warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:169/829)

Szparagi w makaronie na pesto z groszku i rukoli 148

solą i pieprzem. Następnie przełożyć do rondelka i mieszając podgrzać. Na talerz nałożyć porcję pesto, na wierzch położyć szparagi. Całość posypać uprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika i startym parmezanem. Smacznego Czy wiesz, że: Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapisz

Oryginalny smak
Quesadillas z warzywami, czyli fastfood Meksyku :) 182

kuchnia, jeśli na ulicach miast mielibyśmy dużą ilość fajnego szybkiego jedzenia. Miejmy nadzieję, że kiedyś ktoś wpadnie na pomysł zlikwidowania takich zakazów tego komunistycznego molocha.   Quesadillas z warzywami i serem gorgonzola (4 osoby) Składniki: 4 duże placki tortilla 1 czerwona duża papryka 1/2 opakowania świeżego szpinaku 10 średnich pieczarek 1/2 opakowania sera gorgonzola 2 łyżki kukurydzy tarty żółty(...)tymiankiem i lekko skrapiamy sosem sojowym. Na samym końcu do farszu dodajemy pokrojony w drobną kostkę ser gorgonzola i mieszamy z warzywami. Wykładamy farsz na połowę placka tortilla. Składamy go na połowę i kładziemy na rozgrzanej suchej patelni, aby się przypiekł z obu stron. Powtarzamy czynność ze wszystkimi plackami i podajemy z sosem salsa. Nasza wersja salsy : 1 passata

vegetanie
Orkiszowe naleśniki 255

twarogu i miodu, czy wytrawnie z kremowym sosem na bazie mleka z warzywami. Zapraszam. Orkiszowe naleśniki około 12 placków Składniki: 120 g mąki orkiszowej typ 700 2 jajka 300 ml mleka szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie: Wszystkie składniki na placki dokładnie zmiksować. Rozgrzać patelnię(...)posmarować olejem. Chochlą nabierać porcje ciasta i rozlewać po całej patelni. Po około minucie przewrócić na drugą stronę. Po usmażeniu zdjąć z patelni na talerz. W tym przepisie zrobiłam farsz z sosem na bazie mleka. Z warzyw dodałam cukinię, czosnek, cebulę, seler naciowy. Przygotowałam sos beszamel, ale z dodatkiem suszonej pietruszki, soli, pieprzu, bazylii, oregano i sera cheedar, mozarelli

Jaglusia
.809. tęcza na omlecie 141

warzywa Mąkę łączymy z przyprawami i proszkiem do pieczenia, ciągle miesząc wlewamy wodę i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i wlewamy masę, smażymy na małym ogniu. Gdy omlet lekko się zetnie na wierzchu układamy warzywa i delikatnie "wciskamy" je w masę. Po ok. 5 minutach przewracamy omlet na drugą stronę. Smacznego

breakfast of dreams
Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni 237

Składniki:  1 cebula  1 pomidor  3 plastry gotowanej szynki  2 jajka  3 ziemniaki, wcześniej ugotowane w mundurkach i podzielone na ćwiartki

Moja smaczna kuchnia
Szaszłyki drobiowo-warzywne 140

przemian z mięsem na drewniane patyczki. Szaszłyki posypujemy ziołami prowansalskimi, solą i czarnym pieprzem i grillujemy na naoliwionym ruszcie lub patelni grillowej obracając co chwila na inną stronę. Serwujemy z dodatkiem sosu czosnkowego i sałatki z świeżych warzyw

Pyry na Gaz
Ośmiornica z grilla-klasyczna 246

innym moim wpisie : jak prawidłowo przygotować ośmiornicę. Prz okazji podałam prosty a jakże pyszny sposób na ośmiornicę w czosnku z patelni. Sałatę rzymską wstyd się przyznać długo omijałam dość obojętnie.Jakoś nie przemawiała do mnie.Ot następne zielone warzywo bez smaku.I jakże e zaskoczyłam kiedy w końcu dałam jej a może sobie szansę na zapoznanie się.Zrobiłam ją na krótko

Sztuka gotowania w/g Samiry
Papryka faszerowana z kalafiorem 164

dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem mieszaj\u0105c.\r","Do warzyw dorzucamy nasze mi\u0119so mielone, doprawiamy je sol\u0105, pieprzem i oregano. Sma\u017cymy ok. 5 minut. W tym czasie \u015bcieramy kalafior na tarce o \u015brednich oczkach. Dorzucamy go do mi\u0119sa i sma\u017cymy jeszcze 2-3 minuty. Patelni\u0119 \u015bci\u0105gamy z ognia, by farsz lekko si\u0119(...)smażymy ok. pół minuty i dodajemy przecier pomidorowy wszystko razem mieszając. Do warzyw dorzucamy nasze mięso mielone, doprawiamy je solą, pieprzem i oregano. Smażymy ok. 5 minut. W tym czasie ścieramy kalafior na tarce o średnich oczkach. Dorzucamy go do mięsa i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Patelnię ściągamy z ognia, by farsz lekko się przestudził. Przestudzony farsz nakładamy

Mostek w kuchni
Leczo z boczkiem 127

boczku wędzonego 2 cebule 4-5 ogórków konserwowych puszka pomidorów sól, pieprz bazylia, oregano, papryka ostra Przygotowanie Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulę, po chwili paprykę i cukinię pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa zmiękną, dodajemy zmiksowane pomidory i ogórki pokrojone w plasterki. Przyprawiamy i dusimy jeszcze kilka minut

e-PrzepisyKulinarne
Zupa ogórkowa na oliwie z oliwek 262

laurowe. Obierz warzywa, umyj i osusz. Ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę w talarki. Pietruszkę i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Warzywa  wrzuć do wrzącej wody i gotuj około 15-20 minut do miękkości. Na patelni rozgrzej 8 łyżek oliwy z oliwek. Cebulkę obierz, umyj i drobno posiekaj w kosteczkę. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz i upraż na złoty

Słodko-Słony Świat Ilony
Polędwiczki z warzywami i kaszą jaglaną 198

stronach.  Smażąc, posypać polędwiczki po obu stronach świeżo mielonym pieprzem. Wyjąć polędwiczki na talerzyk. Na patelnię wlać trochę wody i deglasować (z patelni zebrać łopatką smak i przypieczone mięso z przyprawami). Dolać płyn do warzyw. Gdy warzywa się zagotują, dodać do nich polędwiczki z sokiem, który puściły. Gotując całość do miękkości. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem

Weekendy w domu i ogrodzie
Co na grilla? 3 pomysły na lekkie dania z grilla 130

przygotowuję też kolorowe szaszłyki z warzywami, alternatywę dla szaszłyków wieprzowych. Żadna marynata do mięsa czy sos sałatkowy nie obejdzie się oczywiście bez oliwy. Ostatnio często sięgam po oliwę Monini Classico w poręcznej buteleczce z dozownikiem, który daje mi dobrą kontrolę nad dodawaną ilością oliwy i tym samym nad kaloriami. Lubię spryskać nią dno patelni przed smażeniem czy też potrawę przed(...)jeśli na cała noc to do lodówki).  Pierś z kurczaka ułóż na gorący ruszt grilla na tackach aluminiowych lub na patelnię grillową i grilluj przez ok. 4-6 minut na stronę.  Sałatka z grillowanych warzyw, z oliwkami i fetą ➤ czas przygotowania: 25 minut w 1 porcji: 370 kcal

Chilli Czosnek i Oliwa
ZUPA POMIDOROWA Z KAPUSTĄ KISZONĄ 129

Przygotujcie warzywa, umyjcie je i obierzcie. Ziemniaki pokrójcie w kostkę, cebulę i czosnek w drobną kosteczkę, seler naciowy w plasterki i marchew w półplasterki, kapustę kiszoną drobno posiekajcie, natkę pietruszki również. Kiełbasę pokrójcie w dowolne kawałki. Bulion wlejcie do garnka, dodajcie przyprawy i włóżcie ziemniaki. Gotujcie do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie.  W międzyczasie w głębokiej patelni(...)dorzućcie kiełbasę, seler naciowy i marchewkę, chwilę później drobno posiekaną kapustę kiszoną. Smażcie kilka minut. Kiedy ziemniaki staną się miękkie przełóżcie do garnka zawartość patelni. Zmniejszcie ogień i gotujcie zupę około pół godziny-do ugotowania warzyw. Dodajcie koncentrat pomidorowy, doprawcie solą, pieprzem i szczyptą cukru, jeśli to konieczne. Posypcie posiekaną natką pietruszki

OliveandThyme
Kasza Bulgur - obiad w 15 minut 190

czasie gotowania kaszy zajmij się warzywami. Pomidora obierz ze skórki następnie marchewkę zetrzyj na drobnych oczkach, czosnek przeciśnij przez praskę, pozostałe warzywa pokrój drobno w kostkę. Natkę pietruszki posiekaj. Etap 3 - Smażenie Łyżkę masła rozpuść na patelni, dodaj cebulę a gdy się zeszkli dodaj czosnek. Następnie dodaj startą marchewkę, paprykę i po ok 5 minutach pomidory. I tak smaż jeszcze(...)warzyw. Zamieszaj i gotuj  przez 2-3 minuty. Etap 4 - doprawianie Dodaj pieprz i sol do smaku, następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki lub/i świeżą bazylię. * Powyższy przepis jest naprawdę zdrowy i oszczędny w tłuszcze. Jeżeli nie zależy Ci tak bardzo żeby przepis miał jak najmniej kalorii dodaj więcej masła najlepiej w momencie gdy będziesz dodawać kaszę na patelnię. Masło

Wylizany Rondel
Wyniki konkursu z Kamisem 110

Wydrąż ze środka część miąższu, posyp solą. Odstaw na 20 minut, aż puszczą sok. Następnie opłucz i osusz. Cebulę obierz, pokrój w talarki. Umyte pomidorki pokrój na połówki. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę razem pokrojonymi pieczarkami, doprawić pieprzem, solą, bazylią suszoną. Tymianek i bazylie siekamy, dodajemy, sól, pieprz , oliwę z oliwek, bazylie Do tak sporządzonej marynaty wkładamy tofu(...)niego mus. Do wysokiego naczynia wkładamy brokuł doprawiamy do smaku pieprzem solą, cytryną i czosnkiem niedźwiedzim . miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na patelni grillowej grillujemy pstrąga przez chwilę. Na pod grillowanego pstrąga układamy kaszę z warzywami na to zwinięty boczek.Wkładamy do kombiwaru 200 stopni na 10-15 minut . Wykładamy mus brokułowy na talerz filet z pstrąga robimy dekoracje:) smacznego

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania