w sosie grzybowym - 1000 przepisów (strona:37/67)

Stir fry z kurczakiem i makaronem chow main 186

domowym zaciszu wystarczy głęboka patelnia. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 6 średnich pieczarek 1 - 2 cebule dymki  - szczypior 6 łyżek ciemnego sosu sojowo-grzybowego łyżka octu ryżowego 2 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 marchewki puszka kiełków fasoli mung chili (opcjonalnie) 300 ml wody sól pieprz cytryna makaron chow main Wykonanie: Kurczaka(...)Marchewkę kroimy w słupki, paprykę w paski i pieczarki w talarki, dodajemy do kurczaka. Chwilę smażymy, po czym dodajemy starty imbir (na najdrobniejszych oczkach), czosnek przeciśnięty przez praskę, sos sojowy i ocet ryżowy. Całość smażymy ok 10 min. W 300 ml wody rozmieszamy 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej, która zagęści sos. Wodę ze skrobią dodajemy do kurczaka z warzywami, gotujemy

IMPRESJA SMAKU
Barszcz prawie ukraiński 247

włoskiej kapusty 1 mała papryczka chilli duża garść groszku cukrowego garść fasolki szparagowej 3 ziemniaki kilka kwiatów kalafiora romanesco garść natki pietruszki garść koperku 5-6 łyżek sosu sojowego 1 grzybowa kostka rosołowa 1 łyżeczka suszonej czerwonej papryki 1 łyżka cukru 2-3 łyżki octu jabłkowego Pałki umyć i zalać zimną wodą. Gotować na wolnym ogniu. Cebulę podpiec(...)ziemniakami ). Dorzucić pokrojoną kapustę, kawałki fasolki szparagowej i pokrojony w plasterki por. Dodać kostkę rosołową i podsmażoną cebulę. Jak warzywa lekko zmiękną dodać ziemniaki, groszek cukrowy i kalafior. Doprawić sosem sojowym, pieprzem, papryką, cukrem i octem jabłkowym.  Na koniec dorzucić posiekany czosnek , natkę pietruszki, koperek i chilli. Doprawiając pamiętaj, że to twoje kubki smakowe ustalają smak więc nie musisz

Jemy Pijemy
Kartacze (cepeliny) w sosie ze świeżych grzybów leśnych. 208

Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju potrawy mączne, najbardziej kluchy ;) I tak, co najmniej raz w tygodniu, gotuję kopytka, kluski śląskie, pyzy, pierogi lub (niestety rzadziej) knedle. Do tego obowiązkowo sos mięsny lub grzybowy i surówka, ostatnio najczęściej z kiszonej kapusty ;) I tak było wczoraj i dzisiaj. Na obiad były kartacze, czyli cepeliny, czyli większe pyzy o charakterystycznym owalnym kształcie. Danie wywodzi(...)muszę przyznać, że wersja mojej babci jest o niebo lepsza. Dziś przedstawię właśnie jej wersję, lecz z nieco innym nadzieniem. To co, głodni? Zapraszam!!! Składniki na kartacze (cepeliny) w sosie ze świeżych grzybów leśnych: 1200 g obranych, ugotowanych w osolonej wodzie, przeciśniętych przez praskę ziemniaków (zimnych) 800 g obranych, surowych startych na tarce o drobnych oczkach 1 jajko 2 łyżki

Rozpustne gotowanie
Pieczeń z karkówki w grzybowym sosie 220

karkówki 1 łyżeczka gorczycy białej na sos sos który otrzymamy po upieczeniu pieczeni garść grzybów suszonych 1 cebula szczypta estragonu sól pieprz oregano szczypta suszonej chili 1 łyżeczka sosu sojowego-grzybowego 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki kukurydzianej Karkówkę umyć. W litrze wody rozpuścić sól, dodać wino ziele ,pieprz, i listek laurowy. Mięso namoczyć na 2-3 doby (moje mokło(...)piekarnika nagrzanego do 210 st na półtorej godziny, po tym czasie rozerwać folę i przez jeszcze pół godziny piec by mięso się zrumieniło. Grzybki uprzednio namoczyć i ugotować. Sos w który wypiekł się z pieczeni przelać do garnuszka, dodać grzyby, trochę wywaru i uzupełnić wodą tak do poj ok 800 ml. Dodać pokrojoną cebulę, odrobinę estragonu, zagotować. Przyprawić do smaku

Gotowanie jest łatwe
Kulki mięsne z jagnięciny 169

doskonałą zagryzką imprezową dla mięsożerców. Podałam do nich mój ulubiony sos czosnkowy. Kulki mięsne, możecie również podać na ciepło do dania głównego, z ryżem lub makaronem w sosie pomidorowym lub grzybowym. Składniki: mięso mielone jagnięce 500 g, jajko 1 szt, kolendra mielona 2 łyżeczki, kmin rzymski 1,5 łyżeczki, czosnek 2 ząbki, cebula 1 szt, sól i pieprz(...)masy mięsnej formujemy w dłoniach małe kulki i kładziemy na rozgrzanym oleju. Smażymy z każdej ze stron na rumiany kolor. Usmażone kuleczki kładziemy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem

kulinarne odsłony pati
Szpinakowe placki ziemniaczane 215

nieudane też były) i przygotowałam z nim placki ziemniaczane. Tradycyjne też mi smakują, ale czasem trzeba sobie odmienić, choćby właśnie tym jednym składnikiem. Najlepsze ze śmietaną, sosem mięsnym lub grzybowym albo po prostu bez dodatków, takie chrupiące i pachnące :) Składniki: 10 większych ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 100g świeżego szpinaku baby ok 4-5 łyżek mąki(...)Dodajemy posiekany drobniutko szpinak, cebulę i czosnek oraz jajko i mąkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Z tak przygotowanej masy smażymy na oleju cienkie placki. Podajemy z surówką, mięsem lub sosami

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak w słodko- kwaśnym sosie z cukinią. Szybki obiad po chińsku. 186

ząbek czosnku 3 łyżki oleju 1 marchewka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 krążków ananasa z puszki 3/4 szklanki soku z ananasa z puszki łyżeczka przecieru pomidorowego 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego lub sojowego sól i pieprz do smaku duża szczypta mielonego imbiru Filet oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do miski i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Cebulę pokroić(...)wszystkich stron ok 3 min. Dodać ananasa i wszystko wymieszać. Trzymać jeszcze na wolnym ogniu  ok. 3 min. Mieszać. W kubku połączyć sok z ananasa z sosem sojowym i przecierem. Wlać na patelnię, przyprawić imbirem, solą i pieprzem do smaku. Gotować jeszcze wszystko na wolnym ogniu kilka minut (3-4). Nie za długo, bo mięso

Maślane ciasteczko
Wołowina w sosie słodko-pikantnym TaoTao 192

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ: 200 ml sosu słodko-pikantnego chilli TaoTao 5 łyżek ciemnego sosu sojowo-grzybowego TaoTao świeży imbir pokrojony w bardzo cieniutkie paseczki tzw nitki (kawałek około 3 cm) 5 ząbków czosnku pokrojone w cienkie plasterki 1 zielona papryczka pepperoni pokrojona w cienkie krążki 400-500 g mięsa wołowego rostbef - pokroić w kosteczkę  POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO WYKONANIA DANIA(...)wiem ile czasu to trwało, skupiłam się na tym aby dobrze obsmażyć mięso).  Następnie dodajemy marynatę i pozostałe składniki. Ja dolałam także niepełną szklankę wody, żeby uzyskać więcej sosu :). Podsmażyłam około 10 minut i zmniejszyłam moc kuchenki. Dusiłam pod przykryciem około godziny

ClauditteMissCooking
GNOCCHI SZPINAKOWE czyli KOPYTKA PO WŁOSKU 199

GNOCCHI to popularne we Włoszech ziemniaczane kluski z dodatkiem szpinaku,które można podawać z różnymi sosami np.pomidorowo-bazyliowym, grzybowym,pesto. Istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy.   Są podobne do polskich kopytek i doskonałym dodatkiem do obiadu, bądź stanowią samodzielne danie. Składniki: 1 kg ziemniaków paczka mrożonego szpinaku (świeży około 400 g) 1-2 łyżki masła lub 2 łyżki(...)każdego wgłębienie. Zagotowałam osoloną wodę w garnku i  gotowałam kluski około 2-4 minut aż wypłyną na powierzchnię. Ostrożnie odsączałam i układałam na talerzach. Ja podałam gnocchi z sosem pieczarkowym-ale jak pisałam powyżej, można podawać je z sosem pomidorowym, bazyliowym,pesto,śmietanowym. Można również posypać je parmezanem bądź podawać z mięsem. ...wszystko zależy od Waszej fantazji

potrawyregionalne
Bitki wołowe z grzybami 147

które musimy pokroić w poprzek włókien i mocno rozbić tłuczkiem do mięsa. Dzięki temu bitki będą ba rdzo miękkie i wręcz same będą rozpływać się w ustach. Żeby sos miał wyraźny grzybowy smak, dodaję zmiksowane suszone grzyby, wcześniej podgotowane w osobnym garnku. Dodaję też całe, świeże lub mrożone, grzyby podsmażone na maśle z cebulą. Bitki przygotowuję w szybkowarze - są gotowe(...)cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą. Zamknąć szybkowar i pod maksymalnym ciśnieniem gotować na małym ogniu 30 minut. Jeśli po ugotowaniu sos będzie zbyt rzadki, należy go zagęścić. W tym celu 1 łyżkę mąki pszennej należy dokładnie rozprowadzić w 1/4 szklanki zimnej wody i dodać do potrawy. Doprowadzić ponownie do wrzenia

W SMAK
Jak zrobić tradycyjne falafele? Przepis krok po kroku 168

usmażeniu wychodzą chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Bajka! ➤ Spróbuj także: falafele z marchewką i kuminem falafele z burakiem lub botwinką falafele z dynią w sosie pomidorowo-grzybowym Specjalna foremka do falafeli Jak formować falafele? Czy warto kupić foremkę do formowania falafeli? Jak już Wam wspominałam, niedawno kupiłam specjalną foremkę do formowania falafeli. Oczywiście nie jest ona konieczna(...)falafele przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z hummusem , w picie lub wrapie ze świeżymi warzywami lub w sałatkach. Do falafeli polecam sos tzatziki oraz jogurt naturalny zmieszany z sosem harissa (na mały kubek jogurtu daję 1 łyżkę harissy

Chilli Czosnek i Oliwa
Jak zrobić domowy makaron - ciasto baza i porady 165

Makarony są świetną bazą do różnorakich dań. Wystarczy przygotować dowolny sos (np. pomidorowy, grzybowy, pesto, itp.) i wrzucić do makaronu. Danie gotowe. Dzięki makaronom przygotowuje się różne zapiekanki, te mięsne, rybne, warzywne. Podstawą jest dobry makaron. Makarony świetnie komponują się także z zupami. Ugotowany rosół czy pomidorowa bez cienkich makaronowych niteczek smakował by chyba inaczej:) Makaron można przygotować samemu(...)moim rodzinnym domu babcia z mamą bardzo często robiły domowy makaron. Jedliśmy go do różnych zup, nie tylko rosołu (a ten podawaliśmy także z młodymi ziemniakami), ale także do grzybowej. Latem jadaliśmy domowy cienki makaron z kruszonym twarogiem i świeżo pokrojonymi sezonowymi truskawkami z dodatkiem słodkiej śmietany. Poniżej przedstawię Wam ciasto bazę, to znaczy że na jej podstawie możecie

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z kaszą gryczaną i twarogiem 225

sera (takiego jak do sernika, w wiaderkach), jak również samodzielnie zmielonego, tłustego lub półtłustego, białego sera. Naleśniki można podawać same, polane kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym lub z sosem pieczarkowym, czy grzybowym. Smak farszu można wzbogacić o podsmażony, pokrojony w niewielką kostkę boczek (około 125 g). 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Gnocchi z szałwią i grzybami / Gnocchi with mushrooms and sage 231

proces jest praktycznie taki sam. A wyszły przepyszne! Mięciutkie i puszyste, podane z masełkiem szałwiowym z grzybami i posypane startym parmezanem. Niebo w gębie! Przed wymieszaniem z sosem maślano-grzybowym podsmażyłam moje gnocchi bo lubię tą przysmażoną skorupkę, ale oczywiście wybór należy do Was, polecam ten przepis gorąco! Warto zapoznać się także z innym, równie fenomenalnym przepisem tego autora

karmelowy
Bitki schabowe w sosie grzybowym ze szmaciakiem 212

jędrny i bardzo aromatyczny. Po namoczeniu szmaciak wygląda jak świeży, ale jest bardziej sprężysty i nie taki kruchy co akurat w przypadku dodatku do dania duszonego jest zaletą. Sos zyskał cudowny, grzybowy zapach i smak. Przypomniały mi się jesienne wędrówki i zatęskniłam za Podlasiem ... ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Kopytka z majerankiem 168

razu wyciągamy. Układamy na talerzu jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie polane masełkiem lub skwarkami ze słoninki. Bardzo dobrze komponują się również z sosem pieczarkowym lub grzybowym

Kulinarne przemyslenia
Gołąbki z pieczarkami 307

ułożyć w naczyniu do zapiekania. • Podlać 1 szklanką bulionu, przykryć i zapiekać przez godzinę w temp. 180 st.C. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym

To co kocham
Grzyby suszone 258

smakują potrawy przygotowane z dodatkiem grzybów suszonych. Smak zupy z suszonych grzybów jest wyrazisty, również zapach jest bardzo silny, a kolor zdecydowany. Suszone grzyby są niezastąpione do grzybowej zupy wigilijnej, sosów oraz pierogów z kapustą i grzybami. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Ziemniaczane krokieciki z karpia 206

bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Krokieciki możemy podawać solo, albo jako część obiadu, z sosem, ziemniakami i surówką. Do takiej ryby najlepiej pasuje sos pomidorowy lub grzybowy. Mięso z karpia można zastąpić mięsem z jakiejkolwiek innej, ulubionej ryby. Zapraszam też na inne DANIA Z RYBĄ

Trzeci talerz
Kurczak w kremowym sosie dyniowym z grzybami. 263

smażyć kolejne 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wlać śmietankę oraz 4 - 5 łyżek wody od borowików. Dusić na małym ogniu około 12 -15 minut. Wlać sos dyniowo-grzybowy do naczynia z kurczakiem pozostawiając wierzchy kawałków odkryte. Posmarować je lekko masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 30 - 40 minut

zadanie-gotowanie
Królik duszony w pomidorach 243

sobie najpierw wyhodowali, ale na szczęście w wielu sklepach pojawiają się już tusze królicze bardzo dobrej jakości. Najczęściej królika się dusi w winie lub śmietanie, ale w sosie pomidorowym czy grzybowym będzie równie dobry. Na króliku można też ugotować dobry wywar, taki chudy rosół. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Gołąbki na parze z kaszą jaglaną i soczewicą 299

wyłożonym liściem kapusty. Całość gotujemy na parze około 1 godziny* – sprawdzając czy liście są już wystarczająco miękkie. *Podany czas gotowania przy wykorzystaniu młodej kapusty. * Najlepiej podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym

Mohiella
GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 195

liśćmi kapusty. Gołąbki układamy w naczyniu i podlewamy trochę wody. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45-60 min. Możemy podać z sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego ! Artykuł GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Rolada z szynki z grzybami leśnymi wg Aleex 154

razie potrzeby dolać bulionu. 12. Rolady wyłożyć na deseczkę, by mięso „odpoczęło” po pieczeniu. 13. Mięso pokroić w plastry. 14. Podawać z ulubionymi dodatkami, ewentualnie z odrobiną sosu pieczeniowego lub grzybowego. Smacznego

W mojej kuchni
kopytka z papryką 170

kroimy nożem po skosie kluseczki. Gotujemy partiami w osolonej, gorącej wodzie przez ok. 2-3 min. od wypłynięcia na wierzch. Następnie wyciągamy i podajemy np. z sosem pomidorowym lub grzybowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Domowy Smak Jedzenia
PIEROGI ZE SŁODKĄ KAPUSTĄ I SUSZONYMI GRZYBKAMI 187

dag.suszonych grzybków 2 jaja 2 cebule masło 2 łyżki sól i pieprz **************************** Grzybki namoczyć na noc.Ugotować je w wodzie w której się moczyły.Wywar wykorzystać np.na sos lub zupę grzybową albo barszcz.Odcedzić , pokroić drobno.Kapustę drobno poszatkować i ugotować z odrobiną wody do miękkości.Cebulę obrać , drobno posiekać i wrzucić na gorące masło , dodać grzybki i smażyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekane pure z dyni, ziemniaków i papryki 154

jednolitą masę, dodać jajko i mąkę kukurydzianą, dobrze wymieszać. Wlać w formę do tarty . Piec w temp 180 st przez ok 20- 25 min Zapiekane pure podałam z sosem mięsno-grzybowym

Gotowanie jest łatwe
Gołąbki w młodej kapuście 177

brytfance. Obłożyć małymi liśćmi i plasterkami pomidora. Skropić oliwą podlać wodą ok 3/4 szkl. Zapiec w piekarniku przez 30 min w temp 200 st. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym

Gotowanie jest łatwe
Reibkuchen - niemieckie placki ziemniaczane 367

kwaśną śmietaną i cukrem, z musem jabłkowym) lub na słono (z gulaszem, ze smażoną kiełbasą i surówką z kiszonej kapusty, z sosem czosnkowym, z zupą-kremem jarzynowym, z sosem śmietanowo-grzybowym). Placki można smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu. Placki te są grubsze, większe, bardziej chrupiące i sycące od tradycyjnych. Placki należy smażyć na rozgrzanym, ale nie bardzo gorącym

Gospodyni Miejska
Pasztet z cukinii, risotto, serem Grana Padano i suszonymi pomidorami 176

ziołami. Masę włożyć do foremek na pasztet i piec ok. 1 godziny w temperaturze 180oC. Ostudzić i schłodzić. Podawać jako pastę do pieczywa lub wegetariańską zapiekankę z sosem pomidorowym lub grzybowym

Czerwień i błękit
22 NAJLEPSZE PRZEPISY Z ZIEMNIAKAMI 282

Ziemniaki faszerowane i z jajkiem 12. Sałatka jarzynowa 13. Knedle z serem 14. Zupa ziemniaczana z grzybami 15. Knedle z mięsem i porem podane z szafranowym sosem 16. Sałatka "Grzybowa polana" 17. Ruskie pierogi 18. Poznański gzik 19. Placki ziemniaczane 20. Shepherd's Pie, zapiekanka ziemniaczano-mięsna 21. Ruskie naleśniki 22. Tymiankowe gnocchi z ricottą i groszkiem Smacznego

Przepisy Aleksandry
Gołąbki Teściowej (gotowane)- etapy przygotowania 154

układamy kolejną. (Pozostawiamy ok 6cm od góry) Ostatnią warstwę gołąbków zalewamy wodą i przykrywamy pozostałymi liśćmi kapusty. Od momentu zagotowania gotujemy ok 40 minut. Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym (pieczarkowym).  Taką ilość gołąbków najlepiej rozłożyć do dwóch mniejszych garnków. Będziemy mieć pewność, że mięso jest na pewno dobrze dogotowane. Odgrzewanie gołąbków: W piekarniku lub na patelni

Kuchnia w czekoladzie
Ziemniaczano - grzybowe krokiety z sosem pieczarkowym 159

się rozpocznie więc proponuje Wam tym razem krokiety z grzybów suszonych. Są bardzo aromatyczne i znakomite jako samodzielne danie lub do jakiegoś mięska, zachęcam do spróbowania. Ziemniaczano - grzybowe krokiety z sosem pieczarkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Barszcz biały z grzybami mun 155

barszczu białego :) Składniki : około 1,5 l bulionu warzywnego zakwas żurkowy z butelki biała kiełbasa 3 ugotowane jajka na twardo 3 ziemniaki, marchew, 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowo-grzybowego Tao Tao około 20 dag grzybów mun, 10 pieczarek kwaśna śmietana, 2 łyżki startego chrzanu Przygotowanie : Do gorącego bulionu wrzucamy namoczone i pokrojone grzyby mun oraz pokrojone w kostkę

Proste Potrawy
Karkówka w piwie 207

piwie Delikatniejszej pieczonej karkówki jeszcze nie jadłam. Dodanie piwa do karkówki spowoduje, że mięso bardzo skruszeje, stanie się niesamowicie delikatne, rozpływające się w ustach. A dodając kurki, sos, nabierze aksamitnego, grzybowego posmaku. Całość jest bardzo wyborna, świetnie nadaje się na świąteczny stół, bądź wykwintny obiad niedzielny. Składniki: karczek (u mnie prawie 2 kg) 3 duże cebule 300 g kurek, bądź

na moim stole...
Kluseczki francuskie. 233

Kluseczki francuskie są bardzo delikatne i nadają się jako danie główne z dowolnym sosem: pomidorowym czy grzybowym oraz jako dodatek do zup. Tak wygląda ciasto z dodatkiem koperku. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 dag. masła 6 dag.mąki pszennej sól WYKONANIE: Mąkę przesiać, jajka rozbić, oddzielając białka od żółtek, masło utrzeć z odrobiną soli dodając po jednym żółtku, aż masa

Kuchnia Beaty
Makaron ryżowy z kurczakiem i pieczarkami 304

kostkę, pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dodać pieczarki. Wszystko razem smażyć aż pieczarki zmiękną. Doprawić do smaku sosem sojowo-grzybowym.  Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu i dobrze osączyć. Wrzucić do usmażonego kurczaka z pieczarkami, wymieszać i podawać. Danie podane na talerzu z kolekcji Daria Porcelana Bogucice

Monia miesza i gotuje
Wigilijne gołąbki z serem białym 193

Nietypowy, wegetariański przepis na gołąbki. Podane w sosie chrzanowym lub grzybowym smakują wybornie! Polecam również: Gołąbki z grochem Gołąbki jarskie z czerwonej kapusty Staropolskie gołąbki na kapuście kiszonej Składniki: 1 główka włoskiej kapusty 1 kg chudego sera 10 dag masła 4 jajka 1 szklanka bułki tartej sól do smaku pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku mielony kminek

Tradycyjna Kuchnia
Bułki na parze z truskawkami ze śmietaną i ziarenkami Migdałowy Przylądek 135

może sięgać wody , musi być wyżej. Bułeczki podawać z truskawkami ze śmietaną i posypką z ziarenek lub po prostu z dowolnym sosem . Jeśli chcecie bułeczki podać z sosem mięsnym lub grzybowym do ciasta nie dodawajcie cukru tylko odrobinę soli. Smacznego :) http://www.ziarenkowo.com

Sama słodycz i szczypta chili
Gołąbki Teściowej 180

podlany. Wierzchnie gołąbki przykrywamy pozostałymi  niezużytymi liśćmi kapusty. Wstawiamy do piekarnika na około 2 h lub dusimy na niewielkim ogniu 1,5 h. Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego! Kaloryczność 1 gołąbka to około 70-100 kcal

IzaGotuje
LEKKA, DIETETYCZNA SAŁATKA WIOSENNA - czyli nietuczące nowalijki romansujące z jajkiem. 402

śledziem na łódeczkach pomidorowych   7.  SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 8.  Sałatka Jarzynowa 9.  Sałatka Fasolowa 10.  Sos tatarski mocno grzybowy 11.  Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, 12.  Sałatka pieczarkowa 13.  Sałatka szpinakowa z kawiorem 14.  Sałatka szpinakowa z oliwkami, ananasem, oscypkiem

Wypisz Wymaluj
Cottage Pie - zapiekanka wiejska 211

Marchewkę i pieczarki można zastąpić kukurydzą, groszkiem, papryką, kalafiorem, brokułem, cukinią czy kabaczkiem. Wierzch zapiekanki można, przed włożeniem do piekarnika, posypać startym zółtym serem. Zapiekankę podawać polaną sosem pieczeniowym lub grzybowym. Gdyby wierzch zapiekanki nie przypiekł się ładnie po 25 minutach zapiekania w temperaturze 180 stopni, wówczas, po upływie tego czasu, ustawić grzałkę piekarnika na samą grzałkę górną, podnieść

Gospodyni Miejska
Oszczędnościowe placuszki obiadowe. Mamowa koncepcja na obiad z niczego. Szybko, tanio i z sentymentem 200

śmietaną (też smak dzieciństwa). Młode ziemniaczki również były, ale to zupełnie zbędny i zbyt ciężki dodatek. Warto zastąpić je gotowanym brokułem na przykład lub lekkim i pikantnym sosem warzywnym lub grzybowym czy po prostu ulubioną surówką . Danie to kojarzy mi się z zaradnością mojej Mamy, która zawsze w smaczny sposób wychodzi z kryzysów obiadowych i ma pomysły na sytuacje

Kuchnia po mojemu
ŁOSOSIOWA SAŁATKA Z CYKORIĄ, OLIWKAMI I POMARAŃCZĄ. 199

pora 6. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 7. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 8. Sałatka Jarzynowa 9. Sałatka Fasolowa 10. Sos tatarski mocno grzybowy 11. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, 12. Sałatka pieczarkowa 13. Sałatka szpinakowa z kawiorem 14. Sałatka szpinakowa z oliwkami, ananasem, oscypkiem

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA SZPINAKOWA Z KAWIOREM, OLIWKAMI, ANANASEM I... 189

pora 4. Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA SZPINAKOWA Z OLIWKAMI, ANANASEM I OSCYPKIEM. 258

Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych (DB) 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, - Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj :) :)))))))) A my idziemy kończyć

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA PIECZARKOWA 1207

Kremowa sałatka włoska ze śledziem na łódeczkach pomidorowych 5. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I... 6. Sałatka Jarzynowa 7. Sałatka Fasolowa 8. Sos tatarski mocno grzybowy 9. Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, Aby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj

Wypisz Wymaluj