warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:181/829)

SMALEC DOMOWY Z CEBULĄ (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 120

bułki w wersji z nabiałem czy bez laktozy , razowym chlebem bez pieczenia, bułkami z kalafiora lub brokułu, „ białym” chlebem czy chlebkiem z patelni . Do tego oczywiście porcja białka, zieleniny lub kiszonek albo innych warzyw, gdy macie większą pulę węglowodanów do wykorzystania. — BTW całości: 1200 g, 7856 kcal

Ola la LCHF
Zupa meksykańska 144

pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki. Warzywa podsmażyć chwilę do lekkiego zeszklenia. Dodać mrożonkę, odsączoną fasolę całość podlać gorącą wodą do wysokości nieco ponad poziom warzyw, dodać ziele angielskie i resztę przypraw. W między czasie na patelni, na niewielkiej ilości oleju podsmażyć mięso mielone do lekkiego odparowania. Po czym przełożyć je do wywaru. Całość gotować ok 20 minut po czym dodać

W garach u Gosi
Zupa z kalarepą 119

łyżeczki cząbru sól pieprz koperek Do garnka włożyć skrzydełka i zalać zalać wodą.i zagotować. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki, kalarepę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić na nim pokrojone w kostkę warzywa. Dodać do garnka z mięsem. Doprawić solą, pieprzem i cząbrem. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec wlać śmietanę i dodać posiekany koperek

O kuchni z uczuciem
Grillowane pomidory z duszonymi szparagami i groszkiem cukrowym z chipsem z szynki parmeńskiej. Najlepsza sałatka na świecie! 116

patelni na oliwie z oliwek z czosnkiem z przyprawami i natką pietruszki. Na osobnej patelni duszę pokrojone szparagi i groszek cukrowy. Doprawiam. Na suchej patelni smażę a chrupko szynkę parmeńską. Podaję grillowane pomidory z pozostałymi warzywami a całość posypuję chipsem z szynki. Przed podaniem polewam dressingiem.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
makaron ze szpinakiem i papryką 115

łyżki jogurtu  sól, pieprz i czosnek granulowany do smaku ugotowany makaron :)  Przygotowanie: cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni  dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dalej podsmażać gdy już warzywa zmiękną dodać szpinak i dusić aż nie zmniejszy swojej objętości doprawić do smaku i dodać jogurt i poddusić dodać makaron i dokładnie wymieszać  Smacznego

Gotowanie z pasją
"Śledzie" po wegańsku z selera 149

angielskiego, kilka ziaren pieprzu czarnego, olej do smażenia, majeranek, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Selera obieram i kroję w półplasterki o grubości 0,5 cm. Warzywo gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Następnie selera układam na patelni z odrobiną oleju, oprószam solą, pieprzem i majerankiem. Smażę około 3 minuty z każdej strony. 2, Cebulę obieram i kroję w półplasterki. Do cebuli

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka fit z prażonymi migdałami 124

soli morskiej, oregano, łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka musztardy, 3 łyżki wody, 2 łyżki oliwy - gotowym sosem polewamy sałatkę z warzywami i zabieramy się za prażenie migdałów; - migdały wysypujemy na suchą patelnię i prażymy tak długo, aż zbrązowieją; - gdy migdały są już gotowe posypujemy nimi sałatkę. GOTOWE! Prawda, że prosty przepis i szybki w przygotowaniu? Moją

MintTaste
Risotto z kurkami 150

masła 3 łyżki startego sera Grana Padano lub Parmezanu sól, pieprz natka pietruszki oliwa Szalotkę i czosnek drobno posiekać. W głębokim garnku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z łyżką masła, zeszklić na niej warzywa. Dodać kurki i podsmażyć na mocnym ogniu, aż grzyby lekko się zrumienią. Wsypać ryż, zamieszać i zmniejszyć ogień. Przesmażyć chwilę, następnie wlać wino

wyzwania kuchenne
Risotto ze szparagami 134

font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kochamy ryż i warzywa. Połączenie tych produktów, zawsze gwarantuje pełnię smaku. Tym razem na „patelnię” wzięliśmy szparagi, lekko zabarwiliśmy je białym Martini. Dzięki czemu nabrały niesamowitego, ziołowego akcentu. Składniki 200 g ryżu arborio 2 łyżki oleju 50 ml Marini

R'n'G Kitchen
Krem kalafiorowy 155

obrać oraz drobno pokroić. Wodę wlać do garnka, dodać domową wegetę i całość zagotować. Następnie dodać różyczki kalafiora i ziemniaki. W międzyczasie na małej patelni rozpuścić masło i podsmażyć cebulę oraz czosnek. Do gotujących się warzyw dodać cebulę wraz z czosnkiem. Na sam koniec wsypać przyprawy (sól, pieprz, kurkumę i gałkę muszkatołową). Gotować na średnim ogniu, aż do miękkości warzyw

Ugotować
Przepis #20 Szybki bigos z kapusty pekińskiej 149

i/lub wędzona Opcjonalnie - kiełbasa lub dowolna wędlina Wykonanie Marchewkę, seler oraz pietruszkę obieramy a następnie ścieramy na tarce. Por kroimy w półplasterki.  Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Gdy się zeszkli dodajemy starte warzywa. Całość podsmażamy około 10 minut.  Między czasie kroimy kapustę pekińską - w dość większe kawałki.  Warzywa przekładamy do garnka. Dodajemy do nich kapustę

Health-Fit-Life
Kurczak z sosem musztardowo serowym 164

tarce i dodaj do sosu. Użyłam szwedzkiego sera vesterbotten. Vesterbotten można zastąpić cheddar lub innym dojrzałym serem o ostrym smaku. Rozgrzej oliwę na patelni i zrumień lekko szparagi i groszek. Na półmisku ułóż zielone warzywa i ziemniaki. Mięso rozwiń z folii, pokrój w poprzek włókien i ułóż na dodatkach. Przed podaniem polej sosem. Resztę sosu podaj w sosjerce

codojedzenia
Kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach 158

liście laurowe. Zagotowuję, zbieram szumowiny.  Po tym czasie dodaję włoszczyznę, tj. marchewkę, pietruszkę, seler.  Gotuję na wolnym ogniu do miękkości al dente warzyw. Wtedy dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki. W międzyczasie rozgrzewam na patelni łyżkę masła, smażę na nim boczek z cebulą. Gdy boczek ładnie się zarumieni, cebulka zeszkli dodaję do zupy. Gotuję chwilę, po czym wrzucam

Zasmakuj Kuchni
Makaron z sosem bolognese 119

1.Na oliwie w większym garnku zeszklić cebule i dodać posiekany drobno czosnek. 2. Dodać posiekaną w kostke paprykę i pomidory z puszki. 3. Na patelni podsmażyć mięso. Przyprawić wedle uznania do smaku. 4. Wymieszać z warzywami i po 5 min dodać wino. 5. Koncentrat połączyć z 3 łyzkami bulionu i dodać do wywaru. 6. Wlać reszte bulionu, doprawić bazylią

FITBUuK
Makaron penne z brokułem i kalafiorem w sosie śmietankowym 178

odrobiną oleju i soli, i do gotującej wody wkładamy różyczki kalafiora i brokuła, gotujemy al'dente przez około 6 minut.  3. W głębokiej patelni lub garnku wlewamy śmietanę, zagotowujemy, rozpuszczamy serki topione, dodajemy ugotowane warzywa i makaron.  Całość doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, ziołami. Wszystko dokładnie mieszamy.  Smacznego

Mój pomysł na

Proponowane wyszukiwania