warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:176/829)

Kurczak z kuskusem i warzywami 197

danie z pewnością go nie zachwyci. Za to sprawdzi się idealnie, gdy potrzebujemy w miarę szybkim czasie przygotować coś na ciepło. Takie danie, składające się z mięsa, warzyw i kaszy. filet z kurczaka 2 młode, cienkie cukinie 1 cebula 2-3 pomidory około 1 szkl. kuskusu 1 łyżka sosu sojowego słodka papryka mielona sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym(...)miejsce wrzucamy cebulę. Gdy nieco się zeszkli dodajemy cukinię i smażymy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy pomidory i smażymy dalej. Warzywa zalewamy około 1/2 szkl. wody, dokładamy mięso i dusimy całość pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie zawartość patelni mieszamy z kuskusem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Kotlety szarpane z kurczaka i warzyw 513

odsączoną z zalewy, a następnie wbijamy dwa jajka, dodajemy mąkę, oraz porządnie solimy i pieprzymy całość. Dokładnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki – z obu stron na złoty kolor. Post Kotlety szarpane z kurczaka i warzyw pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tortilla z kurczakiem, warzywami i sosem majonezowo-musztardowym 146

przynajmniej przez godzinę. Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Składniki na farsz warzywny: - 1/2 sałaty lodowej - kukurydza z puszki (opcjonalnie) - pomidor - cebula Przygotowanie farszu warzywnego: Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy i kroimy. Sałatę kroimy na kawałki mniejsze, niż kciuk. Pomidory w plasterki lub półplasterki. Cebulę w piórka. Składniki na sos majonezowo-musztardowy: - 4-5 łyżek majonezu - 1 łyżeczka(...)sól Przygotowanie sosu: Wszystkie składniki łączymy. Ilością musztardy możemy operować według własnego upodobania. Przygotowanie tortilli: Na środku zwilżonego i podgrzanego bez tłuszczu na patelni placka wykładamy sos - smarujemy cienką warstwą. Następnie umieszczamy sałatę i resztą warzyw, a dopiero potem mięso, które znowu polewamy sosem. Składamy jak na obrazku niżej (zapomniałam zrobić zdjęcia, więc pobawiłam się paintem): Jeden kawałek placka przeciągamy

Życie zamknięte w smaku
duszone warzywa z ... warzywami 159

papryki 1/2 żółtej papryki olej roślinny pieprz i sól Sposób przyrządzenia : wszystkie warzywa myjemy, marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy i wszystkie warzywa kroimy w wąskie słupki o długości 5-7cm 2-3 łyżki oleju rozgrzewamy na patelni dodajemy paprykę, a po kilku minutach marchewkę, seler i pietruszkę solimy i pieprzymy do smaku podsmażamy przez kilka minut na większym ogniu

zobacz ich smak
KIEŁBASKI Z SOCZEWICĄ 155

wina 3 liście laurowe sól morska świeżo mielony czarny pieprz garść posiekanych liści natki pietruszki 2 łyżki oliwy Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać cebulę, marchew oraz liście laurowe, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut, aż warzywa zaczną być miękkie (uważać, żeby się nie przypaliły). Wsypać soczewicę i zalać wrzątkiem, aby przykryć całość (1 cm ponad poziom

Dietolog
Zawijasy z cukini z łososiem i mozzarellą 201

łososia wędzonego świeży koperek Sposób przygotowania: Cukinie umyć, odkroić z obu stron końcówki i za pomocą nożyka do obierania warzyw pokroić ją w cienkie plastry...pierwszy i ostatni z uwagi na skórę nie będzie nam potrzebny. Na duzej patelni rozgrzać olej, dodać łyżkę masłai ułożyć obok siebie paski cukini. Posypać przyprawami i dusić z obu stron po około 2 minuty

Gosia gotuje
Pappardelle z mięsem, pieczarkami i chilli / Pappardelle with meat, mushrooms and chilli 370

dzieła. W takich sytuacjach zawsze ratują mnie potrawy z makaronem, nie ma chyba nic prostszego i szybszego:) Dziś proponuję pappardelle w stylu trochę azjatyckim, z mięsem mielonym, pieczarkami, warzywami i zielonymi papryczkami chilli. Niezwykle przyjemne i łatwe danie dla rodziny w tygodniu. Polecam! Scroll down for recipe in English Pappardelle z mięsem, pieczarkami i chilli (4-5 porcji) Składniki(...)lekkiego zarumienienia. Dodaj marchewkę, cebulę biała, pora, i białe części dymki, po czym podsmaż do zeszklenia cebuli i zarumienienia reszty warzyw. Dodaj czosnek i smaż przez kolejne kilka minut. Następnie wlej 1/4 szklanki bulionu, dokładnie wymieszaj. Włóż do patelni mięso i kolejne 1/2 szklanki bulionu mieszając i rozdrabniając mięso. Dopraw solą i pieprzem, po czym smaż około 8 minut

karmelowy
Zapiekanka z kurczakiem i włoską mieszanką 378

koncentratu pomidorowego 200g serka wiejskiego jajko sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy solą i pieprzem rozgrzewamy teflonową patelnię, wrzucamy kurczaka, smażymy z każdej ze stron, aż się zbrązowi i wysmaży dodajemy mieszankę warzyw, przyprawę dołączoną do opakowania (smażymy pod przykryciem) raz po raz mieszając, aż się rozmrozi na koniec dodajemy koncentrat, mieszamy makaron gotujemy zgodnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Lubella i orientalne spaghetti 139

Pyszne orientalne danie na bazie Makaronu Spaghetti Lubella :) Polecam :) SKŁADNIKI DLA2 OSÓB: 2 filety z kurczaka 20 dag mrożonych warzyw chińskich 2 łyżki natki 200 ml mleczka kokosowego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki chilli 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 3 łyżki curry Olej do smażenia np rzepakowy(...)osolonej wodzie z dodatkiem oliwy Al'dente tak jak na instrukcji. Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. Doprawiam. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej rzepakowy a następnie dodaję mięso. Smażę na rumiano. Dodaję warzywa. Mieszam. Dodaję mleczko kokosowe. Następnie dodaję 2 łyżki curry. Natkę drobno siekam dodaję do mięsa. Makaron polewam sosem i kurczakiem

Gotowanie Patki
KREM Z ZIEMNIAKA Z KINDZIUKIEM 194

czosnek, obsmażamy.  Dodajemy ziemniaki i marchewkę, smażymy 3 minuty. Zalewamy bulionem, przykrywamy i gotujemy 15 minut. Kiedy warzywa są już miękkie blendujemy zupę na gładki krem. Dodajemy masło, gałkę muszkatołową, sól i świeżo zmielony pieprz.  Na suchej patelni smażymy pokrojonego w kostkę kindziuka. Powinien się ładnie zrumienić. Zupę posypujemy chrupiącymi, kawałkami kindziuka i świeżą natką pietruszki. Smacznego

KuchcikoweLove
Jarzynowe spaghetti 156

odcedź. Cebulę i marchewkę obierz, cebule pokrój w kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce, cukinię pokrój w paski, czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć cebulę i czosnek, zeszklij, dodaj warzywa, oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory,  duś pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, podlej lekko wodą, dodaj sos pomidorowy, dopraw do smaku solą szczyptą

Wanilia i Kardamon
Szynka w pomidorach na sposób śródziemnomorski 162

Wyciągam plastry mięsa z marynaty i krótko obsmażamy po każdej ze stron. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w kostkę i również podsmażamy na patelni. Dodajemy do mięsa. Pomidory kroimy w kostkę, ogórki w półplasterki. Warzywa dokładamy do mięsa. Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu

Pobite gary Barbary
Duszony schab z pieczarkami 221

średnich pieczarek) 3 plastry schabu grubości 1-2 centymetrów 2 cebule łyżeczka mąki ziemniaczanej Zaczynamy od przygotowania warzyw. Pieczarki kroję w talarki, cebulę w piórka. Umyty i pokrojony w plastry schab wrzucam na rozgrzaną, suchą patelnię. Przypiekam z obu stron aż białko się zetnie, a na mięsie zacznie się pojawiać złoty kolor. Dolewam odrobinę oleju. Drewnianą łopatką zeskrobuję(...)patelni. Obsmażam z dwóch stron na tłuszczu i przekładam mięso razem z tłuszczykiem do rondelka. Na patelnię wlewam ponownie olej i podsmażam na niej cebulę pokrojoną w piórka aż nabierze złotego koloru. Później dorzucam pieczarki i smażę 5 minut. Przyprawiam warzywa solą i pieprzem i przekładam do rondelka. Zalewam całość wodą tak, by mięso było całkowicie zanurzone. Po zagotowaniu przykręcam

Dieta bez mleka
Makaron pełnoziarnisty z warzywami i kurczakiem 151

dość duże kawałki, marchewkę osobno. Z ugotowanych udek usunąć skórę, mięso obrać od kości i dość drobno pokroić. Rozgrzać patelnię ( bez tłuszczu) i wrzucić na nią pokrojone marchewki. Dość często mieszając podsmażyć je chwilę, następnie dodać resztę warzyw. W międzyczasie wstawić wodę na makaron.  Warzywa podsmażyć chwilę,dodać szczyptę suszonych ziół, a następnie podlać odrobiną wody i przykryć pokrywą

Lubię to gotuję
Makaron Z Sosem Mięsnym I Warzywami 192

Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. 2. Marchewkę, korzeń pietruszki oraz seler ścieramy na tarce na grubych oczkach. Rozgrzewamy patelnie z olejem/oliwa i przesmażamy pokrojona w kostkę cebulkę, kiedy delikatnie się zeszkli dodajemy warzywa i przesmażamy całość kilka minut. 3. Następnie przekładamy mięso do naszych warzyw z cebulką i przesmażamy rozdrabniając je na malutkie kawałki. Przyprawiamy całość solą

Gotowanie...to proste !
Zupa pieczarkowa + film 170

seler kroimy w małą kostkę. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i całość gotujemy około 20 minut do momentu aż warzywa będą miękkie. Cebulę drobno siekamy a oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzucamy posiekaną cebulkę i delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszając, dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażymy do odparowania

Smakowite Dania
ZUPA KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW 193

Umytym szparagom oderwij główki (odłóż na później) , odłam zdrewniałe końce (pękną same w odpowiednim miejscu pod naciskiem palców) i obierz szparagi obieraczką do warzyw. Pokrój na 2-2,5 cm kawałki. W garnku podgrzej bulion. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec dodaj starty czosnek, ziemniaki i szparagi (bez główek) i podgrzej wszystko

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania