w sosie grzybowym - 1000 przepisów (strona:34/67)

Placki z warzywami 136

jakiś czas porcję smażonych warzyw. Z dodatkami sosów lub nie. Smakują zarówno na ciepło, jak na zimno. Możecie wcinać same bądź z dodatkiem, np. sosu śmietanowego, grzybowego. Moja Mama posypałaby je cukrem - może to też rozwiązanie, które Wam się spodoba:) A jakie Wy placki lubicie? Składniki: 1,5 mączystych ziemniaków 2 duże marchewki 200 g pieczarek 2 średnie

Zasmakuj Kuchni
Kopytka - sprawdzony przepis 174

masłem . Moim ulubionym dodatkiem jest bułka tarta z masłem i odrobiną cukru. Jeśli macie ochotę nadać im nieco innego charakteru, zaserwujcie je jako dodatek do mięsa polane np. sosem pomidorowym, grzybowym lub pieczeniowym . Więcej

Okolice Palnika
Kluski śląskie z delikatną skórką cytrynową 215

Tradycyjne kluski z dziurką, które najlepiej smakują z różnymi sosami, np. sosami mięsnymi, grzybowymi. Do tego surówka z kapusty, buraczków, ogórków lub marchewki i obiad gotowy. Tani i pyszny obiad z dodatkiem delikatnej nuty cytrynowej ;) do tego można zrobić ich zawsze więcej, odgrzać w piekarniku lub podsmażyć na rumiano na masełku i zjeść polane

Zasmakuj Kuchni
RAVIOLI Z RICOTTĄ I BAZYLIĄ 175

fikuśne pierożki "urzekły" moje kubki smakowe pierwszy raz we Włoszech i do dzisiaj mam do nich wielki sentyment. Nadzienie moich sycylijskich pierożków było bardziej finezyjne: farsz grzybowy z sosem krewetkowym. Wierzcie mi, niebo w gębie! (przepis kiedyś pojawi się na blogu). Ja natomiast dzisiaj proponują wersję lżejszą, równie pyszną. Może dla niektórych jest to nieco czasochłonne danie, ale jaka duma

Calzonella.com
ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA 177

pokolenie. Najlepsza to taka, którą przygotuje babcia. Babkę można podawać na gorąco jak i na zimno. Pokrojona w plastry lub romby prezentuje się wspaniale. Można polać ją sosem, najlepiej grzybowym lub podać z podsmażonym wędzonym boczkiem. Pyszności. A gdy zostanie na następny dzień można ją podsmażyć i dalej będzie pyszna. Babka jest zdrowszą wersją placków ziemniaczanych, gdyż placki

Kuchnia Paulettes
Penne z pieczarkami i ciecierzycą 175

plasterki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Dorzucamy ugotowaną ciecierzycę i zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie, sól oraz mielone grzyby. Te dwa ostatnie składniki możemy zastąpić kostką grzybową. 4. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą. Doprawiamy śmietaną, sokiem z cytryny, musztardą, tymiankiem i kolorowym pieprzem. 5. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Podajemy z makaronem penne i ewentualnie

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Warkocz z polędwicy wieprzowej 208

naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180st C przez ok 30 minut. Następnie naczynie odkrywamy, by mięsko mogło nabrać odpowiednich "rumieńców". Podajemy z ziemniaczanymi kluseczkami i sosem np. grzybowym, pieczarkowym. Wpis bierze udział w konkursie organizowanym na stronie Durszlak.pl, gdzie można wygrać wspaniałe nagrody m.in. marki #Ambition

Kuchnia w czekoladzie
Warzywne placuszki z mąki gryczanej 88

szybko zrobić obiad? Znudziły się Wam naleśniki? Nic prostszego – przygotujcie te przepyszne warzywne placuszki. Ciepłe, aromatyczne podane z surówką (a jeżeli chcecie, można do nich zrobić jeszcze sos no grzybowy) skradną Wasze serce i rozpieszczą podniebienia! Do przygotowania ok 10 placuszków potrzebujemy: – 1 filiżankę mąki gryczanej – 1 filiżankę purre warzywnego (ja użyłam marchewkę i groszek, ale można

Szybko Tanio Smacznie
Kotlety z płatków owsianych z pieczarkami, marchewką i żółtym serem. 156

układamy kotleciki i smażymy z obydwu stron po kilka minut, na rumiano. Odsączamy ewentualnie z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Takie kotlety śmiało można podać z dowolnym sosem, pieczarkowym , grzybowym lub pomidorowym. Smacznego :)   Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/.

Sama słodycz i szczypta chili
Najlepsze Placki z Cukinii 170

dość dobrze doprawione dla uzyskania najlepszego smaku). Wszystko razem dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy po ok. 4 minuty z każdej strony na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z ulubionymi sosami (np. grzybowym) lub "solo". Moje posty

Słodka Strona
Gołąbki pieczone 192

dopiekamy gołąbki. Gotowe podajemy jak kto lubi i z czym lubi, a wybór jest niemały. Gołąbki pieczone podałam ze zrumienionym boczkiem i cebulką, ale można tradycyjnie – z sosem pomidorowym, grzybowym… i nie tylko. Jest to potrawa dosyć pracochłonna i czasochłonna, ale efekt jest wart poświęconego i czasu, i pracy. Z powyższych proporcji zrobiłam 44 gołąbki. Dobór składników, proporcje

mojewypiekiinietylko
Ukraińskie gołąbki z kaszą i ziemniakami. 175

pomiędzy gołąbkami umieścić pomidory z puszki. Przykryć i wsadzić do piekarnika na 1 i 1/2 godziny (170 stopni). Jeżeli nie używamy pomidorów, gołąbki należy podać z osobno przyrządzonym sosem: pomidorowym, grzybowym lub koperkowym. Przybrać koperkiem

zadanie-gotowanie
Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym z podgrzybkami 192

się zagotuję. Doprawiamy pieprzem. Rozgrzewamy grillową patelnię. Smażymy polędwiczkę ok. 20 minut. Po tym czasie odkładamy na chwilę na deskę, aby mięso odpoczęło. Kroimy na plastry i polewamy sosem śmietanowo - grzybowym. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Serviettenknödel -roladka do mięsa z suchego pieczywa. 196

wody, ściągamy warstwę ściereczki, folii i kroimy na plastry 1,5-2 cm. Smacznego! Podajemy do mięsa jako zamiennik ziemniaków, klusek, ryżu itp. Najlepiej smakuje z pieczeniami w sosie np grzybowym lub pieprzowym

Tagebuch po polsku
Kugiel - Baba ziemniaczana 205

solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Piec 30 min (z termoobiegiem)  Podawać z mlekiem lub kefirem. Równie dobrze Kugiel smakuje odsmażany podany z sosem mięsno grzybowym

Gotowanie jest łatwe