warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:171/829)

Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni 214

Składniki:  1 cebula  1 pomidor  3 plastry gotowanej szynki  2 jajka  3 ziemniaki, wcześniej ugotowane w mundurkach i podzielone na ćwiartki

Moja smaczna kuchnia
Szaszłyki drobiowo-warzywne 121

przemian z mięsem na drewniane patyczki. Szaszłyki posypujemy ziołami prowansalskimi, solą i czarnym pieprzem i grillujemy na naoliwionym ruszcie lub patelni grillowej obracając co chwila na inną stronę. Serwujemy z dodatkiem sosu czosnkowego i sałatki z świeżych warzyw

Pyry na Gaz
Ośmiornica z grilla-klasyczna 228

innym moim wpisie : jak prawidłowo przygotować ośmiornicę. Prz okazji podałam prosty a jakże pyszny sposób na ośmiornicę w czosnku z patelni. Sałatę rzymską wstyd się przyznać długo omijałam dość obojętnie.Jakoś nie przemawiała do mnie.Ot następne zielone warzywo bez smaku.I jakże e zaskoczyłam kiedy w końcu dałam jej a może sobie szansę na zapoznanie się.Zrobiłam ją na krótko

Sztuka gotowania w/g Samiry
Papryka faszerowana z kalafiorem 139

dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem mieszaj\u0105c.\r","Do warzyw dorzucamy nasze mi\u0119so mielone, doprawiamy je sol\u0105, pieprzem i oregano. Sma\u017cymy ok. 5 minut. W tym czasie \u015bcieramy kalafior na tarce o \u015brednich oczkach. Dorzucamy go do mi\u0119sa i sma\u017cymy jeszcze 2-3 minuty. Patelni\u0119 \u015bci\u0105gamy z ognia, by farsz lekko si\u0119(...)smażymy ok. pół minuty i dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem mieszając. Do warzyw dorzucamy nasze mięso mielone, doprawiamy je solą, pieprzem i oregano. Smażymy ok. 5 minut. W tym czasie ścieramy kalafior na tarce o średnich oczkach. Dorzucamy go do mięsa i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Patelnię ściągamy z ognia, by farsz lekko się przestudził. Przestudzony farsz nakładamy

Mostek w kuchni
Leczo z boczkiem 111

boczku wędzonego 2 cebule 4-5 ogórków konserwowych puszka pomidorów sól, pieprz bazylia, oregano, papryka ostra Przygotowanie Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulę, po chwili paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy zmiksowane pomidory i ogórki pokrojone w plasterki. Przyprawiamy i dusimy jeszcze kilka minut

e-PrzepisyKulinarne
Zupa ogórkowa na oliwie z oliwek 241

laurowe. Obierz warzywa, umyj i osusz. Ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę w talarki. Pietruszkę i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Warzywa  wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 15-20 minut do miękkości. Na patelni rozgrzej 8 łyżek oliwy z oliwek. Cebulkę obierz, umyj i drobno posiekaj w kosteczkę. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz i upraż na złoty

Słodko-Słony Świat Ilony
Polędwiczki z warzywami i kaszą jaglaną 168

stronach.  Smażąc, posypać polędwiczki po obu stronach świeżo mielonym pieprzem. Wyjąć polędwiczki na talerzyk. Na patelnię wlać trochę wody i deglasować (z patelni zebrać łopatką smak i przypieczone mięso z przyprawami). Dolać płyn do warzyw. Gdy warzywa się zagotują, dodać do nich polędwiczki z sokiem, który puściły. Gotując całość do miękkości. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem

Weekendy w domu i ogrodzie
Co na grilla? 3 pomysły na lekkie dania z grilla 107

przygotowuję też kolorowe szaszłyki z warzywami, alternatywę dla szaszłyków wieprzowych. Żadna marynata do mięsa czy sos sałatkowy nie obejdzie się oczywiście bez oliwy. Ostatnio często sięgam po oliwę Monini Classico w poręcznej buteleczce z dozownikiem, który daje mi dobrą kontrolę nad dodawaną ilością oliwy i tym samym nad kaloriami. Lubię spryskać nią dno patelni przed smażeniem czy też potrawę przed(...)jeśli na cała noc to do lodówki).  Pierś z kurczaka ułóż na gorący ruszt grilla na tackach aluminiowych lub na patelnię grillową i grilluj przez ok. 4-6 minut na stronę.  Sałatka z grillowanych warzyw, z oliwkami i fetą ➤ czas przygotowania: 25 minut w 1 porcji: 370 kcal

Chilli Czosnek i Oliwa
ZUPA POMIDOROWA Z KAPUSTĄ KISZONĄ 105

Przygotujcie warzywa, umyjcie je i obierzcie. Ziemniaki pokrójcie w kostkę, cebulę i czosnek w drobną kosteczkę, seler naciowy w plasterki i marchew w półplasterki, kapustę kiszoną drobno posiekajcie, natkę pietruszki również. Kiełbasę pokrójcie w dowolne kawałki. Bulion wlejcie do garnka, dodajcie przyprawy i włóżcie ziemniaki. Gotujcie do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie.  W międzyczasie w głębokiej patelni(...)dorzućcie kiełbasę, seler naciowy i marchewkę, chwilę później drobno posiekaną kapustę kiszoną. Smażcie kilka minut. Kiedy ziemniaki staną się miękkie przełóżcie do garnka zawartość patelni. Zmniejszcie ogień i gotujcie zupę około pół godziny-do ugotowania warzyw. Dodajcie koncentrat pomidorowy, doprawcie solą, pieprzem i szczyptą cukru, jeśli to konieczne. Posypcie posiekaną natką pietruszki

OliveandThyme
Kasza Bulgur - obiad w 15 minut 165

czasie gotowania kaszy zajmij się warzywami. Pomidora obierz ze skórki następnie marchewkę zetrzyj na drobnych oczkach, czosnek przeciśnij przez praskę, pozostałe warzywa pokrój drobno w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj. Etap 3 - Smażenie Łyżkę masła rozpuść na patelni, dodaj cebulę a gdy się zeszkli dodaj czosnek. Następnie dodaj startą marchewkę, paprykę i po ok 5 minutach pomidory. I tak smaż jeszcze(...)warzyw. Zamieszaj i gotuj  przez 2-3 minuty. Etap 4 - doprawianie Dodaj pieprz i sol do smaku, następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki lub/i świeżą bazylię. * Powyższy przepis jest naprawdę zdrowy i oszczędny w tłuszcze. Jeżeli nie zależy Ci tak bardzo żeby przepis miał jak najmniej kalorii dodaj więcej masła najlepiej w momencie gdy będziesz dodawać kaszę na patelnię. Masło

Wylizany Rondel
Wyniki konkursu z Kamisem 96

Wydrąż ze środka część miąższu, posyp solą. Odstaw na 20 minut, aż puszczą sok. Następnie opłucz i osusz. Cebulę obierz, pokrój w talarki. Umyte pomidorki pokrój na połówki. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę razem pokrojonymi pieczarkami, doprawić pieprzem, solą, bazylią suszoną. Tymianek i bazylie siekamy, dodajemy, sól, pieprz , oliwę z oliwek, bazylie Do tak sporządzonej marynaty wkładamy tofu(...)niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut . Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje:) smacznego

Wielki apetyt
Meksykańska tortilla czyli wege burrito 303

meksykańską na ostro, z dodatkiem chili, ale możecie zdecydować jaki będzie poziom ostrości, ponieważ pieprz cayenne dodajecie na samym końcu. Jeżeli lubicie chrupiącą tortillę, to polecam podgrzać ją na patelni. Ja nie dodaję żadnego sosu, bo danie samo w sobie jest ciekawe. Meksykańska tortilla czyli wege burrito.   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity(...)łyżeczki koncentratu pomidorowego ⅓ szklanki wody sól, pieprz do smaku pieprz cayenne (jak ktoś lubi ostro) 4 tortille ( najlepiej pełnoziarniste) Wykonanie ----- Farsz: Przygotowujemy warzywa - czosnek, cebulę, paprykę, pomidory i cukinię kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnię z olejem i wrzucamy czosnek, cebulę. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy paprykę, pomidory, cukinię, fasolę, kukurydzę i przyprawy. Smażymy dalej około 20 minut. Kilka minut

Apetyt na Zielone
Spaghetti z wołowiny i warzyw 155

spaghetti   200 g Dodatkowo : sól pieprz ziołowy sos  barbecue   Wykonanie  spaghetti z wołowiną i warzywami z dodatkiem sosu barbecue : Wołowinę mielimy i odciskamy z wody. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Kiedy mięsko nam się smaży kroimy we wiórka kalarepę . Cukinie kroimy drobno. Paprykę kroimy w paseczki

Różowa kuchnia
Sałatka z avocado i pieczonym kurczakiem / Salat mit Avocado und gebackenem Hähnchen 192

cebulę. Dziś moja wersja, z ulubionym avocado.         Do tej sałatki doskonale nadaje się mięso drobiowe z patelni, grilla lub piekarnika. Ja wykorzystałam mięso pieczone, pozostałe z poprzedniego dnia z obiadu, dodałam świeże warzywa, sok z cytryny i naturalny jogurt - powstała lekka, aromatyczna sałatka, która w upalny dzień stała się daniem obiadowym i doskonale spełniła

Kuchnia Prezydentowej
Idealny przepis na rosół 221

najbardziej klarowny wywar. Jest to podstawowa zasada w tym jak prawidłowo przygotować rosół. Po zagotowaniu mięsa i zebraniu piany, dodajemy obrane warzywa w całości oprócz cebuli, którą musimy wcześniej opiec nad palnikiem lub na suchej patelni. Następnie cebulę dodajemy wraz z dużą ilością ziół , czyli lubczyku , natki pietruszki i selera . Świeże zioła nadadzą rosołowi ciekawy aromat oraz odpowiedni kolor. Dopiero

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania