To danie, to po prostu bardzo smaczny sycący obiad: kawałki kurczaka z chrupiącą skórką i delikatnym mięsem oraz gęsty śmietankowy sos. W sosie znajdziemy dwa rodzaje grzybów o skrajnie różnym pochodzeniu: prawdziwka, czyli króla leśnych ostępów i pieczarkę - władczynię supermarketowych półek. Co w tym towarzystwie robi dynia? Jest świetną swatką, która łagodnie łączy smaki i zapewnia dobrą, nieco słodką atmosferę, stopniowo się zagęszczającą. ;) Marzena ma rację, kiedy pisze o delikatnym (ale uniwer... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...