warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:162/829)

Tortilla z gyrosem 179

wstawiamy do lodówki. Obsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa , mięso i polewamy sosem. Dolną część placka zwijamy do środka i zawijamy tortillę

Bajeczna Kuchnia
Blanszowane warzywa z pomarańczowym sosem winegret 143

musztardy i łyżeczkę miodu, szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu. Sos dobrze łączyć w zakręcanym słoiczku, bo kilka wstrząśnięć nim i gotowe. Polewamy sosem nasze warzywa bezpośrednio przed spożyciem. Pestki dyni podprażamy na suchej patelni, a schab wieprzowy to inna historia. Ten był pieczony w rękawie i obsypany tylko papryką. A zatem kolacja gotowa, czy też lunch. Smacznego

Karczma Honorietty
Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową 131

ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz świeże oregano opakowanie makaronu razowego, u mnie rurki Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. W międzyczasie szykujemy warzywa. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej wyłuskany bób oraz fasolkę. Dodajemy czosnek, przyprawy, a na koniec dodajemy płatki chili. Przesmażamy wszystko razem przez minutę, a następnie

Kulinarne przygody Gatity
LECZO BEZ TŁUSZCZU 162

pracy dziś przyniosła leczo, pozazdrościłam i też zrobiłam. Przepyszne, co prawda jeszcze nie z nowalijek ale wyszło bardzo bardzo smaczne. Bez dodatku tłuszczu, warzywa duszone na parze a kiełbasa podsmażona na suchej patelni z cebulą. Wyśmienite!!! Składniki:  1 papryka czerwona  1 papryka żółta 1 mała cukinia  1 biała cebula 0,50 dag kiełbasy drobiowej

pieprzny smaczek
Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem 171

czosnek i starty imbir. Pomidory obieramy ze skórki - nacinamy od dołu, zalewamy wrzątkiem na kilka minut, a następnie schładzamy zimną wodą - skórka schodzi wręcz sama! Warzywa kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy na patelnię.  Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 10 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia mięsa, układamy na nie salsę i pieczemy dalej :) Gotowe

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
pora na szybkiego, duszonego pora 186

przesmażamy kawałki kurczaka, rumieniąc go lekko z każdej strony.  Następnie  kawałki piersi zdejmujemy z patelni  ( odkładając je do miski), wlewamy na patelnię  kolejne dwie łyżki oleju i dodajemy pokrojone pory. Warzywa lekko solimy ( szybciej puszczą sok) i smażymy przez trzy minuty. Teraz możemy do porów  dodać koncentrat  pomidory, kilka łyżek wody a kiedy całość

Miód i pieprz
Zupa po tajsku z kurczakiem, cukinią i makaronem ryżowym 182

doprawić do smaku (curry, chilli, kolendrą oraz solą i pieprzem). (*) Zupę gotowałam na udkach. Można użyć piersi z kurczaka. Wtedy należy przyrządzić wywar z warzyw a mięso pokrojone w kostkę uprzednio podsmażyć na patelni i następnie dodać do gotującej się zupy

Di gotuje
Wiejski garnek . 169

zalewamy wodą tak na 2 cm nad ziemniakami. Lekko solimy , Gotujemy około 18 minut . Pieczarki , paprykę , cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.Na patelni rozgrzewamy 3, 4  łyżki oliwy i lekko podsmażamy warzywa z pokrojonym  mięsem i kiełbaskami  Ziemniaki odcedzamy, dodajemy do nich podsmażone warzywa  , przyprawiamy do smaku solą , pieprzem , ziołami , słodką papryką i chili . Zalewamy

Sama słodycz i szczypta chili
Łopatka wieprzowa duszona z soczewicą i kaszą jęczmienną 159

mące. Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron do zarumienienia. Mięso zdejmujemy z patelni.  Paprykę drobno kroimy razem z cebulką. Smażymy na patelni, na której wcześniej było przygotowywane mięso. Soczewicę i warzywa przekładamy do garnuszka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 5 minut, po czym dodajemy mięso i esencję. Na małym ogniu dusimy sos przez ok 15-20 minut

ChilliJemy
Najprostsze "hamburgery" - burgeros boczniakos 162

plaster ogórka konserwowego lub jakiegoś pikla (u mnie kanapkowe z curry), - wegański majonez, - keczup, - musztarda Wykonanie: Na początku szykujemy sobie wszystkie dodatki, czyli myjemy, kroimy warzywa. Boczniaki myjemy, osuszamy, lekko solimy i smażymy na patelni (najlepiej na grillowej) tak żeby zmiękły i się trochę przysmażyły (można drobinę oleju wlać na patelnię). Bułkę przekrawamy na pół i również na chwilę kładziemy

Co na wege obiad?
FOOD BOOK 158

minut pieczenia). I cały dzień mam z głowy. W DOMU: Również przygotowuje od razu całe mięcho, ale mam ochotę jeść na ciepło... NIE MA PROBLEMU! Warzywa kroję, dodaję przecier pomidorowy, mięso i ''odgrzewam'' na patelni. Wtedy najczęściej jem z makaronem- szybciej się robi niż ryż czy kasza.   Pierś z kurczaka w przyprawie ''kurczak po węgiersku'' podane w pieczonej papryce

fitolarun.blogspot.com
Sałatka z wędzonym łososiem, fetą i słonecznikiem 266

soku z cytryny -sól i pieprz Sposób przygotowania: Sałatę  myjemy i suszymy na ręczniku papierowym albo w suszarce do sałaty. Rwiemy na małe kawałki. Warzywa myjemy i kroimy na kawałki. Słonecznik prażymy na patelni. Cały czas mieszając, dodajemy szczyptę soli i dalej mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na kawałeczki łososia, w kostkę ser feta. Przygotowujemy sos winegret. Mieszamy oliwę

Pan i Pani Smith w kuchni
Mini calzone wegetariańskie z soczewicą i czarnuszką 145

wystudź. 3. Marchew seler i korzeń pietruszki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kosteczkę. 4. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę a następnie dodawaj starte warzywa, smaż kilka minut. 5 . Dodaj ugotowaną soczewicę i wymieszaj dodając ząbek czosnku (sprasowany) i świeże listki tymianku. 6. Na stolnicy rozwałkuj ciasto

AZgotuj!
Ziemniaczana pizza wegetariańska 149

również podsmażyć, następnie dodać kukurydzę oraz oliwki. Całość podsmażyć jeszcze chwilę. Na średniej wielkości patelni rozgrzać olej i wyłożyć porcję masy, tak żeby pokryła całą patelnię. Smażyć do zarumienienia. Odwrócić na drugą stronę, wyłożyć warzywa oraz dodać pomidorki i posypać startym serem. Przykryć i smażyć, aż ser się roztopi. Polać ketchupem, można ozdobić świeżą bazylią

The Sweet Damsel
Grillowana pierś z kurczaka z sosem gorgonzola 388

świeżo mielonym czarnym pieprzem i łyżką octu balsamicznego. Powstały sos wylałem na sałatkę bezpośrednio przez jej podaniem i całość bardzo dokładnie pomieszałem, tak aby wszystkie warzywa były delikatnie obtoczone w przygotowanym sosie balsamicznym. Na patelnię wylałem łyżkę oliwy i 100 ml śmietany 18%. Śmietanę dodałem do zimnej oliwy, aby zapobiec jej zważeniu. Całość podgrzewałem na małym ogniu. Po chwili dodałem

Wyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania