warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:162/829)

Zupa z kalarepy 142

moim warzywniaku sezon na kalarepę. To bardzo fajne i smaczne warzywo, które obowiązkowo sadzę co roku. Taką młodziutką lubię po prostu samą schrupać a dzisiaj polecam pyszną zupkę z kalarepką w roli głównej, w której wykorzystałam także jej listki. składniki: 2 kalarepy z liśćmi (ok 500 g po obraniu) 2 marchewki (200 g) 3 ziemniaki (300 g) 1 cebula(...)śmietanki 30 % Kalarepę obrać i pokroić w kostkę. Liście kalarepy odłożyć. Marchewkę, ziemniaki i cebulę również obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać pozostałe pokrojone warzywa. Chwilę razem smażyć. Następnie zalać bulionem i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek oraz porwane liście kalarepki (bez twardych łodyżek). Gotować jeszcze chwilę

Monia miesza i gotuje
Ryba pieczona z warzywami 174

godzinę. Warzywa oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w paseczki. Pora pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić paprykę. Na małym ogniu podsmażać około 5 minut. Dorzucić resztę warzyw, podlać małą ilością wody i dusić około 10 minut. Po tym czasie wlać do warzyw krojone pomidory i dusić aż płyn trochę

kuchnia doski
Rozgrzewająca i sycąca zupa z porów 153

pozostałego na patelni tłuszczu dodaj połowę masła. Podsmaż na nim marchewkę i selera przez ok. 3-4 minuty. Po tym czasie na patelnię dodaj pora i smaż całość mieszając przez kolejne 3-4 minuty. Podsmażone warzywa przełóż do garnka i zalej bulionem. Gdy zupa się zagotuje, zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj całość przez ok. 15 minut. W tym czasie

blog.moje-pasje.info
Kurczak z cieciorką, warzywami w sosie orzechowo-pomidorowym 160

wody do podlewania\r","s\u00f3l, pieprz, papryka ostra, papryka s\u0142odka, kumin"],"name":"Kurczak z cieciork\u0105, warzywami w sosie orzechowo-pomidorowym","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Cebul\u0119\u00a0kroimy i wrzucamy na patelni\u0119. Szklimy.\r","Kurczaka oczyszczamy, kroimy w niewielkie kawa\u0142ki, dorzucamy na patelnie i podsma\u017camy.\r","Dodajemy papryk\u0119 pokrojon\u0105(...)oczyszczamy, kroimy w niewielkie kawałki, dorzucamy na patelnie i podsmażamy. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Dusimy ok 10 min. Dorzucamy brokuł podzielony na drobne różyczki. Podlewamy niewielką ilością wody, dusimy. Dodajemy passatę, masło orzechowe i przyprawy. Redukujemy sos, aby był dość gęsty. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/kurczak-cieciorka-warzywami-sosie-orzechowo-pomidorowym/ MieszamWGarnku   Artykuł Kurczak z cieciorką, warzywami w sosie orzechowo-pomidorowym pochodzi z serwisu

Mieszam w Garnku
Mięso z Indyka ze Szpinakiem Zawinięte w Boczek 216

możesz otworzyć piekarnik, wyciągnąć jeden kawałek i sprawdzić czy warzywa są już miękkie i upieczone czy potrzebują jeszcze chwilę czasu. Czas na szpinak. Szpinak dokładnie płuczę, osuszam i ja jeszcze przebieram każdy listek i pozbywam się ogonków. Potem kroję niedbale :) Chodzi tu o to aby nie było całych liści. Patelnię rozgrzewam, wrzucam kawałek masła i na rozgrzane masło wrzucam czosnek(...)potrzebował boczek aby się wytopił z tłuszczu i zrumienił. Młody jeszcze nie wrócił ze szkoły, więc na kilka minut wstawiłam patelnię z mięsem do piekarnika, w którym piekły się warzywne frytki. Tylko zmniejszyłam temperaturę do 160 stopni, bo warzywa były już prawie gotowe i nie chciałam niczego przypalić. Tak sobie indyk dochodził w rozgrzanym piekarniku dosłownie kilka minut. Etap podpiekania

Blondynka Gotuje
Risotto z cukinią i boczkiem 189

male cukinie (ok. 600g) 750 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki serka mascarpone 4 łyżki startego parmezanu  natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę.  Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i szklimy cebulę. Dodajemy boczek i podsmażamy aż wytopi się tłuszcz. Dodajemy ryż i przesmażamy na dość dużym ogniu, aż zrobi się

Moje Kuchenne Rewelacje
Piersi kurczaka w sosie z marchewką, porem i koperkiem 203

talerz. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por umyć, odciąć końcówki, przeciąć wzdłuż na pół i drobno pokroić. Na tej samej patelni (co było smażone mięso) rozpuścić masło i podsmażyć warzywa. Gdy lekko zmiękną to ułożyć na nich podsmażone kawałki piersi z kurczaka i całość zalać wywarem oraz wodą. Mięso musi być przykryte sosem. Dusić

Ugotować
Omlet ze szparami, łososiem i fetą 154

zielonych szparagów 30 g sera feta 50 g łososia wędzonego sól, pieprz, zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Odrywamy zdrewniałe części zielnych szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości.  Kroimy szparagi na pół. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy je na średnim ogniu przez 2 minuty. Dodajemy 4 łyżki wody i przykrywamy na około 4-5 minut, aż szparagi zmiękną

Moje Kuchenne Rewelacje
Krem z pora 149

cebulę oraz sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie do zupy wrzucamy obrane ziemniaki. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw.  Pora szatkujemy w piórka a następnie przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju i rozdrobnionego czosnku.  Z zupy odławiamy mięso a wrzucamy zeszklonego pora z czosnkiem. Całość miksujemy za pomocą blendera. Zupę podajemy

Qchnia po prostu
Pasztet warzywny z soczewicą 153

jednolitą masę. Odstawiamy do wystudzenia.( wyciągamy ziele i liść laurowy). Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej. Czosnek i cebulę drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na niej warzywa do miękkości. Gdy warzywa zmiękną dojemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. ( warzywa muszą być dość mocno doprawione ze względu na fakt, iż soczewica gotowała się bez soli

Kulinarne przygody
Chlebki Pita 224

ręcznikiem papierowym mięso kroimy na cienkie paseczki. Posypujemy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni 1-2 łyżki oleju i wrzucamy mięso. Smażmy. Warzywa myjemy. Pomidorki kroimy na plasterki lub ćwiartki, cebulę kroimy w piórka, sałatę drobno kroimy. Składniki na sos mieszamy ze sobą (wykonując sos II należy zetrzeć

Smaki Na Talerzu
(Nie)zwykły omlet z boczkiem 97

niej olej kokosowy. Pokrój boczek w malutkie kosteczki i przysmaż na patelni. W międzyczasie zmiksuj jajka, mąkę kokosową, śmietanę i przyprawy.Wlej wszystko na patelnię i smaż na małym ogniu. Podawaj "zwinięty" z warzywami w środku lub jako "naleśnik", także z warzywami.Smacznego

Keto Przepisy
Uniwersalne naleśniki kukurydziane 537

mają cudny kolor i świetnie smakują :-) Zapraszam na uniwersalny przepis na naleśniki z mąki kukurydzianej. - bez mleka - tylko 5 składników - wystarczy wszystko zmiksować - bez natłuszczania patelni Z czym je jeść: - Na wytrawnie ze smażonymi warzywami, kurczakiem - Na słodko z owocami, jogurtem, serem, syropem

AniaGotuje.pl
placki ziemniaczane z cukinią 152

placki) cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach - dodać do ziemniaków cebulę zetrzeć na tarce do cebuli (na miazgę ;) ) - dodać do ziemniaków i cukiii do warzyw dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju - chyba że smażymy na patelni beztłuszczowej to pominąć ten punkt :)  łyżką kłaść niewielkie placuszki i smażyć na delikatnie złoty kolor

Gotowanie z pasją
Placki ziemniaczane z kurczakiem 145

Odstawiamy na 10 minut, aby puściły sok, który delikatnie odciskamy i odlewamy (można zostawić ziemniaki na sitku). Do ziemniaków i cebuli dodajemy jajka, mąkę, kurczaka, warzywa. Doprawiamy pieprzem i przed samym smażeniem solą. Na patelnię dodajemy olej. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki po około 1-2 minuty z każdej strony, aż do zrumienienia. Gotowe! Artykuł Placki ziemniaczane z kurczakiem pochodzi

Taste and Cook

Proponowane wyszukiwania