warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:93/829)

SAŁATKA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I JAJKIEM 180

razu podałam, uwierzcie była pyszna:). Prawie wszystko robi się samo:) jajka się gotują, ziemniaki po pokrojeniu same się pieką w towarzystwie cebuli i boczku. Robiłam te pieczone warzywa na jednej duzej patelni po to aby wszystko przeszło smakami. Piekłam na klarowanym maśle z dodatkiem soli.Potargałam sałaty i bazylię, skropiłam sosem z oleju lnianego, przeciśniętym ząbkiem czosnku, solą i octem

harrisa
Pizza wegetariańska na spodzie z batata :) 203

miękkości, ok. 10-15 minut.  Kiedy gotujesz batata, w międzyczasie przygotuj farsz (jeżeli masz gotowego batata zacznij od farszu). Wszystkie składniki pokrój na drobne kawałki. Na patelni rozgrzej olej, wsyp warzywa i podsmażaj, często mieszając przez ok. 10 minut. Następnie dodaj przyprawy, wymieszaj. Przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez ok. 25 minut. Od czasu do czasu zamieszaj

Zdrowie na języku :P
KALAFIOR Z MAKARONEM 182

Początkowo miałam w planach zupę, ale w trakcie przygotowań do gotowania, zmieniłam koncepcję i powstało całkiem smaczne danie :) Czytaj więcej »

Kasia Sarna
FASOLA ZE ŚLIWKĄ 213

Uwielbiam pasztety na bazie roślin strączkowych, do których dodane są suszone śliwki lub żurawina. Ostatnio znów miałam apetyt na takie połączenie, ale byłam zbyt głodna, żeby

Kasia Sarna
Jesienne curry 158

kaszy jaglanej Kaszę dokładnie wypłukać, przelać na sicie gorącą wodą, ugotować. Fenkuł, seler pokroić w paski, kurczaka i dynię pokroić w kostkę. Rozgrzać wok lub głęboką patelnię. Dodać mleczko kokosowe, warzywa i kurczaka. Dusić, aż mięso zmięknie. Dodać curry i ciecierzycę. Dusić ok. 10 minut. Na koniec dodać sól do smaku i przecier pomidorowy. Wymieszać dokładnie, dusić kolejne 5 minut

Kucharzyca
Co na obiad, może domowy , szybki ” Subway” 323

posolić, ale w przyprawie zawsze jest sól, więc nie ma potrzeby, chyba że ktoś lubi mocno słone " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Rozgrzewamy, patelnię grillową i grillujemy . Warzywa, kroimy w dowolne kawałki ,plastry , jak kto lubi " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Bułki, wstawiamy do piekarnika ,żeby się ładnie odgrzały i zrobiły chrupiące

Ogrodnik w podróży
Zupa ziemniaczana z papryką 159

minutach gotowania mięsa, dodaję do niego ziemniaki, marchew, czosnek, papryczkę chili i doprawiam solą (dodałam na początku 2 duże szczypty soli) i nadal gotuję. Po dodaniu warzyw do zupy na patelni rozgrzewam olej i podsmażam przez około 10 minut paprykę z cebulą. Następnie podsmażoną paprykę z cebulą dodaję do zupy i nadal gotuję do miękkości ziemniaków i mięsa – w sumie

Uwaga Babcia Gotuje
Koreański zwijany omlet. 134

posiekanej cebuli 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 2 szczypty soli 1 szczypta pieprzu olej Wykonanie: Jajka dokładnie rozbełtać z dodatkiem mleka i przecedzić przez sitko. Wymieszać z warzywami, solą i pieprzem. Patelnię pokryć cienką warstwą oleju i rozgrzać. 2/3 masy jajecznej rozprowadzić równomiernie na patelni i smażyć na małym ogniu. Gdy dół się zetnie, a powierzchnia pozostanie jeszcze wilgotna, zwinąć

zadanie-gotowanie
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ I WARZYWAMI 213

pieprzem. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Na oleju na większym ogniu podsmażam mięso (około 2-3 minuty), wykładam na ręcznik papierowy. Na tej samej patelni roztapiam masło, wrzucam warzywa dosyć solidnie oprószone przyprawą do makaronu. Smażę 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszam. Do warzyw dodaję z powrotem podsmażone mięso, makaron i pomidory w puszce, smażę

JejKuchnia
Zupa rybna 128

Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy. W głębokiej patelni podgrzewamy oliwę i podsmażamy krótko warzywa. Dodajemy bulion, przyprawiamy solą, pieprzem oraz kurkumą  i całość zagotowujemy. W patelni umieszczamy również kawałki ryby i wszystko gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Potrawę

Menu Zdrowia
Omlet mistrza z cukinią, pomidorkami koktajlowymi, makaronem i mozzarellą 131

solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, po czym przełożyć do miski. Do kolejnej miski wbić jajka, dodać śmietankę i rozbełtać. Doprawić solą i pieprzem, po czym przelać na patelnię, gdzie wcześniej smażyliśmy warzywa. Włączyć palnik i na masę jajeczną równomiernie wyłożyć warzywa wraz z makaronem. Na koniec posypać omlet rozdrobnioną kulką mozzarelli i oregano. Smażyć na małym ogniu do momentu

Passions hobbies life
Pulpeciki inaczej 123

soli i pieprzu. Formujemy mokrymi dłońmi małe klopsiki. Odstawiamy na bok. Do wysokiego garnka wsypujemy mrożony szpinak. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki, papryki w paseczki. Warzywa kolejno podsmażamy na patelni i wrzucamy do garnka ze szpinakiem. Zalewamy wszystko przegotowaną, gorącą wodą  (1/2 l ), dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, rozgniecioną kolendrę. Wszystko zagotowujemy i na wierzch układamy kulki

Kulinarne przemyslenia
Zupa rybna 199

Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy. W głębokiej patelni podgrzewamy oliwę i podsmażamy krótko warzywa. Dodajemy bulion, przyprawiamy solą, pieprzem oraz kurkumą  i całość zagotowujemy. W patelni umieszczamy również kawałki ryby i wszystko gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Potrawę

Menu Zdrowia
Jajka sadzone z pieczarkami, papryką i serem 146

jajek 5 pieczarek 1/3 czerwonej papryki ½ natki pietruszki 50 g żółtego sera Sól Pieprz Olej do smażenia Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy warzywa. Gdy zmiękną kolejno i delikatnie wbijamy po jednym jajku. Smażymy do momentu ścięcia się jajek (żółtka powinny zostać delikatnie płynne, chyba że wolimy ścięte). Doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym

VioletoweKucharzenie
Makaron z cukinią i pieczarkami 121

łyżka jogurtu greckiego trochę natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotujemy makaron spaghetti. Cukinię i pieczarki kroimy w ćwiartki. Z chili wyrzucamy nasiona i kroimy drobniutko. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż warzywa są miękkie. Dodajemy jogurt i ugotowany makaron, doprawiamy kurkumą, pieprzem i solą. Dodajemy rozrobioną skrobię, parmezan i natkę pietruszki, smażymy jeszcze przez chwilę aż zrobi nam się gęsty

Delusional Trine
Risotto brokułowe z mahoniowym kurczakiem 135

ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka miodu sól do smaku Składniki na marynatę do kurczaka , mieszamy razem i pokrywamy nimi piersi z kurczaka , odstawiamy do lodówki na godzinkę . Warzywa kroimy drobniutko .Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i podsmażamy na niej posiekaną drobniutko cebulę , paprykę , czosnek , selera naciowego oraz brokuła . Wsypujemy szklankę surowego ryżu i smażymy jeszcze chwilę . Zalewamy szklanką wina

Ogrodnik w podróży
Rolada śląska 118

garnka  Na patelnię wrzucamy resztę cebuli i pokrojone w plastry marchew i pietruszkę Podsmażamy.  Pod koniec dodajemy trochę wody  aby zebrać wszystkie smaki z patelni i razem z warzywami oraz z liściem laurowym i zielem angielskim zalewamy rolady Dolewamy wody do górnego poziomu rolad  Zagotowujemy po czym zmniejszamy płomień do min i rolady dusimy Przy pomocy

Mechanik w kuchni
Jednogarnkowe: Wegetariańskie curry z pieczarkami i ziemniakami 176

sól, pieprz 300 ml wrzątku szklanka zielonej fasolki (mrożona) Puszka mleczka kokosowego 1 łyżka mąki (u mnie orkiszowa) Cebulę, marchew, seler, por obrać, drobno pokroić. W głębokiej patelni rozgrzać olej, podsmażyć warzywa, jak zaczną się rumienić, dodać pastę curry, sól, pieprz, całe pieczarki i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Całość zalać wrzątkiem i mleczkiem kokosowym, gotować na małym ogniu

coolinarny
Bulgogi. Koreańska potrawka z wołowiny. 146

cienkie plasterki i umieścić w misce razem z wołowiną. Dodać colę, sos sojowy oraz olej sezamowy i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na dwie godziny. Mięso z warzywami przenieść na dużą patelnię razem z całą marynatą i dusić na średnim ogniu do niemal całkowitego zredukowania płynu. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać drobno posiekany czosnek oraz ocet ryżowy

zadanie-gotowanie
Kotleciki z lanego ciasta i groszkiem zielonym 215

pieprzem. Całość wymieszać. LANE CIASTO: do miski bądź garnuszka dać wszystkie składniki na lane ciasto i wymieszać dokładnie, tak by było leiste ciasto. Zalać ciastem przygotowane wcześniej warzywa z kiełbasą. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie ilości ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z keczupem

Gotuję Testuję
Tajska zupa z kurczakiem 167

białą część pora kroimy średnio drobno. Z tak przygotowanych warzyw oraz zielonych liści pora gotujemy bulion. Po około 10 minutach od zagotowania dodajemy pokrojone łodygi selera. Gdy warzywa będą ugotowane na patelni podgrzewamy łyżkę oleju kokosowego i podsmażamy na nim pokrojone na niewielkie kawałki mięso. Gdy to będzie już dobrze ścięte z każdej strony dodajemy pokrojony w drobną kosteczkę imbir

Pichceniomania
Placuszki warzywno-jaglane 198

papryką Dodajemy jajka ugotowane na twardo, jedno jajko surowe oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu Posypujemy drobno posiekaną dymką Jadłam na kolację. 3 zjadłam :) Wyszło 6 sztuk

Szczęśliwa kuchnia
Zapiekana pierś kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami 154

częstych posiłków, które przygotowuję. Typowe danie sportowego świra i kulturysty, ale również zwykłego człowieka, który dba o zdrowie. :) Składniki: 100g piersi kurczaka 50g ugotowanej kaszy gryczanej 225g warzyw po włosku na patelnię 1 łyżeczka oleju rzepakowego  przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, sól himalajska, suszone pomidory  Sposób przygotowania: Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mieszamy z pozostałymi

Truskawkowa Fiesta
Krem z dyni i pieczonej papryki z kaszą jaglaną 158

Dusimy. Dodajemy upieczona paprykę i marchewkę wraz z wytworzonym sokiem. Całość gotujemy z bazylią, zielem angielskim i lubczykiem. Kiedy wszystkie składniki zmiękną, wyjmujemy listki i ziele, a warzywa miksujemy. Rozpuszczamy na patelni 1/2 łyżeczki masła i dosypujemy do niego papryki. Całość po połączeniu dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku i łączymy krem z jogurtem naturalnym. W czasie gotowania zupy

ChilliJemy
Roladki z karkówki 136

drobnych oczkach,następnie cebulę kroję na kostkę i przesmażam na oliwie z wszystkimi przyprawami , aż cebulka się zarumieni , kiedy cebulka nam się zarumieni to całą zawartość patelni wkładam do startych warzyw i doprawiam solą do smaku , odstawiam . Mięso kroję na plastry 2 centymetrowe i rozbijam tłuczkiem , lekko solę i wykładam na każdy pojedynczy rozbity kotlet mieszankę z marchewki i zawijam

Mój Smak
FRITTATA Z WARZYWAMI 127

sól pieprz ziołowy 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki Sposób przygotowania: Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę drobno poszatkować. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki. Olej rozgrzać na patelni i przełożyć wszystkie warzywa.  Smażyć pod przykryciem ok. 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Jajka rozkłócić, dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.  Naczynie

Prosto i Smacznie z Anetą
Sałatka z pieczonym burakiem, grillowaną papryką, jajkiem i fetą 607

umieszczam na talerzach.  Grillowaną paprykę kroję w paski. Buraka kroję w cienkie plastry, jajka obieram i kroję na ćwiartki. Pestki dyni i migdały prażę na suchej patelni. Na rukoli układam warzywa, jajka i pokruszoną fetę. Całość posypuję prażonymi nasionami i orzechami. Przed podaniem polewam sosem balsamicznym. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
KAPUSTA Z ZIEMNIAKAMI w etiopskim stylu 150

Młodą kapustę zawsze przyrządzałam w podobny sposób: z dodatkiem marchewki, cebuli, koncentratu pomidorowego, koperku i soku z cytryny. Jednak postanowiłam coś zmienić i wyszukałam przepis na

Kasia Sarna
MAKARON Z WARZYWAMI 273

Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, jak to zwykle bywa z makaronami. Czytaj więcej »

Kasia Sarna
CIECIERZYCA Z DYNIĄ 193

Ostatnio mam mniej czasu na przygotowywanie obiadów, więc decyduję się na dania proste, jednogarnkowe. Poniższa potrawa opiera się tylko na 3 składnikach (i przyprawach), a smakowo

Kasia Sarna
PIECZARKI W SOSIE SEZAMOWYM 173

Pieczarki jadam przeważnie w klasycznym, swojskim wydaniu - lekko podduszone, podane w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, ogórków kiszonych i kotletów. Bardzo lubię je też w wersji surowej

Kasia Sarna
PODAGRYCZNIK - naleśniki oraz zielsko z patelni 275

Pora na pierwszy wpis ziołowy w tym roku! :) W końcu weszliśmy w sezon chwastów. Łąki coraz bardziej się zielenią, krzewy kwitną. Oprócz podziwiania piękna wiosennej przyrody

Kasia Sarna
MAKARON Z JARMUŻEM 214

To danie stanowiło część mojego dzisiejszego obiadu w pracy. Wymaga niewielu składników i jest szybkie w przygotowaniu. Czytaj więcej »

Kasia Sarna
Placuszki z cukinii podane z kwaśną śmietaną 1108

papryka olej roślinny do smażenia Wykonanie: Na tarce o dużych oczkach zetrzyj cukinię i cebulę. Dodaj jajko, mąkę, pieprz i słodka paprykę – bez soli ! Na dobrze rozgrzanej patelni układaj po łyżce warzyw, rozpłaszcz je łyżką, smaż na złoty kolor. Posól, przewróć na drugą stronę, zrumień. Smacznego

Moja pasja smaku
Potrawka warzywna z indykiem i ryżem 151

ryżu masło klarowane Wykonanie: W dużym garnku łączymy passatę, pomidory z puszki wraz z bulionem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Wlewamy wraz z sokami wszystkie warzywa z puszki. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, podsmażamy drobno posiekane: cebulkę, paprykę i pomidory. Gdy zmiękną i wydobędą z siebie soki to dodajemy je do naszej zupy. Także na maśle klarowanym

Zasmakuj Kuchni
Bezglutenowe świderki z kurkami i talarkami kiełbasy w sosie pomidorowym z fetą 144

cienkie paski paprykę marynowaną, cebulkę w piórka i kurki przekrojone na pół. Duście kilka minut do połączenia składników. Kiełbasę pokrójcie w talarki, przesmażcie na maśle, doprawcie: Do patelni z mięsem dodajcie warzywa i passatę wymieszaną z fetą i parmezanem. Duście do połączenia składników, przyprawcie w razie czego jeszcze do smaku. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
LECZO Z PIECZARKAMI 120

Cukinie pokrój w półksiężyce wraz ze skórką.  Wrzuć całość do garnka o grubym dnie, dolej trochę wody i duś.  Pokrój drobno kiełbasę i podsmaż na patelni. Następnie dodaj do warzyw.  Dodaj pomidora bez skórki oraz koncentrat pomidorowy.  Całość duś do moment aż warzywa zmiękną  Dopraw czosnkiem, papryką solą i pieprzem

