regulacji kwasowości Zanim rozpoczniemy przygotowywanie pomidorów, polecam najpierw umyć paprykę, oczyścić z pestek i wsadzić ją do piekarnika (aż do momentu kiedy skórka będzie przypalona) - można grillować paprykę na patelni zamiast pieczenia. W tym czasie, możemy przygotować cebulę - obieramy, kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na wybranym przez siebie tłuszczu - u mnie olej z dodatkiem czosnku i bazylii. Kolejno(...)odparowała, a skórka lepiej się ściągała. Kroimy obraną paprykę na kawałki i wrzucamy do pomidorów, podsmażonej cebulki. Dodajemy przyprawy i zioła. Gotujemy ok. 15 min. Podczas, gdy warzywa się gotują my możemy osobno ugotować makaron. U mnie dzisiaj mini kokardki. Nie polecam dodawać dużego makaronu - będzie wyglądał mało efektownie. Gdy warzywa będą już lekko podduszone możemy dodać
Kuchnia moimi oczamiBardzo fajny pomysł na urozmaicenie nudnej piersi z kurczaka. Soczysta pierś z kurczaka przykryta warstwą warzyw, sosem beszamelowym i serem. Bardzo szybki pomysł na obiad, wszystko można przygotować dzień wcześniej i tylko zapiec przed podaniem. Ja dodatkowo na wierzch dodałam ugotowany makaron, dzięki temu nie musiałam już martwić się o dodatki do dania. Możecie oczywiście pominąć makaron i podać mięso(...)beszamelowy około 250 ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pieprz, sól gałka muszkatołowa Przygotowanie: Kurczaka kroimy w poprzek na cieńsze plastry, przyprawiamy i podsmażamy na patelni, do lekkiego zarumienienia. Przygotowujemy sos beszamelowy Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę i podsmażamy około minutę, cały czas mieszając. Wlewamy mleko, zmniejszamy ogień, gotujemy sos ciągle mieszając, do momentu aż zgęstnieje
Mania Gotowaniasoczysta, a warzywa pozostają nadal chrupiące. Japońska mieszanka shichimi togarashi (przyprawa siedmiu smaków) i dodany do marynaty mirin ( słodka sake) nadają potrawie wspaniały smak i aromat. Wołowina z warzywami to świetny pomysł na szybki obiad. Spróbujcie sami :) Składniki - proporcje dla 2-3 osób jako miarka posłużyła mi szklanka o pojemności 250 ml około 350-400 g wołowiny(...)zajmuje to nie więcej niż 20 minut). Grzyby shitake zalewam wrzątkiem na minimum godzinę przed przygotowaniem, po wyjęciu z wody kroję w cienkie plasterki. W woku lub na patelni rozgrzewam olej i na bardzo ostrym ostrym ogniu, cały czas mieszając obsmażam przez 1-2 minuty wyjęte z marynaty mięso, dodaję pokrojone w cienkie piórka cebulę i paprykę, plasterki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasoli, pieprzu, oregano, zielu angielskim i startej skórce cytryny. Przykrywamy mięso papierem i rozbijamy wałkiem do ciasta na grubość 1,5 cm. Następnie smażymy kurczaka na złoto na patelni z 2 łyżkami oliwy. Na tarce o grubych oczkach ścieramy ogórka, posypujemy go szczyptą soli, po czym porządnie go ugniatamy i wyciskamy, żeby pozbyć się wody. Przekładamy ogórka do miski, dolewamy(...)doprawiamy solą i pieprzem, wsypujemy drobno posiekany koperek i całość mieszamy. Drobno siekamy papryki, papryczkę chilli ( bez gniazd nasiennych), dymki i koperek. Możemy to zrobić za pomocą malaksera. Posiekane warzywa rozsypujemy na dużej tacy lub desce. Następnie do warzyw dodajemy groszek (jeśli używamy mrożonego, najpierw kilka minut blanszujemy go we wrzątku) i pokrojone oliwki. Całość skrapiamy sokiem z cytryny
Smakowity Blog Kulinarnygrubsze frytki. Cebule obieramy, kroimy na ósemki, z piętką, żeby cebula nie porozpadała się całkiem przy pieczeniu. Papryki myjemy, usuwamy im gniazda nasienne a miąższ kroimy w większe kawałki. Warzywa przekładamy do dużej miski, solimy łyżeczką soli i mieszamy dłonią. W małej miseczce łyżkę oleju mieszamy z sokiem z limonki, sosem sojowym i mieloną papryką. Kumin i kolendrę tłuczemy razem(...)wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze. Kładziemy sobie kurczaka na desce, piersiami do dołu. Ostrym nożem lub nożyczkami wycinamy mu cały kręgosłup, od kuperka do szyi. Kości kręgosłupa razem z kuperkiem
Karo in the KitchenRyż ugotuj w osolonym wrzątku, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Każdą pierś przetnij wzdłuż, na dwa płaty, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż mięso do uzyskania ładnego, ciemnozłotego koloru. Odłóż do przestudzenia, następnie dość drobno pokrój. Paprykę czerwoną pokrój w kostkę, korniszona w plasterki(...)przeciśniętym przez praskę, dopraw solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszaj. Sałatka idealna do pracy. Można jeść samodzielnie lub z pieczywem i dodatkiem świeżych warzyw. Artykuł Sałatka z ryżem idealna do pracy. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń
kuron.com.plznanych lub najczęściej zamawianych potraw rybnych w zachodniej Europie. Zaznaczam: "jedną z" Kawałki ryby usmażone wcześniej w cieście kukurydzianym i wymieszane potem z gotowym sosem słodko-kwaśnym z chrupiącymi warzywami podaje się do białego ryżu. Uwielbiam tą rybę. Zawsze mi żal gdy wyławiam na talerzu ostatni kawałek rybki ... a chciałoby się więcej. Jednym ze skłądników jest pruimensaus czyli bardzo jasny(...)smaży się stosunkowo szybko. Wystarczy, że ciasto będzie lekko złoto- brązowe. Wyławiać kawałki ryby łyżką cedzakową na arkusz papieru by osączyć z nadmiaru tłuszczu Rozgrzać na woku lub dużej patelni olej i wrzucić na niego imbir i czosnek. Podsmażać krótko do czasu aż puszczą tylko aromat, ale czosnek nie zacznie brązowieć. Dodać pokrojoną paprykę, marchewkę i cebulę oraz kabaczek jeśli
Sztuka gotowania w/g Samirydodałam cebulę i czosnek wymieszałam, dodałam jedno jajko. Wszystko dokładnie wymieszałam wraz z pieprzem. I wilgotnymi rękami ( zamoczonymi w zimnej wodzie) ulepiłam kilkanaście pulpecików ( większych i mniejszych ). Na patelni rozgrzałam pozostały olej i podsmażyłam na nim pulpeciki z każdej strony, jak już wszystkie były lekko rumiane, zalałam całość śmietaną wymieszaną z wodą i suszonymi pomidorami, zmniejszyłam gaz i całość(...)opakowanie marchewki z groszkiem 1 łyżka masła szczypta pieprzu i soli Ryż ugotowałam, marchewkę z groszkiem ugotowałam na parze i wymieszałam ryż z warzywami i masłem, lekko doprawiłam pieprzem i solą. Smacznego ! Pulpety w sosie śmietanowym
Kuchnia na wzgórzumoim wypadku warzywem absolutnie bezproblemowym i niesamowicie wdzięcznym – wsadzić do ziemi, kilka razy podlać i voila – mam go teraz zatrzęsienie mimo, że zajmuje na grządce zaledwie 4 pola o powierzchni 40/40cm, czyli niecałe 0,7m²! Na nas dwoje ilość idealna – nie zdąży się nam ani przejeść, ani znudzić. PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy i osuszamy. Orzechy podprażmy na patelni bez dodatku tłuszczu
Karo in the KitchenNajlepsze potrawy wychodzą z połączenia dosłownie kilku prostych składników. Takie jest właśnie makaron z oliwą i przyprawami. To szybkie i bardzo proste w przygotowaniu danie, które
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oleju lub w piekarniku w żaroodpornym naczyniu (ja użyłam mrożonych frytek i piekłam je 15 min.w 200 stopnich) W międzyczasie podsmażyć mięso na patelni i przygotować sałatkę. Sałatę pokroić w niewielkie kawałki, pomidorki na połówki lub ćwiartki, a ogórka na małe kawałeczki. Frytki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch ułożyć(...)polać sosem majonezowo ketchupowym i posypać całość startym serem. Piec 10 min.w 200 stopnich, do czasu, aż ser się roztopi. Następnie na gorącą zapiekankę wyłożyć warzywa, całość polać sosem czosnkowym i posypać prażoną cebulką. Krok po kroku przepis na Kapsalon – zapiekanka holenderska 1. Pokroić kurczaka 2. Obtoczyć mięso w przyprawach 3. Przygotować
KuchniaWeDwoje.plJak w łatwy sposób przygotować atrakcyjny obiad z prostych, ogólnodostępnych składników? Jedną z bardzo fajnych opcji są roladki z kurczaka z
Kolorowy PrzepisownikNastępnie, na patelni na łyżce oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, po chwili dodajemy naszą ostrą pastę i podsmażamy chwilkę. Paprykę i pieczarki myjemy. Paprykę kroimy w cienkie paski, a pieczarki w ćwiartki. Dodajemy do cebuli. Podsmażamy około 5 minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę i smażymy jeszcze około 2-3 minut. Do wrzącego bulionu dodajemy nasze warzywa, gotujemy
Taste of imaginationrozgrzaną patelnie z 1 łyżką masła i smażymy do odparowania wody. Marchew, korzeń pietruszki, cebulę i seler obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grubą kostkę. W garnku o grubym dnie rozpuszczamy odrobinę masła i wrzucamy pokrojoną cebulą, liście laurowe i ziele i chwilę smażymy. Po chwili dodajemy pokrojone warzywa. Całość zalewamy bulionem
Gotuj z Mąkązeszklić na patelni na łyżce oleju posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Gdy żołądki są prawie miękkie dodać kaszę, zeszkloną cebulę z czosnkiem oraz suszone grzybki. Ja ich nie namaczam wcześniej. Gdy kasza jest już miękka zdjąć zupę z ognia, doprawić do smaku solą i pieprzem i dopiero teraz dodać startą marchewkę i seler. Zawsze starte warzywa dodaję już
Sztuka gotowania w/g Samirydużą patelnię wlać około 2-3 łyżki oleju rzepakowego, dodać kiełbasę i cebulę, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu. Kiełbasa i cebula powinny być delikatnie przysmażone. Kalafior umyć, obrać w różyczki i przełożyć do dużego garnka. Dodać odmrożoną mieszankę włoszczyzny, liście laurowe, ziele angielskie i zalać całość wodą. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa lekko już zmiękną. Następnie
Passions hobbies lifewarzyw. Potem dodaj chia i kilka talarków chili (lub mieloną ostrą paprykę do smaku albo to i to;), wymieszaj. Pieczarki obierz, pokrój w talarki i przesmaż na maśle lub oleju z dodatkiem lubczyku, pieprzu i słodkiej mielonej papryki. Gdy zmiękną a w kuchni uniesie się piękny zapach (lubczyk podkreśla aromat grzybów) to pieczarki z patelni wraz
Zasmakuj Kuchniwymieszać. Na patelni rozgrzać olej, łyżką wykładać płaskie kotlety (jak racuchy), smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone kotlety dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut. Smacznego! Do smażenia kotletów i innych dań używam oleju rzepakowego. W mojej wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego, ponieważ jest niezastąpiony. Można na nim smażyć i dusić warzywa i mięsa
Obiad gotowysól pieprz 3 łyżki oleju Sposób przygotowania przepisu: Zupa warzywna z brokułami mielonym mięsem i ryżem 1. Ugotować ryż na sypko w osolonej wodzie Na patelnię dać pokrojoną cebulę i por i olej przesmażyć dodać mięso ,przeciśnięty czosnek przez praskę i usmażyć wszystko razem doprawić solą i pieprzem 2. Do garnka włożyć brokuł starte(...)dużej tarce seler i pietruszkę wlać wodę dodać przyprawę uniwersalną lub kostkę rosołową ja dodałam taką domową (przepis w mojej kolekcji ) i gotować aż warzywa zmiękną 3. Do talerza wyłożyć porcję mięsa i ryżu zalać zupą jarzynową
W królestwie smaków BeatySkładniki: - fasolka szparagowa zielona z Hortex (450g) - 100g masła - 2 łyżki bułki tartej - przyprawy: sól Sposób przygotowania: 1. Fasolkę szparagową zieloną gotujemy na parze. Solimy, kiedy
Od łyżki do widelcadodajemy na patelnię miód, chwilę smażymy, a następnie zalewamy sos winem. Odparowujemy nadmiar płynu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na sam koniec dodajemy łyżkę zimnego masła - zagęści nam sos. Kasza bulgur: 1. Kaszę gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. 2. Czosnek, papryczkę chili drobno siekamy. Czerwoną paprykę i cebulę kroimy w kostkę. 3. Przesmażamy warzywa i orzechy
W kuchni Katiespalony :) Upieczone warzywa studzimy, następnie obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, wkładamy do rondelka. Blendujemy na gładką masę. Rondel stawiamy na palniku, dodajemy sok z cytryny, koncentrat, bazylię, cukier pozostałe przyprawy do smaku. Gotujemy 15-20 minut. W tym czasie makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Wędlinę dojrzewającą kroimy w paski, na patelni mocno rozgrzewamy łyżkę
Cook&Lovefenkuła. Na patelni roztapiacie masło. Kiedy będzie gorące, dodajecie mąkę i smażycie, aż się zarumieni (tylko nie spalcie). Wlewacie powoli szklankę zimnego mleka, cały czas mieszając trzepaczką i gotujecie wszystko dalej. Mieszacie tak też w trakcie gotowania, aż sos ładnie zgęstnieje i będzie aksamitnie jednolity. Przyprawiacie gałką i pieprzem, mieszacie i wylewacie na ułożone w naczyniu warzywa. Pieczecie w temperaturze
GRUBY WAŁEKwarzywami. Składniki Ilość porcji: 2 Jaja – 4 szt. Puszka pomidorów – 1 szt. Cebula – 50 g Czerwona papryka – 80 g 1 ząbek czosnku 1 papryczka chilli Oliwa z oliwek Szczypiorek Kolendra Kminek Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Cebulę obierz i posiekaj, czerwoną paprykę i papryczkę chilli umyj i pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej na patelni oliwę
ale Pyszniewieprzowy z warzywami podwójna porcja (dla około 8 głodnych osób) 1 kg szyki wieprzowej 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 4 duże pieczarki 200 ml bulionu z kurczaka 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów bez skórki ( 400 g ) sól Szynkę umyć, usunąć błonki i pokroić w kostkę. Na dużej patelni z pokrywką
Posadzone i zjedzoneMoje ulubione warzywo połączone z prawdziwym masełkiem i bułką ,wsparte orzechami i serem.Pyszna przekąska warzywna , polecam. 50 dag.fasolki szparagowej 0.5 szkl.orzechów włoskich 5 dag.masła 1/3 szkl.bulki tartej parmezan 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru Szczypta pieprzu ******************************** Fasolkę opłukać i poodcinać końcówki.Z alać wodą,dodac sól i cukier ,gotować przez 20 minut,odcedzić.Na patelni rozpuścić masło
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwarzyw które nieodłącznie kojarzy mi się właśnie z wiosną. Niby taki banał, a jaki smaczny – odrobina imbiru i trawy cytrynowej nadaje zupie ciekawego aromatu. Do tego śmietanka (kokosowa lub zwykła), która łagodzi ewentualna ostrość ale i nadaje jej szlachetności (ojjj uwielbiam tą odrobinę puszystej śmietany w zupie). Wierzch ozdabiam migdałami – możecie je uprażyć na patelni lub dodać siekane
Szybko Tanio Smaczniewędliny, ser, warzywa) miesza się od razu z masą jajeczną, a nie dodaje na koniec hiszpańska tortilla - przyrządzona z pokrojonych i delikatnie podsmażonych ziemniaków oraz jajek omlet francuski - niesamowicie puszysty dzięki temu, że osobno ubija się białka i żółtka omlet irański - do jajek dodaje się cukier omlet po austriacku - w tej wersji najpierw podsmaża się na patelni cebulę, speck
Grunt to przepis!Moja propozycja na dziś to kolejne danie kuchni włoskiej, szybkie i pyszne. Risotto to danie przy którym trzeba, wypadałoby stać 20 minut mieszając na patelni składniki
Moje Małe Czarowanieuniwersalne warzywo o wszechstronnym wykorzystaniu w kuchni. Dziś polecam z niej pyszne racuchy. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu. Rozbijam do miski dwa jajka, dodaję kefir i łyżeczkę proszku do pieczenia. Wsypuję mąki tyle aby ciasto było w miarę gęste. Wszystko mieszam i na koniec dodaję startą na grubej tarce dynię. Wszystko mieszam. Smażę na patelni na oleju
potrawyregionalnewarzywo? SKŁADNIKI: 500 g bobu 5-6 młodych marchewek 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 łyżeczka miodu 2 gałązki tymianku cytrynowego sól pieprz A jak to zrobić: Do wrzątku wrzucić bób i gotować go około 5 minut. Przelać na sito, pod strumieniem zimnej wody. Obrać z łupek. Na patelni rozgrzać olej i masło
Kuchnia w opałachktóra ściera warzywa na cienkie długie słupki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub drobniutko posiekać. Papryczkę pokroić drobniutko. Jeśli kolendra jest w ziarnach, a nie mielona, rozetrzeć ją w moździerzu. Marchewkę zasypać solą, dodać ocet, wymieszać i odstawić na 10-15 minut, a następnie lekko odcisnąć. Olej rozgrzać na patelni, lekko zeszklić
Trzeci talerzkurczak, mieszanka warzyw, trochę przypraw, ryż i gotowe. Obiad idealny dla zabieganych:-) 450 g filetu z kurczaka Przyprawa do kurczaka 500 g mieszanki chińskiej Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 1 łyżka sosu sojowego 100 ml wody 250 g ryżu Kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanej patelni. Następnie dodajemy mieszankę
VioletoweKucharzenieowoce i warzywa i staram się wtedy stworzyć ciekawą, pasującą kompozycję. Ja absolutnie do osób odchudzających się nie należę, ale dla takich i nie tylko dla tych na diecie jest to idealny, bardzo sycący posiłek. Składniki: Tortilla: - jajko; - czubata łyżka jogurtu naturalnego; - 3 czubate łyżki otrębów owsianych; - sól, pieprz, ewentualnie dodatkowe zioła Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać. Patelnie rozgrzać. Wylać masę
dom-agi.plminut, aż warzywa zmiękną. Dodać ziemniaki, bulion, liście laurowe, tymianek. Zwiększyć ogień, zagotować, a następnie na małym ogniu gotować przez ok 15 minut, do czasu aż ziemniaki się ugotują. W międzyczasie przygotować łososia. Umyty, osuszony i pozbawiony skóry filet pokroić w kostkę (2 x 2 cm). Włożyć do miseczki, posypać mąką i pieprzem, dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę masła
Stare Garyjeść zielone warzywa. Warto! Składniki: 100 gram kaszy gryczanej, gotujemy według przepisu na opakowaniu do miękkości garść pestek słonecznika łyżka siemienia lnianego 1/2 puszki groszku 50 gram szpinaku 1/2 średniej cukinii sól pieprz oliwa z oliwek z oregano Cukinię kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony i grillujemy po kilka minut na patelni grillowej, polewamy odrobiną
Mango Papajapodsmażać. Podsmażone warzywa zalać bulionem i gotować razem przez około 10 minut - starając się lekko rozgotować bób. Następnie dodać pieprz, majeranek, sól i drobno posiekany koperek. Wymieszać. Śmietanę wlać do miseczki. Dodać chochlę zupy i dokładnie wymieszać. Zupę zestawić z ognia. Dodać zahartowaną śmietanę i wymieszać. Kromki chleba pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na suchej patelni
Gospodyni MiejskaSkładniki, około 10 sztuk: 300 g drobno zmielonego lub posiekanego mięsa (u mnie łopatka wieprzowa) 1 mała cebula 1 marchewka 1 łyżeczka startego imbiru 1 jajko
cooklifeinnych warzyw :) Składniki: kasza jęczmienna, 1/2 szklanki cukinia papryka po różyczce brokułu i kalafiora oliwki czarne 1/2 kostki sera feta 1/2 pomidora lub przecier pomidorowy bądź pomidory w puszce przyprawy: sól, pieprz, bazylia, tymianek, papryczka chilli, majeranek Przygotowanie: Kaszę gotujemy w 1,5 szklanki wody. Kilka cienkich plasterków cukinii kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni z obranym ze skórki
Taste Of My Dayprzypominającego się warzywa. Jest miękka, słodka i przepyszna, a w dodatku podobnie jak czosnek ma bogate zastosowanie prozdrowotne - idealna na nadchodzące jesienne chłody. Składniki: 1 kg cebuli 1 l bulionu 250 ml wina białego (wytrawne lub półwytrawne) 2 łyżki masła, 2 łyżki oliwy sól, pieprz, tymianek bagietka ser żółty Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło
Taste Of My Daymałym ogniu. Warzywa, marchew i pietruszkę , przesmażyć na oleju z dodatkiem masła i dodać do mięsa. Gotować na małym ogniu około 30 minut, w trakcie dodać pokrajane pomidory pellati . Pod koniec gotowania dodać zioła i przyprawy. Nie zapominać o częstym przemieszaniu farszu. Zredukować nadmiar płynu, przestudzić. Do zimnego wmieszać starty żółty ser. Farsz ze szpinaku- Na patelni, rozgrzewamy
Kulinarny karnet Christopherahalloumi i warzyw. Warto przygotować większą jego ilość - można go przechowywać w lodówce w słoiczku i zużywać jako sos sałatkowy lub do smarowania kanapek. Pewnie kawałek rybki czy mięska również nie obraziłyby się, gdyby je dosmaczyć takim sosem. Halloumi jest stworzone do grillowania - jest zwarty, troszkę gumowaty i włóknisty, ale dzięki temu nie rozpływa się na patelni jak inne sery
Chilli Czosnek i Oliwadużej, wysokiej patelni z nieprzywierającym dnem, ale można także w szerokim rondlu. Rozgrzewamy olej wraz z masłem. Podsmażamy na nim przez 2 minuty cebulę. Po tym czasie dorzucamy do niej marchew i pietruszkę oraz wyciskamy dwa ząbki czosnku. Podsmażamy chwilkę i dodajemy boczniaki. Smażymy razem przez trzy minuty, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie zalewamy warzywa wodą lub bulionem
Poezja smaku