Przepis na : obiad
Paprykando – czyli szybki obiad Ten przepis jest autorstwa, mojego najmłodszego syna , który ostatnio poczuł pasję do kuchni . Zapał trwa już drugi dzień i jest niekwestionowanym rekordem pod względem długości . Myślicie ,że to krótko , oj nie, krótko to trwało u niego hobby akwarystyczne – 2 godziny , dopóki nie wyczaił że rybki nie można przytulać , następna była piłka nożna – godzinkę był piłkarzem , jak zarobił piłką w nos , stwierdził że to zbyt niebezpieczne i porzucił karierę futbolową , ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...