Kukuleczki
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym 196

pomocą trzepaczki połączyć składniki. Następnie dodać  passatę, cukier, ocet ryżowy i posiekany ząbek czosnku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Tak przygotowany sos wlać na patelnię do mięsa z warzywami. Gotować kilka minut do zgęstnienia. Jeżeli sos będzie wg Was za mało słodki to dodajcie więcej cukru lub pozostałego syropu z ananasa. Natomiast gdy będzie za mało kwaśny

Fabryka pomysłów
Bulgur z warzywami 128

mamy uczulenia na pszenicę, ani nie cierpimy na celiakię to naprawdę nie ma powodów, by rezygnować z produktów pszenicznych. Co do bulgur? Wszystko :) Ja podałam z warzywami – duszonymi na odkrytej patelni pieczarkami, cukinią i czerwoną papryką. Do kaszy dodałam koperek, co dodało jej jeszcze więcej lekkości. Część kaszy podałam dzieciom z tartym jabłkiem i łyżką jogurtu z miodem. Wyśmienity

Kucharzyca
Orientalna surówka z ogórkiem 152

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. 2. Robimy sos: sok z cytryny, sos sojowy, ocet ryżowy, cukier, sól i pieprz mieszamy ze sobą.  3. Sos łączymy z warzywami. Posypujemy uprażonym na patelni sezamem

Szefowa kuchni
Wrapy z kurczakiem i warzywami. 160

Wykonanie: Kurczaka pokroić w paski, doprawić ulubionymi przyprawami i usmażyć (kawałki obtoczyłam w panierce). Warzywa oczyścić i pokroić w paski. Tortillę podgrzać przez chwilę na suchej patelni. Na placku położyć kawałek kurczaka, warzywa i zwinąć. Podawać z ulubionym sosem

zadanie-gotowanie
Jajecznica z cebulą i papryką! 89

jajka -masło -sól  Sposób przygotowania: Cebulę i paprykę kroimy w malutką kosteczkę. Jajka rozbijamy do miski, roztrzepujemy je widelcem i doprawiamy solą. Łyżkę masła roztapiamy na patelni a następnie wrzucamy warzywa i smażymy aż się zeszklą.Kiedy warzywa będą wystarczająco podsmażone zmniejszamy ogień i wlewamy jajka. Smażymy jajka aż nie będą płynne. Trzeba również uważać by jajecznica nie była

Magia jedzenia.
Zupa a'la Flaki 177

ręczniku oraz pokroić w paski ok, 0,5 cm. Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych okach. Por pokroić w cienkie talarki. KROK 2:   Wszystkie warzywa kolejno podsmażyć na patelni po czym przekładać do dużego garnka. Zalać wodą do wysokości około 5 cm ponad zawartością garnka.  Gotować na średnim ogniu około 40  minut, dopóki grzyby

smacznieinatemat
lekka zupa z pieczonych buraków 143

składniki były przykryte), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oraz sól, zagotowujemy i na niewielkim ogniu gotujemy warzywa, przez trzydzieści minut. Następnie  z wywaru wyjmujemy wygotowane warzywa i przyprawy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią drobno pokrojoną drugą cebulę,  smażymy przez pięć minut a później dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę. Całość smażymy przez minutę i dodajemy

Miód i pieprz
marchewkowa zupa z rozgrzewającym imbirem 145

składniki były przykryte), dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, oraz sól, zagotowujemy i na niewielkim ogniu gotujemy warzywa, przez trzydzieści minut. Następnie  z wywaru wyjmujemy wygotowane warzywa i przyprawy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy na nią pokrojoną w kostkę marchew, oraz obrany i drobno posiekany korzeń imbiru. Całość smażymy przez pięć minut a później marchewkę dodajemy do garnka

Miód i pieprz
Flaki (wołowe) 165

starte na tarce (marchew, pietruszkę, selera) i pokrojonego w paseczki pora. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju i przełożyć do zupy. Gotować do miękkości warzyw. Przygotować zasmażkę. Na patelni wymieszać olej z mąką i mieszając - smażyć na złoty kolor. Zasmażkę połączyć z flakami. Dodać słodką paprykę, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Całość podgotować kolejne kilka

Di gotuje
Sałatka z cieciorką i boczkiem 102

Nietypowe połączenie o wyjątkowym smaku. Sycąca cieciorka w towarzystwie świeżych warzyw lekko podsmażonych na patelni, żeby wydobyć głębię ich smaku potrafi umilić dzień. A do tego chrupiące chipsy z boczku - no cóż, miało być smacznie, a nie lekko i zdrowo

Milion Smaków
Kurczak duszony w pomidorach 197

ćwiartki i umyć ( ja pokroiłam pierś w takie dość duże kawałki). Cebulę zeszklić na dużej patelni, wyjąć i odłożyć. Na tłuszczu który został na patelni obsmażyć kurczaka na złoty kolor, następnie dodać warzywa. Chwilę smażyć ciągle mieszając. Kurczaka dusić na patelni ok 50 minut aż będzie miękki od czasu do czasu mieszając ( pierś kurczaka dusiłam jakieś 25 minut). W połowie

sierotka maRysia w kuchni
Rozgrzewający rosół z dynią 170

ziela angielskiego sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: ulubiony makaron do podania świeża natka pietruszki do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso dokładnie myjemy, warzywa obieramy. Na suchej patelni przesmażamy cebulę w całości. Gdy będzie już mocno zarumieniona, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2 minuty.  2. W dużym garnku umieszczamy skrzydełka kurczaka, marchewkę, pietruszkę, seler

My Culinary Art
Pieczarki faszerowane mięsem 143

minut. Następnie do cebuli dodajemy cukinię, pomidora, poszatkowane ogonki pieczarek, lubczyk, majeranek, chili, słodką paprykę, sól oraz pieprz  i całość podsmażamy do odparowania wody z warzyw. Na koniec na patelnię dodajemy mięso i podsmażamy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Pieczarki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut w 175 stopniach

Smak mojego domu
Roladki z Lasagne 120

oczyszczona , pokroić  i  podsmażyć  w  rozgrzanym  rondlu              lub  głębokiej patelni Krok 2 Gdy  warzywa  będą  gotowe  dodać  posiekany  czosnek ,  smażyć przez  chwilę  cały

Eli Gotowanie
Zapiekanka rybna z warzywami 182

skórki i kroimy w grube plastry i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą do ryby, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor. Warzywa odcedzamy z zalewy. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy połowę ziemniaków, rybę, mieszankę warzywną, resztę ziemniaków. Kremówkę mieszamy z jajkami, startym na grubych oczkach żółtym serem. Doprawiamy pieprzem i solą

Pobite gary Barbary
Klasyczna zupa grochowa na wędzonce 792

marchewki Kawałek selera 1 pietruszka Cebula Sól Pieprz Majeranek Wykonanie: Mięso i wędzonki obgotowujemy w osolonej wodzie, szumujemy. Dodajemy przepłukany groch. Gotujemy. Kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni, dodajemy do zupy. Warzywa kroimy w kostkę – marchew, seler, pietruszkę, całą cebulę wkładamy do gotującej się zupy. Przyprawiamy ewentualnie dodatkowo solą, pieprzem i sporą ilością majeranku ( ok. 2 łyżek ). Gotujemy do miękkości

Smaki Ewy
MSM MOŃKI - wspólpraca 172

Mońki garść obranego ugotowanego bobu garść posiekanej cebuli garść posiekanej papryki garść posiekanego lubczyku  sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE: Na patelnie dodać masło oraz warzywa. Podsmażyć, dodać jajka i ser. Smażyć aż do ścięcia się jajek. Nie określ czasu bo jedni wolą mniej lub bardziej wysmażona jajecznice. Doprawić solą i pieprzem. Aldamer MSM Mońki

ClauditteMissCooking
Tofu smażone z warzywami w słodkim sosie sojowym 166

awokado pokroić w kostkę, dodać do warzyw i dusić przez kolejne 2 minuty - Do ryżu dodać odrobinę dobrej oliwy, wymieszać i przełożyć na talerz - Obok wyłożyć warzywa i tofu z patelni; można skropić sokiem z cytryny. Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
Jajecznica idealna 149

aldamer MSM Mońki garść obranego ugotowanego bobu garść posiekanej cebuli garść posiekanej papryki garść posiekanego lubczyku  sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE: Na patelnie dodać masło oraz warzywa. Podsmażyć, dodać jajka i ser. Smażyć aż do ścięcia się jajek. Nie określ czasu bo jedni wolą mniej lub bardziej wysmażona jajecznice. Doprawić solą i pieprzem. Aldamer

ClauditteMissCooking
Miszmasz w cieście francuskim 212

majeranek, pierz , sól, papryka słodka olej do smażenia WYKONANIE Filety  z kurczaka płuczemy , osuszamy i kroimy na drobne kawałki.Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy mięso. Warzywa kroimy na drobne kawałki. W dużym naczyniu rozgrzewamy odrobinę oleju i dodajemy warzywa. Na koniec kapustę, ponieważ szybko się udusi. Warzywa chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy szklanką wody

W kuchennym oknie Ewy
Makaron z cukinią i bobem 177

W lipcu zawsze z niecierpliwością czekam, aż na mojej działce dojrzeje bób. Bardzo go lubię, zwłaszcza ten pierwszy, najmłodszy. Dzisiaj w mojej kuchni pachnie czosnkiem, ziołami

Smak mojego domu
Krewetki z pomidorami, czosnkiem i makaronem chow mein 248

tylko 30 minut na przygotowanie obiadu. W takich przypadkach absolutnie nie wpadam w panikę, bo 30 minut to przecież kupa czasu. Wystarczy wstawić wodę na makaron, pokroić warzywa, rozgrzać olej na patelni i zacząć działać! Po upływie 10-15 min obiad gotowy:) SKŁADNIKI (2 porcje) 250g krewetek 1 duży pomidor 1 cebula 5 ząbków czosnku 1 papryczka chilli 2 łyżki

DefinicjaSmaku
Wegański paprykarz z marchewki 171

dodajemy przyprawy i koncentrat czekamy. Jeżeli będzie taka potrzeba dolewamy co jakiś czas oliwę, bo marchewka szybko ją chłonie. 6. Kiedy ryż będzie gotowy wrzucamy go na patelnię, gdzie dusimy nasze warzywa. Jeżeli nasza "papka" jest dość sucha można podlać ją trochę wodą. Całość pryczymy na małym ogniu jeszcze chwilę, aby smaki sobą przeszły. 7. Czekamy aż nasz paprykarz trochę

Bananowe Pole
Szybka papryka faszerowana 169

przekrajamy z góry strąk, w około 1/4 długości), wykrajamy pestki i wszystkie części gotujemy w rosole do miękkości. Należy uważać, by się nie rozgotowały. W czasie, gdy warzywa się gotują, na patelni podsmażamy mięso. Dokładamy rozmiażdżony czosnek, pokrojonego w kostkę pomidora oraz koncentrat pomidorowy. Kumin podprażamy i również dorzucamy do mięsa, razem z ostrą papryką oraz solą i pieprzem według

Kuchenna Kontrrewolucya
Tortellini zasmażane. Szybki obiad lub kolacja. 501

tłuszczyk dodaje szynkę, po chwili paprykę, jak troszkę zmięknie to dodaję pomidory. Doprawiam majerankiem i bazylią. Kiedy pierożki są już prawie miękkie,przekładam je łyżką cedzakową na patelnie z boczkiem i warzywami. Staram się dokładnie je odcedzić z wody. Mieszam wszystko bardzo delikatnie drewniana łyżką, kiedy składniki sie połączą nakładam na talerze i posypuję pokrojoną zieloną cebulką. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Eintopf ziemniaczany z dodatkami. #wege 247

papryki, cebuli i buraka w dość grubą kostkę. Marchewkę kroimy w cieniutkie plasterki. Rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy warzywa do lekkiego przesmażenia. Kiedy warzywa lekko przesmażą się wlewamy passatę i zmniejszamy ogień pod patelnią. Dodajemy przyprawy, cieciorkę i delikatnie skrapiamy sosem czyli. Przykrywamy warzywa niech się duszą. W tym czasie ziemniaki kroimy w półplasterki. Ziemniaki powinny być(...)końca ugotowane. Kiedy warzywa będą już kruche dodajemy ziemniaki i białą fasolę. Jeśli płynu będzie zbyt mało podlewamy nieco wodą i ponownie przykrywamy patelnię. Dusimy do momentu kiedy ziemniaki będą już miękkie. Gotowe :) Pozdrowienia dla wszystkich

vegetanie
Kurczak curry 234

żeby nie było grudek, oraz, żeby się nie przypaliło. Powoli dolewać zimne mleko i wodę cały czas mieszając. Gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić curry oraz solą. Na patelnię z mięsem i warzywami dolewać powoli sos cały czas mieszając. Podsmażać wszystko 5 minut. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Placuszki warzywno-jaglane 203

papryką Dodajemy jajka ugotowane na twardo, jedno jajko surowe oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu Posypujemy drobno posiekaną dymką Jadłam na kolację. 3 zjadłam :) Wyszło 6 sztuk

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa Krem Pomidorowa z Bazyliowymi Kopytkami 151

oregano. Gdy mięso będzie ugotowane to wyjmujemy je wraz z ziołami. Dodajemy pokrojoną i umytą włoszczyznę i listki maggi oraz 1 łyżeczkę pieprzu. Gotujemy do momentu aż warzywa nam zmiękną. Na patelni w tym czasie smażymy pokrojoną w piórka cebulę wraz z czosnkiem i dodajemy do garnka. Obrane ze skórki pomidory dodajemy do zupy oraz te z puszki. Gotujemy

ClauditteMissCooking
SOCZYSTE, PACHNĄCE I KOLOROWE WSPOMNIENIE JESIENI 118

pomidory umyć, pokroić na kawałki i dusić pod przykryciem na małej ilości oliwy z oliwek. Cebulę i czosnek posiekać i razem ze szczyptą ostrej papryki podsmażyć na patelni. Dodać do pozostałych warzyw. Kiełbasę pokroić na plasterki, podsmażyć i dodać do garnka z warzywami. Dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką

GRUBY WAŁEK
SOCZEWICA Z KASZĄ I WARZYWAMI - wersja 2 - ZUPA :) 144

zostawienie "na potem" bo "potem" po prostu smakują jeszcze lepiej... I taki właśnie jest ten obiad, a że nie lubimy jeść drugi raz tego samego, to: warzywa z soczewicą z patelni - do garnka; kasza - do tego samego garnka;  garnek - do lodówki. A NASTĘPNEGO DNIA: - dolewamy przegotowanej albo innej dobrej do spożycia wody, - całość podgrzewamy (tylko już nie gotować, please

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zupa ziemniaczana 185

litrów zimnej wody wkładamy włoszczyznę, marchewkę kroimy w kosteczkę. Dodajemy listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego. Ziemniaki obieramy, również kroimy w kostkę. Dodajemy do pozostałych warzyw. Czosnek obieramy, na patelnię wlewamy 2-3 łyżki oliwy, rozgrzewamy, następnie wyciskamy czosnek i go podsmażamy. Cebulę również obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do czosnku. Szklimy na złocisty kolor. Boczek kroimy w kosteczkę, dodajemy

Kuchnia Pełna Pasji
G.. grillowany kurczak w sosie sojowym i kaszą jaglaną. 313

pieczarki i pokrojoną w plastry marchewkę. Po ok. 10 minutach dodajemy groszek. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Ściągamy z ognia. Gdy kasza będzie ugotowana, dodajemy ją do warzyw i mieszamy.  Rozgrzewamy patelnię do grillowania i grillujemy kurczaka z każdej strony po ok. 5 minut. Pyszne i sycące danie, idealne przed treningiem. Pikantny kurczak idealnie komponował się z kaszą

Kitchens Alphabet
Paella z owocami morza i kurczakiem 306

Paella jest jednym z najbardziej znanych dań z kuchni hiszpańskiej. Chociaż zawiera sporo składników jest całkiem łatwa do przygotowania. Problemem mogą być u nas owoce morza

Zakręcony Widelec
RYBA ZAPIEKANA Z PORAMI 154

PRZYRZĄDZENIA: Ryby oczyszczamy , oprószamy solą i pieprzem , skrapiamy sokiem z cytryny. Pory oczyszczamy , kroimy wzdłuż na 2 części , a następnie wszystko w piórka. Cebulę drobno siekamy. Na patelni roztapiamy masło , dodajemy warzywa , oprószamy solą i przesmażamy kilka minut. Rybę układamy na folii aluminiowej , pokrywamy podsmażonymi warzywami , zamykamy. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika. Czas pieczenia zależy od wielkości

Ostra na Słodko
Zupa ze słodkiej kapusty 254

poszatkowaną kapustkę, pokrojone ziemniaki i łyżkę przyprawy do zup. Gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie. W miedzyczasie podsmażyć drobno pokrojoną cebulę na rozgrzanym na patelni oleju. Odsączyć z tłuszczu.  Gdy warzywa będą już miękkie dodać podsmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, majeranek, słodką paprykę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Zdjąć z ognia. Uwagi do przepisu: Z podanych składników

Gospodyni Miejska
Karkówka pieczona na warzywach na kanapki 173

mięso aby z każdej strony przeszło aromatem przypraw. - obrałam warzywa ułożyłam na dnie brytfanki - mięso obsmażyłam z każdej strony na rumiany kolor - obsmażony kawałek ułożyłam na warzywach podlałam wodą z patelni na której obsmażało się mięso- brytfankę umieściłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni piekłam 1,5h godziny po godzinie zdjęłam przykrywkę, aby mięso nabrało koloru i chrupkiej skórki

Basia w kuchni
Mój sposób na Fasolkę Po Bretońsku 134

ogniu pod przykryciem.Ok. 2 godzin. Cebulę i pozostałe warzywa  kroimy w kostkę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor.Gdy już fasola jest miękka dodajemy podsmażone warzywa. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek , i gdy już się wytopi dokładamy karkówkę , również pokrojoną w kostkę. Chwilę smażymy, nie solimy. Dodajemy do naszej fasolki. Chwilę gotujemy i dodajemy

Pasje Jolki
Pierś z kurczaka z warzywami chińskimi (duża porcja ok. 425 kcal) 243

ryżu trzy kolorowego 3 łyżeczki sosu sojowego łyżeczka oleju sól (ew. w międzyczasie można dodać szczyptę - mniej niż pół łyżeczki - cukru) Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego zamrożone warzywa, trzymamy na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając aż warzywa będą rozmrożone i ciepłe. 2. Do warzyw dokładamy pokrojoną w drobną kosteczkę pierś z kurczaka, solimy(...)opakowaniu albo jak ja w parowarze (zalewając ciut ponad poziom ryżu gotującą wodą, gotując ok. 25-30 min) 4. Do warzyw i kurczaka dodajemy ugotowany ryż (chyba, że zrobiło nam się dużo wody na patelni to najpierw odkrywamy patelnię i ją odparowujemy). Chwilę podgrzewamy razem i gotowe. Kaloryczność: porcja - 425 kcal Smacznego

Malowane smakiem
Zupa z dorsza z pomidorami 223

oleju.  Ja polubiłam ostatnio do smażenia wykorzystywać olej w jakim są zanurzone suszone pomidory, który jest ciekawy w smaku i w dodatku dobrze przyprawiony. Gdy warzywa się zeszklą, na patelnię dodajemy marchew, pietruszkę, papryczkę chilli i seler, przesmażamy chwilę i przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy na niewielkim ogniu przez

Taste Of My Day
Tajska kuchnia: zupa z kurczakiem 200

olej przyprawy: sól, pieprz, imbir, kurkuma, kolendra makaron ryżowy   Na patelni podsmażamy na oleju: pokrojonego w kostkę kurczaka, przekładamy do garnka, dolewamy wody i gotujemy. Na patelni po mięsie lądują warzywa: marchewka skrojona w słupki, cebula i kapusta w plastrach oraz kawałek startej na tarce skórki z cytryny lub limonki i starty imbir (w paseczki). Po chwili przekładamy warzywa

prawdziwe jedzenie
Spaghetti z pesto, cukinią i suszonymi pomidorami 257

oliwek EV sól pieprz świeżo stary parmezan Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta. W międzyczasie cukinię kroimy w cienkie pół plasterki, czosnek drobno siekamy. Warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię  z odrobiną oliwy i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory i smażymy jeszcze około 5- 6 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Do dużej miski wkładamy

Kulinarne przygody Gatity
Leczo z kiełbasą : Wrześniowe Wyzwanie Babeczek 118

oliwek * łyżeczka ostrej mielonej papryki * łyżeczka cynamonu * łyżeczka cukru trzcinowego * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Rozgrzać oliwę. Wsypać przyprawy i cukier. Skarmelizować, dodać pokrojoną cebulę oraz pozostałe warzywa. Podsmażyć. Na drugie patelni, podpiec plasterki kiełbasy. Połączyć, podawać gorące

Magiczne Życie Marty
Najłatwiejszy domowy paprykarz 3254

pomidorowy sól, pieprz, papryka słodka i ostra Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Marchewkę trzemy na gęstej tarce, a cebulkę drobno siekamy. Następnie marchewkę z cebulką dusimy na patelni, aż zmięknie.  Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy przecieru. Jeszcze chwilę dusimy, dodajemy rozdrobnioną makrelę i ugotowany wcześniej ryż. Wszystko razem dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Tak przygotowany paprykarz przekładamy do salaterki

Co w głowie piszczy
Leczo warzywne 327

olej do smażenia przyprawy: słodka papryka (pół łyżeczki), ostra papryka, sól, pieprz, szczypta oregano, świeży koperek (łyżka) ewentualnie: 3 łyżki mąki owsianej do zagęszczenia Przygotowanie: Wszystkie świeże warzywa przesmażyłam partiami na patelni i przełożyłam do garnka. Zalałam wszytko ok. litrem wody, poddusiłam ok. 15 minut. Dodałam puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Gotowałam przez kolejne 15 minut bez przykrycia

Kulinarny Pamiętnik
Boczku 186

patelnię wrzucamy boczek, a następnie czosnek. Po pewnym czasie dorzucamy cukinię. Razem chwilę smażymy.  Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię do boczku i warzyw, zalewamy mleczkiem kokosowym według uznania, po czym doprawiamy solą, pieprzem i płatkami chilli. Dodajemy trochę sosu sojowego. Na koniec posypujemy sezamem.  Gotowe

Sajkofanka smaku
Rosół aromatyzowany świeżą papryką 174

jakiegoś czasu odeszłam od tłustych rosołów gotowanych z kury ( z wołowiną ) na rzecz takich lżejszych z kurczaka z dużą ilością warzyw ( karmelizowanych na suchej patelni).Dodatkowo zmieniam ich smak dodając nietypowe dodatki . A to coś orientalnego ( trawa cytrynowa, listek Kafiru, imbir ), gałązki tymianku lub np. paprykę. Nadal jest to rosół ale przestaje być monotonny. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Rolsy z kurczakiem i warzywami 582

warzyw (ewentualnie kukurydza z puszki, czerwona cebula, pieczarki) 30 dag sera żółtego Pół piersi z kurczaka Przyprawa włoska Kamis Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Kurczaka i warzywa pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć kurczaka. Posolić i popieprzyć. Dodać warzywa. Doprawić przyprawą włoską. Smażyć do miękkości. Placek tortilli posypać startym serem żółtym, na to położyć smażone warzywa

Fabryka pomysłów
SZASZŁYKI DROBIOWE Z WARZYWAMI 192

Soczyste kawałki kurczaka z warzywami. Prosty i szybki pomysł nie tylko na obiad (pieczone w piekarniku albo na patelni grillowej) ale i grilla w sezonie wiosennym i letnim.  Dobrze przyprawiony kurczak dzięki  przyprawie do szaszłyków  od  Skworcu , warzywa a to wszystko nadziane na patyku i upieczone. Podane z ulubioną surówką a w formie obiadowej z ryżem(...)jeszcze raz na pół), papryki i cebulę pokroić w większą kostkę, a cukinię w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwać na zmianę raz mięso raz warzywo. Tak przygotowane szaszłyki grillować na grillu, na patelni grillowej wysmarowanej lekko olejem bądź w piekarniku piec w temperaturze 160'C około 30- 35 minut

Zrób to smacznie
Chili con carne (wolno gotowane) 151

głęboką patelnię wlać niewielką ilość oliwy. Wrzucić cebulę, marchewkę, seler i oregano, oprószyć solą. Podsmażyć razem na średniej mocy przez 10-15 minut aż warzywa zmiękną i się zarumienią. Zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Na patelnię wrzucić mięso. Obsmażyć ze wszystkich stron, aż zmieni kolor i się zarumieni. Dołożyć podsmażone wcześniej warzywa, papryczki chipotle, świeże chili, czosnek, cynamon

Pełny talerz
Makaron z sosem a'la ratatouille 207

marchewka 1/2 bakłażana 1 czerwona papryka 1 cukinia oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie warzywa należy pokroić w drobną i w miarę równą kostkę. Następnie na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią warzywa w kolejności od najtwardszych, do tych najszybciej gotujących się, czyli kolejno: cebulę, marchewkę, bakłażana, paprykę i cukinię. Oczywiście nie wrzucamy wszystkiego na raz, tylko

Chilli Czosnek i Oliwa
Łosoś w peperonacie – piątkowy obiad 186

ząbki czosnku, 1 por, pęczek świeżej bazylii, sól, pieprz Przygotowanie: Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy pokrojoną w dużą kostkę paprykę, jak delikatnie zmięknie dodajemy pokrojonego w cienkie półplasterki pora, cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak warzywa będą na pół miękkie przekładamy całość do garnka. Całość dusimy jeszcze przez(...)function() { googletag.display("div-gpt-ad-1438249643431-0"); }); Sos Składniki: puszka pomidorów pelati (ok. 400g), sok z 1/2 cytryny, 1 łyżka masła, cukier, sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Na patelnię na której były smażone warzywa dodajemy pomidory pelati i gotujemy przez chwilę. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny, cukrem i dodajemy masło. Jak masło się rozpuści zdejmujemy z ognia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
golonka z sosem, na sposób hiszpański​ 175

liście laurowe 4 duże pomidory słodka, wędzona papryka sól pieprz oliwa z oliwek 1/2 butelki białego wina Mięso osolić, popieprzyć, posypać wędzoną papryką i dobrze ją wklepać. Warzywa pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i porządnie przyrumienić golonki z każdej strony. Zdjąc i i odłozyć na tależ. Na tej samej oliwie podsmażyć warzywa, dodać wino, sól i pieprz, starte

stajnia gołębie od kuchni