warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:89/829)

Jednogarnkowe: Wegetariańskie curry z pieczarkami i ziemniakami 158

sól, pieprz 300 ml wrzątku szklanka zielonej fasolki (mrożona) Puszka mleczka kokosowego 1 łyżka mąki (u mnie orkiszowa) Cebulę, marchew, seler, por obrać, drobno pokroić. W głębokiej patelni rozgrzać olej, podsmażyć warzywa, jak zaczną się rumienić, dodać pastę curry, sól, pieprz, całe pieczarki i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Całość zalać wrzątkiem i mleczkiem kokosowym, gotować na małym ogniu

coolinarny
Bulgogi. Koreańska potrawka z wołowiny. 141

cienkie plasterki i umieścić w misce razem z wołowiną. Dodać colę, sos sojowy oraz olej sezamowy i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na dwie godziny. Mięso z warzywami przenieść na dużą patelnię razem z całą marynatą i dusić na średnim ogniu do niemal całkowitego zredukowania płynu. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać drobno posiekany czosnek oraz ocet ryżowy

zadanie-gotowanie
Kotleciki z lanego ciasta i groszkiem zielonym 207

pieprzem. Całość wymieszać. LANE CIASTO: do miski bądź garnuszka dać wszystkie składniki na lane ciasto i wymieszać dokładnie, tak by było leiste ciasto. Zalać ciastem przygotowane wcześniej warzywa z kiełbasą. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie ilości ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z keczupem

Gotuję Testuję
Tajska zupa z kurczakiem 165

białą część pora kroimy średnio drobno. Z tak przygotowanych warzyw oraz zielonych liści pora gotujemy bulion. Po około 10 minutach od zagotowania dodajemy pokrojone łodygi selera. Gdy warzywa będą ugotowane na patelni podgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i podsmażamy na nim pokrojone na niewielkie kawałki mięso. Gdy to będzie już dobrze ścięte z każdej strony dodajemy pokrojony w drobną kosteczkę imbir

Pichceniomania
Placuszki warzywno-jaglane 188

papryką Dodajemy jajka ugotowane na twardo, jedno jajko surowe oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu Posypujemy drobno posiekaną dymką Jadłam na kolację. 3 zjadłam :) Wyszło 6 sztuk

Szczęśliwa kuchnia
Zapiekana pierś kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami 149

częstych posiłków, które przygotowuję. Typowe danie sportowego świra i kulturysty, ale również zwykłego człowieka, który dba o zdrowie. :) Składniki: 100g piersi kurczaka 50g ugotowanej kaszy gryczanej 225g warzyw po włosku na patelnię 1 łyżeczka oleju rzepakowego  przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, sól himalajska, suszone pomidory  Sposób przygotowania: Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mieszamy z pozostałymi

Truskawkowa Fiesta
Krem z dyni i pieczonej papryki z kaszą jaglaną 153

Dusimy. Dodajemy upieczona paprykę i marchewkę wraz z wytworzonym sokiem. Całość gotujemy z bazylią, zielem angielskim i lubczykiem. Kiedy wszystkie składniki zmiękną, wyjmujemy listki i ziele, a warzywa miksujemy. Rozpuszczamy na patelni 1/2 łyżeczki masła i dosypujemy do niego papryki. Całość po połączeniu dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku i łączymy krem z jogurtem naturalnym. W czasie gotowania zupy

ChilliJemy
Roladki z karkówki 129

drobnych oczkach,następnie cebulę kroję na kostkę i przesmażam na oliwie z wszystkimi przyprawami , aż cebulka się zarumieni , kiedy cebulka nam się zarumieni to całą zawartość patelni wkładam do startych warzyw i doprawiam solą do smaku , odstawiam . Mięso kroję na plastry 2 centymetrowe i rozbijam tłuczkiem , lekko solę i wykładam na każdy pojedynczy rozbity kotlet mieszankę z marchewki i zawijam

Mój Smak
FRITTATA Z WARZYWAMI 121

sól pieprz ziołowy 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki Sposób przygotowania: Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę drobno poszatkować. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki. Olej rozgrzać na patelni i przełożyć wszystkie warzywa.  Smażyć pod przykryciem ok. 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Jajka rozkłócić, dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.  Naczynie

Prosto i Smacznie z Anetą
Sałatka z pieczonym burakiem, grillowaną papryką, jajkiem i fetą 590

umieszczam na talerzach.  Grillowaną paprykę kroję w paski. Buraka kroję w cienkie plastry, jajka obieram i kroję na ćwiartki. Pestki dyni i migdały prażę na suchej patelni. Na rukoli układam warzywa, jajka i pokruszoną fetę. Całość posypuję prażonymi nasionami i orzechami. Przed podaniem polewam sosem balsamicznym. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI w etiopskim stylu 143

Młodą kapustę zawsze przyrządzałam w podobny sposób: z dodatkiem marchewki, cebuli, koncentratu pomidorowego, koperku i soku z cytryny. Jednak postanowiłam coś zmienić i wyszukałam przepis na

Kasia Sarna
MAKARON Z WARZYWAMI 256

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, jak to zwykle bywa z makaronami. Czytaj więcej »

Kasia Sarna
CIECIERZYCA Z DYNIĄ 180

Ostatnio mam mniej czasu na przygotowywanie obiadów, więc decyduję się na dania proste, jednogarnkowe. Poniższa potrawa opiera się tylko na 3 składnikach (i przyprawach), a smakowo

Kasia Sarna

Proponowane wyszukiwania