w sosie grzybowym - 1000 przepisów (strona:36/67)

Pierś z kurczaka z kapustą i grzybami na dwóch kaszach 168

ziarnami na talerze.Dodałam kurczaka z kapusta i grzybami i marchewką. Polałam sosem i winegretem Monini classico.Całość posypalam ziarnami.Danie bardzo zdrowe, sycące ale zarazem bardzo lekkie.Lekko grzybowy smak w sosie serowym z nutą winegretów Monini....zapytajcie dzieci !Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa grzybowa 214

Uwielbiam grzyby  i generalnie smakują mi we wszystkich wytrawnych potrawach, najbardziej chyba sosach, choć zupa grzybowa również należy do moich faworytów. Zrobiona na rosole jest wyborna, zatem polecam. Składniki: 1 korpus z kurczaka ( u mnie 500 g) 1 duża marchewka  1 nieduży por 2 nieduże ziemniaki garść suszonych podgrzybków 350 g pieczarek garść mrożonego koperku

Gosia gotuje
Wołowina w sosie teriyaki z makaronem razowym 211

oliwek 1 łyzeczka oregano 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego świeżo mielony pieprz 10 pieczarek 1 duża marchewka 1 saszetka sosu teriyaki blue dragon 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego makaron razowy PRZYGOTOWANIE: Mięso należy pokroić w plastry o grubości do 2 cm, następnie w paski. Umyć i zamarynować w mieszance sosów z dodatkiem przypraw (oregano, czosnek niedźwiedzi

ClauditteMissCooking
Duszone udźce indyka 165

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) około 20 ml sosu sojowo-grzybowego 3 ząbki czosnku około 2 łyżek ziół dalmatyńskich 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej Sposób wykonania: Umyte mięso kroimy na porcje, nacieramy sosem, czosnkiem i ziołami. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie rozgrzewamy w dużym garnku olej i wkładamy mięso. Smażymy do zarumienienia

Qchnia po prostu
Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym 198

bulionu warzywnego 200g pieczarek mała cebula ok. 200 ml buliony grzybowego 2 łyżki mąki 3 łyżki śmietany ziemniaki świeży koperek sól pieprz Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym – przepis Polędwiczkę myjemy, osuszamy, kroimy w medaliony i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Medaliony obsmażamy na patelni z każdej strony. Następnie przekładamy je na drugą patelnię razem z liśćmi pora(...)minut). W rondelku szklimy drobno pokrojoną cebulę i jak będzie już szklista dodajemy do niej pokrojone w kostkę pieczarki. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy bulionem grzybowym i dusimy ok. 15 minut. Sos pieczarkowy zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie i całość dusimy jeszcze przez 2-3 minuty na wolnym ogniu cały czas mieszając. Polędwiczki podajemy z sosem pieczarkowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tatowy pomysł na obiad 179

dzięki czemu było szybciej) garść mrożonych warzyw typu mieszanka chińska 4 zamarynowane kotlety schabowe (przepis we wpisie z dnia 6 czerwca 2013 ) 1 łyżka masła czosnkowego 1/2 łyżeczki sosu sojowo-grzybowego Tao-Tao Przygotowanie: Warzywa przysmażamy przez chwilę na maśle czosnkowym. Masełko - też mężowej produkcji... ... a na masełku warzywa Dodajemy ugotowany na sypko ryż i skrapiamy sosem sojowym. ... ryzio

Kuchnia po mojemu
TRADYCYJNE GOLABKI Z PILZNA 155

soli i bulionu (drobiowego lub jarzynowego). Całość przykrywamy i wkładamy na 2 godziny do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach.  Krok 5. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem - pomidorowym lub grzybowym, dalej pieczemy, tak około jeszcze przez 1 godzinę.  *część gołąbków możecie poddusić w piekarniku, wyjąć, ostudzić i zamrozić. Kiedy potrzeba, wyjmujemy i od razu wkładamy do nagrzanego(...)piekarnika, polewamy ulubionym sosem i pieczemy. Mamy gołąbki świeżo przygotowane, a o wiele szybciej :) Smacznego :)   *zdjęcie dzięki National Geographic

Moja Książka Kucharska
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 343

łączymy z przestudzonym , podsmażonym porem. Na przygotowanym , rozbitym schabie , rozkładamy farsz i zwijajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane roladki obsmażamy na złoty kolor na oleju. Sos serowo-grzybowy W garnku roztapiamy łyżkę masła , wrzucamy pokrojone pieczarki , lekko podsmażamy i zalewamy wodą (ok. 1/2 ). Wrzucamy kostkę sera i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Na końcu używamy blendera

Różne smaki w kuchni
MENU na spotkanie z przyjaciółmi; MENU na proszony obiad 159

mozzarellą i suszonymi pomidorami mała przerwa i czas na pyszną kawę serwowaną z: Włoskie tiramisu  Propozycja II Zupa krem ze świeżego ogórkaSznycel wieprzowy z oscypkiem w sosie serowo-grzybowym po małej przerwie czas na kawkę i:  Sernik z brzoskwiniąPropozycja IIITajska zupa Roladki z kurczaka w cieście naleśnikowym Mini torciki bezowe

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Gulasz wieprzowy z łopatki 155

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 600-700g mięsa wieprzowego z łopatki 2 średnie cebule 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego świeżo mielony czarny pieprz, odrobina majeranku szczypta pieprzu cayenne oraz granulowanego czosnku. Jeśli nie mamy może być zmiażdżony świeży ząbek. Jeśli zaś nie lubimy możemy pominąć ale zapewniam

W garach u Gosi
Sos grzybowy 125

przyniósł mi z lasu duuuuuże wiadro grzybów nie pozostało mi nic innego jak się z nimi "rozprawić" :). Większą część pozostawiłam do ususzenia a cała reszta wylądowała w sosie i w zupie grzybowej. A ja czekam już na następne grzybobranie;) Przyrządzając sos bazowałam na tym przepisie ( klik ), nie dodałam jednak ani wina ani piwa. Sos wyszedł gęsty i aromatyczny

My simple kitchen
Chicken Tandoori 215

zapachu do garam masali, ale mniej słodka, z bardziej wyczuwalnym aromatem kolendry i kminu rzymskiego. Dość pikantna, lekko słonawa w smaku. KLIK 1 czerwona papryczka chilli 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego Tao Tao 1 zielona papryczka chilli 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka prażonego sezamu 3 łyżki oliwy 1 marchewka Przygotowanie: Mięso układamy jedno obok

ClauditteMissCooking
Okrasa łamie przepisy: Zimą nad morzem (odc. 149) 457

wyrobionej masy z dorsza, dłońmi zwilżonymi w oleju, formujemy zgrabne klopsiki wielkości dużego orzecha włoskiego. Uformowane klopsiki parzymy w osolonym wrzątku przez 10 minut. Sposób pierwszy – klopsiki w sosie ogórkowo-grzybowym: do nagrzanego naczynia wlewamy odrobinę oleju, przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i posiekane grzyby. Do podsmażonej cebuli i grzybów dorzucamy pokrojone w kostkę kiszone ogórki, chwilę smażymy,. Doprawiamy(...)posiekaną ostrą papryczką, miodem, pieprzem, sokiem z cytryny, na koniec łączymy z kwaśną gęstą śmietaną. Na talerze wykładamy sos z grzybów i ogórka, na to wykładamy odcedzone, gorące klopsiki z dorsza, doprawiamy sokiem i startą skórką z cytryny, dekorujemy plasterkami ostrej papryczki. Sposób drugi: gorące klopsiki przekładamy do słoika i zalewamy sokiem z kiszonych ogórków. Trzymamy w chłodnym miejscu. Należy

WojnaNaSmaki.pl
Placuszki z kaszy gryczanej z sosem z suszonych borowików 220

Dzisiejsze placuszki możecie podawać z sosem mięsnym lub grzybowym, ale równie dobrze możecie jeść je same, bo bez dodatków smakują równie dobrze. Takie placki to też dobry sposób na wykorzystanie kaszy, która została Wam z obiadu z poprzedniego dnia. Ja wykorzystałam do ich przygotowania kaszę gryczaną błyskawiczną, którą razem z innymi produktami otrzymałam niedawno dzięki uprzejmości firmy Sonko. Placuszki(...)bezglutenowe dzięki czemu mogą jeść je także osoby z nietolerancją glutenu! Sos też może być taki jeśli nie zagęścicie go mąką. Następne w planie mam placki ryżowe na słodko, mam nadzieję, że będą równie udane jak te dzisiejsze :) Składniki na obiad dla 4 osób:Placki: 2 woreczki kaszy gryczanej (2x100g) - u mnie kasza gryczana w 6 minut Risana 3 jajka

Ze smakiem i z pasją