plastikowego pojemnika z 2-3 łyżkami oleju, kilka razy poruszając obtaczam każdą kluskę w tłuszczu. Nie trzeba mówić, że takie kluski są idealnym dodatkiem do gulaszu lub grzybowego sosu. Jeśli chcecie je odgrzać na drugi dzień, zróbcie to w mikrofali, w garnku na parze albo na patelni do której wlejecie trochę wody zamiast oleju. Świeżo ugotowane, podane tylko ze skwarkami
Karo in the Kitchendodatkiem dyni. Lżejsze, zdrowsze a przede wszystkim o nowym, interesującym smaku. Bardzo dobrze sprawdzają się z mięsem, a nawet na słodko. W tym przepisie podamy je razem z sosem grzybowym
Milion Smakówmleczko kokosowe, dokładnie mieszamy. Ja dolewam jeszcze ok. 1/2 szklanki wody z gotującego się makaronu (dwie łyżki wazowe), by rozrzedzić sos (można dodać także gorącą zwykłą wodę). Do sosu grzybowego z kurczakiem dorzucić ugotowany makaron i całość wymieszać przed podaniem. Można posypać pokrojonym szczypiorem. Smacznego
Smaczne ZdroweSkładniki: pół większej cukini połówka żółtej cebuli 1 większa czerwona cebula ok 400 g pieczarek pęczek natki pietruszki 1 średnia marchewka 300 g ryżu sos sojowy - grzybowy ciemny sos sojowy sól, pieprz szczypta imbiru 2 jajka 7 łyżek bułki tartej Z takiej porcji wyszło mi 28 kotlecików Przygotowanie: Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce (duże oczka) tak samo marchewkę
Gaździnka warzyjajkiem i podzielić na 6 równych części. Na każdy kawałek ciasta nałożyć farsz ,zawinąć ,posmarować wierzch rozmąconym jajkiem. Piec przez 25 min w temperaturze 180 stopni. Podawać z sosem grzybowym
R'n'G Kitchenktóry smakuje dobrze na zimno i na ciepło. Jest dobrym dodatkiem do kotletów i pieczeni, ale też można go podać z daniami z grilla. Dodatek marchewek do sosu grzybowego daje mu ciekawą nutę smakową i poprawia kolor - no i oczywiście daje więcej witamin i składników odżywczych
Milion Smakówdusić na wolnym ogniu. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Kiedy sos jest zbyt rzadki można dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozrobionej w małej ilości wody. Doprawić sos. karkówka w sosie grzybowym
O kuchni z uczuciemgorącym rosołem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut. Wyłączamy piekarnik i naczynie pozostawiamy jeszcze na 10-15 minut. Najlepiej smakują z sosem grzybowym lub pomidorowym. Smacznego
Maminek kulinarnyminuty - uwaga na ogień, nie powinny wrzeć tylko lekko bulgotać. Wyciągać łyżką cedzakową na duży talerz, polewać smażoną cebulą. Można podawać ze śmietaną, surówką z kapusty lub polane sosem grzybowym
Kuchnia Prezydentowejnożem na każdym kotlecie z obu stron nacinamy kratkę i smażymy na oleju aż będą rumiane. Dobrze jest podawać je z jakimś sosem. Ja z Madzią mieliśmy jakiś zamrożony sos grzybowy z jakiegoś obiadu. Nadał się idealnie. Do tego tak na szybko Madzia zrobiła jakąś suróweczkę. Pychota! Na samym początku Magda w ogóle nie chciała jeść tych kotletów
Marder&Marder Manufacturezgłodniałem. A że weekend był to mogliśmy nieco więcej fajnych rzeczy zrobić. Tak więc powstały właśnie te rolady z polędwiczki, do tego - jako kolejne danie - klops nadziewany w sosie grzybowym i ziemniaki boulangère. Prawdziwym hitem były właśnie te ziemniaki. Niby prosta rzecz: krojone w talarki i pieczone w bulionie. Ale po wchłonięciu tego bulionu były po prostu fantastyczne
Marder&Marder Manufactureogródka mojej Mamy :) Takie zawsze sa lepsze od tych kupionych w sklepie :) Wiem też, że każdy ma swój sposób pochłaniania tych pyszności. Niektórzy jedzą je ze śmietaną, sosem grzybowym lub pieczarkowym, czy ketchupem. Mój ulubiony sposób na zniknięcie placków z talerza to ten z cukrem. Zdecydowanie ulubiony Składniki: ok 1,5 kg ziemniaków 2-3 łyżki mąki pszennej
ChilliJemyjajkami i gdy masa jest za rzadka wsypać odpowiednią ilość bułki tartej. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju. Można podawać na Wigilię z sosem grzybowym
Tradycyjna Kuchniaśpiewają oburzeni końcem lata podczas gdy grzybiarze bardziej optymistycznie patrzą na świat Co zrobić gdy po udanej wycieczce do lasu półki z marynowanymi grzybkami pękają w szwach, a na sos grzybowy nie możecie już patrzeć? BIGOS!!!! Tradycyjny, sycący, pachnący grzybami Mniam ! Składniki: 1,5 kg białej kapusty 1 kg kiszonej kapusty 0,7 kg kiełbasy 1,3 kg łopatki(...)płuczemy wrzucamy do garnka w którym będziemy robić bigos (min 5l) i zalewamy bulionem. Bulion najlepiej jak jest nasz własny. Jeżeli nie mamy to wiadomo, kostka wołowa bądź grzybowa i litr wody. Kapustę z bulionem gotujemy na małym ogniu aż nie zmięknie. W międzyczasie zabieramy się za kapustę kiszoną. Jeżeli jest mocno kwaśna można ja przepłukać w ciepłej wodzie
Kulinarna Patilogiabardziej zielono. I dobrze - bo im bardziej zielono, tym zdrowiej. Na jeden z niedzielnych obiadów przygotowałam ostatnio na "zielonym talerzu" medaliony z polędwicy wołowej z śmietanowym, grzybowym sosem. Obiad jak z restauracji a przyjemność jedzenia nie do opisania
Milion Smaków