warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:410/829)

Hummus 124

kiszonymi warzywami. Pastę tahini można kupić gotową ale polecam ją zrobić z białego sezamu. Składniki: - 1 puszka ciecierzycy konserwowej, 400 g - 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę - 1 łyżka soku z cytryny - kmin rzymski  - oliwa z oliwek - sól - pieprz - 4 łyżki sezamu Dobrej jakości przyprawy i dodatki zawsze u sprawdzonego sprzedawcy  www.Skworcu.com.pl 1. Ciecierzycę odcedzamy. Na patelni prażymy

Apetyczna babeczka
Krem z końcówek zielonych szparagów z migdałami i miętą 108

całkowitej miękkości warzyw. 2. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i przekrojoną na pół dymkę - gotuj do miękkości ziemniaków. 3. Zblenduj/ zmiksuj całość na gładki krem (jeśli jest zbyt gęsty, rozrzedź wodą), a następnie przetrzyj zupę przez sito, aby pozbyć się ewentualnego łyka szparagów. 4. Dopraw zupę solą, pieprzem i tymiankiem. 5. Migdały upraż na suchej patelni. 6. Posiekaną

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zrazy mielone owinięte w skórki z kurczaka 190

patelni. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula jajko  sól, pieprz, wegeta susz warzywny Skórki wyczyścić , posypać przyprawami i odstawić do lodówki na 12 godzin.Do mięsa mielonego dodać jajko, pokrojoną cebulkę i doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki.Ciasno zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką. Wodę z warzywami i przyprawami zagotować

Moje domowe kucharzenie
Zupa cebulowa przepis 131

samej patelni z 2 łyżkami oleju ponownie smażymy, ale tym razem pokrojony w kostkę schab - doprawiamy go solą, pieprzem; - usmażony schab dodajemy do garnka z cebulą, dolewamy do wszystkiego 2 szklanki wody i dusimy łącznie cebulę ze schabem ok. 30-40minut na wolnym ogniu; - w dużym garnku powinien już powstać bulion - wyjmujemy z niego wszystkie warzywa - marchewkę i pietruszkę

MintTaste
Hummus z solonymi migdałami 228

uprażyć na patelni i rozbić w moździerzu. Wzmocni to jego aromat. Tahini – domowa pasta sezamowa Miksujemy na gładką masę. Jeśli hummus jest zbyt gęsty i źle się miksuje, możemy dodać nieco zalewy lub wody z gotowania. Konsystencja hummusu powinna być dopasowane do tego, jak chcemy go podać. Do smarowania chleba przyda się gęstszy, natomiast jako dip do warzyw nieco rzadszy

MarcinChef
Ryż z mięsem, serem i pieczarkami 152

patelnię dodać posiekaną cebulkę, zrumienić na łyżce oleju. Gotową cebulę przełożyć do mięsa. 4. Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce, również podsmażyć na oleju do momentu, aż wyparuje z nich woda. 5. Ryż, mięso, pieczarki i cebulę wymieszać, dodać ser żółty, majeranek i doprawić solą i pieprzem do smaku. 6. Podawać z sałatką, najlepiej ze świeżych warzyw. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Gulasz drobiowy z pieczarkami i papryką 95

ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy mięso do zrumienienia. Mięso przekładamy do większego garnka, wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pieczarki, oprószamy je solą i pieprzem, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy paprykę i całość smażymy kolejnych kilka minut. Warzywa przekładamy

Smak mojej kuchni
Zupa gulaszowa wieprzowa z cieciorką. Jednodaniowy sycący obiad. 148

rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Na silnym płomieniu przesmażam mięso, aż straci różowy kolor, do mięsa dodaję wszystkie przyprawy, oprócz soli i sosu sojowego. Smażę ok 10-15 minut do zrumienienia. Kiedy cieciorka jest już wpół miękka dodaję do niej przesmażone mięso i dalej gotuję. Marchewkę kroję w słupki, selera i ziemniaki w większą kostkę. Warzywa wraz z cebulą

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym 154

zawinąć w papier do pieczenia i piec na patelni z obu stron (bez dodatkowego tłuszczu). Pokroić pomidora, sałatę i usmażone mięso. Marynata: Na patelni, na której smażony był kurczak podsmażyć przeciśnięty czosnek (nie wylewając tłuszczu). Resztę składników na marynatę wymieszać ze sobą i dodać podsmażony czosnek. Na talerz wyłożyć(...)ryżu, kurczaka i polać wszystko sosem. Krok po kroku: 1. Ugotować ryż 2. Przyprawić oczyszczonego kurczaka 3. Mięso usmażyć w papier do pieczenia 4. Pokroić warzywa i mięso 5. Podsmażyć czosnek 6. Wymieszać wszystkie składniki marynaty Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym   Artykuł Sałatka warzywna

KuchniaWeDwoje.pl
Rosol z rosolu z wczoraj 147

imbiru. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i przesmażamy imbiry. Dzięki temu będzie miał bardzo intensywny aromat. Doprowadzamy szybko do wrzenia, po czym gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 30 min, max. 1 h. Po tym czasie przecedzamy zupę. Kroimy marchew i selera i wrzucamy do czystego bulionu, wciąż gotując. Po 15 min lub dłużej, jeżeli warzywa jeszcze

Kuchnia od dwojga
Potrawka z kurczaka inaczej 146

słodką. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić piersi kurze. Smażyć aż nabiorą złotego koloru. Podlać wodą do 1/2 wysokości mięsa, można podlać wywarem drobiowym. Jeśli dodacie wodę to dodać vegetę. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki i wrzucić do mięsa. Groszek dodać również. Posmakować i w razie potrzeby doprawić. Gotować na małym gazie do miękkości mięsa i warzyw. Na koniec

Kuchnia Pokoleń
Węgierska zupa gulaszowa 288

głębokiej patelni rozgrzać masło lub oliwę i przesmażyć na niej cebulę aż się zeszkli. Dodać kminek, rozgnieciony ząbek czosnku i chwilę przesmażyć. Zdjąć z ognia, dodać słodką paprykę i dokładnie wymieszać. Dodać mięso, posolić i przesmażyć, aż mięso się przyrumieni.  Przełożyć do wolnowara, dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler naciowy. Zalać wodą, na tyle aby pokryć warzywa, dodać ziarna

Codzienne Gotowanie
Pulpety z łopatki, w sosie pomidorowo - bazyliowym 511

patelnię dodajemy pomidory, świeżą bazylię, cukier, oregano, bulion warzywny, sól i pieprz. Całość  mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 15 minut. Po tym czasie do sosu wkładamy pulpety (będą z niego wystawały) i całość dusimy pod przykryciem 40 minut. W połowie czasu duszenia pulpety przewracamy na drugą stronę. Gotowe. Jeśli lubicie sosy, w których nie widać warzyw, możecie na moment

Smak mojego domu
Gołąbki zapiekane pod pierzynką z papryki i cukinii. 183

patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić pokrojoną cebulę, zeszklić dodać pokrojoną paprykę czerwoną i zieloną, chwilę przesmażyć. Następnie dodać cukinię i całość smażyć przez około 6 minut, pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dobrze doprawić solą, pieprzem kolorowym i posypać ziołami. Do małego naczynia żaroodpornego wyłożyć gołąbki ze słoika, sos wymieszać z warzywami i wylać na gołąbki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Smażony bakłażan z fasolką szparagową 138

patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy na niego cebulę, a po chwili dodajemy bakłażana. Smażymy aż z bakłażana odparuje cała woda. Mieszamy co kilka minut. Dodajemy fasolkę szparagową, sos sojowy i zioła prowansalskie. Jeszcze kilka minut smażymy i mieszamy. Podajemy jako ciepłą przekąskę lub dodatek do dania głównego.  Ciekawostki o bakłażanie oraz inne przepisy z tym warzywem w roli głównej

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania