Gołąbki w młodej kapuście

Gołąbki w młodej kapuście

Gołąbki w młodej kapuście

Przepis na : obiad

główka młodej kapusty 1 szkl ryżu 400 g mięsa mielonego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu majeranek 2 pomidory oliwa Ryż ugotować w 2 szkl wody. Odstawić na pół godziny pod przykryciem. Wystudzić. Dodać mięso, jajko i przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy i wymieszać nadzienie. Kapustę obrać z liści polewając wrzątkiem. Liście włożyć do wrzątku i gotować przez ok 5 min. Wyjąć z wody i osuszyć. Odciąć grubsze nerwy liści. Nabierać po 1 łyżce nadzienia kłaść na liśc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.