warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:163/829)

(Nie)zwykły omlet z boczkiem 89

niej olej kokosowy. Pokrój boczek w malutkie kosteczki i przysmaż na patelni. W międzyczasie zmiksuj jajka, mąkę kokosową, śmietanę i przyprawy.Wlej wszystko na patelnię i smaż na małym ogniu. Podawaj "zwinięty" z warzywami w środku lub jako "naleśnik", także z warzywami.Smacznego

Keto Przepisy
Uniwersalne naleśniki kukurydziane 520

mają cudny kolor i świetnie smakują :-) Zapraszam na uniwersalny przepis na naleśniki z mąki kukurydzianej. - bez mleka - tylko 5 składników - wystarczy wszystko zmiksować - bez natłuszczania patelni Z czym je jeść: - Na wytrawnie ze smażonymi warzywami, kurczakiem - Na słodko z owocami, jogurtem, serem, syropem

AniaGotuje.pl
placki ziemniaczane z cukinią 146

placki) cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach - dodać do ziemniaków cebulę zetrzeć na tarce do cebuli (na miazgę ;) ) - dodać do ziemniaków i cukiii do warzyw dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju - chyba że smażymy na patelni beztłuszczowej to pominąć ten punkt :)  łyżką kłaść niewielkie placuszki i smażyć na delikatnie złoty kolor

Gotowanie z pasją
Placki ziemniaczane z kurczakiem 141

Odstawiamy na 10 minut, aby puściły sok, który delikatnie odciskamy i odlewamy (można zostawić ziemniaki na sitku). Do ziemniaków i cebuli dodajemy jajka, mąkę, kurczaka, warzywa. Doprawiamy pieprzem i przed samym smażeniem solą. Na patelnię dodajemy olej. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki po około 1-2 minuty z każdej strony, aż do zrumienienia. Gotowe! Artykuł Placki ziemniaczane z kurczakiem pochodzi

Taste and Cook
MAKARON Z DYNIĄ I SELEREM NACIOWYM 146

pietruszki uprażone płatki migdałów olej z pestek winogron świeżo mielona sól i pieprz kolorowy do smaku ulubiony makaron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Dynię pieczemy w piekarniku. Na patelni rozgrzewamy olej z pestek winogron i smażymy pokrojone warzywa: czerwoną paprykę, cukinię, czerwoną cebulę, seler naciowy. Doprawiamy natką pietruszki, solą i pieprzem kolorowym. W tym samym czasie gotujemy swój ulubiony makaron. Kiedy wszystko będzie

wege i kropka
Polędwiczki wieprzowe z warzywami. 205

cukinia sól, papryka słodka mielona, pieprz Polędwiczkę kroimy na około 1 cm plastry, doprawiamy papryką oraz pieprzem. Paprykę kroimy w słupki, cukinię w cienkie plasterki. Warzywa smażymy na odrobinie oleju - wrzucamy już na rozgrzaną patelnię, doprawiamy papryką, solą. Na osobnej patelni smażymy mięso do zrumienienia -solimy dopiero po odwróceniu polędwiczek na drugą stronę. Podajemy z ryżem. Smacznego

Moje-pitraszenie
Placuszki z rybą i warzywami 214

drobne cząstki. Pokrojone warzywa mieszamy. Jajka, mąkę, mleko mieszamy, dodajemy łyżkę oleju,  przyprawy do smaku  i mieszamy. Dodajemy rozczyn drożdżowy i mieszamy. Dodajemy warzywa i mieszamy. Rybę smażymy na oleju. Zdejmujemy z patelni, odsączamy i dzielimy na kawałki. Olej pozostawiamy do smażenia placków. Rybę dodajemy do ciasta i mieszamy. Pozostawiamy na 10-15 minut. Na rozgrzany olej nakładamy

Maminek kulinarny
Zapiekanka dla prawdziwego mezczyzny 145

łatwo wszystko przywiera. Kiedy boczek zacznie się delikatnie rumienić, dorzucamy pokrojoną w piórka lub kostkę cebulę i szklimy przez chwilę z odrobiną majeranku. Ściągamy z patelni, powstały tłuszcz wlewamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanki. Warzywa krótko obgotowujemy we wrzątku z odrobiną soli, aby nie puściły wody w zapiekance. Ponieważ bardzo łatwo dochodzą, wystarczy im dosłownie chwila. Odcedzamy i zostawiamy

Kuchnia od dwojga
Tortilla z gyrosem 172

wstawiamy do lodówki. Obsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa , mięso i polewamy sosem. Dolną część placka zwijamy do środka i zawijamy tortillę

Bajeczna Kuchnia
Blanszowane warzywa z pomarańczowym sosem winegret 131

musztardy i łyżeczkę miodu, szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu. Sos dobrze łączyć w zakręcanym słoiczku, bo kilka wstrząśnięć nim i gotowe. Polewamy sosem nasze warzywa bezpośrednio przed spożyciem. Pestki dyni podprażamy na suchej patelni, a schab wieprzowy to inna historia. Ten był pieczony w rękawie i obsypany tylko papryką. A zatem kolacja gotowa, czy też lunch. Smacznego

Karczma Honorietty
Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową 122

ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz świeże oregano opakowanie makaronu razowego, u mnie rurki Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. W międzyczasie szykujemy warzywa. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej wyłuskany bób oraz fasolkę. Dodajemy czosnek, przyprawy, a na koniec dodajemy płatki chili. Przesmażamy wszystko razem przez minutę, a następnie

Kulinarne przygody Gatity
LECZO BEZ TŁUSZCZU 149

pracy dziś przyniosła leczo, pozazdrościłam i też zrobiłam. Przepyszne, co prawda jeszcze nie z nowalijek ale wyszło bardzo bardzo smaczne. Bez dodatku tłuszczu, warzywa duszone na parze a kiełbasa podsmażona na suchej patelni z cebulą. Wyśmienite!!! Składniki:  1 papryka czerwona  1 papryka żółta 1 mała cukinia  1 biała cebula 0,50 dag kiełbasy drobiowej

pieprzny smaczek
Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem 160

czosnek i starty imbir. Pomidory obieramy ze skórki - nacinamy od dołu, zalewamy wrzątkiem na kilka minut, a następnie schładzamy zimną wodą - skórka schodzi wręcz sama! Warzywa kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy na patelnię.  Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 10 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia mięsa, układamy na nie salsę i pieczemy dalej :) Gotowe

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Sycąca sałatka z gruszką, awokado, „parmezanem”, orzechami laskowymi i słodkim sosem bazyliowym. 120

nakładamy po 2-3 łyżki na porcję sałaty. Na rozgrzanej patelni prażymy orzechy laskowe. Kroimy gruszkę w podłużne paski lub kostkę. Opcjonalnie: Podprażamy na patelni, aż puści soki (powinna się lekko zarumienić). Kroimy warzywa: pomidorki na połówki, awokado na pół i w podłużne paski, które później wydrążamy łyżką (jeżeli nie będzie się dało, to znaczy, że awokado nie jest dojrzałe

Fill The Bowl
Historia pewnej sałatki. Czyli Nowy Orlean i Sycąca sałatka z komosą, gruszką, pomidorkami, awokado i wegańskim „parmezanem”. Z 152

nakładamy po 2-3 łyżki na porcję sałaty. Na rozgrzanej patelni prażymy orzechy laskowe. Kroimy gruszkę w podłużne paski lub kostkę. Opcjonalnie: Podprażamy na patelni, aż puści soki (powinna się lekko zarumienić). Kroimy warzywa: pomidorki na połówki, awokado na pół i w podłużne paski, które później wydrążamy łyżką (jeżeli nie będzie się dało, to znaczy, że awokado nie jest dojrzałe

Fill The Bowl

Proponowane wyszukiwania