warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:176/829)

Poniedziałkowe menu - Strucla warzywna w cieście francuskim :) 153

włoskim z Biedronki. oliwa z oliwek pieprz, zioła prowansalskie sos sojowy Na początek włączamy piekarnik, aby rozgrzać go do 200 C.  Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwy i po rozgrzaniu dodajemy mieszankę. Warzywa dusimy przez ok. 10 min., aby lekko skruszały. Dodajemy świeżo zmielony pieprz, zioła prowansalskie i skrapiamy wszystko sosem sojowym. Nie za dużo, ponieważ sos jest

vegetanie
Placuszki z cukinii 159

kostkę) cebulę. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praske i dodajemy do cebuli. Cukinię bardzo dokładnie odsączamy i dodajemy do naczynia z cebulą i czosnkiem. Do warzyw dodajemy mąkę, jaja, olej i przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Patelnię z powłoką nieprzywierającą rozgrzewamy na dużym ogniu i nakładamy na nią małe (ok 1-2 łyżki) porcje ciasta. Smażymy po kilka minut z obu stron

Zawsze głodna!
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym 182

sól, pieprz gałka muszkatołowa makaron lasagne Dodatkowo: naczynie żaroodporne Wykonanie: Pieczarki i cebulę kroimy w drobna kostkę i dusimy razem ze szpinakiem na głębokiej patelni (ok. 15 min.). Doprawiamy odrobinę solą i pieprzem. Do warzyw dodajemy sosy: pieczarkowy i 2 x 4 sery rozrobione w 400 ml wody. Dodajemy śmietanę i chwilę gotujemy, aby sosy zgęstniały). Całość doprawiamy szczypta gałki

IMPRESJA SMAKU
Sajgonki z krewetkami - Spring Rolls 140

się rozpuści. Dodajemy krewetki i odstawiamy aż będą nam potrzebne. Ogórka kroimy w cienkie pałeczki. Marchewkę również kroimy na drobne pałeczki, albo obieraczką do warzyw wykrawamy cieniutkie plasterki. Krewetki wraz z zalewą smażymy na patelni 2-3 minuty. Makaron ryżowy przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Papier na sajgonki moczymy pojedynczo w bardzo ciepłej wodzie aż będzie miękki. Składamy sajgonki

Kulinarna rozmowa
Zraziki mielone schabowo migdałowe 142

Korniszony kroimy na ćwiartki, cebulę w cienkie piórka. Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy po kilka pasków papryki, korniszony i cebulę. Dokładnie otulamy warzywa mięsem, obtaczamy w mące, a jej nadmiar otrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, kładziemy zraziki i obsmażamy ze wszystkich stron. Przekładamy do rondla, podlewamy wodą (wody tyle, aby zraziki były przykryte), dodajemy 2-3 listki

mojewypiekiinietylko
Fuśka (prażucha ziemniaczana) 397

czasie przygotowujemy chłodnik. Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę.    Siekamy szczypiorek i koperek. Jogurt przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przygotowane warzywa i mieszamy.    Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni na skwarki.    Ugotowane ziemniaki odsączamy z wody i wstępnie tłuczemy.    Zmniejszamy ogień do minimum, wsypujemy do ziemniaków mąkę i tłuczemy do osiągnięcia

Maminek kulinarny
Grillowane warzywa z kurczakiem chili 184

pierś układamy na talerzu posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dodajemy kiełki rzodkiewki, doprawiamy pieprzem i gotowe. Smacznego Rada: Pomidorki grillujemy na specjalnych tackach do grillowania. warzywa i mięso grillujemy na specjalnych tackach na grillu lub patelni

Moniki Smakołyki
Omlet z Cukinią, Pieczarkami i Kabanosami 240

grillujemy wtedy nie będziemy musieli używać oleju. Jajka roztrzepujemy widelcem dolewamy mleko i przyprawy, oraz połamane kabanosy i smażymy omlet na małym ogniu przykrywamy patelnie pokrywka i smażymy, aż wierz się zetnie. Nakładamy smażone warzywa

NaKońcuJęzyka
Boeuf Bourguignon wg. Julii Child 152

słoniną (na końcu wcale jej nie czuć:) ). Na tą samą patelnie wrzucamy cebulę i marchewkę i je również zrumieniamy. Później dodajemy do mięsa. Na patelnię wlewamy wino i odparowujemy i przelewamy do mięsa i warzyw. Dolewamy również bulion w takiej ilości aby przykrył mięso. Do naczynia z mięsem dodajemy pomidory i zioła zawinięte w gazę. Przykrywamy naczynie. Ja wstawiłam wszystko

Miksturownik
Faszerowane pomidory 165

posypujemy w środku solą. Pierś kurczaka przygotowujemy w Papirusie zgodnie z opisem na opakowaniu lub oliwą smarujemy kurczaka i posypujemy ziołami prowansalskimi. Smażymy na patelni i kroimy w paski, mieszamy z gotowym ryżem i warzywami. Do środka pomidorów wkładamy po plastrze camemberta, a później wkładamy ryż z warzywami i kurczakiem. Na wierzch układamy kilka kawałków sera. Tak przygotowane pomidory układamy

Miksturownik
Urodziny Julii Child i Boeuf Bourguignon - przypomnienie. 151

słoniną (na końcu wcale jej nie czuć:) ). Na tą samą patelnie wrzucamy cebulę i marchewkę i je również zrumieniamy. Później dodajemy do mięsa. Na patelnię wlewamy wino i odparowujemy i przelewamy do mięsa i warzyw. Dolewamy również bulion w takiej ilości aby przykrył mięso. Do naczynia z mięsem dodajemy pomidory i zioła zawinięte w gazę. Przykrywamy naczynie. Ja wstawiłam wszystko

Miksturownik
Potrawka z kurczaka 283

łyżka maki pszennej  * łyżka jogurtu naturalnego * ulubione przyprawy     Przygotowanie : Cebulę pokroić w kostkę , marchewkę w słupki. Zagotować razem z rosołem. Na patelni przysmażyć mięso z kurczaka razem z przyprawami. Dodać do warzyw. Gotować do miękkości marchewki. Posypać mąką , dodać jogurt naturalny. Zagotować aż potrawka zgęstnieje

Magiczne Życie Marty
Odrywana (ślimaczkowa) pizza 139

godzinkę w ciepłe miejsce. W tym czasie pokroić paprykę i cebulę w kostkę a pieczarki i ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni przesmażyć cebulę z papryką i pieczarkami, wystudzić. Do wystudzonych warzyw dodać połowę startego żółtego sera i wymieszać. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na prostokąt. Na cieście rozłożyć przesmażone warzywa i zwinąć w roladę. Pokroić

Monia miesza i gotuje
Tarta z kurczakiem 188

kostkę i obtaczamy w przyprawie do kurczaka. Dodajemy do cebuli i czosnku, smażymy. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę i dorzucamy na patelnię. Wszystko razem dusimy, aż do wyparowania wody powstałej z warzyw i pieczarek. Wszystko doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Sos: Śmietanę, jajko i koncentrat miksujemy razem, dodajemy oregano i tymianek. Na upieczone ciasto wykładamy farsz. Na farsz

Czerwona Porzeczka
Makaron sojowy z kurczakiem i warzywami 268

niewielkiej ilości tłuszczu. Przyprawiamy curry i mieszanką przypraw orientalnych. Makaron zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem na 3 - 5 minut, następnie odcedzamy Na patelnię do kurczaka dodajemy kukurydzę oraz kiełki i dalej smażymy. Gdy warzywa są miękkie, a kurczak usmażony, brokuły kroimy na drobne części. Dodajemy wcześniej przygotowany makaron, przyprawiamy sosem sojowym i mieszamy. Nakładamy na talerze i jemy :) Smacznego

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania