warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:152/829)

Zupa rybna 106

papryki 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka masła 2 łyżki oleju winogronowego 2-3 łyżki sosu rybnego pieprz czarny sól Wykonanie: Na patelni stapiam masło i podsmażam pokrojone w plasterki warzywa, posypuję papryką oraz pieprzem. Do rondelka wlewam olej, dodaję krewetki i ząbek czosnku. Podsmażam. Do garnka wlewam ok. 2,5l wody, dodaję listki laurowe, ziele

Raj dla Podniebienia
Makaron z cukinii z jajkiem sadzonym, szybka i zdrowa kolacja 228

Bardzo szybka do przygotowania kolacja. Zawierająca w większości warzywa – cukinię, cebulę i czosnek oraz jajko. Wystarczy obrać cukinię obieraczką do warzyw tworząc cieniutkie paski. Smażymy dosyć krótko na patelni ponieważ chcemy by cukinia zachowała swoją kruchość, dodatkowo nie ma aż tak dużo strat witaminowych. Składniki (na 2 porcje) 2 średniej wielkości cukinie duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka

wysmienity
Makaron z botwinką i szparagami 129

Lekki obiad w którym mamy przewagę warzyw z dodatkiem makaronu i kurczaka. Danie z patelni dla całej rodziny. Obiad nie musi być nudny . 100 g makaronu spaghetti 7 zielonych szparagów 1 pęczek botwiny 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku 1 cebula czerwona masło klarowane 1/2 cukinii kurczak: 1 pierś z kurczaka sól, pieprz 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka octu

wesoła kuchnia
Krokiety z mięsem 474

rosołu ) 1 pietruszka ( z rosołu ) 1 cebula Sól Pieprz Jajka (2) Bułka tarta Olej do smażenia Wykonanie: Cebulę kroimy i w kostkę i przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Mięso z rosołu oraz warzywa jak i również przestudzoną cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem ( smak powinien być wyrazisty ). Na usmażone naleśniki nakładamy masę

Smaki Ewy
Omlet z papryką i oliwkami 154

Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem, delikatnie, ale  dokładnie wymieszać i rozprowadzić na patelni. Jajka wbić do miseczki, lekko roztrzepać i wlać na patelnię, przechylając patelnię na boki rozprowadzić jajka równomiernie, aby pokryły warzywa, można pomóc sobie łopatką. Omlet przykryć i smażyć na niewielkim ogniu aż jajka się zetną i omlet będzie sztywny. Ewentualnie można wstawić go pod górną grzałkę

Codzienne Gotowanie
Pizza z grillowanym kurczakiem i warzywami 166

brokuła obgotować w osolonej wodzie, resztę pokroić w piórka/paski, pieczarki osobno. Obsmażyć pieczarki bez soli i bez oleju, a następnie osączyć na sitku. Pozostałe warzywa również bez oleju podsmażyć na średnio rozgrzanej patelni, delikatnie posolić i odstawić.  Kurczaka zgrillować, a po przestygnięciu pokroić w paski. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać piekarnik do 200*C. Jeśli

Lubię to gotuję
Kapuśniak z młodej kapusty 127

ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, pietruszkę i marchewkę kroimy w drobną kostkę. wywaru wyjmujemy żeberka i cebulę, dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości warzyw, musimy uważać żeby się nie rozgotowały. Na patelni roztapiamy smalec wsypujemy mąkę i lekko przesmażamy, dodajemy do zupy. Umyty koperek drobno siekamy,dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Ostudzone

Bajeczna Kuchnia
pomidorowe vege curry z marynowanym tofu 158

tamari i sokiem z cytryny- doprawiamy chili, słodką papryką i czarnym pieprzem, odkładamy na 2 godziny. Warzywa płuczemy, pomidora obieramy, po czym wraz z pozostałymi warzywami  kroimy na mniejsze kawałki- umieszczamy w głębokiej patelni. Dusimy na małym ogniu ok 20 min, nie ma potrzeby dodawania wody czy oleju. Po ok 10 min duszenia dodajemy przyprawy (ilość zależy od naszych

healthy dreams
Zupa z pomidorami, cukinią i prażonym słonecznikiem 142

reszty. Dodałam suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, natkę pietruszki, cynamon,kolendrę,cynamon. Chwilkę podgotowałam, zdjęłam z ognia i zmiksowałam blenderem, ale tak, żeby warzywa nie były całkowicie zmiksowane. Słonecznik wrzuciłam na patelnię i uprażyłam na suchej. Zupę doprawiłam jeszcze solą, przelałam do miseczek i dodałam słonecznik

kruche babeczki
Sałatka z makaronem ryżowym, kabanosem, brzoskwinią ... 85

zielone makaron ryżowy sól pieprz 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Oliwki, kabanosy i brzoskwinie kroimy. W międzyczasie gotujemy makaron, warzywa z puszki odsączamy, słonecznik prażymy na suchej patelni. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy musztardę, majonez i jogurt, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem

kruche babeczki
Coleslaw z młodej kapusty 189

łyżce pestek dyni, słonecznika, piniowych orzechów i sezamu Poszatkuj obie kapusty. Marchewkę utrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj składniki na dressing, dodaj do warzyw i jeszcze raz wymieszaj. Upraż nasiona na patelni i posyp sałatkę nimi sałatkę przed podaniem. The post Coleslaw z młodej kapusty appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Prozdrowotna zupa krem z ogórków kiszonych 183

pora - pieprz Ziemniaki i cebulę kroimy w kosteczkę. Ogórki, marchewki i pietruszki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w talarki. Cebulkę szklimy na patelni. Do wody (z koncentratem lub bez) wrzucamy warzywa (bez ogórków!) i zagotowujemy do miękkości warzyw ok. 15 minut. Następnie dodajemy starte ogórki i gotujemy kolejne 10 minut. Wszystko razem miksujemy na gładki krem. Ewentualnie

Be Fit Be Strong
MERCİMEK ÇORBASI, czyli zupa z soczewicy 167

czerwonej papryki 1 łyżeczka suszonej mięty Przygotowanie Umyć soczewicę dokładnie. Umyć i obrać warzywa. Pokroić w duże kawałki. Zalać wszystko wodą i gotować do miękkości warzyw. Wyłączyć ogień. Zmiksować zupę i przyprawić. Na patelni roztopić masło, dodać koncentrat, trochę smażyć i dodać przyprawy. Mieszać 10 sekund i wyłączyć ogień. Wlać zupę do miski i polać łyżką sosu. Artykuł MERCİMEK ÇORBASI

Tureckie Przepisy
Zupa krem z cukinii 113

końcówki i kroimy w kostkę. Szalotkę kroimy w pióra, ząbki czosnku na cienkie plasterki. Na oliwie podsmażamy cukinię, szalotkę i czosnek. Do bulionu dodajemy zawartość patelni i gotujemy przez około 30 minut - aż warzywa będą bardzo miękkie. Zupę blendujemy na gładki krem. Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy pieprzem i blendujemy przez kilka sekund. Ser ścieramy na tarce (małe oczka), dodajemy porcję

Gotowanie i blogowanie
Zupa warzywna z nutą pomarańczy . 183

Gotując nieśmiertelny wywar na pomidorówkę dla moje córki dzielę go na dwie części i z drugiej przygotowuję zupę dla siebie.Tak powstała zupa krem z warzyw z wywaru i pomarańczą .Prażone na suchej patelni orzechy i troszkę jogurtu na wierzch i zupa jak malowana.Przepyszna . Składniki: 5 marchewek 4 pietruszki 2 białe rzodkwie ,u mnie są zawsze w zestawie

Ladylaura.

Proponowane wyszukiwania