Rosol z rosolu z wczoraj

Rosol z rosolu z wczoraj

Rosol z rosolu z wczoraj

Ile domów, tyle przepisów na rosół, jedni dodają suszone grzybki, inny liść kapusty, jeszcze inni ostrą papryczkę, opalaną cebulę czy goździki. Podobnie jest z wyborem mięsa, wołowina, kurczak, indyk, kaczka czy też wszelkie kombinacje - nie ma jednej uniwersalnej receptury. Idąc tym tropem, postanowiliśmy wykorzystać rosół z poprzedniego dnia, jako bazę do stworzenia rosołu orientalnego. Dodatek do zupy stanowiły pierożki nadziane mięsem z podudzi kurczaka. W tym daniu chcieliśmy zawrzeć nasze ulubione sm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia od dwojga

Autor

kuchniaoddwojgakuchniaoddwojga

Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, mielone, mięso, grzyby, zupa, sosy, makarony, makaron, kurczak, ciasto, marchewka, seler, pierogi przepis, pierogi, podudzia z kurczaka, pasta, kaczki, wołowina, pasty, barszcz, kapustą, indyk, barszcz z uszkami, dania z kurczakiem, zupa z selera, kurczak po chińsku, ciasta z masa, dania chińskie, sos do makaronu, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Kuchnia od dwojga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.