warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:404/829)

WARZYWNE CURRY 1003

kokosowego (lub śmietanki 30%) 1 łyżka listków kolendry lub natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka posiekanej papryczki chili WYKONANIE Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki. Na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, lekko solimy. Podsmażamy cały czas mieszając, na średniej mocy palnika, aż cebula zmięknie. Nie rumienimy.  Dodajemy pastę curry(...)wszystkie przyprawy) i chwilę mieszamy. Dolewamy gorący bulion lub wodę, dodajemy  kalafior i marchewkę. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut, lub dłużej, aż warzywa będą al dente. Dodajemy brokuły i gotujemy kolejne 5 minut. W razie potrzeby uzupełniamy bulion lub wodę. Zdejmujemy pokrywkę, dolewamy mleko kokosowe i zagotowujemy. Gotujemy bez przykrycia przez około

cool and minty
Wegański pasztet jaglany z soczewicą i warzywami rosołowymi 176

patelni. Natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera, doprawiamy wedle uznania i miksujemy na dość gładką masę. Całość przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (u mnie o wymiarach 21 x 11 x 7 cm) i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, pieczemy ok. 50 minut. Smacznego! Artykuł Wegański pasztet jaglany z soczewicą i warzywami rosołowymi

Be Fit Be Strong
Gulasz z warzywami i chorizo 167

warzywami i chorizo Przygotuj rondel, nóż i deskę do krojenia, łopatkę, łyżeczkę, wagę kuchenną, miseczki. Przygotuj składniki: ok. ½ kg łopatki wieprzowej lub mięsa gulaszowego, ok. ¼ pęta kiełbasy chorizo, 1-2 marchewki, 1-2 cukinie, 1-2 cebule, 2-3 łyżeczki łagodnego ketchupu, 2-3 łyżeczki mąki pszennej, sól, pieprz czarny mielony, cukier, trochę przegotowanej wody, trochę tłuszczu na patelnię. Cebulę

blog.moje-pasje.info
Fit burger wołowy 188

warzywa. Prosto, smacznie i pożywnie. Spróbujcie Zobaczcie też: Burgery wieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu

Kuchnia Bazylii
Fit burger wołowy 188

warzywa. Prosto, smacznie i pożywnie. Spróbujcie Zobaczcie też: Burgery wieprzowo-wołowe Przepis na fit burgera wołowego Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu

Kuchnia Bazylii
Tacos 215

patelni, obustronnie, aż się zarumienią. Gotowy placek zwijamy w muszelkę i zostawiamy do ostygnięcia. Na końcu przygotowujemy farsz. Na początku smażymy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy do tego mięso mielone oraz sól i pieprz. Całość dalej smażymy. Paprykę kroimy w słupki, a kukurydzę i fasolę odcedzamy. Pomidory kroimy w kosteczkę. Na wcześniej przygotowanych plackach układamy mięso mielone oraz pokrojone warzywa. Podajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Leczo z cukinii, pycha 177

patelni obsmażyć plasterki kiełbasy i wrzucić do garnka. Teraz już można dodać do garnka cukinię i papryki,pomidory wymieszać i gotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majeranek, koncentrat,paprykę słodką w proszku i ostrą,wymieszać. Leczo gotuje się bardzo szybko, ale trzeba przy tym stać bo lubi się przypalić. Będzie gotowe jak cukinia się rozgotuje a warzywa miękkie

Kuchnia Pokoleń
Leczo z mięsem mielonym a'la spaghetti 178

warzyw.  Różnorodność produktów sprawia, że posiłek jest bardzo kolorowy i zachęca do szybkiego skonsumowania. :) Składniki: 1 marchew 1 pietruszka 1 mała cukinia 1 pomidor 1 czerwona papryka 1 cebula 100g mięsa mielonego 100g makaronu spaghetti 1 szklanka wody przyprawy: sos sojowy, pieprz cayenn, czosnek granulowany, papryka słodka, jarzynka bez soli masło klarowane do smażenia Sposób przygotowania: Na rozgrzanej patelni

Truskawkowa Fiesta
Wegańska fasolka z pomidorami i ryżem :) 168

Pyszna, szybka i bardzo zdrowa propozycja obiadowa :)  Wegetariańska, wegańska potrawka z warzyw z dodatkiem ryżu parabolicznego. Składniki (2 porcje): 70 g ryżu parabolicznego (Targroch) 450 g mrożonej fasolki szparagowej  2 starte drobno marchewki  1 puszka pomidorów  1 mała cebula 2 ząbki czosnku  1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch)  przyprawy: curry, papryka słodka, pieprz cayenne, pieprz(...)ziołowy, zioła prowansalskie, sól himalajska - do smaku  Przygotowanie: Ryż ugotuj w 180 ml wody.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj posiekane cebulę i czosnek. Delikatnie zeszklij.  Następnie wlej zblendowane pomidory, startą marchewkę oraz zamrożoną fasolkę. Duś pod przykryciem ok. 20 minut.  Dodaj ulubione przyprawy. Dokładnie wymieszaj i duś kolejne 10-15 minut.  Fasolkę nałóż

Zdrowie na języku :P
Pieprzowe gomasio 152

patelni, mieszając cały czas. Powinno nabrać złotego koloru, ale nie przypiec się za bardzo, gdyż nabierze goryczy. Przestudzić lekko i razem z solą utrzeć w moździerzu. Można również wszystko zmiksować blenderem, ale niezbyt dokładnie. Na końcu dodać świeżo zmielony pieprz i wymieszać. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku. Dodawać do kanapek, duszonych i pieczonych mięs, a także do surowych warzyw. Przepis

Codzienna kuchnia niecodzienna
Żurek z jajkiem sadzonym 265

patelni, ja wrzucam surowy do wywaru, skórkę od boczku też, pod koniec gotowania wyciągam. Żeberka dzielimy na kostki i dorzucamy do wywaru, pod koniec gotowania oddzielamy mięso od kostek i dorzucamy do zupy. Od zagotowania zmniejszamy płomień, po 20-25 min wyciągamy białą kiełbasę, obieram ze skórki, kroję na kawałki i pod koniec gotowania wrzucam do żurku. Kiedy warzywa zmiękną

Pelusiowa Kuchnia
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w suszonych pomidorach 201

patelni (najlepiej grillowej) i smażymy kurczaka okolo 10 minut do zrumienienia z obu stron. Przyprawiamy solą i pieprzem lub przyprawą do kurczaka. Makaron gorujemy al dente (około 6 minut). Odlewamy i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i paprykę w słupki. Jeśli ktoś nie przepada za gryzieniem cebuli może pokroić ją w kostkę. Łączymy makaron i warzywa

Gotuj z Rumcajsem
Sezon na szparagi rozpoczęty! Zielone szparagi z duszonym kurczakiem 148

Składniki na 2 porcje: 500 g (opakowanie) zielonych szparagów 2 piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku łyżka masła klarowanego łyżka oleju kokosowego polecamy Olejowy Raj 1/2 szklanki wywaru z warzyw do podlania kurczaka szczypta mieszanki curry indyjskiego polecamy The Spice Shop   sól morska czarny pieprz szczypta cukru Wykonanie: Piersi z kurczaka umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym. Oprósz solą morską, czarnym(...)pieprzem i dodaj curry indyjskie. Odstaw do lodówki. Szparagi umyj, odkrój twarde końcówki. Zagotuj w wysokim naczyniu wodę z solą i cukrem. Gotuj szparagi około 3 min.  Na patelni rozgrzej masło klarowane i olej kokosowy, wyłóż szparagi, dodaj czosnek, oprósz solą i pieprzem. Smaż około 5 minut. Piersi z kurczaka podsmaż na oleju kokosowym na grillowej patelni z dwóch

Bike By Life
Miruna w panierce szpinakowo- miętowej 208

patelni i na gorący kłaść rybę zanurzoną w panierce, smażyć z obu stron, po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym, ułożyć na talerzu i przykryć by ryba nie stygła Obraną marchewkę zetrzeć na tarce, cukinię pokroić w cienkie plasterki i przesmażyć chwilę na 2-3 łyżkach masła, doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i sokiem z cytryny. Jeśli lubimy warzywa surowe

Proste Potrawy
Schab po meksykańsku 208

patelni, przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka podsmażamy do czasu aż cebula będzie miękka i też wkładamy do garnka. Mięso zalewamy bulionem, wkładamy puszkę pomidorów. Całość dusimy pod przykryciem około 30-40 minut aż mięso ładnie zmięknie. Paprykę kroimy w paseczki, ogórki w półtalarki, kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku. Ananasa kroimy na małe kawałki (sok zostawiamy). Warzywa dorzucamy

Pobite gary Barbary