Przepis na : śniadanie
Składniki; 2 jajka 1/2 kulki mozzarelli 5 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej papryki 1/2 brokuła (ugotowanego w osolonej wodzie) 2 plastry szynki konserwowej sól pieprz garść startego żółtego sera gouda 1 łyżeczka masła Do miski wbijam 2 jajka – roztrzepuję widelcem, dodaję pokrojoną w kostkę mozzarellę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojoną w kostkę szynkę konserwową i czerwoną paprykę, różyczki ugotowanego brokuła, dodaję sól i pieprz – mieszam. Na patelnię wkładam masło –... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...