Smażony bakłażan z fasolką szparagową

Smażony bakłażan z fasolką szparagową

Smażony bakłażan z fasolką szparagową

Niegdyś nazywany był szalonym jabłkiem. Wierzono, że jego spożywanie może spowodować gorączkę, epilepsję, a nawet szaleństwo. Całe szczęście te czasy minęły, a bakłażan - bo o nim mowa - podbił europejskie stoły i podniebienia. Oto przepis na smażonego bakłażana z dodatkiem żółtej fasolki szparagowej, który będzie znakomitą przekąską lub dodatkiem do obiadu. Składniki 1 bakłażan 1 cebula 100 g żółtek fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju kokosowego kilka szczypt ziół prowans... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka szparagowa, fasolka, sos sojowy, przekąska, sosy, przekąski, kokosowe, przekąski na ciepło, warzywa, jabłka, obiad, mięso, dania bez mięsa, warzywa na patelnie, mięso na obiad

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.