warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:397/829)

Gulasz drobiowy z pieczarkami i papryką 126

ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy mięso do zrumienienia. Mięso przekładamy do większego garnka, wlewamy bulion, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Na tłuszczu po smażeniu mięsa podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pieczarki, oprószamy je solą i pieprzem, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy paprykę i całość smażymy kolejnych kilka minut. Warzywa przekładamy

Smak mojej kuchni
Zupa gulaszowa wieprzowa z cieciorką. Jednodaniowy sycący obiad. 183

rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Na silnym płomieniu przesmażam mięso, aż straci różowy kolor, do mięsa dodaję wszystkie przyprawy, oprócz soli i sosu sojowego. Smażę ok 10-15 minut do zrumienienia. Kiedy cieciorka jest już wpół miękka dodaję do niej przesmażone mięso i dalej gotuję. Marchewkę kroję w słupki, selera i ziemniaki w większą kostkę. Warzywa wraz z cebulą

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym 194

zawinąć w papier do pieczenia i piec na patelni z obu stron (bez dodatkowego tłuszczu). Pokroić pomidora, sałatę i usmażone mięso. Marynata: Na patelni, na której smażony był kurczak podsmażyć przeciśnięty czosnek (nie wylewając tłuszczu). Resztę składników na marynatę wymieszać ze sobą i dodać podsmażony czosnek. Na talerz wyłożyć(...)ryżu, kurczaka i polać wszystko sosem. Krok po kroku: 1. Ugotować ryż 2. Przyprawić oczyszczonego kurczaka 3. Mięso usmażyć w papier do pieczenia 4. Pokroić warzywa i mięso 5. Podsmażyć czosnek 6. Wymieszać wszystkie składniki marynaty Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym   Artykuł Sałatka warzywna

KuchniaWeDwoje.pl
Rosol z rosolu z wczoraj 167

imbiru. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i przesmażamy imbiry. Dzięki temu będzie miał bardzo intensywny aromat. Doprowadzamy szybko do wrzenia, po czym gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 30 min, max. 1 h. Po tym czasie przecedzamy zupę. Kroimy marchew i selera i wrzucamy do czystego bulionu, wciąż gotując. Po 15 min lub dłużej, jeżeli warzywa jeszcze

Kuchnia od dwojga
Potrawka z kurczaka inaczej 169

słodką. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić piersi kurze. Smażyć aż nabiorą złotego koloru. Podlać wodą do 1/2 wysokości mięsa, można podlać wywarem drobiowym. Jeśli dodacie wodę to dodać vegetę. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki i wrzucić do mięsa. Groszek dodać również. Posmakować i w razie potrzeby doprawić. Gotować na małym gazie do miękkości mięsa i warzyw. Na koniec

Kuchnia Pokoleń
Węgierska zupa gulaszowa 322

głębokiej patelni rozgrzać masło lub oliwę i przesmażyć na niej cebulę aż się zeszkli. Dodać kminek, rozgnieciony ząbek czosnku i chwilę przesmażyć. Zdjąć z ognia, dodać słodką paprykę i dokładnie wymieszać. Dodać mięso, posolić i przesmażyć, aż mięso się przyrumieni.  Przełożyć do wolnowara, dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler naciowy. Zalać wodą, na tyle aby pokryć warzywa, dodać ziarna

Codzienne Gotowanie
Pulpety z łopatki, w sosie pomidorowo - bazyliowym 547

patelnię dodajemy pomidory, świeżą bazylię, cukier, oregano, bulion warzywny, sól i pieprz. Całość  mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 15 minut. Po tym czasie do sosu wkładamy pulpety (będą z niego wystawały) i całość dusimy pod przykryciem 40 minut. W połowie czasu duszenia pulpety przewracamy na drugą stronę. Gotowe. Jeśli lubicie sosy, w których nie widać warzyw, możecie na moment

Smak mojego domu
Smażony bakłażan z fasolką szparagową 162

patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy na niego cebulę, a po chwili dodajemy bakłażana. Smażymy aż z bakłażana odparuje cała woda. Mieszamy co kilka minut. Dodajemy fasolkę szparagową, sos sojowy i zioła prowansalskie. Jeszcze kilka minut smażymy i mieszamy. Podajemy jako ciepłą przekąskę lub dodatek do dania głównego.  Ciekawostki o bakłażanie oraz inne przepisy z tym warzywem w roli głównej

My Chcemy Jeść
Naleśniki na słodko 219

warzywami czy mięsem. Ja dziś zapraszam na klasyczny przepis pod naleśniki na słodko :) Klasyczne naleśniki Składniki: 2 szklanki mleka 1 jajko 1 i 1/4 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru (opcjonalnie) masło do smażenia dodatkowo: biały serek, owoce  Przygotowanie: Jajko roztrzepać, dodać mleko, cukier i mąkę.  Wszystko razem wymieszać na gładka masę.  Natłuścić patelnie. Wlewać

Tagebuch po polsku
Filet z kurczaka w warzywach z kaszą bulgur 184

przygotowania warzyw. Marchew gotujemy ok. 10 minut w bulionie warzywnym. Odławiamy i studzimy a do bulionu wrzucamy groszek i kawałki kalafiora. Gotujemy 7 minut i odcedzamy. Czosnek i szalotkę kroimy w plasterki,  paprykę i cukinię w dość grubą kostkę. Kaszę gotujemy 15 minut na wolnym ogniu w bulionie warzywnym i odcedzamy. Marchew kroimy w kostkę. Na patelni z niewielką

Maminek kulinarny
Domowy paprykarz-czyli sałatka z makreli inaczej 192

oczkach na patelnię dajemy 2 łyżki oleju na nich podsmażamy cebulę z marchewką,jak się trochę podsmażą to podlewamy odrobiną wody i dusimy 2-3 min do miękkości i odparowania wody,dodajemy przecier i ketchup,paprykę ostrą i słodką i mieszamy dokładnie,odstawiamy do ostygnięcia, jak już wszystko mamy zimne to mieszamy razem-ryż,rybę,i warzywa,doprawiamy pieprzem

Swojskie jedzonko
Roladki szpinakowe 389

wody. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak smażymy około 15 minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz świeżo mielony pod koniec smażenia dodajemy roztrzepane jajko. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kieszenie fileta. Roladki obtaczamy w jajku, bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu około 6 -8 minut. Pododajemy z ziemniakami puree z marchewką z groszkiem lub warzywami z wody

kgwjanczewo
Kasza bulgur z bakłażanem i cukinią 206

patelni rozgrzewamy olej z pestek winogron. Użyłam oleju z pestek winogron  firmy Oleofarm , który ma delikatny smak, a potrawy na nim smażone zachowują swój naturalny smak. Kiedy olej będzie dobrze rozgrzany wrzucamy cebulę. Smażymy chwilę, aż cebula zmięknie. Następnie dorzucamy bakłażana i cukinię. Dodajemy sos sojowy i przyprawę garam masala. Dusimy kilka minut do miękkości warzyw. Dodajemy napęczniałą

My Chcemy Jeść
Zupa ze świeżych pomidorów i cukinii 214

przygotowanie Warzywa umyć. Pomidory  z cebulą i papryczką włożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Przelać do garnka ( można przez sito jeżeli przeszkadzają Wam pestki). Dodać bulion, posolić i popieprzyć do smaku, dodać pokrojoną w paski bazylię, gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem 40 minut. Cukinię pokroić w drobną kostkę, czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę

Stare Gary