wstawiamy do lodówki. Obsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa , mięso i polewamy sosem. Dolną część placka zwijamy do środka i zawijamy tortillę
Bajeczna Kuchniamusztardy i łyżeczkę miodu, szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu. Sos dobrze łączyć w zakręcanym słoiczku, bo kilka wstrząśnięć nim i gotowe. Polewamy sosem nasze warzywa bezpośrednio przed spożyciem. Pestki dyni podprażamy na suchej patelni, a schab wieprzowy to inna historia. Ten był pieczony w rękawie i obsypany tylko papryką. A zatem kolacja gotowa, czy też lunch. Smacznego
Karczma Honoriettyząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz świeże oregano opakowanie makaronu razowego, u mnie rurki Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. W międzyczasie szykujemy warzywa. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej wyłuskany bób oraz fasolkę. Dodajemy czosnek, przyprawy, a na koniec dodajemy płatki chili. Przesmażamy wszystko razem przez minutę, a następnie
Kulinarne przygody Gatitypracy dziś przyniosła leczo, pozazdrościłam i też zrobiłam. Przepyszne, co prawda jeszcze nie z nowalijek ale wyszło bardzo bardzo smaczne. Bez dodatku tłuszczu, warzywa duszone na parze a kiełbasa podsmażona na suchej patelni z cebulą. Wyśmienite!!! Składniki: 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 mała cukinia 1 biała cebula 0,50 dag kiełbasy drobiowej
pieprzny smaczekczosnek i starty imbir. Pomidory obieramy ze skórki - nacinamy od dołu, zalewamy wrzątkiem na kilka minut, a następnie schładzamy zimną wodą - skórka schodzi wręcz sama! Warzywa kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy na patelnię. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 10 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia mięsa, układamy na nie salsę i pieczemy dalej :) Gotowe
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!przesmażamy kawałki kurczaka, rumieniąc go lekko z każdej strony. Następnie kawałki piersi zdejmujemy z patelni ( odkładając je do miski), wlewamy na patelnię kolejne dwie łyżki oleju i dodajemy pokrojone pory. Warzywa lekko solimy ( szybciej puszczą sok) i smażymy przez trzy minuty. Teraz możemy do porów dodać koncentrat pomidory, kilka łyżek wody a kiedy całość
Miód i pieprzdoprawić do smaku (curry, chilli, kolendrą oraz solą i pieprzem). (*) Zupę gotowałam na udkach. Można użyć piersi z kurczaka. Wtedy należy przyrządzić wywar z warzyw a mięso pokrojone w kostkę uprzednio podsmażyć na patelni i następnie dodać do gotującej się zupy
Di gotujezalewamy wodą tak na 2 cm nad ziemniakami. Lekko solimy , Gotujemy około 18 minut . Pieczarki , paprykę , cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.Na patelni rozgrzewamy 3, 4 łyżki oliwy i lekko podsmażamy warzywa z pokrojonym mięsem i kiełbaskami Ziemniaki odcedzamy, dodajemy do nich podsmażone warzywa , przyprawiamy do smaku solą , pieprzem , ziołami , słodką papryką i chili . Zalewamy
Sama słodycz i szczypta chilimące. Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym z obu stron do zarumienienia. Mięso zdejmujemy z patelni. Paprykę drobno kroimy razem z cebulką. Smażymy na patelni, na której wcześniej było przygotowywane mięso. Soczewicę i warzywa przekładamy do garnuszka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 5 minut, po czym dodajemy mięso i esencję. Na małym ogniu dusimy sos przez ok 15-20 minut
ChilliJemyplaster ogórka konserwowego lub jakiegoś pikla (u mnie kanapkowe z curry), - wegański majonez, - keczup, - musztarda Wykonanie: Na początku szykujemy sobie wszystkie dodatki, czyli myjemy, kroimy warzywa. Boczniaki myjemy, osuszamy, lekko solimy i smażymy na patelni (najlepiej na grillowej) tak żeby zmiękły i się trochę przysmażyły (można drobinę oleju wlać na patelnię). Bułkę przekrawamy na pół i również na chwilę kładziemy
Co na wege obiad?minut pieczenia). I cały dzień mam z głowy. W DOMU: Również przygotowuje od razu całe mięcho, ale mam ochotę jeść na ciepło... NIE MA PROBLEMU! Warzywa kroję, dodaję przecier pomidorowy, mięso i ''odgrzewam'' na patelni. Wtedy najczęściej jem z makaronem- szybciej się robi niż ryż czy kasza. Pierś z kurczaka w przyprawie ''kurczak po węgiersku'' podane w pieczonej papryce
fitolarun.blogspot.comsoku z cytryny -sól i pieprz Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i suszymy na ręczniku papierowym albo w suszarce do sałaty. Rwiemy na małe kawałki. Warzywa myjemy i kroimy na kawałki. Słonecznik prażymy na patelni. Cały czas mieszając, dodajemy szczyptę soli i dalej mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na kawałeczki łososia, w kostkę ser feta. Przygotowujemy sos winegret. Mieszamy oliwę
Pan i Pani Smith w kuchniwystudź. 3. Marchew seler i korzeń pietruszki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kosteczkę. 4. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę a następnie dodawaj starte warzywa, smaż kilka minut. 5 . Dodaj ugotowaną soczewicę i wymieszaj dodając ząbek czosnku (sprasowany) i świeże listki tymianku. 6. Na stolnicy rozwałkuj ciasto
AZgotuj!również podsmażyć, następnie dodać kukurydzę oraz oliwki. Całość podsmażyć jeszcze chwilę. Na średniej wielkości patelni rozgrzać olej i wyłożyć porcję masy, tak żeby pokryła całą patelnię. Smażyć do zarumienienia. Odwrócić na drugą stronę, wyłożyć warzywa oraz dodać pomidorki i posypać startym serem. Przykryć i smażyć, aż ser się roztopi. Polać ketchupem, można ozdobić świeżą bazylią
The Sweet Damselświeżo mielonym czarnym pieprzem i łyżką octu balsamicznego. Powstały sos wylałem na sałatkę bezpośrednio przez jej podaniem i całość bardzo dokładnie pomieszałem, tak aby wszystkie warzywa były delikatnie obtoczone w przygotowanym sosie balsamicznym. Na patelnię wylałem łyżkę oliwy i 100 ml śmietany 18%. Śmietanę dodałem do zimnej oliwy, aby zapobiec jej zważeniu. Całość podgrzewałem na małym ogniu. Po chwili dodałem
Wyprawy kulinarne