warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:178/829)

Makaron ryżowy z warzywami 176

makaronu ryżowego z warzywami  Dzisiaj mam dla was pomysł na szybkie i bardzo proste danie, a zarazem smaczne i treściwe. W tym przepisie użyłam ekologicznego miksu warzyw (brokuł, kalafior i marchew), ale wy możecie kupić każdy produkt osobno świeży. Koniecznie użyjcie oleju  sezamowego, nadaje potrawie fantastycznego aromatu i smaku.  Zapraszam do zapoznania się z przepisem Przepis(...)opisem na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, odstawiamy.  (Makaron można podzielić na mniejsze części)  2. Do woka lub głębokiej patelni wkładamy mrożonki, i dusimy aż do całkowitego rozmrożenia, jeśli używamy świeżych warzyw, podlewamy je wodą i dusimy aż całkowicie zmiękną. Kiedy warzywa będą już miękkie, dodajemy 1 czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę.  3. Do warzyw

Mój pomysł na
RYŻ Z PIERSIĄ Z KURCZAKA Z WARZYWAMI 176

Dziś zapraszam Was po przepis na szybki obiad, ryż z kurczakiem i warzywami. Jest to świetny pomysł na wykorzystanie ryżu, który pozostał z obiadu. Pyszny i sycący obiad ze składników, które zazwyczaj mamy pod ręką.  Tak przygotowany obiad można zapakować w pudełko i zabrać ze sobą do pracy. Składniki: * 100 g ryżu  (użyłam ryżu basmati Skworcu(...)małym ogniu. Gdy ryż będzie na pół miękki dodać warzywa, wszystko zagotować do miękkości. Z garnka z ryżem i warzywami zlać wodę, dodać podsmażone mięso i wszystko wymieszać. Prosty, szybki i smaczny obiad :) Do podsmażenia mięsa użyłam patelni tytanowej  Woll

Zrób to smacznie
Omlet z papryką i chorizo 200

około 100g kiełbasy chorizo łyżka mąki łyżka mleka sól, czarny pieprz, oregano Sposób przygotowania: Na średniej wielkości patelni rozgrzewamy nieco oliwy spod suszonych pomidorów. Cebule siekamy w półplasterki i szklimy na oleju. Dodajemy posiekane w kostkę chorizo, cukinię i paprykę. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy posiekane kawałki suszonych pomidorów. Żółtka jajek mieszamy z łyżką(...)mąki i łyżką mleka. Białka ubijamy na puszystą pianę. Białka i żółtka łączymy ze sobą i powstałą mieszanką zalewamy warzywa i chorizo.    Gotujemy na małym ogniu do czasu aż większa część omletu się zetnie a spód będzie złoty. Patelnię przykrywamy dużym talerzem i bardzo szybkim ruchem obracamy do góry dnem. Następnie omlet zsuwamy z talerza z powrotem

Pyry na Gaz
Wegetariańskie leczo z cukinią 250

Obie papryki kroję w dość dużą kostkę. Cukinie (u mnie młode, więc nie trzeba ich obierać) kroję na kawałki podobnej wielkości. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, podsmażamy pokrojoną w piórka lub drobniej cebulkę. Następnie dodajemy pokrojone warzywa (cukinie i papryki). Całość doprawiamy przyprawami (słodka i ostra papryka oraz czubryca biała), mieszamy. Wszystko smażymy na mniejszym ogniu około 10-15 minut

Słodkie okruszki
MEKSYKANSKA IMPREZA - TORTILLE Z TUNCZYKIEM 132

około 3 minuty lub do czasu kiedy zawartość patelni stanie się gorąca - utrzymujemy w cieple. Krok 2. Placki tortilli podgrzewamy jeden po drugim na patelni grillowej (bez tłuszczu). Krok 3. Na każdy placek nakładamy gorące warzywa z tuńczykiem, posypujemy tartym żółtym serem, który od ciepła potrawy lekko zmięknie, całość posypujemy sałatą lodową oraz pomidorami , od razu podajemy. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Bezglutenowa tarta z warzywami 153

tłuszczem formę do tarty. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12-15 minut. W między czasie wszystkie warzywa oczyść. Marchewkę i cukinie zetrzyj na tarce w plastry, paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i na dużym ogniu szybko podsmaż cebule, marchew i paprykę. Po 2 minutach dodaj cukinie i podsmaż kolejne

Kuchnia bezglutenowa
Łazanki z fenkułem i marchewką 149

Fenkuł inaczej zwany koprem włoskim jest mało znanym warzywem w Polsce, ale ostatnio zdobywa popularność, także i u nas. Połączyliśmy go z młodą marchewką i malutkimi pieczarkami. A na dodatek wykorzystaliśmy łazanki tak małe ,że jak je zobaczyliśmy to musiały zagościć w naszej kuchni ( podawane u Dulskich na obiadach świątecznych.. hehe ) Składniki 125 g drobnego makaronu łazanki 1 średni(...)wyciąłem gorzki głąb. Pokroiłem na cienkie kawałki ( zapałki ). Marchewkę po umyciu i obraniu pokroiłem na julienne. Czosnek obrałem, pokroiłem na plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę, wrzuciłem czosnek, przyrumieniłem, dodałem fenku, marchewkę. Dusiłem do miękkości warzyw ( powinny być al dente ). Pieczarki opłukałem, obrałem i pokroiłem na plasterki. Dodałem do warzyw. Doprawiłem solą i pieprzem. Makaron ugotowałem w dużej ilości osolonej

R'n'G Kitchen
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 134

Kurczak z warzywami to jedno z moich ulubionych połączeń, które lubię od zawsze. Zazwyczaj przygotowywałem go na patelni, jednak tym razem postanowiłem wykorzystać piekarnik. Dzięki temu możemy użyć mniej tłuszczu, a co za tym idzie danie jest mniej kaloryczne. Podudzia z kurczaka możemy kupić praktycznie wszędzie i nie są drogie. Jeżeli również lubisz grillowane warzywa oraz drób to serdecznie polecam

Programista w kuchni
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami 153

Kurczak z warzywami to jedno z moich ulubionych połączeń, które lubię od zawsze. Zazwyczaj przygotowywałem go na patelni, jednak tym razem postanowiłem wykorzystać piekarnik. Dzięki temu możemy użyć mniej tłuszczu, a co za tym idzie danie jest mniej kaloryczne. Podudzia z kurczaka możemy kupić praktycznie wszędzie i nie są drogie. Jeżeli również lubisz grillowane warzywa oraz drób to serdecznie polecam

Programista w kuchni
Schab po bałkańsku 156

Ciekawe połączenie dużej ilości warzyw i schabu, u nas podawane z ryżem, ale smakuje równie wyśmienicie z pajdą domowego chleba, ziemniakami i każdym rodzajem kaszy. Można by się pokusić o wykonanie plenerowe tego dania i weekendowe pichcenie w kociołku, bo biesiadowanie i wspólne jedzenie to idealny pomysł!. Składniki dla 6 osób: - 1 kg schabu bez kości - pęczek cebuli dymki, biała(...)pieczarek - 3 ogórki kiszone - sól - pieprz - słodka i ostra papryka - 1/2 szklanki pomidorowej passaty - bulion Przyprawy znajdziecie na www.Skworcu.com.pl . 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab pokrojony w plastry. Dodajemy kolejno pokrojone warzywa: cebulę zwykłą i dymkę, pieczarki, paprykę, ogórki, pomidory, czosnek oraz przyprawy, podlewamy bulionem. Mieszamy i dusimy do miękkości, czekamy aż sos się zredukuje. Doprawiamy do smaku

Apetyczna babeczka
Kremowa zupa z kalafiora z prażonym słonecznikiem 126

Mało kalorii, antyoksydanty, witaminy A, C, K, z grupy B, beta karoten, wapń, fosfor, potas, żelazo, magnez, cynk i fluor - to wszystko zawiera kalafior. Sezon na to popularne warzywo jest w pełni, dlatego warto z niego korzystać. Oto przepis na kremową zupę kalafiorową, której smak dopełniają prażone pestki słonecznika. Składniki 1 kalafior 100 g czerwonej soczewicy 1 cebula 3 ziemniaki(...)zagotowujemy bulion warzywny i dodajemy różyczki kalafiora i pokrojone ziemniaki. Czosnek obieramy i siekamy lub ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy na nią cebulę i czosnek. Smażymy, aż warzywa się zeszklą. Następnie dodajemy do gotujących się warzyw. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut i dodajemy czerwoną soczewicę. Gotujemy kolejne

My Chcemy Jeść
Jesienna sałatka dobrze przyprawiona godna mistrza 155

musztardę i miód, następnie wsadzamy do lodówki na 1,5 godziny Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i skrapiamy nasze warzywa oliwą. Wkładamy owinięte w folię spożywczą buraka i dynię na godzinę czasu. po 30 minutach c nagrzewamy grilla lub patelnię grilową, skropioną resztą oliwy i podsmażamy nasze zamarynowane medaliony z polędwiczki po 4 minuty z każdej strony. Talerz dekorujemy rukolą

pichciszto
Walentynkowe śniadanie: Różowe placki z jajkiem sadzonym i sosem koperkowym 189

jajka (w zależności od apetytu) sól, pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu i wrzuć na nią cebulę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż 5 minut aż się zeszklą. Przełóż do miski. Ziemniaka, buraka oraz marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, każde warzywo osobno. Ja ich nie obierałam, jedynie porządnie wyszorowałam, a do starcia(...)starte warzywa na kuchennej ściereczce z wydzielających się soków. Buraki najlepiej odcisnąć na ręczniku kuchennym, bo farbują. Przełóż starte i odciśnięte warzywa do miski z cebulą i czosnkiem. Dodaj jajka, mąkę i dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę na dużym-średnim ogniu i nakładaj po jednej łyżce masy, lekko spłaszczając placuszki. Po 2 minutach, gdy masa się zrumieni

Chilli Czosnek i Oliwa
Mloda kapusta z nutka orientu, w pomidorach 174

Kapusta to bardzo wartościowe warzywo i łatwe w przechowywaniu, o tym wiecie z pewnością. Można ją przygotowywać na milion sposobów. Nie od dziś też wiadomo, ze idealnie komponuje się z pomidorami, pasuje do mięs ale i w daniach wege sprawdza się równie dobrze. Mi bardzo smakuje z orientalnymi przyprawami oraz z naszym polskim kminkiem, a najbardziej lubię tę młodą(...)poszatkowaną kapustę, mieszamy kilka chwil. Dorzucamy pomidory, podlewamy wodą (ok. pół szklanki), mieszamy i duśmy ok 20 minut by warzywa zmiękły. Na koniec dosmaczamy wszystko cukrem i octem, ew dosalamy czy też dorzucamy  kiełbaskę  zrumieniona na patelni

Dzieje kuchennej Wiewióry
Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową 100

pyszne danie obiadowe z brązowym ryżem, które przygotowuje się w łatwy sposób, a smakuje wybornie. Zamarynowane, a następnie usmażone mięso, miękkie warzywa, a całość bardzo łatwa w przygotowaniu. Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową to szybkie danie z patelni, które gorąco polecam   Przepis na dwie porcje dania Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową   SKŁADNIKI: 4 pałki kurczaka(...)patelni rozgrzać olej i na gorący tłuszcz włożyć mięso. Obsmażyć i zdjąć mięso z patelni. Na tłuszcz po smażeniu mięsa włożyć pokrojoną marchew, smażyć kilka minut, a następnie wlać bulion, dodać zieloną i żółtą fasolkę i gotować na małej mocy palnika do miękkości warzyw. Kiedy fasolki będą już średnio miękkie dodać mięso i całość dusić na małej mocy palnika doprawiając

WSZYSTKO SMACZNE
Poniedziałkowy "fit" - Kolorowe duszone warzywa z kurczakiem gyros 217

sycące. Idealnie skomponuje się również do podania z ryżem bądź kaszą.  Kolorowe duszone warzywa z kurczakiem gyros SKŁADNIKI : 300 g piersi z kurczaka 250 g cukinii 1 papryka 250 g fasolki szparagowej żółtej przyprawa do gyrosu sól, czosnek granulowany oliwa do spryskania patelni PRZYGOTOWANIE : Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę wraz z cukinią.  Fasolkę szparagową(...)kroimy w słupki około 2 cm, paprykę i cukinię dusimy podlewając wodą - solimy do smaku, dusimy przez 10 minut.  Patelnie skrapiamy oliwą, wrzucamy kurczaka, oprószamy przyprawą gyros i podduszamy przez 7-8 minut.  Następnie dodajemy podduszone warzywa i fasolkę ugotowaną na parze, doprawiamy granulowanym czosnkiem, mieszamy.  Podajemy na ciepło. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania