warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:165/829)

Antica Pasta i sos Bolognese 174

się sól, pieprz szczypta cukru i cynamonu oregano bazylia jeden rozgnieciony goździk jeśli lubicie to ½ szklanki czerwonego, wytrawnego wina – u nas się pomija Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, na to dajemy posiekane drobno wszystkie warzywa i lekko rumienimy. Dokładamy mięso i smażymy do momentu zbrązowienia. Dokładamy passatę, koncentrat i skórkę z parmezanu. Gotujemy na wolnym ogniu jakieś 30 min. Dodajemy

ladykitchen
Kurczak z orzeszkami ziemnymi po chińsku 230

lodówki na co najmniej godzinę i w tym czasie kroimy paprykę, cebulę i pora ( w przypadku braku pora pasuje tez szczypiorek ale dodajemy go na patelnie na samym końcu z pietruszką). Podsmażany mięso i warzywa na oleju. Kurczaka lepiej smażyć osobno i potem dodać do warzyw bo potrzebuje trochę więcej oleju przez to że jest "pomazany" masłem orzechowym. Dodajemy zmiażdżony

Lubczyk i Wanilia
103. Zielona zupa szpinakowa 100

Czosnek  5-6 ząbków Świerzy szpinak 300 g Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatałowa Przygotowujemy bulion warzywny według przepisu na opakowaniu lub robimy ze świeżych warzyw. Cebulę drobno siekamy i dusimy na oleju na patelni. Kiedy już będzie miękka dodajemy posiekany czosnek i świeży szpinak. Dusimy do miękkości  Doprawiamy. Zawartość naszej patelni wrzucamy do garnka z bulionem warzywnym

Jadło i czytadło
Kapuśniak 118

doprowadzamy do wrzenia i szumujemy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz 10 ziaren pieprzu. Gdy mięso będzie już miękkie dorzucamy pokrojone w kostkę warzywa: marchew, seler, pietruszkę. Gotujemy ok. 10 minut.  Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę z grzybami, które wcześniej zaparzamy w wodzie. Przesmażamy kilka minut i dodajemy do wywaru. W płynie ląduje również pokrojona

Kuchnia Beaty
Pielmieni. Pierożki nadziewane kurczakiem i warzywami 196

kroimy na kawałki i oba składniki przekładamy do blendera - miksujemy Cukinię obieramy, kroimy na kawałki, to samo robimy z pietruszką i marchewką Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy mięso z cebulą W między czasie warzywa przekładamy do blendera i również siekamy. Dodajemy do podsmażonego mięsa z cebulą, przyprawiamy i wszystko razem chwilę podsmażamy Następnie wszystkie składniki ponownie przekładamy do blendera

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Włoskie calzone 202

dużo wody, wtedy trzeba dodać więcej mąki. Ciasto po raz kolejny odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie możemy przygotować sobie składniki do farszu, pokroić warzywa, zetrzeć ser, pieczarki delikatnie podsmażyć z cebulą na patelni. Lepiej je wcześniej podsmażyć, bo pieczarki zawierają w sobie dużo wody. Smażymy także kurczaka pokrojonego w kostkę.  Ciasto dzielimy na tyle części, ile chcemy przygotować

upichcic
ZUPA GRZYBOWA - NAJLEPSZA 317

wrzuć z powrotem na patelnię, a następnie dodaj namoczone suszone grzyby i podsmaż krótko całość (około 3 - 4 minuty). Jeśli nie dodajesz mrożonych grzybów, na patelnię do cebuli wrzuć od razu szuszone grzybki. Gdy warzywa z wywaru zmiękną dodaj do nich grzyby z cebulą, dołóż jeszcze 1-2 łyżki  masła, posól, popieprz. Gotuj zupę jeszcze jakieś 15 minut

Słodko-Słony Świat Ilony
ŻUREK KUJAWSKI 198

Kiełbasę zalać wodą,zagotować, zmniejszyć ogień i parzyć ok 15 minut. Wyjąć, do wody po kiełbasie dodać warzywka, przyprawy oraz pokrojone grzybki.Gotować do miękkości warzyw wraz z pokrojonymi w sporą kostkę ziemniakami. Na patelni  podsmażyć pokrojony w kostkę boczek oraz część białej kiełbaski pokrojonej w plastry.Żur wylać ze słoika do osobnej miseczki, dodać kilka łyżek gorącego wywaru

Walijskie Pichcenie
Roladki schabowe 378

mięsa wieprzowego wykałaczki olej Kotlety dokładnie rozbić i natrzeć przyprawą. Ogórek, paprykę i cebulę posiekać i wszystko razem wymieszać. Na każdy kotlet nałożyć łyżkę warzyw. Zawinąć mięso i spiąć wykałaczką. Krótko obsmażyć na patelni a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać tłuszczykiem z patelni i kilkoma łyżkami wody. Przykryć naczynie* i zapiekać 25 minut w temperaturze 200°C. *Jeśli

Złote przepisy
Diet food - pomysł na posiłek do pracy 343

wyglądem przypomina makaron sojowy, jednak w odróżnieniu od niego pachnie bardzo specyficznie, jednak po wymieszaniu jej z pozostałymi składnikami, zapach znika i zapominamy o nim. Warzywa kroimy tak jak lubimy najbardziej :) Wszystkie przekładamy na patelnię, dodajemy łyżkę oleju, odrobinę wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Po kilku minutach dodajemy chilli, która m.in. ma właćiwości wspomagające odchudzanie, gdyż nawet

Taste Of My Day
Łopatka w sosie chrzanowym 219

słoiczka - 3 łyżki masło - 1 łyżka wywar z mięsa - 1 szkl sól i pieprz  PRZYGOTOWANIE: Łopatkę umyć, osuszyć, obsmażyć z obu stron na patelni.  Przełożyć mięso do rondla, podlać gotowaną wodą, gotować.  Warzywa obrać, opłukać dodać do mięsa.  Cebulę obrać, opiec nad gazem, dodać do mięsa razem z przyprawami, gotować do miękkości mięsa. Mięso wyjąć, ostudzić

Kuchnia Danusi
Zupa pieczarkowa ze śmietaną i koperkiem 344

mały por 1/4 selera 2 podudzia z kurczaka sól, pieprz 3 duże ziemniaki 100 ml śmietana 36 % 1 łyżka oliwy Przygotowujemy bulion warzywny z warzyw, ugotowany na podudziach z kurczaka. Rozgrzewamy na głębokiej patelni oliwę,wsypujemy 3/4 umytych, osuszonych i pokrojonych w plastry pieczarek, wraz z pokrojoną w kostkę cebulką i dusimy pod przykryciem. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, lekko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jamie, Jamie, Jamie... 175

limonki, solą pieprzem. Kroimy brokuły na nieduże kawałki i dokładamy razem z kurczakiem jako dolne piętro do parownika. Prażymy sezam na suchej patelni. Myjemy ogórka, kroimy ogórka na wstążki obieraczką do warzyw. Zalewamy sosem sojowym, octem ryżowym, dodajemy ziarna kolendry. Całość mieszamy i odciskamy. Przekładamy do miseczki suchego ogórka. Gdy kurczak się zetnie podajemy bułeczki, kurczaka, prażony sezam, sałatkę

Brzuszki Łakomczuszki
Wołowe roladki mojej Mamy 172

patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy na nim rolady ze wszystkich stron.  Pozostałą połowę cebuli, marchewkę i łodygę selera kroimy w kosteczkę. Rolady z patelni przekładamy na talerz; na tym samym tłuszczu podsmażamy warzywa. Na podduszone warzywa kładziemy rolady i dodajemy 2 filiżanki wody/rosołku w kostce. Rolady powinny być w około ½ zanurzone w płynie. W czasie duszenia garnek powinien

Mia Cucina Sofieta
Kurczak duszony z cukinią i papryką 243

Paprykę pokroić w kostkę a małe cukinie w plasterki (moje cukinki miały 10-15 cm długości). Pierś kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażyć, gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko aż mięsko i warzywa zmiękną. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zestawić z ognia, dodać śmietanę

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania