warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:153/829)

Roladki z indyka z warzywami 209

obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Z papryki wybieramy nasiona i kroimy w małe paseczki. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, wrzucamy wszystkie przygotowane warzywa. Smażymy około 10 minut, aż cały płyn odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, studzimy. Na rozbite kotlety wykładamy warstwę warzyw, zwijamy w rolady. Każdą roladę

Gotowanie moimi oczami
Ryż z cukinią i marchewką 182

sól, pieprz kolorowy Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.  Umytą cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni na masełku podsmażamy cukinię z marchewkę. Gdy warzywa lekko zmiękną dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę jeszcze smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ryż mieszamy razem z warzywami i od razu podajemy

magiczna kuchnia Kasi
Zupa lentilkowa 142

Dodaj drobno posiekaną cebulę, zmniejsz ogień i poczekaj aż się zrumieni, dodaj posiekaną paprykę. Kmin utłucz w moździerzu, dodaj pozostałe przyprawy i wymieszaj. Następnie na patelnię wrzuć marchewkę, również pokrojoną w kostkę, dopraw warzywa solą i pieprzem, a na końcu dodaj posiekany czosnek. Podsmaż minutę na małym ogniu i dodaj przyprawy, po czym podsmażaj jeszcze minutę. Przełóż całość do garnka

Bazując na smaku
Kurczak Gong Bao 宮保雞 136

mieszamy w salaterce – zalewamy mięso, woreczek zamykamy i dokładnie rozprowadzamy marynatę na kurczaku. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. W międzyczasie prażymy na suchej patelni orzeszki ziemne na złoty kolor. Następnie szykujemy warzywa oraz sos. Umyte i wydrążone papryki kroimy w kostkę, cebulę w piórka, czosnek w paski, dymkę na ukośne kawałki. Mieszamy wszystkie składniki sosu i odstawiamy

mojewypiekiinietylko
Jajka po afrykańsku 236

oleju a następnie dodać paprykę, czosnek i chilli. Dodać łyżeczkę kuminu i smażyć do miękkości. Do warzyw dodać pomidory, doprawić solą i smażyć jeszcze chwilę. Warzywa rozgarnąć a w puste miejsca wbić jajka. Patelnię przykryć i smażyć przez ok 5 minut do momentu aż białko się zetnie, natomiast żółtko zostanie płynne. Usmażone jajka posypać posiekanym szczypiorem i kolendrą

Mama Gotuje
Jajecznica na inny sposób 150

Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywna pianę. W oddzielnej misce z żółtkami mieszamy twaróg z przyprawami. Do masy jajecznej dodajemy sztywną pianę. Wrzucamy pokrojone warzywa i oliwki. Wszystko dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię przelewamy masę. Jak spód się zarumieni drewnianą łyżką mieszamy masę, gdzie w taki sposób powstaje jajecznica. Smażymy jeszcze kilka minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Leczo z fasolką szparagową 179

talarki zeszklić na oliwie. Dodać umytą i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Marchewkę pokroić w krążki i ugotować na parze al'dente. Podsmażone warzywa przełożyć do rondla a na tej samej patelni podsmażyć kiełbasę. Następnie wszystko razem wymieszać wraz z marchewką, dodać pomidory i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Tuż przed podaniem dodać fasolkę. Doprawić pieprzem i solą

pieprzny smaczek
Sos z pieczoną papryką 226

papryki ściągnąć skórkę i dodać paprykę do pomidorów. Chilli i czosnek drobno posiekać i usmażyć na oliwie z oliwek. Uważać, żeby nie spalić. Przełożyć do warzyw. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Włożyć do garnka. Dusić około 50 min, aż wszystko będzie miękkie, a sos gęsty. Na końcu wsypać przyprawy, ocet i zmiksować blenderem. Gorący (bulgoczący) sos przekładać

https:KKuchniaMniam
Uczta morska na talerzu 133

oliwa z oliwek papryczka chilli  rozmaryn kolendra ziarnka Zamarynuj rybę w marynacie, odstaw na bok. Ugotuj ziemniaki na pure. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Warzywa pokrój w kostkę i szybko usmaż na patelni doprawiając białym pieprzem, gałką muszkatołową, sosem sojowym i świeżym imbirem. Wlej wino i odparuj. Rybę upiecz w piekarniku przez

AZgotuj!
Zupa rybna 148

gotującej się wody dodajemy całe ryby. Tworzymy bulion. Kiedy jest on już gotowy, przecedzamy go przez sito. Do powstałego wywaru dodajemy pokrojone w kawałki warzywa. Zagotowujemy. Filet z dorsza oprószamy solą.  Na patelni szklimy pokrojoną cebulę. Po 1 minucie dodajemy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy chili, słodką paprykę i smażymy przez około 2 min.  Dodajemy pomidory, łyżeczkę suszonej bazylii

Pan i Pani Smith w kuchni
Quinoa z grillowanymi warzywami 133

pieprz Komosę ryżową przelać wrzątkiem. Zalać szklanką wody, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 25 minut. Papryki pokroić w paski, cukinię w półplasterki. Na patelni grillowej lub zwykłej rozgrzać olej kokosowy. Dodać warzywa i smażyć przez 5 minut. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Ugotowaną quinoa wymieszać z warzywami i posiekanym szczypiorkiem

Moja Galeria Smaku
Naleśniki "Bolognese" 195

godzinę warzywa obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle ghee. Dodać  warzywa i przesmażyć razem, następnie zsunąć na bok patelni, dodać mięso i obsmażać do momentu, aż zmieni kolor. Zalać pomidorami z puszki i dodać przyprawy: sól, pieprz, ocet balsamiczny oraz cukier, dusić pod przykryciem, aż jarzyny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka z kaszy kuskus 169

Sposób przygotowania:   Kaszę kuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zamiast wody użyć bulion warzywny). Bakłażana oraz pomidora pokroić w plastry, grillować na patelni. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć kaszę, grillowane warzywa, całość przyprawić suszonymi ziołami i pieprzem. Posypać tartym serem Mozzarella. Piec około 15 minut w 200 stopniach.  Smacznego

Fit-amina
Razowe spaghetti z kurczakiem i pesto orzechowym 290

oliwy, aż pesto będzie miąło konsystencję gęstego sosu. Doprawić solą i pieprzem. Cebulkę pokroić w piórka, czosnek w plasterki, a cukinię przy pomocy obieraczki do warzyw zetrzeć w cieniutkie paski pryzpominające wstążki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć cebulkę, dodać czosnek oraz kurzczaka, Smażyć kilka minut aż kurczak się zetnie. Dodać cukinię i smażyć 2-3 min. Doprawić solą

DefinicjaSmaku
Pak Choi z dodatkami wegetariańskimi 130

aromatem trawy cytrynowej i imbiru ( Lidl) 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1/2 łyżeczki brązowego cukru 2 porcje makaronu ( rosołowego ) sok z połowy cytryny świeża kolendra Warzywa umyć i pokroić w grube kawałki. Za patelni ( najlepiej woku) rozgrzać olej.  Wrzucić kalafiory, następnie kapustę, paprykę, posiekany drobno czosnek. Doprawić do smaku. Dodać chilli, ugotowany makaron i sezam. Skropić sokiem z cytryny

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania