Indyk w pomidorach z warzywami i komosą ryżową

Indyk w pomidorach z warzywami i komosą ryżową

Indyk w pomidorach z warzywami i komosą ryżową

Dziś odkrywam fenomenalny smak komosy ryżowej. Jest delikatna i ma lekko orzechowy smak. Wykorzystałem ją jako dodatek do mojego indyka w pomidorowym sosie w aromacie imbiru. Do tego soczyste i chrupiące trio (bakłażan, cukinia, papryka). Czas przygotowania: Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: SKŁADNIKI: 500 g piersi z indyka 400 g pomidorów pelati 1 łyżeczka świeżego imbiru 1 biała cebula 1 bakłażan 1 cukinia 1 czerwona papryka 200 g komosy ryżowej (Quinoa biała) natka pietruszki 1 łyżeczka papryki słodkiej cze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Autor

kulinarnyJakulinarnyJa

Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, papryka, imbir, cukinia, warzywa, zupa pomidorowa, pierś, sosy, piersi, ciasto, pierś z indyka, przepisy fit, sos pomidorowy, fit, dania mięsne, ciasto fit, warzywa na patelnie, lekkie ciasto, dania z piersi indyka, pomidorowa ze świeżych pomidorów, sos mięsny

Inne przepisy z kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.