchni
Tagliatelle z kurczakiem i brokułami 322

pół garści natki pietruszki. Dodajemy również ugotowanego wcześniej brokuła i jeszcze chwilę dusimy. Makaron odcedzamy- nie przelewamy zimną wodą!! i polewamy łyżką oliwy z oliwek. Makaron wrzucamy na patelnię do naszych warzyw i kurczaka, całość dokładnie mieszamy, dodajemy resztę natki pietruszki. Całość przekładamy do miski i posypujemy startym serem. Smacznego

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania